Cevher Özer

cevher iyi değilse songaila iyi oynar. o oynamazsa shumpert. yani burda önemli olan niyetidir aslında. adam bişeyler vermeye çalışıyor oynamak istiyor. kendini salmış olsa ben nerdeyim havalarında olsa haklısınız. allaha şükür kadromuzdaki tüm oyuncular disiplinli ve takımına katkı vermek isteyen hocasına güvenen oyuncular.

Cevher'i niyeyse Engin Baytar'ın basket şubesi gibi görüyorum (yaptığı hatalar babında değil) çok yetenekli ancak bazen bunu yansıtamıyordu sahaya ama nazar değmesin iyi uyum sağladı takımımıza .Mahmuti'nin yönetimi altında çok sağlam bir performans göstericeğini düşünüyorum Cevher dede o inanç gözüküyor böyle devam etmeli seyirci önündede coşacağı maçlar olacaktır.

Benzetme bana tutarsız geldi ama saygı duyuyorum.
19 Yaşında Daçka'ya geldiğinden beri ağırlık idmanından şut idmanına ,ekstra yapılan hiçbir çabukluk idmanından kaçtığını görmedim.
İş disiplini olan oyununu sürekli geliştiren biridir Cevher.Onun için duraklama dönemi malum beşiktaş'a gittiğinde başladı çünkü sistemin olmadıgı,bencil Chatman önderliğinde çok kötü bir takımda oynadı uzun süre.
Şansı döndü ve tekrar ismini parlatabileceği bir takıma geldi.
Sahada olan oyuncuların dısında teknik ekip muazzam çalışıyor ve işine saygı duyuyor Mahmudi hocamızdan dolayı.Yönetiminde verdiği destek sürdüğü takdirde bu ekip çok kupalar getirecektir bize.

bugün 5 dk sahada kalmış, 3 sayı 2 ribaund 1 asistle oynamış.

Oyunda kaldığı dakikalarda ben çok beğendim bugün Cevher'i, bu kadar az süre almasına da şaşırdım ayrıca.2 kere uzatmaya giden bir maç için sadece 5 dk süre almasına hem üzüldüm, hem şaşırdım.

Ama bu iyi performansının da Mahmuti'nin gözünden kaçacağını düşünmüyorum açıkçası, Cevher böyle devam ederse daha çok süre alacaktır buna eminim.

Maç uzatmaya gittiğinde Mahmuti bence inanılmaz akıllıca bir şey yaptı ve geçen sene beraber oynamış, birbirini daha iyi tanıyan bir takım ağırlıklı oynamaya başladı. Galibiyetide bu noktada söktük aldık.

Cevher'in süresinin az olmasının sebebi çok büyük oranda buydu yoksa çok yararlı bir oyun koyuyor ortaya. Lig içinde inanılmaz katkısı olacak bize hiç şüphem yok. Zaten boyu,pozisyonu ve şut özelliği ile ligdetki bir çok takıma çok ters gelecek bir oyuncu.

Takımın geri dönüşündeki 1 numaralı parçaydı. Helal olsun mücadelesine.

Belki denediği şutlar girmedi ama oyunda kaldığı süre içerisinde savunmasıyla takımı diri tuttu. Bir sonraki maçta o şutlar da girer...

Teşekkürler Cevher.

-4 rkg yapıp da bu kadar iyi oynayan ilk adam olsa gerek. İnanılmaz bir savunma, 0 sayı attı belki ama mücadelesi çok tatmin etti beni. Şu adama bile savunma yaptırabiliyorsak Oktay Mahmudi'nin ellerinden öpmek lazım..

Alıştığımız üçlüklerden birini soksa farklı olabilirdi ama savunma ve ribaunt katkısı harikaydı.
Tebrik ediyorum mücadelesinden dolayı Cevheri.

Anlaşıldı ki Euroleague 2-3 beden büyük geldi Cevher'e.Maç başına 1 sayı ve toplamda %10 üçlük isabeti gibi takdir edilesi istatistiklere sahip.İşin acıklı kısmı, ikinci turda bu istatistiklere bile sahip olamıyacak.

Biz senin sutör diye aldık, sen boş atışları kaçırmaktan bıkmadın... Tamam Songaila emeklisinden çok süre kalmıyor olabilir sana ama aldığın sürede de bir iş yapmıyorsun be Cevher.

Bende de pek umut kalmadı.Uzunlarımız arasında dış şutuna güvenebileceğimiz en önemli isimdi sene başında baktığımızda ama aldığı süreleri iyi kullandığını söylemek çok güç.Umarım hem beni hemde forumdaki insanları yanıltır ve çıkış yakalar.Tek temennim bu kendisi için.

Beşiktaş ta ilk 5 oyuncusuyken bugün Shumpert tan bile daha az süre alıyor Cevher. Onu geçtim Songaila da Shumpert tan daha az süre alıyor. Şu karmaşada Cevher dış şutlarında istikrarı yakalayamadı diye eleştirilmesi gerçekten çok saçma. Seneye İlkan gelse de kurtulsak diyenler var ama bugün Cevher Pınar Karşıyaka da olsaydı muhtemelen İlkan ın istatistiklerini ikiye katlamış olurdu.