BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemleri

Fenerbahçe'nin Udoh'un ayrılması haline Elan Chalon'daki Devin Booker'ı alacağı söyleniyor. Bana çok mantıklı gelmedi ama yine de buraya yazayım dedim.

NBA'in yeni maaş düzenlemesiyle oynamak isteyen oyuncular hariç kontrat koparabilen özellikle uzunlardan pek Avrupa'ya oyuncu düşmez. Bu yüzden farklı yerlere bakmak lazım. Güney Amerika, Porto Riko, Japonya, Güney Kore, Filipinler ve Avustralya gibi bölgelere bakılmalı.

Hayır anlamıyorum burayı takip eden bi elemanları mı var? Gecen sene udoh yazdık buraya bi anda onlar aldı, wanamaker yazdık almak üzereler, dün booker yazıldı şimdi booker alacaklar deniyor.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayır anlamıyorum burayı takip eden bi elemanları mı var? Gecen sene udoh yazdık buraya bi anda onlar aldı, wanamaker yazdık almak üzereler, dün booker yazıldı şimdi booker alacaklar deniyor.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gherardini buraya bakıp transfer yapıyor olabilir :) Can topsakal boş boş işlerle uğraşacağına sadece forumu okusa yeterli olacak başka bir iş yapmasına gerek yok.

Doğuş'a blatt yetmedi heralde üstüne Ainars Bagatskis'i yardımcı koç yapmışlar. Heralde gene 20 kişilik kadro kurucaklar o yüzden iki koç ile anlaştılar:))

Şaka bir yana geçen sene türkiye piyasasını mundar ettiler, bu senede avrupa piyasasını mundar ediyolar. Basketbola sadece zarar bir organizasyon, bu kadar antipatik olunamaz heralde

Sent from my iPhone using Tapatalk

Doğuş'a blatt yetmedi heralde üstüne Ainars Bagatskis'i yardımcı koç yapmışlar. Heralde gene 20 kişilik kadro kurucaklar o yüzden iki koç ile anlaştılar:))

Şaka bir yana geçen sene türkiye piyasasını mundar ettiler, bu senede avrupa piyasasını mundar ediyolar. Basketbola sadece zarar bir organizasyon, bu kadar antipatik olunamaz heralde

Klasik Doğuş hamleleri:)
Bir koç neden yardımcı koç olmayı kabul eder ki..? para bu kadar mı önemli..? ya da Blatt erken bırakır koç olurum diye mi düşünüyor acaba:)
sonuçta Dream Team'e yardımcı antrenör olmuyorsun ya da ülkenin Milli takımına,ilginç bir tercih Bagatskis'den..

Wannamaker'ı doğuş kapmış. Şahsi fikrim oyuncu için kötü bizim içinse iyi oldu, eğer ki fbülkere gitseydi obra ile bambaşka bir oyuncu olabilirdi. Eğer guard olarak wilbekin'de kalacaksa doğuş wannamaker'ı mundar eder.

Wanamaker Fener'in kısa rotasyonu için harika bir tercihti..Doğuş için emin değilim.Sonraki, hamlelerine bağlı..Foruma yazdığımızda beğenilmeyen bir oyuncuydu eskiden.Şimdi, baya bir savaş olmuş anlaşılan kapmak için :)

Ben sevindim şahsen fener yerine doğuşa gitmesine. Sağlam kadro kuracakları koş koş basketbolu oynayacakları da kesin gibi Daçka'nın. Bakalım diğer hamleleri nasıl olacak. Blatt oyuncuları mundar etmez bu arada geçen seneden daha iyi oyuncu olacaktır wanamaker. Blatt çok iyi koç bakalım neler yapacak.

Wanamaker ve Daçka Blatt açısından çok kötü seçimler. Obradovic bile taraftar şartı koşuyor kendini isteyenlere. İç sahada taraftardan yararlanan sadece Ergin Hoca değil yani. Blatt hem taraftarı olmayan hem de sempatikliğini Doğuş grubunun karanlığıyla yitirmiş bir kulübe geldi. Üzerine bir de NBA oyuncularını ve oradan düşecekleri tanıdığı halde Wanamaker gibi net olmayan ve bir üst seviyede ne vereceği kestirilemeyecek bir oyuncu alıyor. Blatt ın bilmesi lazım, CSKA ve Maccabi yi çalıştırmakla Efes ve Daçka yı çalıştırmak aynı değil.

Daçka'nın ana veya yan rotasyona ekleyeceği her yerli oyuncu hamlesi bizim yerli rotasyonumuza girmeye aday boşa çıkmış oyuncu demek. Ben özellikle Doğuş'u isterdim. Gerçi Wilbekkin ve M. Yağmur kalmış ve Wanamaker gelmişken 1-2 rotasyonu da arttı Daçka'nın, Doğuş'u almayabilirler de. Kaç kişi ile oynayacak bu herifler.

