Cogito
0
Bence de kural hatasi ama yaniliyor da olabilirim fakaaaat basketfaulun bu tarz konularda isine gelince net tavir almazken daha henuz karar aciklanmamisken ortada kural hatasi yok diye gorus bildirmesi oldukca ilginc daha da ilginci neden kural hatasi yok aciklamakarii.Soz konusu aciklama basketbolda duzeltiebilir hata mac icinde fark edilirse hakemler duzeltir duzeltmezse mac aynen devam eder o zaman da kural hatasi olmaz e bu durumda basketbolda kural hatasi yuzunden mac tekrar edilemez demek olmuyor mu bu ? Iki secenek var zaten hakem olu zamanda fark ederse kural hatasi yaptigini duzeletecek zateh sorun ortadan kalkacak.Fb macinda oldugu gibi hakemler kural hatasi yaptiklarini fark etmezse(ya da gec fark ederse ki zaten ilk anda fark edilmeyen hatanin on dakika sonra fark edilmesi pratik olarak cik dusuk bir olasilik ) dogal olarak mac devam edecek ve tamamlanacak.Bu durumda macin tamamlanmis olmasi kural hatasinin olmadigina delaletse.Baska bir olasi durum senaryosu olmadigina gore kural hatasi yuzunden mac tekrari yapilalamaz sonucu cikmiyor mu.Hakem fark ederse hatayi duzeltiyor fark etmzse kural hatasi yuzunden mac tekrar edilmiyor.Ha tek bi secenek akla geliyor (simdi yazarken geldi ) hakemin biri cikacak raporuna ben aslinda ölu zamanda hatayi fark ettim ama yaptik artik bir hata donusu yok dedim hatayi duzeltme sansimiz varken kurali uygulamayip hatayi duzelmedim (sonuna da hain kahkaha falan eklenir herhalde boyle bir cumlenin ) falan yazacak da kural hatasi olacak oyle mi ?