Ceyhun Hoca ile Takım Üstüne

Tamikanın gelmesiyle tüm parçalar oturur ama ruh fışkırması yaşanmaz. Takımda herkes istediği mevkide oynamaya başlar ve işler düzelir. Playoffdaki mücadelede ben hocanın payı olduğuna inanıyordum, Ceyhun Yıldızoğlu konusunda mevcut mesajlarım ama şu açıklamalardan sonra böyle bir hocanın takımı motive edeceğine inanmıyorum. Yani biz ona rağmen motive olmuşuz diyorum. Burdaki çelişkiyi bana söyleyin size anlatayım.

Anlatma kardeşim bana birşey. Senin amacın belli. Hocaya geçireyimde nasıl olursa olsun. Zürriyet gibi aradan cımbızla cekip alıyorsun herşeyi. Senin mantıgına göre takımı şampiyon yapamyan TAmikadır o zaman.
 
bence fazla uzadı bu Seimone-Ceyhun hoca vakası, konu hakkında yeterince yazıldı not düştük kayıtlara geçti artık yapacak birşey yok. WNBA sezonu başlayacak Seimone nin ilk test sonuçları gelir, seyredilir istatistiklerine bakılır, gerekirse tekrar konuşulur diyorum ben naçizane.
 
- Fenerbahçe’ye Euroleague maçında kaybetmemizin en büyük sebebi, Angel’ın Seimone üzerinden aldığı ribaundlar. Takım içinden kimse ‘Seimone sen ne yapıyorsun, bak maç gidiyor’ demiyor. Seimone kırılmasın, üzülmesin diye bunu söylemiyorlar. Seimone hücumla yaşayan bir oyuncu, şuta dayalı. 18 top kullanıyor maç başı, top çalıp atmıyor, içeri girip turnike atmıyor, fastbreak’te koşup atmıyor.
Buradan siz ne anlıyorsunuz
 
Anlatma kardeşim bana birşey. Senin amacın belli. Hocaya geçireyimde nasıl olursa olsun. Zürriyet gibi aradan cımbızla cekip alıyorsun herşeyi. Senin mantıgına göre takımı şampiyon yapamyan TAmikadır o zaman.
Hocaya karşı ard niyetim niye olsun benim? Üşenme de 1.5 hafta önce hoca hakkında yazdıklarıma bak. Kalması gerek dedim ama bu son açıklamaları yanıldığımı gösterdi bana.
 
Bana kaklkıp önce Tamika takımı bu hale getirdi, sonrada bir oyuncunun gelişi takımı bu kadar etkilemez diyebiliyorsan, Avrupada başarısızlıkla ilgili o kadar şey anlatmışken sen kalkıp sadece olayı Seimone'a bağladı diyebiliyorsan söylediklerini daha fazla ciddiye alamam kusura bakma. Daha fazla da cevap vermeyeceğim artık sana.
 
Bana kaklkıp önce Tamika takımı bu hale getirdi, sonrada bir oyuncunun gelişi takımı bu kadar etkilemez diyebiliyorsan, Avrupada başarısızlıkla ilgili o kadar şey anlatmışken sen kalkıp sadece olayı Seimone'a bağladı diyebiliyorsan söylediklerini daha fazla ciddiye alamam kusura bakma. Daha fazla da cevap vermeyeceğim artık sana.
Teşekkür ederim
 
Bu söylenenlerden sonra Seimone kalmaz takımda.

Son maçta ayakta kalan o son topa kadar takımımızı maçta tutan Seimone meğer ribaund alamıyormuş.

Seimone mücadele etmiyor diyenler birde canlı izlesinler maçı.
 
Ceyhun hocanın mantığı özetle ; Lakersın çalıştırıcısı olsa Kobeyi takımda istemez..Fazla söze gerek yok..
 
