Can Akın

Re: Can Akın Galatasaray'da!

Can'ı kac kere canlı izlediginizde boyle acayip yorumlar yapıyorsunuz. 2 yıldır canlı izliyorum. Gayet iyi bir basketbolcu. Takım kotu giderken atesleyen idi. Antalya
onemli bir neferini kaybetti.

S.Nilay Kızılok' Alıntı:
Can'ı kac kere canlı izlediginizde boyle acayip yorumlar yapıyorsunuz. 2 yıldır canlı izliyorum. Gayet iyi bir basketbolcu. Takım kotu giderken atesleyen idi. Antalya

Hakkında olumsuz konuştuğum için üzerime alındım abla. :)

Eğer bana ise Can'ı bu sezon ikisi idman olmak üzere üç kez canlı seyredebildim konumumum nedeniyle.

Ayrıca ben Can kötü oyuncudur demedim, Mehmet Yağmur ondan iyidir dedim sadece.

Bunun yanında Can ile ilgili birşey atlanmış. Can Akın deyince benim aklıma direk Murat Murathanoğlu'nun o meşhur Cean Eakın deyişi gelir... :)

Mehmet Yagmur'u hic sevmiyorum. Can'dan iyi oldugunu dusunmuyorum. Can daha 83'lu ve Antalya'dan onceki takımları iyi takımlardı.

Alperen Kaplan' Alıntı:
[quote="S.Nilay Kızılok":2pr5yqvo]Can'ı kac kere canlı izlediginizde boyle acayip yorumlar yapıyorsunuz. 2 yıldır canlı izliyorum. Gayet iyi bir basketbolcu. Takım kotu giderken atesleyen idi. Antalya

Hakkında olumsuz konuştuğum için üzerime alındım abla. :)

Eğer bana ise Can'ı bu sezon ikisi idman olmak üzere üç kez canlı seyredebildim konumumum nedeniyle.

Ayrıca ben Can kötü oyuncudur demedim, Mehmet Yağmur ondan iyidir dedim sadece.

Bunun yanında Can ile ilgili birşey atlanmış. Can Akın deyince benim aklıma direk Murat Murathanoğlu'nun o meşhur Cean Eakın deyişi gelir... :)[/quote:2pr5yqvo]

Alperen Murat Murathanoğlu'nun Cean Eakın deyişi benim de kulaklarımda.Can'ın performansı bir ara çok üst düzeydeydi.En kritik yerlerde üçlükleri gönderirdi.Murat Murathanoğlu da o heyecanla söylerdi bunlardı.Bunun beynimizin bir köşesinde kalmış olması bile Can'ın iyi oyuncu olduğunu gösterir.

S.Nilay Kızılok' Alıntı:
Mehmet Yagmur'u hic sevmiyorum. Can'dan iyi oldugunu dusunmuyorum. Can daha 83'lu ve Antalya'dan onceki takımları iyi takımlardı.

Can 83'lü Mehmet 73'lü mü abla? :)

Bugün herkesle polemiğe giriyorum bir problem var sanırım bende ama devam edeyim. Can bu sezon büyük maçlarda kayboldu. Galatasaray,Efes, Türk Telekom ve Fenerbahçe takımlarına karşı 8,3 sayı ortalaması ile oynarken diğer takımlara karşı 12,5 sayı ortalaması tutturmuş olmasının yanında o maçların bir tanesinde bile takımını alıp taşıyaması ciddi manada olumsuz bir izlenim oluşturdu benim gözümde. Can'ı canlı seyrettiğimde bende hasıl olan görüş Can'ın tam takımını bulduğu yönünde idi. Kritik anlarda elini taşın altına pek sokmadı bu sezon bir iki maç hariç. Bu maçları genelde kazandı Antalya hakkını yemeyelim. Ancak Antalya'da bile sorumluluk almaktan kaçan bir oyuncu Galatasaray'da ne yapacak, bu sorunun cevabı benim için koca bir muamma.

Ben demedim ki Can Akın rezalet transfer. Cücü'nün takımdan ayrıldığı bir ortamda yetersiz bir transfer bana kalırsa Can transferi. Bana kalırsa Can Akın bu seviyeler için savunması orta seviye, istikrarsız şuta sahip,iyi bir oyun kurucuda olması gerekenden daha düşük seviye pas yeteneğine sahip bir oyuncu. Herşeyden biraz yapabilen, idare eden bir oyuncu. Ama söylemeliyim ki göze pek hoş gelmeyen bir oyun stili var. Yani Cücü kalsa idi memnun olacaktım bu transfere ancak Cücü'nün gidişi ile birlikte üzüldüm Can'ın gelişine.

Bizim Graves ile anlaşıldımı tekrar bilgisi olan var mı ?

Can'ı Cuneyt ile karsılastırmak olmaz zaten. Onceki sayfalardan Ersin konusu acılmıs. Kendisi yakın arkadasım sorarım ona hem Can'ı hem kendi durumunu. Mehmet Yagmur cok antipatik ayrıca Nevriye gibi garip garip mimikler yapmalar falan.

