Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 2015-2016

Bence de kural hatasi ama yaniliyor da olabilirim fakaaaat basketfaulun bu tarz konularda isine gelince net tavir almazken daha henuz karar aciklanmamisken ortada kural hatasi yok diye gorus bildirmesi oldukca ilginc daha da ilginci neden kural hatasi yok aciklamakarii.Soz konusu aciklama basketbolda duzeltiebilir hata mac icinde fark edilirse hakemler duzeltir duzeltmezse mac aynen devam eder o zaman da kural hatasi olmaz e bu durumda basketbolda kural hatasi yuzunden mac tekrar edilemez demek olmuyor mu bu ? Iki secenek var zaten hakem olu zamanda fark ederse kural hatasi yaptigini duzeletecek zateh sorun ortadan kalkacak.Fb macinda oldugu gibi hakemler kural hatasi yaptiklarini fark etmezse(ya da gec fark ederse ki zaten ilk anda fark edilmeyen hatanin on dakika sonra fark edilmesi pratik olarak cik dusuk bir olasilik ) dogal olarak mac devam edecek ve tamamlanacak.Bu durumda macin tamamlanmis olmasi kural hatasinin olmadigina delaletse.Baska bir olasi durum senaryosu olmadigina gore kural hatasi yuzunden mac tekrari yapilalamaz sonucu cikmiyor mu.Hakem fark ederse hatayi duzeltiyor fark etmzse kural hatasi yuzunden mac tekrar edilmiyor.Ha tek bi secenek akla geliyor (simdi yazarken geldi ) hakemin biri cikacak raporuna ben aslinda ölu zamanda hatayi fark ettim ama yaptik artik bir hata donusu yok dedim hatayi duzeltme sansimiz varken kurali uygulamayip hatayi duzelmedim (sonuna da hain kahkaha falan eklenir herhalde boyle bir cumlenin ) falan yazacak da kural hatasi olacak oyle mi ?

Bence de kural hatasi ama yaniliyor da olabilirim fakaaaat basketfaulun bu tarz konularda isine gelince net tavir almazken daha henuz karar aciklanmamisken ortada kural hatasi yok diye gorus bildirmesi oldukca ilginc daha da ilginci neden kural hatasi yok aciklamakarii.Soz konusu aciklama basketbolda duzeltiebilir hata mac icinde fark edilirse hakemler duzeltir duzeltmezse mac aynen devam eder o zaman da kural hatasi olmaz e bu durumda basketbolda kural hatasi yuzunden mac tekrar edilemez demek olmuyor mu bu ? Iki secenek var zaten hakem olu zamanda fark ederse kural hatasi yaptigini duzeletecek zateh sorun ortadan kalkacak.Fb macinda oldugu gibi hakemler kural hatasi yaptiklarini fark etmezse(ya da gec fark ederse ki zaten ilk anda fark edilmeyen hatanin on dakika sonra fark edilmesi pratik olarak cik dusuk bir olasilik ) dogal olarak mac devam edecek ve tamamlanacak.Bu durumda macin tamamlanmis olmasi kural hatasinin olmadigina delaletse.Baska bir olasi durum senaryosu olmadigina gore kural hatasi yuzunden mac tekrari yapilalamaz sonucu cikmiyor mu.Hakem fark ederse hatayi duzeltiyor fark etmzse kural hatasi yuzunden mac tekrar edilmiyor.Ha tek bi secenek akla geliyor (simdi yazarken geldi ) hakemin biri cikacak raporuna ben aslinda ölu zamanda hatayi fark ettim ama yaptik artik bir hata donusu yok dedim hatayi duzeltme sansimiz varken kurali uygulamayip hatayi duzelmedim (sonuna da hain kahkaha falan eklenir herhalde boyle bir cumlenin ) falan yazacak da kural hatasi olacak oyle mi ?

Yahu yakın geçmişten örneği var. Banvit'in maçını tam da bu nedenle tekrarlattılar. Bu basketfaul hangi fenerli yöneticinin ya da kongre üyesinin sitesi bir bakmak lazım.

