Bundesliga

Tolga Kaplan' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":2zuugjlu]Wolfsburg 1 - 3 Dortmund

-------------------------------------------

Son şampiyonu evinde paçavraya çevirdik.. :)


haha,her ligden bir takım :) oda iyi..[/quote:2zuugjlu]

Hayatımız futbol Tolga, napalım aga. :)
 
Dortmund 1 - 0 Freiburg

--------------------------------------

10 maçtır yenilmeme, 4 maçtır kazanma serimizi sürdürdük...
 
Mondi İle Bir Yıl Daha

38 yaşındaki Faryd Mondragon, Köln ile sözleşmesini bir yıl daha uzattı.

Kolombiyalı file bekçisi Noel öncesi Köln ile bir yıllık sözleşme yenileyerek tatil için ülkesine gitti. Köln patronu Wolfgang Overath, Mondragon gibi mükemmel bir profesyonelle bir yıl daha çalışacak olmanın gençler için büyük bir avantajdır diye konuştu.
 
Tugay Arslan' Alıntı:
Mondi İle Bir Yıl Daha

38 yaşındaki Faryd Mondragon, Köln ile sözleşmesini bir yıl daha uzattı.

Kolombiyalı file bekçisi Noel öncesi Köln ile bir yıllık sözleşme yenileyerek tatil için ülkesine gitti. Köln patronu Wolfgang Overath, Mondragon gibi mükemmel bir profesyonelle bir yıl daha çalışacak olmanın gençler için büyük bir avantajdır diye konuştu.


Bu hafta Mondi'yi üzdük. :)

Köln 2 - 3 Dortmund
 
Bremen - Bayern maçı ne maç oldu yahu! Valla uzun zamandır Bundesliga maçlarını izlemiyordum, izlediğim zamanlarda da böyle güzel ve üst düzey bir maç izlememiştim..

Ne goller kaçtı, ne goller atıldı.. İşte böyle maçlar istiyoruz artık..! :)
 
Ruud! Ruud! Ruud!
Almanya Ligi Bundesliga'da 22. hafta maçında Stuttgart evinde Hamburg'u ağırladı. Mercedes-Benz Arena'da oynanan karşılaşmayı konuk takım Hamburg 3-1 kazanırken, maça damgasını attığı iki golle Ruud van Nistelrooy vurdu. Zorlu mücadeleyi Türk hakem Deniz Aytekin
yönetti.

Hamburg'a galibiyeti getiren golleri 23. dakikada Marcus Berg, 75. ve 77. dakikalarda ise devre arasında Real Madrid'den transfer edilen Ruud van Nistelrooy kaydetti. Stuttgart'ın tek golü 55. dakikada Christian Trasch'dan geldi.

Hollandalı golcü yedek başladığı maçta 65. dakikada Mladen Petric'in yerine oyuna girdi. 30. dakikada ise Hamburg'da genç yetenek Tunay Torun sakatlanan Aoga'nın yerine oyuna dahil oldu.

Bu galibiyetin ardınan Hamburg puanını 39'a yükseltirken; Stuttgart 28 puanda kaldı.

Bundesliga'da bir sonraki hafta maçında Stuttgart, Köln deplasmanına konuk olurken; Hamburg evinde Eintracht Frankfurt'u ağırlayacak.
13.02.2010
Kaynak : Sporx.com ve DHA
 
Leverkusen'in DERDİYOK: 2-1
Bundesliga'da 22. hafta mücadelesinde Bayer Leverkusen sahasında Wolfsburg ile karşı karşıya geldi. BayArena'daki maçtan gülerek ayrılan taraf 2-1'lik skorla ev sahibi Bayer Leverkusen oldu.

Leverkusen'i galibiyete taşıyan goller, 48. dakikada Reinartz ve 68. dakikada Lenz'den (K.K.) geldi. Wolfsburg'un tek sayısını 79. dakikada Boşnak yıldız Edin Dzeko attı.

Leverkusen'de 90 dakika sahada kalan Türk asıllı golcü Eren Derdiyok, ikinci golden kaleci Lenz'in topu kendi ağlarına göndermesine katkıda bulunan isim oldu.

Bu sonucun ardından lider Bayer Leverkusen 48 puana yükseldi ve namağlup unvanını korudu. Kiessling ve arkadaşları, ligdeki son yenilgisini, geçtiğimiz sezon almıştı.

Geçen sezonun lig şampiyonu Wolfsburg ise galibiyet hasretini 10 maça çıkarttı ve bu yenilgi sonrası 25 puanda kaldı.

Toplu sonuçlar

Bayer Leverkusen 2 - 1 Wolfsburg
Bochum 2 - 1 Hoffenheim
Hannover 1 - 5 Werder Bremen
Hertha Berlin 1 - 1 Mainz
Stuttgart 1 - 3 Hamburg
Bayern Münih 19:30 Borussia Dortmund
 
Ahhh aahh formamız ne çok yakışırdı kendisine.Transferde adı geçen isimler arasında beni en çok heyecanlandıranıydı.Ama olmadı. :(
 
MAİNZ-BREMEN: 1-2

Mainz evinde Werder Bremen'e 2-1 mağlup oldu. 20 bin seyircinin izlediği Bruchwegstadion'da 14. Dakikada ev sahibi Mainz 14. dakikada Heller'in kırmızı kart görmesiyle sahada 10 kişi kaldı. 32. dakikada Borowski serbest vuruştan Bremen'i 1-0 öne geçirdi. 45. dakikada Bance'nin kaydettiği golle Mainz taraftarları sevince boğuldu: 1-1. Bremen 50. dakikada Bremen Prödl ile skoru tekrar 2-1 lehine çevirdi. Karşılaşmada vasat bir oyun gösteren Mesut Özil 75. dakikada yerini Jensen'e bıraktı. On kişi kalan rakibi karşısında Bremen zorda olsa 2-1 galip gelerek haftayı üç puanla kapadı. Bremen 38 puanla 6. sıradaki yerini korudu.

