BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemleri

Efes'in basketbol aklı kim merak ediyorum. Yıllarca bu memleketi peşinden koştur, yılların birikimini heba et. Yeni hocanın tanıması dışında Omiç pek mantıklı gelmiyor bana. Gerçi etrafını iyi dizayn edersen hucüm için güvenilir bir el olur ama avrupada hemen tüm oyuncuları alabilecek isme ve bütçeye sahip bir kulüp takımını Omiç gibi bir oyuncu etrafında kuruyorsa vah hâline. Mevcut takımda pota altında kocaman bir delik gibi olur.
Efes ya Anadolu'da bir şehre (önerim Yalova veya Kocaeli) ya da B.Çekmece gibi şehrinin sahipleneceği maçlarının sosyal olay olacağı bir uzak ilçeye (Silivr, Çatalca, Şile gibi) taşınmalı ve acilen salon yapmalı. Böyle akılsızca para harcamaya dağ olsa dayanmaz bir gün Özilhan pes eder ya da Beşiktaş' a (gerçi bu tipte başkanlar yönetim bende değilse ne diye para harcayım havasında oluyorlar ama) el verir.

Efes'in bütçesinin düşeceğini okumuştum geçenlerde. Öyle her gelene 1-2 veremezler. Her yıl milyon dolarlar harca sonuç sıfır. Hazıra dağ dayanmayacaktı bir yerde.

Cenk'in bir yılı garanti 2 yıllık kıntratı vardı BJK ödeme yapmadan çıkamaz oradan Engin'in çıkışı 150 bin dolarmış artı Yağızer hocanın kontratından da çıktılar onun da tazminatı vardır.Transfer yapmadan orta-üst seviye bir yabancı parasını harcayacaklar.

Niye bırakıyorlar ki iki tane iyi türk oyuncuyu. Ben ikisini de isterim açıkçası

Ikiside Safak'tan iyidir ve Micov'a Cenk yardimci olur 3 numarada. Engin'den ozellikle TBL'de 10 dakika faydalanmak cok mantikli olur 3.guard olarak. Cenk'te dis atislari ile Micov'u dinlerdirse yeter.

Ufuk Sarica Bjk'da basarili olamaz. Dacka ile 4.luk 5.luk en fazla mucadelesi verirler diye dusunuyorum.

Alen Omiç bence de dusuk profil transfer efes için ama dusan ile falan pek alakası yok, benzetme ağır olmuş sanki. Sonuçta eurocup en iyi ikinci beşine seçilmiş, hucum bitirişi ve pick sonrası devrilişi gayet çabuk, iyi bir 5 numara. Canaria'da renesses onu showuplarda bence gereksiz yere yukari cikariyodu. Birde heurtelin sevecegi turde bir uzun bence Omic. Hatta borousis gelse eger heurtel kalicaksa efes icin cok yanlis oyuncu olurdu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Aynen öyle,Dusan ile boyları dışında hiçbir benzerlikleri yok,Omic için Duşan demek ya Duşanı ya da Omic'i izlememiş olmayı gerektirir bence.
Diğer taraftan yanlış hatırlamıyorsam Eurocup en iyi beşine seçildi,ben bize transfer olmasını da isterdim,Efes için düşük profilli beklentilerin altında bir transfer görünse de isim bazında,ben gelişmeye devam edeceğini ve oldukça gelecek vaadettiğini düşünüyorum.

Omic ve Dusan benzetmesi talihsiz olmuş . Omic , Dusan'dan 3 yaş kücük öncelikle . Yari final serisinde cok iyi hatirliyorum . Koç, 30 saniyeligine Lasme'yi dinlendirmek icin Dusan'ı oyuna aldi.
Tek pozisyonda cabuklugu ve gücü ile dusan'ı rencide etti omic ve koc ,dusan'ı kenara aldi . Arada büyük bir ucurum var . En önemlisi mantalite farkı var .

Tekrar açıklama gereği duydum. Dusan ile Omic i benzetmedim. Hayır nerden çıkıyor bu cümleler anlamıyorum.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dusan Cantekin boyunun uzunluğu sebebiyle sadece basketbolcu olabileceği düşünülerek ailesi ve yakın çevresi tarafından zorla basketbolcu yapılmaya çalışılan ama basketbolcu olamayacak sıradan bir vatandaş. Alen Omic ise Avrupa' nın en iyi liglerinden birinde Canaria takımının ilk 5 ' inde oynayan ve sezonu 12 sayı 7 ribaund ortalaması ile bitiren bildiğin basketbolcu. Bırakın kıyası adlarının yan yana yazılması bile ironi.

17 sayı ortalama ile oynayan Sekulic gibi.. neyse ben demek istediğimi net şekilde açıkladım daha önce de.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alen Omic'le Dusan Cantekin'i kıyaslamak için elma ile, turtayı kıyaslamak gerekir. Dusan'ın hiçbir gelişimi yokken. Alen Omic Eurocup'ta ve Liga Endesa'da çok ta iyi bir performans sergilemelidir. Hem unutulmamalı ki Efes'te ikinci pivot olarak Bryant Dunston var. Yani bir back up pivot olarak geliyor Alen. Biz ise sakat olan Nenad Krstic'i getirip birinci pivot yapmaya çalışıyoruz. AHmet Düverioğlu boşta onu almaya çalışmıyoruz. Sonumuz hayır olsun.

Alen Omic'n adı Galatasaray ile geçince bunun bir menajer oyunu olduğunu burada yazmıştım. O dönem Perasovic'in Efes'e geleceği belliydi ve Omic Perasovic'in listesindeki ilk oyunculardan biriydi. Menajeri oyuncunun piyasası kızışsın diye Galatasaray ismini ortaya attı, mesele buydu...

Tabi o zaman Omic'in Galatasaray'la adı geçince inanılmaz tepkiler ortaya çıktı oyuncunun yetersiz olduğu yönünde, hatta Dusan ile kıyaslayanlar bile oldu ki, bu tamamen oyuncuyu tanımamanın verdiği ön yargılı yorumlar sonucudur. Boyu dışında hiçbir alakası yok Omic ile Dusan'ın. Mesela bana Dusan'ı sorsanız uzun boylu bir insan derim. Çünkü boyu haricinde hiçbir şeyi basketbolcuya benzemiyor Dusan'ın. Bu kadar net ve keskin bir ifade kullanıyorum.

Omic'e gelince... Boyuna göre müthiş bir top kontrolü ve çabukluğu var. O boyda olup da onun kadar çabuk ve top kontrolü kombinasyonu olan bir Avrupalı uzun son on yıldır pek görmedim. Hücüm yönü gerçekten kuvvetli bir oyuncu. Savunmadaki en büyük zaafı fiziksel olarak yeterince kalıplı olmamamaından kaynaklanıyor. Boyuna göre fazla ince yani... 7-8 kilo kas kütlesi edinirse seneye adı NBA için geçer... Bu mesaj burada dursun, sonra bakarız oyuncu hangi noktadaymış...