Bugün...

Bugünden itibaren okuduğum üniversite olan Anadolu Üniversitesi'nin "ultrAslan" yönetim kuruluna girmiş bulunmaktayım. Bu da demek oluyor ki önümüzdeki sezon çok daha fazla İstanbul'da olacağım :)

Bugün değil ama dün "Dünya'daki Cennet" diye tasvir edebileceğim bir yere gittim.Vapurdan indiğim andan itibaren çok farklı bir alemdeymişim gibi hissettim.Sırça köşklerin muazzam görüntüsü bir yana,faytonların o güzel sesi ve yürüdüğün yolda ağaçların verdiği inanılmaz huzur.Hayattan keyif almak isteyenlerin hayatlarında bir defa bile gitmesini kesinlikle öneririm.Büyükada bambaşka bir yer.Dilburnu'nda yapılan piknik,ardından meydana inilip bisiklet kiralanması ve 1 saat süren muhteşem bisiklet turlarımız...Hayatımın en güzel günüydü dün.Ve en kısa zamanda yeniden bir Büyükada Turu yapmayı ümit ediyorum.Ayrıca şiddetle tavsiye ediyorum;Büyükada'ya gidip de bisiklet turu yapmadan sakın dönmeyin İstanbul'a=)

Bir Bugün notu da benden..

Bugün, iş başvurusu yaptığım yerden cevap geldi. Sanırım kabul edilmişimki evrak listesi verdiler.

Tam bir ay oldu başvuruyu yapalı, olmayacak sanmıştım; en umutsuz olduğum anda harika bir haber oldu bu..

Başta bu iş ilanını gazetede görmemi sağlayan eniştem olmak üzere dualarını benden esirgemeyen tüm sevenlerime ve tabii ki forumdaşlarıma teşekkür ediyorum.

Allah utandırmasın.

Ömer Faruk Ünalan' Alıntı:
Bir Bugün notu da benden..

Bugün, iş başvurusu yaptığım yerden cevap geldi. Sanırım kabul edilmişimki evrak listesi verdiler.

Tam bir ay oldu başvuruyu yapalı, olmayacak sanmıştım; en umutsuz olduğum anda harika bir haber oldu bu..

Başta bu iş ilanını gazetede görmemi sağlayan eniştem olmak üzere dualarını benden esirgemeyen tüm sevenlerime ve tabii ki forumdaşlarıma teşekkür ediyorum.

Allah utandırmasın.

Hayırlı Olsun umarım kalıcı olursunuz

biraz önce biten programda namı değer ezel not defterine konuk oldu ve müthiş bir programdı..

futbolu bilgsi çok iyi bir ara ezeli rekabet konusunda farklar gündeme gelince 7-0 yapıştırdı...miş geçiş zaman dediler, ezel de abi hepsi geçmiş zaman dedi...

rıdvan takımımızın yüzde 80 aurello yu aldığımızı söyledi..

kenan ile rıdvan iddaya girdi.mourinho realde olursa puan olarak real barcelonadan üstün olacak dedi kenan ,rıdvan la yemeğine iddaya girdiler.imza bile attılar kağıda

Eren Bekdemir' Alıntı:
kenan ile rıdvan iddaya girdi.mourinho realde olursa puan olarak real barcelonadan üstün olacak dedi kenan ,rıdvan la yemeğine iddaya girdiler.imza bile attılar kağıda

Bir imza da benden, beni de dahil etsinler yahu. Yemeğini yiyelim şu herifin :)

Ömer Faruk Ünalan' Alıntı:
[quote="Eren Bekdemir":373c3j34]kenan ile rıdvan iddaya girdi.mourinho realde olursa puan olarak real barcelonadan üstün olacak dedi kenan ,rıdvan la yemeğine iddaya girdiler.imza bile attılar kağıda

Bir imza da benden, beni de dahil etsinler yahu. Yemeğini yiyelim şu herifin :)[/quote:373c3j34]

Kenan da bizim tayfadanmış :)

20mayisb.jpg

20 Mayıs 1886

Ünlü dilbilimci ve edebiyatçı Şemsettin Sami?nin oğlu olan Ali Sami, 20 Mayıs 1886 günü İstanbul Kandilli?de dünyaya geldi. Babası Şemsettin Sami bugün Yunanistan sınırları içinde yer almakta olan Yanya şehrinde dünyaya gelmiş daha sonra memurluk göreviyle İstanbul?a yerleşmişti .1886?da dünyaya gelen oğlu Ali Sami?yi de iyi bir eğitim alması amacıyla Galatasaray Lisesi?ne vermişti.

Galatasaray Lisesi?nden 1906 yılında mezun olan Ali Sami Yen, öğrenciliği esnasında bir grup arkadaşıyla İngilizler gibi futbol oynamak ve Türk olmayan takımları yenmek amacıyla bir futbol takımı kurmuştu. Belki o günlerde kendisi de bu denli gelişip büyüyeceğini ve tüm ülkeye kök salacağını düşünmese de, sarı kırmızılı bu takım kısa zamanda büyük başarılara imza atarak, Türkiye?nin önde gelen markalarından biri olacaktı.
Doğum günün kutlu olsun Ali Sami Yen. Ve çok yaşa Galatasaray...