Hani futbolda alt yapıdan konuşurken derler ya hep, " kendi messimizi kendi ronaldomuzu yaratmalıyız" gibi cümleler. Hoca da Seimone'u beğenmiyor ama en son paragrafta kendi Seimone'larımızı angellarımızı yaratmalıyız diyor. Yahu madem beğenmiyorsun. Neden kendi seimone'larımızı yaratmamız lazım?

Detaya inersem konuşmalar baştan sona hikaye. Fırsatını bulduğumda o detaya ineceğim. Bu arada keşke ribaunt alan bir SG sorsaydın hocaya Önder. Hem 2 numara oynayacan hem ribaunt alacan yani şutu attığın an potaya koş mu demek istedi hoca? Hırs yok demiş Seimone'a :))) Ya Ceyhun hoca ben ne diyim sana. Ceyhun hocalara rağmen bu takımı seviyoruz biz ama seneye bakalım bu seneki gibi rahat edecekmisin? Mağlubiyet geldiğinde arkanı sıvazlayıp "olsun hocam telafi edeceğiz bunları size inanıyoruz" diyen adamları bulabilecek misin göreceğiz. Bakalım önümüzdeki sene büyük takım hocası olma baskısını ne kadar kaldırabileceksin hep beraber izleyeceğiz. Ha tribüne şikayet edemezsin çünkü insanlar tribüne gelmesin diye elinden geleni yapıyorsun. O tribüne gelenler de bu takımı senden daha iyi biliyor. Atla deve değil, biz olacakları öngörüyoruz. Nilay'ı Şaziye'yi alsan eminim tribünde pek ses çıkmaz ama Seimone'u almaman çok ses getirecek o ses de boğulacaksın. GAlatasaray'ı anlayamıyorsun bile. Bİz şampiyon olmadığınız bu sene sizi bağrımıza bastık. Ama seneye şampiyon olduğunuzda bile tepki duyacaksınız. Haziran ayına girelim bunları daha da detaylandıracağım. Ya o tribünler boş kalacak sen orda duracaksın ya kitleselleşmemiz sürecek sen gideceksin.
 
Ceyhun Hoca :Türk oyuncunun yabancıya “belki senin kadar iyi şutör değilim ama topun ucunu gördüğüm zaman atlarım, en iyi savunmamı yaparım” mesajını vermesi lazım.
Yiğit :Hocam bu sözü Şaziye desin,o zaman Seimone gelmesin.
Röpörtaj konusunda sorduğum,şampiyon olamamızı hakemlere bağlamıyorsa kime bağlıyor sorusunun cevabı Seiomoneyse tamam hocam.
 
20 sayının altına düşmeyen Fenerbahçe maçlarını Angel'ın Seimone üzerinden aldığı ribaundlara bağlıyorsa bir şey demiyorum. Çok kasmış herhalde böyle bir şey uydurabilmek için. Nasıl bir Seimone takıntısı varsa çözemedim.
Seimone'nin ribaundu da bir 2 numara için gayet iyidir.
 
bu röportaj gösteriyor ki ceyhun hocaya göre suçlu seimone ve fowles çünkü winner değiller hey allahım ya. hangi takım 2 oyuncu ile takım oluyor ki.
 
Degerli Arkadaşlar

Seimone konusunda ben Ceyhun hocaya hak veriyorum.Seimoneyi bende çok seviyorum ama duygusallığımızdan gerçekleri göremiyoruz. Diana da Angel da Cappy de, Seimoneden daha formdalar. Bizim ikiz kulelerimiz yanında içeri penetresi olan 1 ve 2 nolu oyunculara ihtiyacımız var. Işıl ve Seimone ile bu işler olacak gibi değil. Ben objektif bakıyorum. Geçmişte bu oyuncularımıza güvendiğimiz için zaten karşıyakanın gerisinde kaldık. Takımda penetresi iyi oyuncu yok gibi. Yeni transferlerde buna çok dikkat edilmeli. Winner tarzında yeni lider oyuncularımızı bulmamız lazım. Hepinize sevgiler saygılar
 
Euroligde ki Fener maçlarında takım halinde silik bir oyun oynadık. Kimse Seimone'a gidip 'Sen napıyorsun?' diyecek halde değildi çünkü zaten takımda pek bir şey yapan yoktu. 20-30 sayı farklarda gezdi maç el insaf. Seimone ribaund almadı diye kaybetmedik o maçları. Bu yüzden de hocanın Seimone'u böyle yaftalaması hiç hoş olmamış. İstemiyor, beğenmiyor olabilirsin tamam ama böyle hiç olmamış...
 
