Ceyhun Hoca ile Takım Üstüne

Bizim floryanın havasından mıdır suyundanmıdır bilinmez içeri giren teknik adam mutlaka yıldız oyuncuyu yer..Bu artık Bizde adettir..Fatih terim zamanında nasılki xavier i felipeyi yedi..Ümit karanlar misimoviçler nasıl yendi..Yada başkanlar lucescuyu geretsi nasıl yediyse birde siemone yensin bakalım sıkıntı yok adete saygı..
 
Ben okudum röportajı,basketbol bilgim müthiş değil ama çok da kötü değildir herhalde.Benim hocaya zaten saygım vardı,bir kat daha arttı.


Furkan ben bekleyeceğim arkadaşım 1 hazirana kadar. Ha basketbol bilgin var madem anlat bu arada, bizi eğit bakalım Ceyhun hoca ne demiş senin saygını kazanan? Nihan, Melek, Ceyda, Currie,Gintare hodges hocanın kendi transferleri. Bu kadar konuşmuş neden o oyunculardan bahsetmemiş. Neden final serilerinde oynatmamış bunu da açıklasana bana Furkan. Saygın arttı ya sen daha iyi anlamışsındır röportajı. Ha bu arada biliyormusun bilmem Tamika transferini de istememişti Ceyhun hoca. Ocak ayında, "takıma yeni transfer istemiyorum elimizdeki yerlilerden birilerini çıkaracağız ortaya" demişti. Bunun açıklamasını yaparmısın. Yani hocanın almadığı Sylvia Tamika ve Seimone yüzünden kaçırdık bu sene şampiyonluğu Furkan sen daha iyi bilirsin. Allahtan konuya hakimsin ama hiç teknik bir yorumunu görmek da nasip olmadı. Hocanın arkasındayım hocanın arkasındayım demekten başka bişi duymadık daha. Bilmiyorum belki sende benim gibi 1 haziranı bekliyorsun ondan susuyorsundur. Ama hocaya saygın varsa aydınlat bizi de aydınlanalım. Böyle boş boş hocaya saygı duydum yok saygım 2 kat arttı 5 kat arttı ne desen iki katı muhabbetine girme. Burda GS'ı konuşuyoruz ben GS'ı konuşurken babamın oğlunu tanımam tekrar diyorum. Seimone diyorsak Seimone sevgimizden değil. Ceyhun hoca diyememiş bile Seimone yerine nasıl bir oyuncu istediğini:)) Neymiş yerlerde yuvarlanmalıymış. Takıma gaz vermeliymiş. Takıma bu sene gelen bir oyuncu verirmi sence Seimone kadar gaz? Bırakacak bu işleri. Hoca şu an diyemiyor direk olarak ama aslında net söylediği bişi daha var Sylvia'yı da takımda istemiyor. Zaten o yüzden Sylvia aralıkda gelecek söylentileri başladı. Zaten bu yüzden hoca 5 numarasızız diyor.Tabi canım hocanın getirdiği 5 numara Gİntare beklediği gibi çıkmadı ama Sylvia da onun açıklarını kapayamadı demi? Neyse bekliyorum senden hocaya güvenini arttıran şu konuları.
 
Son cümlelere a'dan z'ye katılıyorum. Sylvia'yı hocanın istemediğini düşünüyorum. Fowles değil miydi 2 sene daha burdayım diyen sonra ne oldu Tina hamlesi ve Fowles aralıktan sonra gelecek haberleri. Sylvia'yı bu sene doğru düzgün kullanamadı hoca ama burda da faturayı kendine ya da takımda guard eksikliğine kesmiyor, Fowlesa kesiyor. Benim kendi düşüncem bu.
 
Oncelikle butun sezonu kacirdim, cok keskin cumleler kurmaktan kacinacagim, lakin duyduklarim,gorduklerim, okuduklarim kocun oturdugu zaman , sezonu yanlis analiz ettigi kanisini uyandirdi bende. Seimone gidebilir, itirazim yok. Ama hocanin seimone u istememe sebepleri ve de kurmaya calistigi takim pek inandirici gelmiyor. Oncelikle garda yardim meselesi. Kocun sezon oncesi roportajinda net bir sekilde belirttigi gibi boyle bir beklentisi yok. Ben tugbayla nihani 1 oynatacagim, yetmezlerse diye de bir de amerikali combo aldim diyor. Bunlar direk olarak kocun hamleleri. Bunlari mone garda yardim etmeyi beceremedigi icin mi yapmak zorunda kalmis? Yok! Zira orada da verdigi ornekte sundugu alternatif de daha net bir 3 numara olan angel. Poziyonu kucultecegine buyutme arzusunda yani. Ha ama , sezon icinde hamleler tutmamis, oyle olunca 'mone gelsin garda da yardim etsin, zaten esek yukuyle para aliyor' olmus.

