Beko Basketbol Ligi 2012-2013 Sezonu

Efes çok daha iyiydi bu akşam zaafları iyi kullandılar.Ergin hocanın neden Bonsu'yu istediğini şimdi daha iyi anladım geçen yıl 3 numaralı pozisyonda bütün takımların zaafı vardı Hawkins eşleşme problemi yaratıp zirve yaptı play off'ta bu yılda Pivot sorunu var ligde Efeste Barac Fb'de Batiste falan iyi isimler değil kaliteli bir pivot çok şey değiştirir Ndong'un savunma gücü çok işimize yarayabilir.
 
Andersen, Batiste, Sato , McCalebb o kadar kötü ki bunu anlatacak cümle bulamıyorum. Resmen boş yer kaplıyorlar.. Koçları zaten Türk oyunculara mümkün oldugunca az şans veriyor.. Takım takım olamamış ve boşa harcanan milyon eurolar var.. Beşiktaş'ın zaten şampıyonluga oynayacak gücü yok. Tek rakibimiz efes ama KSK ve Banvit'i de unutmamak gerekiyor. Bu sezon 2 büyük rakibimiz hazır kötüyken fırsattan yararlanıp şampıyon olmalıyız.
 
Anadolu Efes form tuttu ve maçları kazansalar da kaybetseler de bazı şeylerden artık vazgeçmediklerini gösterdiler. Bir defa rakibe göre oyun oynuyorlar ve en doğrusunu yapıyorlar. F.Ülker'in pota altı zaafiyetini tek bir oyuncu üzerinden kullandılar ve başarılı oldular. Kısa oyuncuların sayıları genellikle son periyotta geldi zaten. İlk 3 periyotta Semih Erden faul atışlarında berbat bir görüntü sergilemesine rağmen Efes'i sırtladı götürdü. Anadolu Efes'te sezon başından bu yana değişen şeylerden birisi de savunma elbette. Vujacic ve Farmar da dahil olmak üzere herkes savunma sertliğine katkı yapıyor bir şekilde. Oktay Mahmuti bu konuda sabırla yol katediyor.

İşin F.Ülker kısmı ise gerçekten çok acı. Bu takımı kurmak için harcanan paralar düşünüldüğünde ve elde kalan teraziye konduğunda olayın ne kadar vahim olduğu anlaşılıyor. Bir defa takımda Batiste, Andersen, İlkan, Oğuz hiç yok. Emir, Bojan atarak hayat bulmaya çalışıyorlar. Bo ve Sato idare etmeye çalışıyor. Ömer eskisi gibi değil ve Kaya zaten malum. Neresinden tutarsan tut, elinde kalıyor. Koç konusunda fazla eleştiri getirilmemiş ama takımın şu halde olmasına çanak tutan da koçun ta kendisidir. Bu adamlar her ne kadar bazı şeyleri görmüş geçirmiş olsalar da onları harmanlamak, hedef göstermek koçun insiyatifindedir. F.Ülker takımında set oyunu yok gibi birşey. Formsuz uzunlar ile zatem içerden oynamak intihar. Bojan perdelemeden çıkıp şut atacak, Emir içeri drive edecek ki sayı atsınlar. F.ülker'de artık Bo'nun da şutunu riske ediyor takımlar, içeriye sokmuyorlar kendisini. Çünkü içeri her girdiğinde ya sayı atıyor ya da attırıyor. Dikkatli koçlar bunu çözmüş durumda. Bizim maçta Ergin Hoca da aynı yol üzerinden gitti, dün akşam Oktay Hoca da..

F.ülker için yüksek skorlar alışkanlık oldu. Üst düzey son 3 maçta yaklaşık 300 sayı yediler. Bu şekilde kazanman imkansız zaten.

İlkan Karaman'ın kendi potasına attığı sayı da çok hoştu. Kendisine güldürüyor gerçekten. Stoch şampiyonlar liginde oynamak için Fener'e gelmişti kısmet olmadı. İlkan Euroleague için gitti, oynuyor ama acı çektiği kesin. :)

Anadolu Efes'in Ayhan Şahenk ısrarı da anlaşılır gibi değil. Tamam çok taraftarın yok ama iki euroleague takımının ortaoğretim salonunu andıran biryerde mücadele etmesi hoş bir görüntü ortaya koymuyor.

Son olarak; dün akşam Efes içerden sayı attıkça içim yandı yandı tutuştu. F.Ülker'i bu şekilde biz de yenebilirdik. Domercant'in sakatlığına çok takılmıştık o maçta ama bizim uzun oyuncularımız efsane bir performansla maçı alabilirlerdi diye düşünmeden edemiyorum. Ergin Hoca da farkındadır ama ne yapalım kısmet içerdeki maçımıza, play-off maçlarınadır inşallah..
 
