Re: Can Akın Galatasaray'da!
Can Akın'la ilgili resmi işlemler henüz bitmemiş sanıyorum.
Can Akın için çok fazla olumsuz yorum yapılmış...
Evvela şunu düşünmek lazım. Can Akın nereden geliyor? Antalya Büyükşehir Belediye... Can Akın'ı Antalya'ya kim getirdi? Orhun Ene... Orhun Ene kim? Türk basketbol tarihinin en iyi oyun kurucusu...
Orhun Ene hiçbirşeyden anlamıyorsa bile, point guard'dan anlar, değil mi? Anlamaz diyen varsa, zaten ona verecek cevabımız olamaz... Orhun Ene için, demek ki elindeki bütçeye göre Can Akın iyi bir tercihmiş ve onu birinci guard olarak oynatmış. Peki Antalya B.B. bütçesine göre ligi nasıl bir konumda bitirmiş? Gayet iyi...
Bu değerlendirmenin ilk kısmı...
Galatasaray'ın hedefi şampiyonluk olmadığına göre -bunu ben söylemiyorum, Yiğit Şardan ve Okan Çevik söylüyor- Orhun Ene'nin güvenip takımını emanet ettiği guard demek ki Yiğit Şardan ve Okan Çevik'in kriterlerine uyuyor. Can Akın'ın yanı sıra yabancı bir point guard daha alınacağını hesaba katarsak, Can'ın transferinde pek de hatalı bir tercih yapıldığını söyleyemeyiz.
Zaten koç olarak Okan Çevik'i takımın başına getirdikten ve hedefi bu ölçüde belirledikten sonra, Can Akın'ı beğenmemek uygun olmazdı...
Herkes az-çok izlemiştir ama, biraz da Can Akın'dan bahsedeyim...
Can Akın, spektaküler bir oyuncu değildir, gösterişli oynamaz. Atletik özellikleri ortalamanın altındadır. Baskı altında hata yapmaya müsaittir. Konsantrasyonu iniş-çıkış gösterebilir, sahada bazen varlığını hissettirmez vs. Bunlar eksi yönleri... Bir de artı yönleri var: İyi bir takım ve set oyuncusudur. Gereksiz zorlama yapmaz. Elinde topu çok fazla tutmaz, dolayısıyla takım arkadaşlarını soğutmaz. Mental yönden hazır olduğunda boş şutlarda isabet yüzdesi iyidir; bu onu iyi bir ceza atıcısı yapar. Disiplin sorunu yoktur. Ortalamanın üzerinde bir saha görüşü vardır...