Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 2015-2016

200 bin dolar civarında bir para harcayıp şu oyunculardan birini alsaydık şimdi nerede olurduk herkes tahmin edebiliyor sanırım bizim vasıfsız yönetim hariç.
2 yıldır herkes farkında abi ama 2 yıldır başta ki basiretsiz yöneticilerin umrumda değil, Bu isimlerden biri şu takımda olsaydı ikinci kez Euroleague şampiyonluğunun sevincini yaşamış olurduk, bu yılda en büyük adaylardan olurduk f4'te...

Özelliklede bu kişi Angel olsaydı tüm kupaları alırdık diye düşünüyorum.

Aynen bende o düşüncedeyim abi, Angel özel bir oyuncu, bir takımı şampiyonluğa taşıyabilecek birisi, onu kullanmasını bilen bir hocanın elinde durdurulması zor, Ekrem hocada bu işin piri zaten, benim gözümde Taurasi dünyanın en iyisi, Maya ikinci, üçüncü sırayada Angel'ı yazarım...

Angel'ın istenip de alınamaması gibi bir durum yok arkadaşlar. Bize önerilmesine rağmen Angel'a herhangi bir teklif yapmadık. Özellikle sistemimize uygun olmaması sebebiyle ilgilendiğimiz bir sporcu değildi. Daha önce belirttiğim gibi Shavonte'yi istedik, hem de teknik ekibimiz gerçekten çok istedi ama onu da yönetim beceremedi.
Shavonte'yi alamayan yönetim Angel'ı zaten alamaz, ki eğer gerçekten isteseydik Shavonte'yi alırdık, ben gerçekten bir skorer almak için uğraşıldığına inanmıyorum. Sadece uğraştım diyebilmek için çıkartılan haberlerdir bunlar, kimse Aski Mersin felan bu oyuncuları alabiliyorken biz alamıyoruz demesin... Angel sisteme uymuyordu demekde basit bir açıklama, oyun tarzı olarak Ekrem hocanın kadrosunda 2 yıl oynayan ve Euroleague şampiyonluğunun mimarlarından olan Alba'nın Amerikan versiyonu Angel, bir seviyede daha yukarıda Alba'dan bana göre, Ekrem Hoca her oyuncuyu oynatabilecek bir antrenör sonuçta...

Shavonte gerçekten istenmesine rağmen alınamadı. Bu sizin inancınızla değişebilecek bir durum değil, üzgünüm.

Bu örnekteki sporcu Angel'dı. Rakamları yarı yarıya örnek vermiştim. Önce kendisi Galatasaray'a önerilip sonrasında Galatasaray istiyorsa 500.000'den aşağıya gelmem dedi ve dolayısıyla herhangi bir teklif yapılmadı. Bir nevi kendi kendine gelmek isteyip sonra da gelmedi. Netice olarak 200.000'e Mersin'e gitti.

Ekrem hocanın Shavonte'yi istemesi farklı birşey, gerçekten istemiştir, ama bizim yöneticiler almak için gerçek anlamda uğraşsalardı alırlardı, sonuçta sizde bilirsinizki iki türlü istemek var, bi gerçekten sonuna kadar uğraşmak var, bide almak istiyoruz ama olmasada olur diye uğraşmak var, Shavonte Ummc'ye yada fb'ye yada Prag'a felan gitmedi, Aski'ye gitti, Galatasaray Spor kulübüde bir oyuncuyu almak için gerçek anlamda uğraşsa Aski'ye gitmez herhalde oyuncuda...
Angel konusuda siz ilk başta sistemle ilgili istemedik dediğiniz için yazdım...Yani sisteme uymadığı için almadık diye bir durum yokmuş sizin ikinci yazınızdanda anlaşılan...

Bu konuda son kez yazayım ki forumu takip eden üyelerde kafa karışıklığı olmasın.

1- 1 ay önce de yazdığım gibi Shavonte'yi gerçekten istedik ama yönetim almayı beceremedi.

2- Angel için 2-3 mesaj yukarıda kelime kelimesine "özellikle sistemimize uygun olmaması sebebiyle ilgilendiğimiz bir sporcu değildi" yazdım. Yani Angel'ı almamamızın asıl sebebi sisteme uygun olmamasıdır. Biz teklif yapmadık, Angel bize teklif edildi. Öncelikle sisteme uygun olmaması, ardından da Galatasaray'da 500.000'den aşağı oynamam demesi sebebiyle almadık.

Kafa karışıklığına sebebiyet vermemek için süreçleri madde madde net bir şekilde yazdım. Bu yazdıklarım herhangi bir yorum yada varsayım değil, işin aslıdır. Kişilere mantıklı gelmemesi, inanıp inanmaması, doğru olmadığını düşünmesi gibi subjektif fikirlerle bağlı değildir. Shavonte ve Angel konularını merak eden forum üyelerinin bilgilerine sunar, gerekli bilgilendirmeyi yaptığıma inanarak ikili diyaloğa doğru giden bu konuya müsadelerinizle daha fazla müdahil olmamayı tercih ederim.