Bugün Pac-Man oyununun 30. yaş günüymüş. Çocukluğumuzun mario ile birlikte en popüler oyunuydu. Google görseli çok güzel olmuş. İnsan oyuna dalıp ne aramak için açtığını unutuyor.

Bugün iş başvurusu için bir firmaya gittim, şartları konuştumda adamlar eleman mı yoksa köle mi alacaklar anlamadım. Yahu zaten verdikleri üç kuruş para, sabah saat 8'de iş başı akşam ise belli değil, kaçta iş biterse paydos.

Tamam şirket taşeron anladık ama böyle sisteminde Allah belasını versin, haydi benim yine aciliyetim yok ancak bir sürü insan ev geçindiriyor, nasıl başa çıksın bütün bunlarla..? Yazıklar olsun!

-------

Ömer Faruk, sana da hayırlı olsun kardeşim.

Barış Şişman' Alıntı:
Bugün iş başvurusu için bir firmaya gittim, şartları konuştumda adamlar eleman mı yoksa köle mi alacaklar anlamadım. Yahu zaten verdikleri üç kuruş para, sabah saat 8'de iş başı akşam ise belli değil, kaçta iş biterse paydos.

Tamam şirket taşeron anladık ama böyle sisteminde Allah belasını versin, haydi benim yine aciliyetim yok ancak bir sürü insan ev geçindiriyor, nasıl başa çıksın bütün bunlarla..? Yazıklar olsun!

-------

Ömer Faruk, sana da hayırlı olsun kardeşim.

Öncelikle teşekkür ederim abi, senin için de hayırlısı neyse o olur inşallah..
İş başını Cuma günü yapmıştım Pazar günü de ilk mesaime kaldım yüklü primi olduğu için. :) Şu an işten yeni geldim ve facebook'tan sonra açtığım ikinci site oldu burası.

Aslında bu adamların sistemi de aşağı yukarı aynı. 8'de iş başı, işte daha yeni geldim. Tüm gün arabayla geziyosun falan.. Zahmetli iş ama şimdilik eğlenceli geliyor bana. Umarım böyle gider :)

Bir süre yönetiminde görev aldığım derneğin feshine ilişkin duruşmaya çıktım ve Çocuklarla Umuda Yürüyüş Derneği´nin kapatılması isteğine karşı söyleyecek bir şeyim yok, derneğin kapatılması daha hayırlıdır dedim.

Garip bir duygu, hem de çok garip... Umarım bu ülkenin birgün sokak çocuklarına ilişkin bir politikası olur ve onların hayata tutunması için sağlam projelere imza atılır.

Onur Yavuz' Alıntı:
Bir süre yönetiminde görev aldığım derneğin feshine ilişkin duruşmaya çıktım ve Çocuklarla Umuda Yürüyüş Derneği´nin kapatılması isteğine karşı söyleyecek bir şeyim yok, derneğin kapatılması daha hayırlıdır dedim.

Garip bir duygu, hem de çok garip... Umarım bu ülkenin birgün sokak çocuklarına ilişkin bir politikası olur ve onların hayata tutunması için sağlam projelere imza atılır.

Bende sokak çocukları gönüllüleri derneği üyesiyim Onur. Kardeşim yönetiminde de bulunmuştu bir ara. Sadece sokak çocukları değil (gerçi uzun süredir gitmesem de) Sosyal hizmetler deki çocuklarla da sık sık ilgilenmeye giderim. Çevremdeki herkese de sık sı tavsiy ettiğin bir durumdur. Toplumdan dışlamak değil toplumun içine çekmek lazım onları..

Sühan, işin içine girdikçe anladım ki kendimi kandırıyorum. Ülkemizde o kadar çok çocuk var ki bu kapsamda, biz ancak 5-10 tanesine yardımcı olabiliyoruz. Dernek olarak fazlasına gücümüz yetmiyor. Bu bilincin topluma verilmesi amacıyla toplantılar yapalım diyoruz, katılım çok alt düzeyde kalıyor. Öyle olunca da insanın çalışma şevki kırılıyor.

Zamanında Metin Akpınar Abuzer Kadayıf ile bu sorunu gündeme getirdi ama sonrasında unutulup gitti.

Keşke iktidarı elinde bulunduranlar bu sorunu önemseyip çeşitli projeler sunsa. Projelerin ugulanması aşamasında çalışacak gönüllüler çok rahatlıkla bulunur.

Başka bir başlık olduğu için uzatmak istemedim. Şu anki hükümet doğruya doğru iyi şeyler de yaptılar. Özellikle Sosyal hizmetler ve Çocuk esirgemede. Ama aynı şekilde rant kavgasına da döndürdüler orayı. Mesela Sosyal hizmetlere kullanılmış oyuncak giysi versen kabul etmiyorlar. Bir çok sponsorları var sıfır kıyafet veriyor 10 verip 100 kıyafet vermiş gibi gösterip bunun tamamını vergiden düşüyorlar. Öyle bir konuma geldik ki "neyse bari çaldıklarının %10'unu geri veriyorlar" demeye başladık.

Sühan, iktidar derken geçmişten günümüze tüm iktidarları kastettim. Ne yazık ki hiçbiri duyarlı yaklaşmadı bu konuya.