BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemleri

Anadolu Efes, Cotton'u açıkladı.
Sözleşme 1 yıllık.
Anadolu Efes de çok ciddi bir kadro kurdu.
Biz, FB, Efes, Daçka ve Beşiktaş şampiyonluğun en büyük adayları olacak.

Bryce Cotton-Efes resmileşmiş, çok iyi transfer. Dentmon gibi daha çok şuta dayalı oynar, Dentmon'a göre biraz daha dengeli, biraz daha atletik. Avrupa tecrübesi ve liderlik meziyetleri bakımından Dentmon'dan geride, en azından şimdilik. Buralara güzel uyum sağlayacağını düşünüyorum.

Cotton iyi transfer. Yaratıcı oyuncu olarak sadece Huertel vardı. Cotton ile onu biraz daha aşacaklardır. Laboral düzenine benzer bir takım kurdu Peresovic. 1-2 posizyonunda Huertel-Granger-Cotton üçlüsünden ikisi çokça sahada olacaktır. Yine de iyi bir hücum takımı olacaklarını düşünmüyorum. Savunmalarının ne kadar yukarı çıktığı ile orantılı olarak sezon içindeki yerleri belli olacaktır.

Bryce Cotton-Efes resmileşmiş, çok iyi transfer. Dentmon gibi daha çok şuta dayalı oynar, Dentmon'a göre biraz daha dengeli, biraz daha atletik. Avrupa tecrübesi ve liderlik meziyetleri bakımından Dentmon'dan geride, en azından şimdilik. Buralara güzel uyum sağlayacağını düşünüyorum.

Iyi oyuncu ama Efes icin dogru oyuncu mu emin degilim. Zaten heurtel, granger ve dogus varken kadroda daha cok 2-3 arasi oynayan bir skorer daha mantikli olurdu bence. Bir diger taraftan furkan ozelinde firsat dolu bir sezon olucak. Insallah beklenen patlamayi bu sene yapar, 2-3 numarada ciddi sure almasi gerek bu kadro yapisinda.

Bu arada dogus gene bench de oturarak gelisemeden bir sezonu daha tamaliyacak.
Senelerdir allah vergisi atletizmi ve gucune ragmen yeterli sut ve oyun gorusu gelisimini gosterememis olmasi cok acinasi bir durum. Turk oyuncularin parayi kariyer ve oyun gelisiminin onune koydugunun ve neden ust yapida sinifta kaldigimizin en net orneklerinden birisi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Seneyeki Efes transferimiz Cotton olsa çok iyi olur.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Önce bir bakalım nasıl katkı verecek.
Sonrasında Russ ve Dentmon'un katkısına göre alalım mi almayalım mi konuşuruz :)

Birde bence Efes'te ondan önce alacağımız 2 oyuncu var.
Seneye Kristic yerine Dunston ve Schilb yerine Honeycutt'u alırız :)

Önce bir bakalım nasıl katkı verecek.
Sonrasında Russ ve Dentmon'un katkısına göre alalım mi almayalım mi konuşuruz :)

Birde bence Efes'te ondan önce alacağımız 2 oyuncu var.
Seneye Kristic yerine Dunston ve Schilb yerine Honeycutt'u alırız :)

Oldu olası Efes'le birleşelim ya sürekli oyuncularını almaktan kurtuluruz, Galatatasaray Efes olsun adımız bütün krediyi toplarız. Keşke Tuncay Özilhan Galatasaray'lı olsaydı.:)

Bence bu sezon da çok zevkli maçlar izleyeceğiz. Hemen her takım gayet akıllı transferler yaptı. Türkiye de basketbol kesinlikle futboldan daha fazla izlenmeyi hak ediyor.

Özellikle daha önce transfer önerileri başlığına yazdığım çoğu ismin gelmiş oluşu da benim açımdan ayrı bir motivasyon oldu. TOFAŞ ın yeni salonunda bu sezon her takımı izleme fırsatı bulacağımı umarak kendimce takımları değerlendirmek isterim.

TOFAŞ: Yeni transferlerden Hamilton ve Roberts ne vereceği belli oyuncular. Roberts ı iki sene önce daha önce bizim için önerilere yazmıştım, bize gelmediyse de bu sezon bolca izleme fırsatım olacak. Micic de oyunun genelinde iyi katkı veren bir oyuncu. Yıllardır maçlara giden biri olarak sadece Kaloyan ın kalmasına üzüldüm. Ceza aldığı hareketten dolayı yakışmıyordu takıma. Tek üzüntüm TBL2 de Denizli den Boynton un kaçırılması. Rusya ya gitmiş sanırım, oldukça iyi oyuncuydu.

Hedef: Playoff u zorlar.

MP Trabzonspor: Kayda değer tek transfer geçtiğimiz yıl benim Lasme yerine istediğim Julian Wright ama o da çok kilo almış ve atlet dört iken kalın beş haline gelmiş. Diğer transferleri pek göremedim.

Hedef: Bence düşmemek.

Yeşilgiresun: Okben dışında ligden Armstead i aldılar. Aldıkları diğer oyuncuları bilmiyorum ama takım tümden değişmiş görünüyor.

Hedef: Düşmemek.

TED: Ne oldu ne bitti takip edemedim.