Sezon başlarken Fenerbahçe Ülker’de tek hedef Euroleague’de Final Four. Avrupa’nın 3. Büyük bütçesi ile kurulan takımın başına son 6 yılını Siena’da geçirip 2 Final Four görmüş Simone Pianigiani getirildi. Romain Sato, Mike Batiste, David Andersen gibi yıldız oyuncuların ardından Avrupa Basketbolunun son 2-3 yılına damgasını vurmuş Bo McCalebb’de Avrupa tarihinin en yüksek bonvervis bedellerinden biriyle takıma katıldı. Fakat sezonun yarısı gerisi kalırken takım parkeye bir türlü beklenen performansı koyamadı. Euroleague’de Top 16 mücadelesi yine son maça kalırken, Top 16’nın ilk 2 maçını da kaybeden Fenerbahçe önce 100 ardından 96 sayı gördü potasında. Başarısızlığın tek nedeni ise saha içi sorunlar değil…

TÜRK OYUNCULAR İLE KOÇ’UN ARASI AÇIK

Pianigiani, özellikle Euroleague rotasyonunda Türk oyuncuları kullanmaktan imtina ediyor. Batiste ve Andersen yürüyemeyecek halde iken Oğuz ve Kaya’nın süre bulamaması, Bremer’in sahada sürekli hata yaparken Barış’ı düşünmemesi oyuncuların tepkisini çekti. Üzerine Ömer Onan ile Pianigiani’nin Barcelona maçında tartışmaları koç ile oyuncuların cepheleşmesini arttırdı. Siena maçında Ömer Onan’ın süresinin azalması Barcelona'da ki tartışmaya bağlanırken, Ömer’in konuyu yönetime kadar taşıdığı kesin olarak öğrenilemese de kulağa gelen bilgilerden.

EMİR İLE BO MCCALEBB KONUŞMUYOR

Pianigiani’nin transfer dönemindeki en büyük isteği eski oyuncusu Bo McCalebb’in kadroya katılmasıydı. Fakat McCalebb’in sakatlık sonrası performansı Siena günlerini mumla aratıyor. Pianigiani ise sezon başı Bo’nun üstlendiği hücumdaki liderlik görevini Emir’e bırakınca ortaya üçlü bir kriz çıktı. Bo yakın çevresine Emir ile sorunları olduğunu ve takıma onun değil kendisinin liderlik etmesi gerektiğini söylerken, bu dileğini Pianigiani’ye de iletip “Böyle devam edecekse izin verin, ayrılayım. İstediğiniz bonservisi de getiririm” dediği biliniyor. Pianigiani’nin ise Bo’ya karşı sessiz kaldığı ve sadece işini yap dediği öğrenilirken, bu olaydan sonra Bo ile Pianigiani’nin de arasını açıldı. McCalebb ile Emir de ortadaki liderlik yarışı kızışınca Emir’in yakın çevresine “Kim olursa olsun lider benim“ dediği duyan McCalebb’in artık Emir’le konuşmadığı gelen haberler arasında.

BATISTE’YI YONETİM GÖNDERMEDİ

Ara transfer döneminde kadrosuna sürpriz şekilde Tripkovic’i katan Fenerbahçe’de Shelden Williams için de takımı ile anlaşma sağlanmış fakat “Batiste gönderilemeyince transfer yattı“ haberleri yapılmıştı. İşin perde arkası ise daha başka…

Batiste, Fenerbahçe Williams ile anlaştığı gün Barcelona ile sezon sonuna kadar sözlü bir anlaşmaya vardı. Yönetime de bunu ileten Batiste “Williams’ı istiyorsanız alın, ben Barcelona ile anlaştım ve izin verin gideyim “ dedi. Basketbol Yönetimi ise Batiste’den 1 gün süre isteyip toplantıyı bitirdi. Bir gün sonra toplantıya çağırılan Batiste’ye “Koç seni göndermek istemiyor, o yüzden kalıyorsun“ denildi. Bunun üzerine koç ile konuşan Batiste ise kendisini şoke eden cevabı aldı “Ben kimseye öyle bir şey demedim, yönetim bana senin kalman gerektiğini söyledi.“

BATISTE OBRADOVIC KOZU

Fenerbahçe yönetiminin Batiste’yi göndermeme sebebinin kötü gidişin ardından sezon başı da koç tercihlerinin başında gelen fakat anlaşma sağlayamadıkları Obradovic olduğu gelen bilgiler arasında. Yönetimin Top 16 öncesi Obradovic ile görüşüp anlaşamadığı ama takım Son 8’e kalamazsa Obradovic’in tüm şartlarını kabul ederek takımın başına getireceği konuşuluyor. Batiste ise 8 yıl beraber çalıştığı Obradovic’in en sevdiği oyuncularından biriydi.

Kaynak: İddialıhaber.

Sanırım haberi Uğur Türker yapmış güvenebileceğim isimlerden birisi. Çok değişik şeyler oluyor Fenerde. Bo ile Emirin arası açılmış. Türk oyuncular Koç'a cephe almış falan...