Ya hoca çok saçmalımışsın , söylediklerinde mantık yok
Yahu benim sistemime Seimone uymuyor desen anlarız , ama Seimone sıradan bir oyuncu gibi gösterme bari.
 
Seimone konusunda bende oldukça kararsızım. Kesin olan birşey var ki onu başka formayla görmek iç acıtır cidden. Kalır ya da gider bilemem ama hocanın kararına saygı duyarım, kendi seçimi olacak ve günahıda sevabı da ona ait.

Ama görüyorum ki yine anlamsız, saçma mesajlar yazılıyor bu konuda. Hocanın dikkat çektiği onca güzel nokta varken aradan birkaç cümleyi çekip ağzınıza geleni sayıyorsunuz bir şekilde. Seimone'u bende çok seviyorum ama balık hafızalı olmaya gerek yok. Burada herşey kayıtlı kalıyor, açın bakın bakalım ben dahil 2 ay önceye kadar neler yazıyorduk Seimone ile ilgili. Ne yazık ki bir maçla insanı yerin dibine batırıp bir maçla ilah yapıyoruz ve bu huyumuzdan hiç vazgeçemedik. Neymiş efendim Seimone kalsın Ceyhun hoca gitsinmiş, yok ya? Başka bir arzunuz varmıydı?

Madem bu kadar iyi basketbol biliyorsunuz hocanın bahsettiği herşey hakkında yorum yapın, birşeyler üretin, bizde onla paylaşalımda faydanız dokunsun. Ama yok işinize gelmez o bahsedilen güzel konular. Hoca başarısızlığı Seimone' a bağladı ve onu istemiyor dimi? Takılın işte o küçük dünyada!
 
Hoca Baros örneinden gitmiş ben de futboldan gireyim o zaman. Bir takımdan Lincoln'leri, Keita'ları, Misimovic'leri yollayıp Mustafa, Ayhan ve Barış gibi oyuncularla deam ederek o takımdan kaliteli oyun bekleyemezsin. Basketbol da böyle. Önce kalite. Hodges, Şaziye, Nilay, Yasemin ile bir yere varabileceğini düşünmüyorum. Ama şu var ki taraftar profili olarak sevdiğimiz oyuncuları aşırı koruma eğilimindeyiz. Seimone de de bu çok belirgin şekilde ortada. Sonuçta takımımızın bir hocası var ve kendi kafasında kurmak istediği bir sistem var. Bırakalım yapmak istediklerini yapsın. Başarırsa eyvallah, başaramazsa günahı boynuna.
 
3-4 gündür forumdaki hareketleri üzülerek takip ediyorum. İnanılmaz bir hadsizlik var. Galatasaray'ın 5 maçına giden taraftar şimdi kulüp başkanı, şubenin başındaki insan gibi konuşuyor. Şubenin anahtarını kim bulduysa bana da versin, benim de kafamda yapmak istediğim bazı hamleler var çünkü.

Hürriyet Gazetesi'ne verilen röportaj konusunda Şamil'den başka özür dileyen birini göremedim. Bir şeyiniz eksilmez özür dilerseniz, mesela ben sene içinde Seimone'dan özür dilemiştim kendisi gibi oynadığı normal sezondaki Fenerbahçe maçı sonrasında. Herhangi bir sorun olmadı. Burada kafamızda kurup, insanlara sallamak kolay ama onu telafi de etmek de kolay öncelikle bundan çekinmeyin lütfen.