Ribaund mevzusu yine çok gerçekçi bir analiz gibi durmuyor . Angelin seri ortalamaları 10 sayı 5.5 ribaund. Oldukça standart olduğu gibi sezon averajlarının da altında. Lakin görünen bir gerçek var ki ; 20 sayı çok net bir diferanstır ve bariz bir ezilmeyi tasvir eder ; küçük nüanslarla kaybeilmiş bir oyunu değil. Küçük nüanslar dolayısıyla 5 sayıyla 7 sayıyla maç kaybedebilirsiniz;ama 20 sayıyla maç kaybedemezsiniz. Angel gayet standartmış; net bir şekilde ama Galatasaray sahaya mağlup çıkmış. O yüzden mone hücum ribaundu verdi; çok sıkıntı çektik yaklaşımı pek gerçekçi durmuyor tekrar. Kabalığım mazur görülecekse ; 7-0 kaybettiği maç sonucunda " Ufak bireysel hatalarla kaybettik" diyen Samet aybaba açıklaması gibi duruyor.

Seimone ve takım kimyası kısmı da pek gerçekçi değil. Şu anda görünen o ki Albanın yanında bir veya 2 pivot olacak. Syl gelirse bir ; syl gelmezse 2 yabancı hakkımız var. Bu nedenle eğer syl gelmezse ; bir skorer ve de bir gard alabilecek durumuz rahatça var; özellikle de barbara ve yaseminle şu veya bu şekilde 10 ar dakikalık bir back up ikilisi kurduğumuzu düşünürsek. O yüzden Mone veya benzeri bir skorer almak takım kimyasına hiçbir etki etmez. 2 uzunlu konusunda mone'nin lüks olduğunu düşünüyorum. O nedenle Mone gidip oynatan kalburüstü bir gard gelirse hiç de üzülmem. Ama hoca o fikirde de değil ; oraya yine topu elinde isteyen skorer combo Prince'yi almaya uğraşıyor. E bu şartlarda takım kimyasında Mone kalırsa takım yapamıyoruluk bir durum yok. Sadece bu yıl 1.5 da yerli ( tugba-nihan) ; 2.5 da yabancı tercihi ; 1.5 da yabancı 2.5 da Şaziye tercihine dönüyor. Şaziye de ; kulüpdaşlık problemi bir yana en fazla Tugba ayarında bir isim. Bu mu hakikaten takım yapamaz hale gelmek? Buradan bakınca ufak bir ince ayarmış gibi duruyor. Ha koç Prince'in Monedan daha iyi olduğu kanısında da olabilir; çok normal. Ama arada tartışılabilecek farklar varken; bilinmişle devam etmek de oldukça güçlü bir argüman ; getirenlere salak muamelesi yapmamak lazım.

Sonuç olarak ; hoca Seimone'yi istemiyor olabilir. Ama sanki çok rasyonel argümanlardan çok ; takıma kendi imzasını atmak içinmiş gibi duruyor. Öyle olunca geçen sene çok iyi ama çok para oluyor ; bu sene "ya aslında pek de iyi değil; cahillerin gözünü boyuyor sadece" ye dönüyor. Kusuruma bakılmasın; ama bütün sezonun analizinden çıkan sonuçlar bunlarsa bana biryerde fena halde yanlış var gibi geliyor
 
Ceyhun Hocaya biraz güvenelim derim bazı arkadaşlar sırf Augustus için yapıyor bunca eleştiriyi Yahu Tamika gelmeden önce takımın hali ortadaydı. Tamika geldi takımın mücadele gücü arttı. Savunma yapmayan oyuncuyu bende istemiyorum tek özelliği orta mesafe şut olan bir oyuncu winner olamaz. Winner oyuncu maç içinde herşeyi yapar bu konuda hoca haklı.
O zaman bekleyelim bakalım winner bir oyuncu bulsun takıma. ama 2.snıf oyuncularıda winner diye getirmesin takıma kimse.
 
Ceyhun Hocaya biraz güvenelim derim bazı arkadaşlar sırf Augustus için yapıyor bunca eleştiriyi Yahu Tamika gelmeden önce takımın hali ortadaydı. Tamika geldi takımın mücadele gücü arttı. Savunma yapmayan oyuncuyu bende istemiyorum tek özelliği orta mesafe şut olan bir oyuncu winner olamaz. Winner oyuncu maç içinde herşeyi yapar bu konuda hoca haklı.
O zaman bekleyelim bakalım winner bir oyuncu bulsun takıma. ama 2.snıf oyuncularıda winner diye getirmesin takıma kimse.

Tek özelliği orta mesafe şutuymuş. Pes artık ya. Winner değil diyenler bize Eurocup'ı kim getirdi? Tek başına yarıfinal maçını kim aldı?
 
