Seçim günü yaklaştıkça gerilmeye başladım,kaybetmekten bıktım,geldiklerinde 13 yaşındaydım,geçenlerde 34 oldum,ben yaşadıkça akp hep kazanacak buna inandım artık,suçu kendimde arıyorum,şaka gibi gerçekten ya,gerçekliği tartışılır bile bu yaşananların,gerçek hayatta bu kadar mantık dışı şey olmaz,olamaz,var bir durumlar ama neyse ...
Bunların seçimle gitmesi çok zor, üzgünüm. Bu demek değildir ki sandığa gitmeyeceğiz gideceğiz ve hem sansımıız zorlayacağız hem de muhalif kalabalığı nicelik oalrak da göstereceğiz. Olmazsa da laik cumhuriyet mücadelesi bitmez. Artık koruma diyemiyorum çünkü çoktan yıkıldı artık yeniden kurma zamanıdır. Bunun da mücadelesi biraz rahatımızdan ödün verip demokrasiyi sadece sandıklardan ibaret saymamaktır. Sesimizi yükseltip karşı devrimcilere karşı devrim yapmak Atatürk'e ve kurduğu cumhuriyete olan vatan borcumuzdur.
Akp içinde böyle düşünmeyen modern görünümlü hatta sözde Atatürkçü önemli sayıda bir grup var biliyorum. Bunlar şeriatçı, asalak ve salak koalisyonunun asalak ve salak olan kısmından. Bunların Atatürkçülüğü de biraz deşince milli mücadele kahramanlığı ve devletin kurucusu olmaktan öteye geçmiyor. Atatürk'ü Atatürk yapan devrimciliğidir ve bugün halen demokrasi mücadelesi verebiliyorsak da bunun sayesindedir. Onu asker olan Atatürk'ten çok siyasetçi Atatürk olarak tanımak bu ülkenin geleceği için en önemli noktadır. Akp içinde akp'yi ideolojisindne bağımsız sadece devleti iyi niyetle yönettiğine inanan fanatik kalabalığı tüm yaşananlara rağmen ikna etmek zor çünkü Erdoğan'ın ya çok sev ya çok nefret et türünden karakteri buna iizn vermiyor. Bu kalabalıklar yaşadığımız tüm gerçeklere rağmen tek bir paritye tek bir adam ülkeyi 25 yıl teslim etmeyi vatanperverlik görüyor. Azıcık mantık üretip bunun ülkeyi parti devletine çevireceğini umursamıyorlar çünkü fanatiklikleri varsın olsun dedirtebiliyor. İsterse çok iyi yönetsin her hangi bir iktidara bir lidere 2 dönemden fazla iktidarda kalması için oy vermem çünkü bu hem yozlaştırır hem de seçimle gelenin seçimle gitmemesini sağlayacak kadar devlete sirayet ederler. Hele ki muhafazakarsa hele ki Atatürk'ün cumhuriyetiyle sorunları varsa bu çok daha keskin bir gerçek olur.