Wanamaker ve Daçka Blatt açısından çok kötü seçimler. Obradovic bile taraftar şartı koşuyor kendini isteyenlere. İç sahada taraftardan yararlanan sadece Ergin Hoca değil yani. Blatt hem taraftarı olmayan hem de sempatikliğini Doğuş grubunun karanlığıyla yitirmiş bir kulübe geldi. Üzerine bir de NBA oyuncularını ve oradan düşecekleri tanıdığı halde Wanamaker gibi net olmayan ve bir üst seviyede ne vereceği kestirilemeyecek bir oyuncu alıyor. Blatt ın bilmesi lazım, CSKA ve Maccabi yi çalıştırmakla Efes ve Daçka yı çalıştırmak aynı değil.

Evet ama euroleague de daçka nın seyirci ortalaması çok da kötü değil, 4500-5000 civarıydı. Bu sene yeni transferlerle daha da yukarı çekebilirler bu sayıyı. Ben salona yakın olsam (şimdi Baku'deyim ama İstanbul'dayken de anadolu yakasındayken düşünmezdim) el maçı olduğunda bilet bakardım. Hem daçka da iyi isimler olacak, hemde gelen takım iyi, hatta, maçlardaki animasyonlar vs de gayet başarılıydı bence. 100 lirayı geçmeyecek şekilde bilet bulunabilirse yakınlardaki birçok basket sever gidecektir maçlar. Yani taraftar problemi en azından el için çok fazla olmaz.

Çekirdek çitleyip,sosyal aktivite olarak maça gelen fanlarla neyi başarabilirler ki ? O topluluğun oluşturduğu atmosferin artı bir değer katacağını düşünmüyorum neticede hobi olsun diye orada olacak bir topluluk.

Doğuş ve Birkan daçkaya gideceklerse onların aklına ne diyim 100-200 fazla kazancaz diye basketbolu unutuyorlar. Aslında baya türk oyuncu yer değiştirebilir. Efes bırakmak istemeyecektir. Ama biz de hamle yapsak iyi olur. Aslında enderi tekrar mı düşünsek?

Evet ama euroleague de daçka nın seyirci ortalaması çok da kötü değil, 4500-5000 civarıydı. Bu sene yeni transferlerle daha da yukarı çekebilirler bu sayıyı. Ben salona yakın olsam (şimdi Baku'deyim ama İstanbul'dayken de anadolu yakasındayken düşünmezdim) el maçı olduğunda bilet bakardım. Hem daçka da iyi isimler olacak, hemde gelen takım iyi, hatta, maçlardaki animasyonlar vs de gayet başarılıydı bence. 100 lirayı geçmeyecek şekilde bilet bulunabilirse yakınlardaki birçok basket sever gidecektir maçlar. Yani taraftar problemi en azından el için çok fazla olmaz.

Ayhan bey onların yarıdan fazlası davetiyeli kişiler, doğuş çalışanları ve darüşafaka öğrencileri. Bu tip takımlar ki buna efes de dahil istanbul'da bulundukları sürece taraftar olgusu yaratamazlar. Zaten ferit şahenk'inde öyle bir derdi olduğunu sanmıyorum. Tahminim kısa vadede bozulmuş olan firma reputasyonunu basketbol üzerinden düzeltmek istiyor. Orta vadede ise fenere sponsor olucaktır.

Çekirdek çitleyip,sosyal aktivite olarak maça gelen fanlarla neyi başarabilirler ki ? O topluluğun oluşturduğu atmosferin artı bir değer katacağını düşünmüyorum neticede hobi olsun diye orada olacak bir topluluk.

Bu da aslında ayrı bir konu :), çekirdek çitleyip sosyal aktivite olarak maça gitmek..
Şahsen, bu yaştan sonra bu kategoride yeralmayı tercih ediyorum. Zaten diğer grubun da bir kısmı basketbolu bilmiyor, rakibin topu kullanması için 3 saniye kalmış, topu oyuna sokacak, maçla alakasız tezahürat yapıyorlar, hakemin doğru kararlarına bie itiraz edip hakemler üzerindeki baskıyı azaltıyorlar...

Hiçbir zaman maç boyu bağıracak kadar kuvvetli olmadı sesim, dolayısıyla ekonomik kullanmaya alıştım belkide. Tabiki tiyatro da değiliz, takıma destek olmak çok önemli ama tribünler de belli grupların tekelinde olmamalı.

Ayhan bey onların yarıdan fazlası davetiyeli kişiler, doğuş çalışanları ve darüşafaka öğrencileri. Bu tip takımlar ki buna efes de dahil istanbul'da bulundukları sürece taraftar olgusu yaratamazlar. Zaten ferit şahenk'inde öyle bir derdi olduğunu sanmıyorum. Tahminim kısa vadede bozulmuş olan firma reputasyonunu basketbol üzerinden düzeltmek istiyor. Orta vadede ise fenere sponsor olucaktır.

Doğuşun reputasyonu benim nazarımda öyle kolay düzelmez malum sebeplerden dolayı.
Demek istediğim, bilet fiyatları makul, seyretmeye değer isimlerin olduğu maçlar seyirci çekebilir.