Bundesliga

Bu yıl şüphesiz Avrupa'nın en zevkli ve kaliteli ligi Bundesliga'ydı.
Wolfsburg hakettiği şampiyonluğu son hafta güzel bir galibiyet ile aldı.
Bu sezon Graffite & Dzeko ikilisi ile izleyenleri gole doyurdular.
Tekrar tebrik ederim Wolfsburg'u ve onu destekleyenleri...
 
Helal olsun Wolfsburg..Yalnız , seneye başarılı olmak istiyorlarsa o defansa çok iyi takviye yapmaları gerek ve her hücuma 7 kişi kalkarak bu iş Avrupa macerasında yürümez..

Bu arada Bayern Münih şimdi de bir başka golcü Mario Gomez ile ilgilendiğini açıkladı..Toni'nin halen tartışıldığı bir dönemde , yanına bir başka aynı tür oyuncuyu almayı düşünmeleri de ne tür bir yönetim anlayışıdır çözemedim..
 
Wolfsburg'un yeni hocası

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) şampiyonu Wolfsburg, yeni teknik direktörü Armin Veh'i basına tanıttı. Werder Bremen'i Cumartesi günü sahasında 5-1 yenerek lig şampiyonu olan Wolfsburg, Alman çalıştırıcı Veh ile 2 yıllığına sözleşme imzaladı.

Wolfsburg yöneticisi Juergen Marbach, deneyiminden etkilendikleri Veh'in, kendileri için mantıklı bir seçim olduğunu belirtirken, ''Onun en büyük avantajı, daha önce bir takımı lig şampiyonluğuna taşımış olması. Bunun nasıl başarılacağını ve yeni bir sezona, lig şampiyonluğu unvanıyla nasıl hazırlanılacağını iyi biliyor'' dedi.

48 yaşındaki Armin Veh de yeni görevinden duyduğu heyecanı dile getirirken, takımı daha da güçlendirmek adına yeni bir forvet oyuncusunu kadroya katmak istediğini söyledi. Veh, ''Zirvede kalmak ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istiyorsak, takımı daha da kuvvetlendirmemiz gerek'' diye konuştu.
 
EREN DERDİYOK, BAYER LEVERKUSEN'DE

Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen, Basel?den Eren Derdiyok?u transfer etti.
LEVERKUSEN - Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayer Leverkusen, Basel'in Türk asıllı İsviçreli futbolcusu Eren Derdiyok'u renklerine bağladı.

Bayer Leverkusen yöneticisi Wolfgang Holzhaeuser, İsviçre'nin Basel takımında forma giyen Derdiyok ile sözleşme imzaladıklarını belirtirken, ''Bu derece yetenekli bir forvet oyuncusu ile anlaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz'' dedi.

20 yaşındaki Türk asıllı futbolcu, İsviçre Milli Futbol Takımı'nın da formasını giyiyor.

Kendisine İsviçre - Türkiye maçından sonra yaptığı açıklamalardan dolayı zaten gıcıktım sevmediğim bir takıma transfer olunca daha da gıcık oldum.. :)
 
Skibbe Frankfurt'ta

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Michael Skibbe, Almanya Birinci Lig (Bundesliga) takımlarından Eintracht Frankfurt ile anlaştı.

Kulüpten yapılan açıklamada, 43 yaşındaki Skibbe'nin, görevinden ayrılan eski teknik direktör Friedhelm Funkel'in yerine getirildiği belirtildi. Michael Skibbe, Bundesliga'da daha önce de Bayer 04 Leverkusen ve Borussia Dortmund takımlarında da görev almıştı.
 
Bu sene teknik adam olarak canımızı çok yaksada seviyorum Skibbe'yi. Kendisi çok kibar ve son derece karizmatik bir adam Ama bunlar başarılı olması için yeterli değil tabii ki. İçimden Frankfurt'a geçmiş olsun demek geliyor ama Skibbe'ye ayıp olmasın diye susuyorum. :p İnanmasamda başarılar diliyorum kendisine.
 