Alperen Kaplan' Alıntı:
[quote="Hüseyin Çıtak":270qfev7]Bizim Graves ile anlaşıldımı tekrar bilgisi olan var mı ?

Tüm yabancılar ayrılmış..[/quote:270qfev7]

e yuh ama her sene her sene!!

S.Nilay Kızılok' Alıntı:
Can'ı Cuneyt ile karsılastırmak olmaz zaten. Onceki sayfalardan Ersin konusu acılmıs. Kendisi yakın arkadasım sorarım ona hem Can'ı hem kendi durumunu. Mehmet Yagmur cok antipatik ayrıca Nevriye gibi garip garip mimikler yapmalar falan.

Abla çabuk ol valla heyecan içerisindeyiz bekliyoruz sağa sola yalvarıyoruz birşeyler öğrenebilmek için. :)

En gec Cuma sorarım disciye giderken her gun burda nasılsa. :ehue

Keske gelse bize dogru olsa yani o bunu coktan haketti.

S.Nilay Kızılok' Alıntı:

Canlı izleyince ya da tvden izleyince farklı mı görülüyor oyuncular anlamadım ?
Nba maçlarını hiç değerlendirmeyelim öyle ise.
Can vasat bir Antalya takımı oyuncusudur.
Fazlasını beklemem lazım.

İlk izlediğim zamanlar keşke bize gelse diyordum.Ancak yaşadığı Efes fiyaskosundan sonra kendine bir türlü tam olarak gelemedi(geçen sene hiç bir maçını izlemedim,izlediysemde hatırlamıyorum)Hiç izleyesimde gelmedi.Bana Banvit dönemine dönebilecekmiş gibi gelmiyor.Çok yanlış tercihler yapıyor.

Semih Altunay' Alıntı:
Sitede böyle bir konu hatta hiç bir basketbol haber sitelerinde bu konuyu göremedim bomba olmasın
ntvspor.net(polat kocaoğluu transferini 2ay önce yazdı 2ay sonra resmi siteden çıktı ) nese diğer basketbol sitelerinde de var canın menejeride anlaştıklarını açıkladı rahat ol

bu yaz taraftarı heycanlandırmayacaklar galiba.

Şahsen can akın aklımda;efes-fb final serisinde solomondan yediği 360 derece reverse çalımıyla kalmış.

Can Akın'la ilgili resmi işlemler henüz bitmemiş sanıyorum.

Can Akın için çok fazla olumsuz yorum yapılmış...

Evvela şunu düşünmek lazım. Can Akın nereden geliyor? Antalya Büyükşehir Belediye... Can Akın'ı Antalya'ya kim getirdi? Orhun Ene... Orhun Ene kim? Türk basketbol tarihinin en iyi oyun kurucusu...

Orhun Ene hiçbirşeyden anlamıyorsa bile, point guard'dan anlar, değil mi? Anlamaz diyen varsa, zaten ona verecek cevabımız olamaz... Orhun Ene için, demek ki elindeki bütçeye göre Can Akın iyi bir tercihmiş ve onu birinci guard olarak oynatmış. Peki Antalya B.B. bütçesine göre ligi nasıl bir konumda bitirmiş? Gayet iyi...

Bu değerlendirmenin ilk kısmı...

Galatasaray'ın hedefi şampiyonluk olmadığına göre -bunu ben söylemiyorum, Yiğit Şardan ve Okan Çevik söylüyor- Orhun Ene'nin güvenip takımını emanet ettiği guard demek ki Yiğit Şardan ve Okan Çevik'in kriterlerine uyuyor. Can Akın'ın yanı sıra yabancı bir point guard daha alınacağını hesaba katarsak, Can'ın transferinde pek de hatalı bir tercih yapıldığını söyleyemeyiz.

Zaten koç olarak Okan Çevik'i takımın başına getirdikten ve hedefi bu ölçüde belirledikten sonra, Can Akın'ı beğenmemek uygun olmazdı...

Herkes az-çok izlemiştir ama, biraz da Can Akın'dan bahsedeyim...

Can Akın, spektaküler bir oyuncu değildir, gösterişli oynamaz. Atletik özellikleri ortalamanın altındadır. Baskı altında hata yapmaya müsaittir. Konsantrasyonu iniş-çıkış gösterebilir, sahada bazen varlığını hissettirmez vs. Bunlar eksi yönleri... Bir de artı yönleri var: İyi bir takım ve set oyuncusudur. Gereksiz zorlama yapmaz. Elinde topu çok fazla tutmaz, dolayısıyla takım arkadaşlarını soğutmaz. Mental yönden hazır olduğunda boş şutlarda isabet yüzdesi iyidir; bu onu iyi bir ceza atıcısı yapar. Disiplin sorunu yoktur. Ortalamanın üzerinde bir saha görüşü vardır...