BOCHUM-NÜRNBERG: 0-0

Bochum ile Nürnberg golsüz berabere kalarak yenişemedi: 0-0. 24 bin kişinin doldurduğu Bochum Rewirpower Stadı'nda ilk yarı gol sesi gelmedi. Her iki takımında düşme hattı olan alt sıralarda yer aldığı maçta ikinci yarıda da gol olmayınca birer puanla sahadan ayrıldılar. Sahada başarılı bir oyun ortaya koyan genç yıldız İlkay Gündoğan 86. dakikada yerini Mintal'a bıraktı. Bunjacu'nun maçta gördüğü ikinci sarı kartla oyun dışı kalmasıyla Nürnberg karşılaşmayı 10 kişi tamamladı.

HERTHA BERLİN-HOFFENHEİM: 0-2

Hertha Berlin Olimpiyat Stadı'nda ağırladığı Hoffenheim'a 2-0 yenilerek ligde kalma umutlarını iyice azalttı. Bundesliga'daki ilk ve tek köy takımı Hoffenheim 26. dakikada Ba ile deplasmanda 1-0 öne geçti ve ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. 90. dakikada Hoffenheim'dan Vedat İbisevic skoru 2-0 yaparak maçın sonucunu belirledi: 0-2

MÖNCHENGLADBACH-FREİBURG: 1-1

Mönchengladbach sahasında Freiburg ile 1-1 berabere kaldı. İlk yarısı golsüz berabere kapanan Stadion im Borussen Park'ta Freiburg 56. Dakikada 1-0 öne geçti. Bastians'ın ortasında Cisse topu kafayla filelere yolladı. 72. Dakikada Arango'nun ortasında bu kez topu Brouwers Freiburg kalesine gönderdi ve skora eşitlik geldi: 1-1. Freiburg'ta Ömer Toprak'ın başarılı performansı dikkat çekti.

SCHALKE-DORTMUND: 2-1

Schalke ezeli rakibi Borussıa Dortmund karşısında zor da olsa 2-1 galip gelerek zirve yarışında 'Bende varım' dedi. Haftalar öncesinden biletlerinin adeta kapış kapışa gittiği Veltins Arena'daki Ruhr derbisini 61 bin 673 izledi. Bazı taraftarların karaborsaya düşen biletlere yüksek fiyatlar ödediği karşılaşmada konuk ekip Dortmund 46. dakikada Nuri Şahin'in penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Schalke 66. dakikada Höwedes'in kafa golüyle skoru eşitledi. 83. dakikada Rakitic'ten gelen şık golle Schalke sevindi: 2-1. Sahadan üç puanla ayrılan Felix Magath'ın Schalke'si 48 puanla 3. sıradaki yerini korudu.
 
LEVERKUSEN REKOR KIRDI!..
Almanya 1. Ligi'nde (Bundesliga) bugün oynanan 24. hafta karşılaşmaları sonucunda Bayer Leverkusen, sahasında FC Köln ile golsüz berabere kalarak, ligde arka arkaya yenilmezlik rekorunu kırdı.

Ligde daha önceki rekora, 1988/1989 futbol sezonunda 23 hafta boyunca arka arkaya yenilmeyen Bayern Münih sahipti. Bayern Münih'in o dönemdeki teknik direktörü de bugün Bayer Leverkusen'in antrenörlüğünü yapan Jupp Heynckes'di.
 
Bayern emaneti aldı: 1-0
Almanya 1. Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 24. haftasının kapanış maçında konuk Hamburg engelini 1-0'lık skorla geçen Bayern Münih, 52 puanla zirveye yükseldi. Geçen haftanın lideri Leverkusen'in Köln ile golsüz berabere kalmasıyla Bayern rakibinden iki puan öne geçti.
FARKI ÖNLEDİ

Allianz Arena'yı tıka basa dolduran 69 bin seyirci iki ezeli rakibin atak futboluna rağmen gol sevinci yaşayamadı. İkinci yarıda Hamburg'da sakatlanan Rost'un yerine Hesl kaleyi korudu. Bundesliga'da ikinci maçını oynayan 24 yaşındaki kaleci Wolfgang Hesl 50. dakikada Ribery'nin şutunda gole izin vermedi. Gomez, Müller, Ribery ve Robben'in gollük şutlarını önleyen genç kaleciye, 78. dakikada Ribery'nin şutunda ise topu filelerden çıkarmak düştü: 1-0.

TUNAY'IN ŞUTU DİREKTEN DÖNDÜ

Bayern'de yedekler arasında bulunan Hamit Altıntop forma şansı bulamazken, Hamburg'da Tunay Torun 83. dakikada Jarolim'in yerine oyuna girdi. Bir dakika sonra Tunay'ın ilk topla buluştuğu kafa vuruşunda top üst direğe çarptı. Karşılaşmadan tek gollü galibiyetle ayrılan Bayern Münih, zirveyi de ele geçirdi. Son olarak Mayıs 2008'de liderlik koltuğunda oturan Bayern Münih, bu hasretini de gidermiş oldu. Ligde henüz mağlubiyeti olmayan Bayer Leverkusen, 50 puanla ikinci sıraya gerilerken, 40 puanda kalan Hamburg ise 4. sıradaki yerini korudu.
 

Üst