Ya tartışırken Augustus'u da olduğundan kötü göstermeye gerek yok.Dünyanın en iyi 10-15 oyuncusundan biri Augustus ama benim kendi açımdan düşüncem bu tercihin hocaya bırakılması sadece.
 
yani ben simone u çok sevmeme ve istememe rağmen hoca almıyorsa çok üzülürüm ama hoca heralde daha iysini getirecek derim. ne bileyim maya moore u getirse anlarım, taurasiyi getirse anlarım. ama bu angel asla olamaz, angel asla simone dan daha iyi deil. ikincisi ise yukarıda big sly hakkında söylenenler. eğer yukarıda sühan ve berkanın söylediği gibi eğer hoca sly i istemiyorsa başta galatasaraya ve basketbola ihanet ediyor demektir. eğer hoca gerçekten sly i istemiyorsa hemen bu klüpten uzaklaştırılması gerekir. simone da olduğu gibi sly den daha iyisini bulacağım diyorsa halt etmiştir. çünkü sly kendi konumunda dünyanın en iyisi ve karşıyakanın en çok çekindiği oyuncumuzdu ama malesef onun dominantlığını kullanamayarak bizi sadece kendisinin bğenmediği bitek simonun eline baktırdığı için ceyhun hocadır. ne demek sly istememek onu beğenmemek inşallah doğru deildir.
 
Ceyhun Hocanin celiskileri
Augustus ve Fowles disinda butun oyunculari kendisi getirdi.Butun sezon Augustus ve Fowlesun kisisel gayretleriyle gitti bunlara yardimci olabilecek tek bir oyuncu katkisi yapamadi.Tamikayi Ceyhun hocaya yazmiyorum cunku oda eski oyuncumuz.
Augustusun basketboluna laf soylemek hocaya hic yakismad.Eger sistemime uymuyor yada bize guard pozisyonuna oyuncu gerekli bu kontenjani Seimoneun pozisyonuna harcayamayiz dese saygi duyardim.
Fowlesu bile winner bulmayan ve Fowlesdanda cesitli bahanelerle kurtulmak isteyen bir hava sezdim hocada.Bu tarihi bir hata olur.Hoca butun sezon boyunca Fowlesa nasil olupta top indirilemedigini aciklamak yerine Fowlesu winner bulmuyorum demesi ilginc.
Ayrica hocanin tercihlerinin hicbirinin tutmamasini hoca garip bahanelerle savunmus.Yanilgi 2 oyuncuda olabilr 8 oyuncuda olursa hoca sorgulanir.
Devsirme oyuncunun tutmamasida cok buyuk hatadir.Ayrica Hodgesin tek iyi performansi Spartak macini unutmayan hoca Seimonein buna benzer 10 larca performansini hemen unutmus.Tamikanin kendi evimizde yenildigimiz final serisinin ilk macinda son topu kullanamasina hic deginmemis ayni hatayi Seimone yapsaydi dusunmek bile istemiyorum hocanin neler soyleyecegini.
 
Ceyhun Hocanin celiskileri
Augustus ve Fowles disinda butun oyunculari kendisi getirdi.Butun sezon Augustus ve Fowlesun kisisel gayretleriyle gitti bunlara yardimci olabilecek tek bir oyuncu katkisi yapamadi.Tamikayi Ceyhun hocaya yazmiyorum cunku oda eski oyuncumuz.
Augustusun basketboluna laf soylemek hocaya hic yakismad.Eger sistemime uymuyor yada bize guard pozisyonuna oyuncu gerekli bu kontenjani Seimoneun pozisyonuna harcayamayiz dese saygi duyardim.
Fowlesu bile winner bulmayan ve Fowlesdanda cesitli bahanelerle kurtulmak isteyen bir hava sezdim hocada.Bu tarihi bir hata olur.Hoca butun sezon boyunca Fowlesa nasil olupta top indirilemedigini aciklamak yerine Fowlesu winner bulmuyorum demesi ilginc.
Ayrica hocanin tercihlerinin hicbirinin tutmamasini hoca garip bahanelerle savunmus.Yanilgi 2 oyuncuda olabilr 8 oyuncuda olursa hoca sorgulanir.
Devsirme oyuncunun tutmamasida cok buyuk hatadir.Ayrica Hodgesin tek iyi performansi Spartak macini unutmayan hoca Seimonein buna benzer 10 larca performansini hemen unutmus.Tamikanin kendi evimizde yenildigimiz final serisinin ilk macinda son topu kullanamasina hic deginmemis ayni hatayi Seimone yapsaydi dusunmek bile istemiyorum hocanin neler soyleyecegini.