Seimone konusuna gelince. Ben Seimone'yi çok seviyorum, inanılmaz derecede sempatik ve kaliteli bir insan. Fakat oyunu konusunda sezon başından beri ne dediğimi sorarsanız Arca veya Önder Abi sizlere anlatabilir. Yaptığımız röportaj sonrası, Önder Abi "Hala aynı mı düşünüyorsun Seimone hakkında" diye sordu. Hala aynı düşünüyordum, çünkü onun Galatasaraylı olması veya karakteri sorun değildi sorun kazandıramamasındaydı. Ha ben taraftar olarak Seimone ile gelebilecek ikinciliklere razıyım ama birilerine karşı sorumluluğu olan ve kazanmaktan başka çaresi olmayan profesyoneller bu kararı veremezler. Bizim kafamızdakini yapmadı diye de bu konumdaki kimseye kızamayız. WNBA'in maç başına en skorer oyuncu listesini buraya koyup, Seimone dünyanın en iyisi demek olmaz. O mantıkla baktığımız zaman, Tina Syl'den daha iyi bir oyuncu. Tamika da birçok yıldızdan daha iyi bir skorer. Veya lafı uzatmaya gerek yok, Alex dünyanın en iyi futbolcusu. Böyle mi peki?

Seimone WNBA kariyeri boyunca, hiç playoff yapamadı ve Avrupa kariyerinin yarısını Eurocup'ta geçirdi. Euroleague yaptığı sezonlarda da F4 gibi elle tutulur bir başarı kazanamadı. Sadece Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın maçlarını izleyen bir insansanız, Seimone dünyanın en iyisi demeniz gayet normal ama Lynx forumları hariç hiçbir yerde bu fikre destekçi bulamazsınız. Neden Spartak, UMMC seviyesine çıkamadı, kolejden sonra Amerika'daki kariyerini yukarıya çekemedi diye bir düşünmek gerek. En çok da kendinin düşünmesi gerek, sakatlıktan önce de beklentileri karşılayamadı. LSU'dan mezun olduğunda ondan beklenen dünyanın en iyisi olmasıydı ama bazı mental sorunlar nedeniyle yapamadı bunu. Savunma ve oyun konsantrasyonu konusunda Seimone için kim ne diyorsa haklıdır, ayrıca benim gözümde Sylvia'nın da oyun konstrasyonu çok düşük onu da belirteyim. Alex'ten örnek vermeye devam edelim, pozisyonu itibariyle günümüz futbolunda pek muadili kalan bir oyuncu değil. Fakat Fenerbahçe taraftarınca ve yönetimince çok seviliyor. Onu sisteminin dışında tutan teknik direktörler gidiyor, Alex'e göre sistemler yapılıyor. Evet, Alex bireysel manada çok başarılı oluyor ama Fenerbahçe Avrupa'da bir yere gelemiyor, kupa-şampiyonluk kazanamıyor. Koçların sistemlerini bir oyuncuya göre değiştirmesini istemek, yapılabilecek en büyük yanlıştır.

Seimone sinirlenmeden savunma yapmıyor, oyuna tutunması için kafasını bir şeye takması gerekiyor. Işıl'a yardım etmiyor, Işıl 5 dakika kenarda otursun takımı beş dakika Seimone yönetsin diyebilecek bir oyuncu değil. Işıl'la beraber oynarken de oyun kurucunun yükünü hafifletecek bir oyuncu değil. Hoca şutla yaşıyor diyor demiş ama böyle bir skorerin Avrupa kariyerindeki bir maçta attığı en fazla 3'lük sayısının 3 olması çok ilginç. Onu da Fener'e attı, daha öncesinde 2'ydi diğer 3 yılın en yüksek rakamı. Seimone benim gözümde Cappie ve Prince'den daha iyi oyuncu ama bu görevleri her ikisi de bu görevleri daha iyi yaparlar ona göre. Büyük hedefler için Işıl'ın orada yardıma ihtiyacı olduğunu görmemiz lazım. Durum böyle değilken neden Işıl değil de Seimone gidiyor diyen varsa, Işıl'dan iyi bir Türk varsa hemen alalım. Veya Işıl'ın pozisyonuna Sue Bird'i alalım Tuğba 25 dakika 2 numarada sahada olsun Galatasaray için daha faydalı olacaksa. Ben sanmıyorum öyle olacağını ama Seimone'dan daha iyisi de var, daha faydalı olabileceği de var dünyada.