Ah ah, cumartesi salonda olmak vardı ama yeni işe girdim, cumartesi ve pazar da çalışıyorum, tek tatil günüm pazartesi ve ben artık maçlara gidemiyorum :( Galatasaray'ın maçlarından biri keşke ikinci yarı olsaydı diyordum ama Allah'tan 2 maç da ilk yarı oynandı Adana'da da onlara gidebildim en azından

Botaş eğer bizde oynadıkları gibi oynamazlarsa antremanlarını basarım -_-

Botaş ilk yarının bitimine 7.45 kala 36-26 öndeydi devreyi 36-45 geride kapadı.
Adamlar da Tilbe bile 3'lük atıyordu bizle oynadıkları maçta. Şimdi Pota dövüyorlar. Nedense bize ötüyor herkesin borusu :D Bu kadar sahipsiz takım bulunca bir de onlar vuruyor...
Hayat ne garip, geçen hafta bu şikeciler hakemleriyle Kuanitra kazma küreğini serbest atıştan kaçırırken şimdi alacakları galibiyeti izliyoruz.

Çok iyi takım Fenerbahçe, beni en çok korkutan sayı dağılımının çok iyi olması. Takım oyunu oynuyorlar.

Beşiktaş ve Hatay deplasmanları umudum.

Azizin ve Harunun takımı olan fenerin ne kadar iyi bir takım olduğu beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Türk Kadın Basketbol tarihinin en başarılı takımı tartışmasız, o çok iyi takımı yenip Eurolig Şampiyonu olan Sarayın Sultanlarıdır. Beni ilgilendiren konu o çok iyi denilen takımı geçenlerde Abdi ipekçi de yenip masabaşın da maçı vermektir. İş bilmez yönetime rağmen varını yoğunu ortaya koyan Ekrem Hocam ve Kızlarıdır beni ilgilendiren ve bu emeğe saygı göstermek için bugün de salondaki yerimi aldım.

Mersin 74-66 yendi Edirne'yi, iyi direndi Edirne. Şutları sokabilselerdi daha farklı olabilirdi maç.

Emin adımlarla gidiyor Mersin, dört yabancısından bulduğu skorlarla. :)

Ralli başlıyor. Ligde Hatay, agü, fener arka arkaya. Ve aynı sürede de üç tane avrupa maçı. Şu önümüzdeki 15-20 günlük süre çok önemli. Bu seneki durumumuzu belirleyecek bir anlamda. Aslında bütün bu maçları kazanacak gücümüz var ama saha dışı faktörler bizim alehimize işliyor hep. Kayıpsız geçeriz umarım bu zorlu seriyi.

Ralli başlıyor. Ligde Hatay, agü, fener arka arkaya. Ve aynı sürede de üç tane avrupa maçı. Şu önümüzdeki 15-20 günlük süre çok önemli. Bu seneki durumumuzu belirleyecek bir anlamda. Aslında bütün bu maçları kazanacak gücümüz var ama saha dışı faktörler bizim alehimize işliyor hep. Kayıpsız geçeriz umarım bu zorlu seriyi.

Bütün bu maçları kazanacak gücümüz ve rotasyonumuz yok. Ekrem hocanın ve kızların alın teri ve özverili mücadelesi var. Hem iç hem dış sabotajcılara karşı o da nereye kadar bizi götürecek göreceğiz.

Galatasaray, Fenerbahçe ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nu birbirine düşüren Lynetta Kizer ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.
FIBA, yaklaşan 2017 Kadınlar Avrupa Şampiyonası elemelerinde ABD’li yıldızın Bosna Milli Takımı forması giymesine izin verdi.
Bosna, bu gelişme sonrasında daha önce ABD Milli Takımı’nın formasını giyen Kizer’i şubat ayındaki elemelerde oynatabilmek adına gerekli evrakları hazırlamak için harekete geçti.
CİMBOM NE YAPACAK?
FIBA’nın kararı sonrası Galatasaray’ın alacağı tavır merak ediliyor. Sebebi ise Kizer’in Türkiye’de yine Avrupa statütüsünde forma giyemeyecek olması. Yıldız oyuncunun lisansı, sezon başında Bosna Hersek vatandaşı olarak tescil edilmiş, ancak daha sonra FIBA’nın uyarısıyla ABD vatandaşı olarak Fenerbahçe derbisi öncesi değiştirilmişti.
Sezonun geri kalanında sadece Euroleague’de mücadele edecek olan Kizer, idari mahkemeye giderek TBF’ye dava açmıştı.
Federasyon Statüsü’nün 21. Maddesinde ise ‘‘Bir sezon başında noter tescili ile hangi statüde oynayacağını Türkiye Basketbol Federasyonu’na bildiriyor. Sezon içerisinde bu konuda bir değişiklik yapılamaz‘ bilgisi bulunuyor.

* Basketdergisi özel haberidir.

Sahtekarlığın kitabını yazıyorlar, helal olsun.

923Vk3.png