Koyu renkli yer hocamızın bu sezonki zayıf noktasının temel kaynağı.Kaybedilen şampiyonluğun hakemlerden önceki olası sebebidir, yani bana göre kendi hatasıdır.Önümüzdeki sezon zor zamanlar bekliyor hocayı.Bu arada seimone tercihi sebebiyle bütünlük sağlayan taraftarımızı şimdiden ikiye bölmeye başladı ki bu tehlikeli olacak, baş ağırtacak.
 
Ceyhun Hocaya biraz güvenelim derim bazı arkadaşlar sırf Augustus için yapıyor bunca eleştiriyi Yahu Tamika gelmeden önce takımın hali ortadaydı. Tamika geldi takımın mücadele gücü arttı. Savunma yapmayan oyuncuyu bende istemiyorum tek özelliği orta mesafe şut olan bir oyuncu winner olamaz. Winner oyuncu maç içinde herşeyi yapar bu konuda hoca haklı.
O zaman bekleyelim bakalım winner bir oyuncu bulsun takıma. ama 2.snıf oyuncularıda winner diye getirmesin takıma kimse.

Aykut kusura bakma...
Fibacup'ı önce yarı finalde sonra finalde adeta tek başına alan...
Agustus'un ikiz kızkardeşi miydi ?
Eğer bu kızın ikiz kızkardeşi yoksa...
Önce yarı finali sonra finali aldıysa...
Bu oyuncu bir "winner" değil mi ?
Demekki kullanmasını bileceksin...
Yakında Ceyhun Hoca Fowles'a da sadece pota altında ribaund topluyor, hücmu sıfır derse hiç şaşırmam...
 
Cağferağa'da 33 sayı atıp takımı tek başına sürükleyen de Augustus değildi heralde. Doğru ama winner değil winner oyuncu en az 80 sayı atar. Ceyhun Hoca bu röportajından sonra iyice güvenimi yitirdi açıkçası.
 
Aykut kusura bakma...
Fibacup'ı önce yarı finalde sonra finalde adeta tek başına alan...
Agustus'un ikiz kızkardeşi miydi ?
Eğer bu kızın ikiz kızkardeşi yoksa...
Önce yarı finali sonra finali aldıysa...
Bu oyuncu bir "winner" değil mi ?
Demekki kullanmasını bileceksin...
Yakında Ceyhun Hoca Fowles'a da sadece pota altında ribaund topluyor, hücmu sıfır derse hiç şaşırmam...

Eurocup tan bahsetmiyoruz Eurolegue den bahsediyoruz. Eurolegue skoreri olmak iyi savunma yapıp top kapıp gerekirse bazı maçlarda 30 sayı atmaktan bahsediyoruz.
eurocup bitti. geride kaldı daha yüksek yerleri hedefliyoruz.
 
Winner oyuncu olmanın atılan sayıyla ilgisi yok.Maç kazandırmayla onu alışkanlık haline getirmekle alakası var.Winner kavramını çoğu kişi yanlış anlamış.Winner oyuncu diamantidistir mesela.Rakocevicin sayı ortalaması çok daha fazladır ama Diamantidis winnerdır.Augustusa baktığımızda sayı ortalamaları yüksek ama kazandığı ciddi bir başarı yok.Bu yüzden winner değildir
 
Burası eurolegue. aynı şeyleri eurulegue de yapbiliyor mu?

Yapabiliyor. Eğer etrafına adam gibi oyuncular koyarsan kralını yapar. Tamika gelmeden önceki kadromuzda ister Taurasi ister Angel ister x bir oyuncu olsun bizi bir adım öteye taşıyamayacağı son derece açıktı. Tek tehditimiz Seimone'du. İçerdeki Fowles'a bile top indirmekten acizdik açıkçası.
 
Winner oyuncu olmanın atılan sayıyla ilgisi yok.Maç kazandırmayla onu alışkanlık haline getirmekle alakası var.Winner kavramını çoğu kişi yanlış anlamış.Winner oyuncu diamantidistir mesela.Rakocevicin sayı ortalaması çok daha fazladır ama Diamantidis winnerdır.Augustusa baktığımızda sayı ortalamaları yüksek ama kazandığı ciddi bir başarı yok.Bu yüzden winner değildir

Diamantidisin yaninda oynayan oyunculara dikkatli gozat derim.Augustusun yaninda Fowles disinda oyuncu yoktu Tamika gelene kadar.
 
Diamantidisin yaninda oynayan oyunculara dikkatli gozat derim.Augustusun yaninda Fowles disinda oyuncu yoktu Tamika gelene kadar.
Diamantidis yanında Batiste hariç çok üstün oyuncu yok.Calathes gibi sınırlı oyunculardan maximum verim alıyorlar bunda da koçun etkisi var tabi.Bizim koç dünyanın en iyi pivotunu kullanamıyor.
 

Üst