Skibbe olmadık şekilde hücum düşünen bir adam, bunu onun zamanındaki gol performansından anlayabiliriz, Arda, Kewell, Lincoln, Baros dörtlüsü onun zamanında gol rekoruna doğru gidiyorlardı ama defansa -sakatlıklarında etkisiyle- gereken önem verilmeyince olmadık mağlubiyetler geldi. iyi adamdı vesselam umarım başarılı olur...

bu arada bundesliga önümüzdeki 3 sezon TRT ekranlarından yayınlanacak. Şifreye girer mi girmez mi lig başlayınca anlarız
 
trt'den maçları uydu alıcısıyla izleyemeyen arkadaşlar aşağıdaki şifreyi keyden girip izleyebilirler:

Biss ID:0x1FFF -eğer altı haneli ise- 0x001FFF

Kod Değeri: 1000000000000000
 
Saadet Unal' Alıntı:
Bu sene teknik adam olarak canımızı çok yaksada seviyorum Skibbe'yi. Kendisi çok kibar ve son derece karizmatik bir adam Ama bunlar başarılı olması için yeterli değil tabii ki. İçimden Frankfurt'a geçmiş olsun demek geliyor ama Skibbe'ye ayıp olmasın diye susuyorum. :p İnanmasamda başarılar diliyorum kendisine.

teknik anlamda yeterli değildi evet.. ama karakteri ile, duruşu ile, profesyonelliği ile galatasaraya hocalık yapacak kalitede adamdı. son 20 yılda gerets ile skibbe galatasaray markasını taşıyacak kalitede insanlardı.. gerisi olmadı bence.. rijkaard olacak ama..yakışıyor..
 
Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Saadet Unal":1mg9lb9x]Yani beni de tebrik ediyorsun.. :ehue

Bükemediğimiz bileği... demiş atalarımız. =)

Ama ne olursa olsun Avrupa'nın en büyük taraftarı ile beraber haykırıyoruz:
'' Forever Dortmund ''[/quote:1mg9lb9x]


ben bu dortmund taraftarına hayranım. 2002 den beri şampiyonluğa hasretler, iddialı bir takım kuramıyorlar kaç senedir ama her maç tıklım tıklım dol tribünler. yönetim dün açıklama yayınladı 50.000 den fazla kombine satmışlar ama talepleri karşılayamadıkları için kombine satışlarını durdurmuşlar. işte taraftarlık budur. sadece derbilerde yada önemli maçlarda değil her maç aynı şekilde tribündeler. yönetim ayakta maç izlemek isteyenler için ayrı koltuksuz bir bölüm bile oluşturmuş...
 
Wolfsburg - Stuttgart maçını izledim sayılır. Sayılır diyorum çünkü maçın çoğunu uyuyarak izledim. :ehue Ben daha gollü bir maç bekliyordum ama öyle olmadı. Ayrıca Kanal 24'te maçlar daha iyi anlatılıyordu sanki. Erdoğan Arıkan yine iyiydide Hoffenheim - Bayer Münih maçını anlatan adam çok uyuzdu. :)
 
Saadet Unal' Alıntı:
Erdoğan Arıkan yine iyiydide Hoffenheim - Bayer Münih maçını anlatan adam çok uyuzdu. :)

murat ünlü yada hüseyin başaran a rastlamışsındır, bu ikisi emekliye ayrılmalı artık. okay karacan gibi bir adama yorum yaptırarak harcıyorlar adeta
 
Saat 16:25

Bayern Munih - Werder Bremen

Saat 19:25

Köln - Wolfsburg

TRT1

Saat 23:45

Hamburg - B.Dortmund

Bana Edin Dzeko ve Grafite'yi izleme şansı veren Trt1'e sonsuz teşekkür ediyorum
 
TRT gerçekten iyi bir iş yapıyor. Hafta da en az 4 maç. Bir de diğer maçların geniş şekilde özetleri. Umarım Hoffenheim maçlarını daha sık bir şekilde verirler.

Bremen-Bayern maçı da izlenir...
 

Üst