Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 2015-2016

Ilgili kararda maçin tekrarina yonelik sikayete dair bir karar yok, belirtmis olayim.
Henuz Mersin'in itirazi karara baglanmis degil. Zaten giriste konunun ne oldugu da yaziyor, tamamen prosedurle ilgili bir ihtar. Esasla ilgili karar daha sonra verilecektir herhal.

Sahtekarlığın kitabını yazıyorlar, helal olsun.

923Vk3.png
Olay nedir tam anlayamadim renkdas aciklama imkanin var mi ?

Tekrar kararı çıkmasın diye maçın görüntülerini vermemişler yani TBF'ye özetle. TBF'de sadece ihtar cezası vermiş :)

Tekrar kararı çıkmasın diye maçın görüntülerini vermemişler yani TBF'ye özetle. TBF'de sadece ihtar cezası vermiş :)

Görüntüleri ilgli ftp adresine yükleme sorumluluğunu kulüplere vermek de neyin nesi anlamadım. Maçların resmi yayıncısı TRT. Ama bir ihtilaf olduğu için TBF TV yayınlıyor. Sorumluluğu kulüplere nasıl vermişler bilemedim. Pis kokular geliyor.

Abi inanılmaz, şu bildiriyi okuyunca şok oldum. İnşallah arkasını bırakmaz Mersin yönetimi. Böyle bir şerefsizlik olamaz.

Basketbol federasyonu değil, muz federasyonu mübarek. Adamlar kafasına göre video kaydını yollamıyor yahu, böyle bir şey olabilir mi?

Futbolla ilgili bir bilgim yok. Federasyona sorup cevabı sizinle paylaşırım. Basketbolda ise bir süredir Euroleague'de olan bir uygulamaydı, TBF de oradan aldı bu uygulamayı.

Bu sene Euroleague müsabakalarında ev sahibi takıma televizyon yayını yoksa bile en azından internet yayını zorunluluğu getirildi. Umarım Euroleague'in o uygulaması da en geçen önümüzdeki sezondan itibaren ligimizde uygulanmaya başlanır.

Kuralı koymak iyi olmuş ama tabi takip de etmek lazım. Görüntüleri yüklemediler diye ihtar vermişler. Neden yüklemedikleri aşikar iken.
Çok merak ediyorum ne sonuç çıkacak buradan

Fenerbahçe - Mersin BB maçında yaşananlar, bu federasyona "Fenerasyon" diyenlerin ne kadar haklı olduğunu gösterir niteliktedir.
Ancak bu haklılık, hep kamu vicdanıyla sınırlı kalmakta; olaylar bir türlü resmi alandaki bir kazanıma dönüşememektedir. İşin garibi, göz göre göre hakkı yenen, madur olan kulüpler bile hukuki takipçiliklerinde ısrar etmemektedir. Acaba, ortada henüz adı konulmayan bir tiyatro oynanmakta, hatta kendi kulübümüz de bu tiyatroya dahil ve bizim haberimiz mi yok acaba? Yoksa nasıl açıklanır, "Kizer Krizi"nin salt "Sen Kimsin Harun" söylemiyle çözülmeye çalışılması...

Bu ne anlama geliyor Önder Bey? Maçın resmi yayın niteliğinde görüntüsü olmadığı ve maçı kaydedip TBF ile paylaşmak zorunda olan Fenerbahçe Spor Kulübü bu kayıtları TBF'ye vermediği için Mersin maçındaki itirazın incelenemeyeceği, hakem ve gözlemci raporlarında faul atışlarını Quanitra yerine Quigley'nin kullandığı yazmıyorsa (ki fark etseler o an müdahale ederlerdi) maç tekrarının mümkün olmadığı anlamına mı geliyor?

O kadar da değildir artık!!!

Maalesef korktuğumuz gibi, "o kadar" Metin Bey...!!!
Esas üzücü olan, mağdur olan kulüplerin haklarını aramaktan imtina etmeleri... Korkuyorlar; ya da, bizim bilmediğimiz bazı derin beklentileri var... Ne üzücüdür ki, bu kulüplerin başında, Kizer Krizi'nden ötürü Galatasaray geliyor...

Bir Ortadoğu ülkesinde böyle şeylerin olması artık beni hiç şaşırtmıyor.
İstikrarsızlık, yolsuzluk, adam kayırma hayatın her alanında var. Burada da bir takımın mafya başkanının istedikleri dışında başka birşey olmuyor. Herkes kukla.

Mersin BŞB Açıklaması:

17 Ocak 2016 tarihinde Fenerbahçe ile oynadığımız maçta faulden doğan serbest atışların yanlış oyuncuya attırılması şeklinde yapılan ”Kural Hatası”nın TBF Yönetim Kurulu tarafından MHK’dan aldığı rapor doğrultusunda ”Hakem Hatası” olarak addedilmiştir. Federasyonun çifte standart uygulamasıyla tarafsızlığının sarsıldığı ve Anadolu kulüplerine bakış açısının eşitlikten uzak ve adil olmadığı tiyatrosu alenileşmiştir. Sezon başından beri hakemlerle ilgili hakkaniyet yönünde yaptığımız tüm uyarılara kulaklarını ve gözlerini kapatan MHK’dan aslında başka bir karar beklemek hataydı. Diğer taraftan itiraza konu olan maçın görüntülerinin TBF’ye sunulmaması itirazımızın haklılığını ispatlar niteliktedir. TBF’ye ev sahibi takımın iki farklı kamera ile çekim yaptığını gösteren bir fotoğraf sunulmuş ve TBF Yönetim Kurulu üyesinin canlı şahitliğiyle ispatlanmıştır. TBF olayın gerçek yüzünüzü bilmesine rağmen bilmemezlikten gelmeyi seçmiş ve tarafsızlık ilkesini sarsmıştır. Bundan böyle olaylı her maçın video görüntülerinin ev sahibi takım tarafından karartılmasının veya yok edilmesinin de önü açılmıştır. Ayrıca maddi-manevi verdiğimiz emeklerin sorumsuzca alınan kararlar ile heba olması ve buna TBF’nin göz yumması bizleri derinden yaralamış ve çalışma şevkimizi kırmıştır. Tüm kulüplere eşit mesafede ve tarafsız olması gerektiğine inandığımız Türkiye Basketbol Federasyonu’na olan güvenimiz an itibariyle sarsılmıştır. Kuralların her kulübe eşit uygulandığına ARTIK inancımız kalmamıştır. ”

Sanders'sız AGÜ bir hiç. Onun yokluğunda kendi evlerinde Beşiktaş'a da kaybettiler. Bütün enerjilerini bizim maçta bitirdiler sağ olsunlar.

Mersin, Canik engelini de aştı. İçerideki maçlarda müthiş karakter koyuyorlar sahaya. Nilay Kartaltepe takımı şampiyonluk potasına soktu kesinlikle. Takımı müthiş oynatıyor.

Bugün 3. çeyrekte Canik, Burcu Çiğil önderliğinde savunma olarak kıpırdandı, farkı da 15 civarına indirdi fakat Mersin etkili oyunuyla sürklase etti Canik'i. Dolu dizgin geliyorlar ve bence bu sene finalin bir adı Mersin olacak.