Bu sene Lynx'in çok güzel bir takımı oldu, inşallah çok başarılı olur Seimone de orada. Sakatlık sonra performansını arttırdığını ve eski haline döndüğünü gözlemledik son zamanlarda zaten.Avrupa'da bir takımla da anlaştığında "bizim kız" ne yapmış diye maçlarını diye takip etmeye devam edeceğim. Daha da önemlisi tekrar Galatasaray forması giyeceği günü bekleyeceğim, farklı şartlar altında. Tamika da Seimone de çok iyi ve her şeyin en iyisini hak eden insanlar. Galatasaray onlara bir şampiyonluk yaşatabilsin çok isterim ama Galatasaray'ın şampiyon olmak için bir şeyleri değiştirmesini gerekiyor. Mesela koç final serisindeki başarıyı Tamika'ya bağlıyor, Tamika Galatasaray'a gelmeyi kabul ederse onu yine kadrosunda görmek isteyecektir büyük ihtimalle ama benim final serisinde en büyük hayal kırıklığım Tamika oldu. Her şeyi yapıyor, her şeyin en iyisini yapıyor ama iş kazanmaya geldiğinde Tamika'nın üstündeki şanssızlık buna izin vermiyor. Kariyeri boyunca hep böyle oldu.

Sorumluluk alıp Seimone ile ilgili birinin söylemesi gereken şeyleri söyledim. Çok rahatladım şu anda :) Transfer konusunda da bir şeyler söylemek gerekiyor. Ben Taurasi, Cappie ve Şaziye'yi kesinlikle istemiyorum. Birsel ve Nevriye'yi de istemiyorum ama Nevriye gelse çok ciddi tepki vermem. Esmeral ile Yasemin'i de her zaman sever karakterlerine saygı duyarım, özellikle Meral'in oyunculuk yeteneklerini de çok beğenirim. Bir diğerimiz Taurasi ile Yasemin'i kesinlikle istemez, bir başkası Taurasi'yi isteyebilir ama Esmeral'i istemez filan opsiyonlar çok yani. Yalnız transfer yapan kişiler bunu bize soracak değil. Taraftar tepkisinden de mi korkmuyorlar diyoruz ya burada o çok komik işte. Geçen sene bu güzel takımın, çok sevdiğimiz Seimone'nin maçlarına kaç kişi gidiyordu, ne derece destek veriyordu? Final serisinde iyi kalabalık oldu da bir tane ekstra bir şey yaptık, bir kişi zahmet harcadı da Seimone için, Tamika için, Bahar için, Sylvia için bir şey yaptı o salona gelirken deyin bana. Bu sene insanlar kafasındaki takımı kursun, geçen seneden daha az olamaz zaten taraftar sayısı, final serisinde Fenerbahçe'ye karşı oynarken de bu senekinden daha geri kalmaz.

Bir de benden size bir tavsiye kendinizi şartlamayın bazı konularda, ben Kazım'ı kesinlikle istemiyordum, hala da gideceği günü bekliyordum. Fakat Fenerbahçe'ye gol atınca diğer bir oyuncunun atacağından daha çok memnun oldum. Biz taraftarız kazanınca her şey unutulur.

Seimone seni çok seviyorum, inşallah eksiklerini kapadığında tekrar Galatasaray forması altında buluşuruz. Ceyhun Yıldızoğlu sizin de Galatasaray'a çok yakıştığınızı düşünüyorum, her kararınızı desteklemem mümkün değil ama saygı duyuyorum. İnşallah bu sene kazanıp, öğüten değirmenden kendinizi sakınabilirsiniz.
 

Üst