Oncelikle butun sezonu kacirdim, cok keskin cumleler kurmaktan kacinacagim, lakin duyduklarim,gorduklerim, okuduklarim kocun oturdugu zaman , sezonu yanlis analiz ettigi kanisini uyandirdi bende. Seimone gidebilir, itirazim yok. Ama hocanin seimone u istememe sebepleri ve de kurmaya calistigi takim pek inandirici gelmiyor. Oncelikle garda yardim meselesi. Kocun sezon oncesi roportajinda net bir sekilde belirttigi gibi boyle bir beklentisi yok. Ben tugbayla nihani 1 oynatacagim, yetmezlerse diye de bir de amerikali combo aldim diyor. Bunlar direk olarak kocun hamleleri. Bunlari mone garda yardim etmeyi beceremedigi icin mi yapmak zorunda kalmis? Yok! Zira orada da verdigi ornekte sundugu alternatif de daha net bir 3 numara olan angel. Poziyonu kucultecegine buyutme arzusunda yani. Ha ama , sezon icinde hamleler tutmamis, oyle olunca 'mone gelsin garda da yardim etsin, zaten esek yukuyle para aliyor' olmus.
Ribaund mevzusu yine çok gerçekçi bir analiz gibi durmuyor . Angelin seri ortalamaları 10 sayı 5.5 ribaund. Oldukça standart olduğu gibi sezon averajlarının da altında. Lakin görünen bir gerçek var ki ; 20 sayı çok net bir diferanstır ve bariz bir ezilmeyi tasvir eder ; küçük nüanslarla kaybeilmiş bir oyunu değil. Küçük nüanslar dolayısıyla 5 sayıyla 7 sayıyla maç kaybedebilirsiniz;ama 20 sayıyla maç kaybedemezsiniz. Angel gayet standartmış; net bir şekilde ama Galatasaray sahaya mağlup çıkmış. O yüzden mone hücum ribaundu verdi; çok sıkıntı çektik yaklaşımı pek gerçekçi durmuyor tekrar. Kabalığım mazur görülecekse ; 7-0 kaybettiği maç sonucunda " Ufak bireysel hatalarla kaybettik" diyen Samet aybaba açıklaması gibi duruyor.
Seimone ve takım kimyası kısmı da pek gerçekçi değil. Şu anda görünen o ki Albanın yanında bir veya 2 pivot olacak. Syl gelirse bir ; syl gelmezse 2 yabancı hakkımız var. Bu nedenle eğer syl gelmezse ; bir skorer ve de bir gard alabilecek durumuz rahatça var; özellikle de barbara ve yaseminle şu veya bu şekilde 10 ar dakikalık bir back up ikilisi kurduğumuzu düşünürsek. O yüzden Mone veya benzeri bir skorer almak takım kimyasına hiçbir etki etmez. 2 uzunlu konusunda mone'nin lüks olduğunu düşünüyorum. O nedenle Mone gidip oynatan kalburüstü bir gard gelirse hiç de üzülmem. Ama hoca o fikirde de değil ; oraya yine topu elinde isteyen skorer combo Prince'yi almaya uğraşıyor. E bu şartlarda takım kimyasında Mone kalırsa takım yapamıyoruluk bir durum yok. Sadece bu yıl 1.5 da yerli ( tugba-nihan) ; 2.5 da yabancı tercihi ; 1.5 da yabancı 2.5 da Şaziye tercihine dönüyor. Şaziye de ; kulüpdaşlık problemi bir yana en fazla Tugba ayarında bir isim. Bu mu hakikaten takım yapamaz hale gelmek? Buradan bakınca ufak bir ince ayarmış gibi duruyor. Ha koç Prince'in Monedan daha iyi olduğu kanısında da olabilir; çok normal. Ama arada tartışılabilecek farklar varken; bilinmişle devam etmek de oldukça güçlü bir argüman ; getirenlere salak muamelesi yapmamak lazım.
Sonuç olarak ; hoca Seimone'yi istemiyor olabilir. Ama sanki çok rasyonel argümanlardan çok ; takıma kendi imzasını atmak içinmiş gibi duruyor. Öyle olunca geçen sene çok iyi ama çok para oluyor ; bu sene "ya aslında pek de iyi değil; cahillerin gözünü boyuyor sadece" ye dönüyor. Kusuruma bakılmasın; ama bütün sezonun analizinden çıkan sonuçlar bunlarsa bana biryerde fena halde yanlış var gibi geliyor