Ben kendi adıma "ASLI GİBİDİR" kaşeli olan bu bilgileri verdiğiniz için teşekkür ederim ;)

İyi akşamlar Metin Bey... İnşallah önümüzdeki yıl daha becerikli bir yönetimle, daha iyi bir kadro oluşumu görürüz, Ekrem hocayada hakettiği kadro verilir, aldığımız kupaları konuşuruz burda hep beraber... Tekrardan Teşekkürler, Saygılarımla iyi akşamlar...

Hatay,Kayseri'de Agü'yü de yendi 56-52.Agü 8.yenilgisini almış oldu böylece.Bütün maçları kazanıp Mersin'in 7.yenilgisini almasını beklememiz gerekir.3. olursak final şansımız olur en azından.Diğer türlü zor gözüküyor açıkçası.

Agü ile oynarız çeyrek finalde, saha avantajı ile geçeriz, kadro olarakta Agü'den iyiyiz, her ne kadar ligde bizi rahat yenmiş olsalarda playofta böyle olmaz, 2-1 ile turu geçeriz...Yarı finalde ise rakip fb olacak, saha avantajıyla fb bir adım önde, gerçi bu formsuzluk devam ederse 3-0 la bitirir fb, ama toparlanacağımıza inanıyorum, burda Nuria Martinez'in form durumu önemli, inşallah geçen seneki performansına döner, kendi sahamızda kazanırız, ama deplasmanda bir maç almamız gerekecek, şu anki form durumlarında imkansız ama toparlanırsak herşey olur, Ekrem Hoca ve takıma güveniyorum yinede son ana kadar şansımız olur...

Diğer tarafta ise Hatay'la Mersin yarı finali olacak büyük ihtimal, bence Mersin Angel faktörü ile finale kalır, Hatay iyi takım oyunu oynuyor, savunma olarakta iyiler ama kritik anlarda Barbara Turner'ın eline bakıyorlar, Barbara'da takımı finale taşıyacak bir oyuncu değil bence, Hatay'ın finale çıkabilmesi için Hurst ve Snytsina gününde olması gerekecek, birde pota altında Paris var tabi Hatay'da oda iyi durumda, Hatay'ın saha avantajı olmasına rağmen 3-1yada 3-2 ile Mersin finale çıkar diye düşünüyorum...

bizde Kulichova denen basketbol fakiri göderilmedikten ve yerine quikley,coleman ya da augustus tarzında bir skorer almadan başarı hayal ! nevriye,wauters,bahar ve jelana ile pota altı rotasyonumuz zaten gayet iyi.Kulichova ya gerek yok !

Önümüzdeki sezon Lara Sanders'ı almak için tüm şartlar zorlanmalı,Nevriye'de bırakır büyük ihtimal, şuan alınabilecek en iyi alternatif yerli olarak...
En azından bizde bi devşirme olmalı, mesela Hatay'daki Paris devşirilebilir, başka bi isim de olur, yani hiç kimseyi alamıyorsak Nevin Nevlin'i alalım...
Kesinlikle kıta dışı hakkımızı kısadan yana kullanmalıyız, eğer Alba'yı yada Ana Daboviç'i getiremiyorsak, Avrupalı kaliteli kısa çok az sonuçta, Avrupalı statüsündeki birkaç oyuncu var Prince gibi bu isimlerden biri olmayacaksa kesinlikle 2 kıta dışı hakkımızıda kısalardan yana kullanmak doğru olan...

Ligde son 3 haftaya giriyoruz. 23. hafta itibariyle ligde puan durumu şöyle;

.
attachment.php

Ligi 4. sırada bitirip AGÜ ile eşleşeceğimizi düşünüyorum. Geçen sezon düşme potasının bir tık üzerinde bulunan Mersin ve Hatay'ın da şu anki konumları tüm şehir takımlarına örnek olacak cinsten, helal olsun.

Düşme potası da alev yeri. Ordu lige ilk veda eden takım. Lige diğer veda edecek takım da büyük bir ihtimalle Aski, YDÜ, Edirne üçlüsünden birisi olacak.

Aski'nin kalan maçları; Edirne, Mersin (D), Botaş.
YDÜ'nün kalan maçları; Mersin, Botaş (D), Canik.
Edirne'nin kalan maçları; Aski (D), Hatay, AGÜ (D).

İsteğim ve düşüncem, lige veda eden son takımın YDÜ olacağı yönünde. Aski ligde kalmak istiyorsa bu hafta evinde Edirne'yi yenmek zorunda. Edirne de fikstür itibariyle en zor fikstüre sahip takım. Lakin Yakın Doğu'ya karşı ikili averajda önde Edirne. Edirne ayrıca ilk yarıda Aski'yi 12 sayı farkla mağlup etmişti. Büyük ihtimalle Aski'ye karşı da ikili averajı ellerine alırlar.

Bu teorilerle YDÜ'nün lige veda edeceğini düşünüyorum. Sezon başında iyi bütçeyle kötü bir yapılanmaya gitmişlerdi, düşmeyi hak ettiler kanaatimce.

Ekli dosyalar

• 2016-03-24.jpg
    2016-03-24.jpg
    20 KB · Görüntüleme: 96
Ligi 4. bitirip yarı finalde Fenerbahçe'ye elenirsek Eurocup'a katılırız, eğer Hatay veya Mersin'den biri Euroleague'den çekilmezse...
Eğer takım toparlanamazsa her şey daha da kötüye gider...