KSK: Bütçeleri ne kadar bilemiyorum ama harika bir takım kurdular. Rusya dan hücumda sınırlı ve serbest atış özürlüsü ama müthiş bir atlet ve iyi bir savunmacı olan Boone u getirdiler. Dillard&Brown guard ikilisi ve Petway-Summers-Ponitka gibi forvetlerle iç sahada çok tempolu maçlar çıkarırlar.

Hedef: Final adayı.

Uşak: Yine çok iyi transferler yaptılar. F/P oranı konusunda KSK yla yarışırlar. Freimanis ve Monroe süper bir ikili, Lyons ve Hazell de tecrübeli oyuncular. McKissic de yeni Harris olursa çok can yakarlar.

Hedef: Playoff.

İBB: Calloway ı aldılar ve kadroyu büyük ölçüde korudular.

Gaziantep: Yine sezon ortası çok oyuncu alacaklarmış gibi duruyor. Ivanov benim daha önce yazdığım bir oyuncuydu, bence iyi katkı verir.

FB Ülker: Takımı fazla bozmadılar ama bu sezon onlar açısından daha zor geçer diye düşünüyorum. Nunnally yi de Kalinic gibi kullanırlar diye düşünüyorum çünkü takımın çoğunluğu gibi isabetli şut sokan bir oyuncu değil.

Hedef: Final.

Demir İnşaat Büyükçekmece: Kenneth Hayes ve Clevin Hannah iyi eklemeler, rotasyonsa çok sıkıntılı. Kısa forvete ihtiyaçları var.

Daçka: İyi oyuncular aldılar ama Wilbekin in kalışı bence pek iyi olmadı. Wanamaker ın yanına daha tecrübeli bir oyuncu almaları daha doğru olurdu. Diğer transferleri gayet iyi ama uzunlarda sıkıntı var.

Balıkesir: Çok iyi kadro kurdular. Mike Green, Ike Ofoegbu, Golubovic, Leon Williams gibi oyuncular aldılar. Bence playoff u zorlarlar.

BJK: Beş numaraya ihtiyaçları var. Bence Lampe burada iyi katkı verirdi, göndermeseler iyi olurdu. Yarı final görebilirler diye düşünüyorum şu halleriyle.

Banvit: AJ Slaugher ı göndermeleri ve Avtodor dan Chappell i almalarına anlam veremedim. Fortson u gönderip Chappell i almak ilginç. Theodore bence iyi iş yapar.

Hedef: Playoff.

Efes: Artık eskisi kadar iyi atıcı olmasalar da çok daha yi savunma yapabilecek, daha dengeli bir takım oldular. Çoğu kişinin aksine, ben bu sezon hem ligde hem de Avrupa da iyi iş yapacaklarını düşünüyorum.

Galatasaray: Schilb-A J Slaughter buraya gelemez miydi?- ve Diebler gibi oyuncuların aynı takımda oluşu ve Boone dan bir farkı olmayan Tyus un muhtemelen onun iki katı parayla getirilişi gibi çok mantıklı bulmadığım hamleler var. Bununla beraber Russ ve Dentmon gibi oyuncularla diğer oyuncuların sabitliğini aşarız diye düşünüyorum. Genel olarak iyi eklemeler yapıldı. Final yaparız diye tahmin ediyorum.

Mavrokefalidis zu Beşiktaş haberleri var.
Net çok iyi transfer olur.

Thompson-Şafak
Roll-Berkay-Muratcan
Dj-Erkan
Weems-İlkan
Mavro-Clark-Sertaç

Çok iyi bir kadro ve rotasyon.
Akatlar'da taraftarda devreye giderse Ufuk Sarıca ile şampiyonluğub ciddi adaylarından birisi olurlar.

Mavrokefalidis zu Beşiktaş haberleri var.
Net çok iyi transfer olur.

Thompson-Şafak
Roll-Berkay-Muratcan
Dj-Erkan
Weems-İlkan
Mavro-Clark-Sertaç

Çok iyi bir kadro ve rotasyon.
Akatlar'da taraftarda devreye giderse Ufuk Sarıca ile şampiyonluğub ciddi adaylarından birisi olurlar.
Bence Mavro onlar için net kötü transfer olur. Beşiktaş'ın ihtiyacı olan atlet ve savunması olan bir pivottur.

Beşiktaşın abartılacak bir takım olduğunu düşünmüyorum. Yapabilecekleri maksimum lig 5.liği ve play off çeyrek finalinde elenmek olur. İsimlere bakıp çok iyi kadro kurdular demenin doğru olduğunu düşünmüyorum.

Bjk'nin kurdugu kadroyu kurmuş olsaydık 500 sayfa falan eleştiri olurdu herhalde bu kadronun isim olarak da kaliteli isimlerden oluştugunu düşünmemekle birlikte play off a kalamıyacaklarını düşünüyorum.

Şampiyonluk yarışına girebilecek takım değil bana göre ama iyi heyecan verici bir takım oldular Ksk ve Ts nin önüne geçeceklerdir . 4.lük bekliyorum.

Bu kadroyu kurmuş olsak tabiki de eleştirilirdi biz euroleague de oynuyoruz bir kere lütfen polemik yaratmayalım