En komiği ise sn. Dinçer'in sezon başından beri sistem takımı olacağız derken TOP 16 öncesi Obradovicle konuşmasına ne denmeli ?
 
İlk 3 çeyrek gayet geniş,rahat bir maçtı işin garip tarafı.Efes'in sakar bir görüntüsü vardı,iş son anlara kalırsa verebilirler gibi duruyordu.Son periyot 34 sayı buldular tabi. :)
 
BBL'de ilk yarı sona erdi.

İlk yarıda performansını en beğendiğim takım TED Kolejliler oldu. Üst segmentteki takımlardan Efes'i yendi, diğerlerine yenildi ama altındakilere üstünlük sağladı. Play-Off'a girecekler muhtemelen. İlk yarının hayal kırıklığı ise Tofaş oldu bence. Aliağa da kötü başlamıştı ama toparladı sonra. İkinci yarıda ise Gaziantep'in atağa kalkacağını düşünüyorum. Olin, Hacettepe, Telekom üçlüsünden ikisi ise küme düşer.

Oyuncu bazında en etkileyici performans geç gelse de Dorsey'ye aitti. Tabi benim Dorsey'ye ön yargılı baktığımı da hatırlatmam gerek. Beklediğimden çok daha iyi performans sergiledi. Hayal kırıklığı Dasic oldu. Şans da bulamadı gerçi ama 0 katkı vermesini kimse beklemiyordu sanırım.
 
Gereksiz All-Star organizasyonunun kadrosu açıklanmış.

Yerliler

Ender Arslan
Kenan Sipahi
Ömer Onan
Sinan Güler
Emir Preldzic
Serhat Çetin
İlkan Karaman
Kerem Gönlüm
İzzet Türkyılmaz
Furkan Aldemir
Semih Erden
Ersin Dağlı

Yabancılar

Bo McCalebb
Jordan Farmar
Lee Dixon
Alexander Vujacic
Kirk Penney
David Hawkins
Bojan Bogdanovic
Dusko Savanovic
Chuck Davis
Jermareo Davidson
Joey Dorsey
Alade Aminu
 
Stimac neden yok acaba ? Adam bu sezon döktürüyor pota altında bitiriciliği müthiş. Ayrıca şu yabancı kadrosu içerden dışardan, orta mesafeden, pota altından her yerden Türk kadrosunu paramparça yapar.
 
Üst sıraları ilgilendiren maçta bugün Banvit ile Anadolu Efes Bandırma'da karşılaşacak. Efes Euroleague maçından 1,5 gün sonra bu zorlu deplasmana çıkıyor. Formda olsalar da Banvit daha zinde çıkacak maça. Tabi basketbol takımlarının üst üste 3 gün maç yapabildiklerini de unutmamak gerekiyor ama bence Banvit favori bu maçta. Bizim için hangi sonuç iyi olur bilemiyorum ama.
 
Kerem Abi.. Bence Efes'in yenilgisi bizim lehimize olur. Bu maçı kaybettikleri zaman ve bizde inşaAllah Efes'i taratarımızın önünde yendiğimiz zaman bizim arkamıza düşecekler. Açıkcası ben Banvit'in kazanmasını istiyorum. Onları Allah'ın izniyle geçeriz her türlü.. Çok uzattım galiba :) kısaca Banvit kazansın :) :)
 
Efes ilk yarıyı 41-37 önde kapattı. Banvit devrenin sonuna kadar üstündü ama Efes'te başta Kerem Gönlüm olmak üzere sahaya konan agresif basketbol devreyi getirdi. Bence Banvit çok iyi değil ya da Efes kötü değil. Fark Barac'tan kaynaklandı. Bu kadar vurdumduymaz, pısırık, yumuşak bir uzun olamaz ya. :) Efes paraya kıyıp onun yerine pivot alsa çok rahat F4 yapar bence.

Orhun Ene de neden loser olduğunu gösterdi devre sonunda. Maç berabere iken teknik faul aldı ve Efes 4 farkla öne fırladı.
 
Banvit kazandı maçı. Mejia mükemmel bir performans sergiledi ve galibiyette etkili oldu. Bu skorla Banvit kendi evindeki yenilgisizliğini de devam ettirdi. Anadolu Efes iyi direndi ama pota altında büyük sıkıntı yaşadılar. Özellikle Barac saç baş yoldurdu bugün Efeslilere.
 
Banvit kazandı maçı. Mejia mükemmel bir performans sergiledi ve galibiyette etkili oldu. Bu skorla Banvit kendi evindeki yenilgisizliğini de devam ettirdi. Anadolu Efes iyi direndi ama pota altında büyük sıkıntı yaşadılar. Özellikle Barac saç baş yoldurdu bugün Efeslilere.

Abi istediğimiz sonuç oldu inşaAllah :) Gönlünûz ferah olsun :) Yalniz Mejia müthiş bir oyuncu. Gelecek sene Gordon'un yerine tercih edilebilse keşke. Kaç yıllık sözleşmesi var Banvit ile acaba ?
 

Üst