BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemleri

Beşiktaş Yağızer Hoca'yı serbest bırakacakmış İsmail Şenol'a göre. Eğer serbest kalırsa geri getirmelyiz bence staff da güçlenmeli EL için.

Ufuk Sarıca evet yalanlamış transferi ama çoğu yerde 2-3 saat önce bu haberler geçmeye başladı..Her zamanki senaryo yalanlarlar yarın bakarsın imza atarlar bu piyasa böyle ne yazık ki

Aynen yarın imza atılırsa ben de şaşırmam. Belki de Beşiktaş ile anlaşmıştır ama Karşıyaka'dan henüz ayrılamamıştır. Her şey olabilir. :)

Beşiktaş için Ufuk Sarıca çok doğru seçim. Ufuk hocanın Karşıyaka'da oynattığı basketbol ve kazandığı başarılar ortada zaten. Ergin hoca ayrılmış olsaydı ilk tercihim olurdu. Bence Beşiktaş'ta mali sorunlar yaşanmazsa başarılı olur.

Beşiktaş için Ufuk Sarıca çok doğru seçim. Ufuk hocanın Karşıyaka'da oynattığı basketbol ve kazandığı başarılar ortada zaten. Ergin hoca ayrılmış olsaydı ilk tercihim olurdu. Bence Beşiktaş'ta mali sorunlar yaşanmazsa başarılı olur.

Benim ilk tercihim Ahmet Çakı olurdu.
Ufuk Hoca kadar antipatik değil aksine çok sempatik.
Ufuk Sarıca Beşiktaş için iyi tercih.
8 milyon euro bütçe ise ciddi bir bütçe.
Bizim yönetim utansın biraz...

Benim ilk tercihim Ahmet Çakı olurdu.
Ufuk Hoca kadar antipatik değil aksine çok sempatik.
Ufuk Sarıca Beşiktaş için iyi tercih.
8 milyon euro bütçe ise ciddi bir bütçe.
Bizim yönetim utansın biraz...

Renktaş çok önemli değil antipatiklik yada sempatiklik, Ufuk Sarıca antrenör olarak kendini kanıtladı. Ahmet Çakı'nın İvkoviç'ten sonra yaptığına saygım büyük ama hâlâ kendini kanıtlaması gerek.

Eğer burada başarılı olamazsa Karşıyaka seviyesinde takımlarda dolanır yalnız. Beşiktaşla Karşıyaka arasında fark var, bütçe 8 milyon civarı olursa ciddi bir sınav verecek Sarıca. Ben sevmiyorum kendisini bizim takıma da istemem, büyük bütçelerle başarılı olabilir mi o da soru işareti. Yapabileceğinin maksimumu play offa girmek olur ilerisi olmaz. Daçka Fener biz Efes bunları nasıl geçebilir? Beşiktaş seneye Fibada,para olsa da iyi oyuncu kolay kolay seni tercih etmez. 40 takım Uleb tarafında,sen gidiyorsun vasat bile olmayan takımlarla maç yapıyorsun.

İsmail Şenol kısaca "basketbola yatırımı arttırmayı düşünüyorlar ama bu sponsorluk anlaşması ile zor" demiş.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İsmail Şenol kısaca "basketbola yatırımı arttırmayı düşünüyorlar ama bu sponsorluk anlaşması ile zor" demiş.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sırf o da değil geçen seneden borçları da varmış.Yağızer hoca son DİBÇEK maçından sonra birşeyler ima etmişti ."bu şartlarda elimizden geleni yaptık gibilerinden".Bu arada nasıl oluyorsa bizim mdeme sorunlarını yeri gelip büyüterek yazan baskın bunları hiç yazmadı . Yani Geçen seneki bütçeyi bile açıkla çevirmişler.Bu sene geçen seneki kadar bütçeleri olsa bir de geçen sezondan borçları kapamaları gerek.

Bu arada FİBA ŞL yazılıyor ama oraya da katılacakları kesin değil son dolaşan takım listesi muhtemenel katılacak değil o ana kadar başvuran takımların listesi idi.O listede Türk,Fransız ve İtalyan takımlarının sayısı çok çok fazla idi ben de BJK'ye öneleme viltlkartı vermelerini bekliyorum ama sonucta ortada kesin birşey yok

Eğer burada başarılı olamazsa Karşıyaka seviyesinde takımlarda dolanır yalnız. Beşiktaşla Karşıyaka arasında fark var, bütçe 8 milyon civarı olursa ciddi bir sınav verecek Sarıca. Ben sevmiyorum kendisini bizim takıma da istemem, büyük bütçelerle başarılı olabilir mi o da soru işareti. Yapabileceğinin maksimumu play offa girmek olur ilerisi olmaz. Daçka Fener biz Efes bunları nasıl geçebilir? Beşiktaş seneye Fibada,para olsa da iyi oyuncu kolay kolay seni tercih etmez. 40 takım Uleb tarafında,sen gidiyorsun vasat bile olmayan takımlarla maç yapıyorsun.

Karşıyaka ile bu takımları nasıl geçti ise Beşiktaş ile de çok rahat geçer.
Aykut kardeşim başarılı bir antrenör kesinlikle ama çok antipatik,gerçekten bizde olsun istemezdim.

