Bugün...

GALATASARAY ODEABANK AVRUPA ŞAMPİYONU!

760u.jpg

50x7.jpg

Bugünkü "spor" gazetelerinin ilk sayfaları... Sadece üçte birlik bölümü şampiyon takımımıza ayrılmış. Çünkü güzel ülkemde, futbolda bir takımın lig şampiyonluğu, bir basketbol takımımızın Avrupa şampiyonluğundan "kat kat" daha önemli...

Siyasi gazeteler ise sürmanşet ile yetinmişler. Bkz: http://img801.imageshack.us/img801/116/fhhu.jpg

Dün ülke spor tarihinin en önemli olayı yaşandı. Bu maçla ilgili sayfalarca şey yazılabilir, çizilebilir... Ama bunu yapacak bir medya bu ülkede yok ne yazık ki... Varsa yoksa futbol...

Yalova yerel seçimi iptal edilmiştir. Adaletiniz bu mudur sizin? Ankara gibi şaibenin, her türlü düzenbazlığın yapıldığı kent için atanmış YSK'nın sesi çıkmıyor nedense..

Bence iktidar partisinin seçimi kaybettiği tüm il ve ilçelerde kendileri tatmin olana kadar seçimler tekrarlansın.

Şu ülkede yaşadığım için utanç duyacağım aklıma bile gelmezdi, başardılar..

Yalova' da ''AKP düzenini yıkacağım'' diyerek geçen yerel seçimlerde Demokrat Parti'den Belediye Başkanı olmuştu Yakup Koçal.Güvenmiştik,sevmiştik,sevinmiştik.Fakat kendisi rant kuyusuna düşerek,onlarca yolsuzluğa bulaştı.En sonunda da kendisine yakıştığı gibi Ak Parti'ye geçti.

Ufak bir bilgi geçeyim dedim Yalova'ya dair :)

Adil bir seçim olursa Yakup Koçal ve rant peşindeki arkadaşlarının kazanma şansı yok fakat Melih Gökçek denen insan müsfettesi bile Yalova'ya geleceğim diyorsa işimiz zor.

Herkese merhaba uzun bir aranın ardından vatani görevimi tamamlayarak tekrardan aranızdayım.Uzun bir ara diyorum çünkü hiç bu kadar uzak kalmamıştım siteden askerliğim boyunca 6 ay erkek ve kadın takımımızın hiçbir maçını canlı izleyemedim kadın takımımız Avrupa Şampiyonu oldu erkek takımımız Avrupada son 8e kaldı buda benim şansızlığım artık burdayım birazda canlı canlı kupa heyecanı yaşayalım. :)

Dün Bağdat caddesi GSstore yağmalandı. Galatasaray yönetimi bunu yapanlara dava açmalı. Hepsi belli adamlar twitterdan sallamışlar bol bol.

İpekçi müdavimlerinin ''Shumpert'ın köşesi'' olarak da hatırlayabileceği saha içindeki güzel gruptan Şenol Ablak trafik kazasında hayatını kaybetmiş.Ulan ya demekten kendimi alamıyorum,gün karardı.

Saha içinde sükunetimi kaybetmekten tırsıyordum. Maç öncesi de maçla kesinlikle iletişim kurmamaya karar verdim. maça gitmeyi bırak izlemeyecektim bile. Hatta haber bile almak yoktu. Bu kafayla kendimi hıdrellezde buldum. Ve açık söyleyeyim haber almadan başka bi yerde duramazmışım. Harika bir gündü 21.30a kadar . 21.30da telefonu kurcalamaya başladım ama ya kafa kafayaysa diye çok tırsıp geri koydum. Sonra baktım ve şampiyonduk. Bundan sonra bütün finalleri bu formatta takip edeceğim bayan baskette. Ama açık olayım taksimdi caddeydi her tarafta muhtarlık yapabilecek potansiyelime rağmen hiçbir yer bugünkü ortama yaklaşamazdı kesinlikle. Kızlı erkekli bu kadar rahat olabileceğin başka bi yer bulmak imkansız İstanbul'da . Çünkü kimse menfaat peşinde değildi.
Bi de şu an bile açıklayamadığım bir aptallık yaptım gecede. Beni kendine çekiştiren orjinal kızıl saçlı bir kıza '' bi bırak ya ben işicem '' diyip arkamı dönüp gittim. Üstelik kıza da ben laf atmıştım dilek mevzusuna o dilek tutmaz diye. Hem kızda Galatasaraylı tipi vardı :( ( küfürlerinizi özel mesajla atabilirsiniz alınmam darılmam :D )

Yine final yine kupa bizim olsun bugün.Gazoz kupasıda olsa kazanacağımız sonuna kadar oynamak lazım ki bu kupayı almadan süper kupayı oynayamayacağız ağustosta fener ile :) önemli o yüzden bu maç

Bana göre oynanması gerektiği gibi oynadı finali takım. Chelsea , Real Madrid yapınca aynı oyunu herkes hayran GS yapınca kötü deniyor. Mancini bir İtalyan ve final oynamasını iyi biliyor. Posizyon vermeden maçı bitirdik.

Sonuçta Kupa Beyi Galatasaray!

Bursa Nutku´ndan esinlenerek çıktılar yola. Polis, bunlar suçlu diye yakalayıp adalete teslim etmedi bile, kendince verdi cezayı! Soma katliamı nedeniyle buruk olsalar da, onlar da görecekti Atamızın kendilerine armağan ettiği bu bayramı. İsimleri; Berkin´di, Ali İsmail´di, Ethem´di, Abdullah´dı...

Günümüz kutlu olsun gençler, kendini genç hissedenler!..

ATATÜRK'ÜN BURSA NUTKU

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır.

Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu,Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç,Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir! diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek.

Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.

İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!

Ok Meydanında bir vatandaş polis tarafından başından vuruldu , yoğun bakımda.Nereye kadar gidecek bunlar daha ? bu tempo ile gitmeye devam ederse 6 aya sniperlarla muhalif avlayacaklar.