Karşıyaka ile bu takımları nasıl geçti ise Beşiktaş ile de çok rahat geçer.
Aykut kardeşim başarılı bir antrenör kesinlikle ama çok antipatik,gerçekten bizde olsun istemezdim.
Aynı durum değil düşük bütçe yönetmek ve baskının az olduğu bir yerde çalışmak daha kolay olur. Çünkü senden beklenti bellidir. Karşıyaka döneminde Sarıca çok başarılı. Ama bu sene başarısız mesela bütçe biraz yükseldi hamleleri tutmadı. Çok eskide kalsa da Efes dönemi başarısız. Şimdi Sarıca Beşiktaş için iyi bir tercih mi tartışılır bence. Benim kafamda soru işareti oluşturuyor mutlaka başarısız olur diyemem tabiki. Şampiyon olduğu sene Feneri falan geçti tabi ama artık çok çok daha zor. Daçka biz Fener Efes 4 El takımı. Sense sadece para için önemli oyuncular getirebilecek bir takım olacaksın muhtemelen. Fener seyircisi salonu doldursa hakem kollamasa gene geçemezdi o ayrı mevzu. Başarılarına gölge düşürmek istemem. Bu büyük bütçe olayı da hikaye olabilir muhtemelen.

Olaya duygusal açıdan bakarsak antipatik-sempatik diye değerlendiririz ama, spor yöneticiliğinde genellikle sempatik adamlar başarılı olmuyor. Bunun yığınla örneği var. Mesela: Ergin Ataman'ı Galatasaray taraftarı hariç neredeyse herkes antipatik buluyor, ama, yaptığı iş ortada. Veya Mahmuti sempatik geliyor başka taraftarlara bile ama, winner bir koç değil. Yıllar önce Zeljko Obradovic'ten nefret eden, fazlasıyla antipatik bulan bir sürü insan biliyorum Avrupalı... Gregg Popovich son yılların en önemli NBA koçudur pek de sempatik olduğunu söyleyemeyiz. Biraz futboldan örnek verelim: Fatih Terim uzak ara en başarılı Türk antrenördür ama, çoğunluk antipatik bulur. Veya Mourinho, Alex Ferguson gibi bir sürü örnek var. Eğer takım başarılı olsun olmasın benim için önemli değil, şirin görünen sempatik bir takımım olsun diyorsanız o zaman o tip koçlar ve oyuncular sizi mutlu edecektir. Ancak, başarı isteyenler bu işi biraz sert ve amiyane tabirle damardan yapan koç ve oyuncuları seçer. Bunlar gerçekler.

Ergin Ataman ile birlikte en iyi yerli koç kim deseler tartışmasız Ufuk Sarıca derim. Benim Türkiye'den hatırladığım rakiplerine göre en düşük bütçeyle şampiyon olan takım geçen seneki Karşıyaka'dır. O kadar büyük bütçe farkıyla şampiyon olan başka örnek yok. F4 yapmış Fenerbahçe Ülker'i ve Ivkovic'in Efes'ini aşıp şampiyon olmak hiç kolay iş değil. Bu sene bir türlü kadroyu oturtamadı gidenlerden gelenlerden ama, az daha çeyrek finalde Galatasaray'ı eliyordu bunu da unutmayalım.

Ben Beşiktaş'ın 8 milyon dolar bütçe oluşturacağına pek inanmıyorum. Geçen sene 4 civarı bir bütçeleri vardı, bu sene o rakam maks. 5 olur benim tahminim. Buna rağmen gayet iyi oyuncular getirmişlerdi Lampe gibi, Wolters gibi; hatta Bobby Brown'u bile getirdiler sonra... Ufuk Sarıca net 5 milyon dolar ile çok sağlam kadro kurar, her takıma da kafa tutar. Fiba'nın liginde oynarlarsa da en büyük şampiyonluk adayım Ufuk Sarıca'nın Beşiktaş'ı olur (5 milyon dolarlık net bütçeyle)...

Büyükçekmecemiz Eldridge ile de sözleşme yenilmemiş.Çok faydalı oyuncu iyi bir görev adamı ama Osiris kaldı ise Robinson kalmaz inşallah.Takımda kalan Kahieam'de daha çok tamamlayıcı parça.Üç tane görev adamı-tamamlayıcı yabancı bizim bütçemizdeki bir takım için bence fazla istikrar önemli ama geçen seneden öteye geçmek için birkaç tane daha hücümda fark yaratacak yabancı şart ki muhtemelen gidecek olan Roll ve Walker'ın yerine aynı katkıyı verecek yabancıların geleceği kesin değil özellikle Roll'un yerine gelecek oyuncunun aynı katkıyı verememe olasılığı yüksek.

Udoh 90% ayrılır Fenerbahçe Ülker'den, Vesely 50% NBA, Bogdanovic'in durumu çok flu... Efes Perasovic sonrası Bourousis'i alır. Banvit'in koç olarak Dusko Vujosevic ile anlaşmasını isterim.

Vesely kalacak çıkan haberlere göre. Udoh'un önceliği Nba gibi duruyor lakin takımda tutmaya çalışıyormuş Obra ve yönetim.Taraftar da çok büyük sevgi gösterisinde falan bulunuyor ama işleri zor. Cska'ya falan gitmez.
Efes'de evet kadro vs. belli değil ama niyeyse Perasovic'in başarılı olacağını düşünmüyorum. Bartzokas'ı getirebilselerdi keşke. Lig yarışı kızışırdı iyice.