Ceyhun Yıldızoğlu

Ruhsan bey bizde burada çok eleştirdik Ceyhun hocayı baktım şimdi foruma yazdığınız 10 mesajın 10 uda hocayı karalamak için bu ne amaçla aramızda olduğunu gösteriyor zatende truva atı falan nedir. Her ne olursa olsun Galatasaray hocasına böyle bir ithamda bulunamazsanız. Biraz daha dikkat etmenizi tavsiye ediyorum yazarken. Ama daha öncede uyarılmışsınız bu yüzden biraz dinlendirelim size sonra inşallah biraz daha DÜZGÜN eleştiri yapabilirsiniz.

Ceyhun hocaya güven ortamı oluşturulmalı.Bu adamı Fener almak için çok uğraştı beceremedi.Biraz destek.Eğer güvensizlik ortamı oluşturursak zaten başarı beklenemez

Eğer basketdergisi.com daki haber gerçekse bir saniye bile düşünülmesin...Hemen bileti kesilsin...
Dünyada Taurisi'yi istemeyen bir koç;
Ya koç değildir...
Ya yıldızları yönetme konusunda kendisine güvenmiyordur...
Gerçekten süreç böyle işlediyse Bu sene hiç beğenmediğim hatta koç filan değilmiş dediğim Ratbegere bile razıyım...
.........
Ceyhun Hocadan en kısa zamanda basın toplantısı bekliyorum...
En azından ben manyak mıyım Taurisiyi istemiycem demesini...
Hürriyetteki haber gibi sönük kalırsa, o zaman çanlar artık ciddi ciddi çalmaya başlar...

Ceyhun Yıldızoğlu´na yönelik bu tahammülsüzlüğü anlamak güç.

Ceyhun Hoca bildiğim kadarıyla şu anda Milli Takım kampında ve Galatasaray´la ilgili hemen hemen her gün asılsız haberler çıkıyor. En iyisi Ceyhun Yıldızoğlu işi gücü bıraksın, gazetelerde ve internette hakkında çıkan haberlere cevap yetiştirsin.

Emrah kocumuz Augustus'u bile istememisti. Hepimizin bitanesi olan cukolata prensesimizi dusunun. Zar zor kabul ettirilmisti kendisine.

İşi gücü bırakıp basın toplantısı yapmasını beklemem, kendisinin Hürriyet gazetesindeki röpartajı sonrası "hakeden kazandı" lafının ardından taraftardan aşırı tepki görmesi;
Ardından Taurisi transferinden sonra idda edilen görüşü sonrası bu tepkilerin iyice artmasından ve takımın zarar görmesinden endişe duyduğum içindir.
Bir başarısız başlangıcın ardından, Taurisinin de kötü oynadığı maçların sonrası sürekli bu gündeme gelecek. Açıkcası Ceyhun Hoca ve takım çok fazla zarar görecek. Eğer suçsuzsa boşu boşuna sert bir dille eleştirilecek.
Susmak herkes için kabul etmek demektir.
.......................................................................................................................................................
Öncelikle yazayım, yorumlarım "Eğer bu haber gerçek isedir"
Nilay işin garibi bu ya zaten...
Agustusu "ikinci sınıf" (!) bir oyuncu olduğu için istemedi...
Taurisiyi de 2. sınıf görüyorsa birinin Ceyhun Hocaya söylemesi lazım, şu an aktif olarak oynayan oyuncular arasında daha iyisi yok.
Clarissa Davis'i 15 yaş gençleştirip, tekrar oynatmayı düşünüyorsa bilemem...
Ha şunu diyorsa sistmemime uymuyor, ben de bunu kabul edemem...
İyi bir koçsan Taurisi'ye göre yeni bir sistem yapacaksın, yapamayacaksan bu kadro bana ekstra large deyip önceden bırakıp gideceksin..

Emrah bey yazacaktim ama unutmusum. Cok pardon yasiniz benden buyuk.

Ceyhun hoca da biraz vizyon problemi var bence. Umarim yazilanlar yalandir.

Ceyhun Hoca'nın ayrılaması taraftarıyım.
Nedenlerine gelince;
Fenerbahçe ile Abdi İpekçi'de finalin ilk maçında benc'in arkasındaydım.
Maçın bütün kırılma anlarında Ceyhun Hoca'ın yüzüne dikkatlice baktım.Bütün önemli pozisyonlarda yüzünde ki çaresizliği gördüm.
Maça etki edememesi,bu yükü kaldıramaması benim Ceyhun Hoca hakkında ki olumsuz düşüncelerim.
Kimilerine göre çok basit gelebilir ama ben gitmesi taraftarıyım.
Oyun olarak eleştirime gelince.
Fowles gibi bir devi yeterince etkili kullanmadığını,belli bir oyun şablonu olmadığını ve Işıl gibi savunması çok etkisiz bir oyun kurucuyu dakikalarca sahada tuttuğu için çok kızgınım Ceyhun Hoca'ya. ( Işıl'cılar kızabilir fakat ben Işıl'ın performansını beğenmiyorum)
Benim tercihim yabancı,yerli farketmez. Tecrübeli,başarılı ve soğukkanlı olsun yeter.
Saygılar.

Gerçekten anlamıyorum bir inşaat mühendisinin inşaatta gerekli malzemeyi kullanıp kullanmadığını tespit etmek ve eleştirmek ceza kesmek için inşaat ve mühendislik konusunda eğitim almış olmak inşaatı iyi bilme malzemeleri iyi tartmak gerekir.Ama bu basketbol olunca biz acımasızca, bilmeden, eğitimini almadan, eleştirdiğimiz kişiyi tanımadan yerden yere vurabiliyoruz.Ceyhun hocaya vizyonsuz demek insafsızlık Milli takımda Olimpiyat ve Avrupa'da ilk 3 .Glatasaray'da Avrupa'da Final Four Hedefi hatta final hedefi koyan ve en fazla kendisi inanan bir koça nasıl bu kadar ağır eleştiri yapılabiliyor.Koç oyuncu tercihlerinde geçen sezon yanlış yapmış olabilir ama karşıdaki takım Avrupa Finali hedefi ile kurulan ayrıca 5 sezondur 4 çekirdek oyuncusu yan yana oynayan takımdı.Bu sene sonuna kadar bekleyip görmeli herkes.Bence gerek Oktay hoca gerek Ceyhun hoca bizden daha fazla başarılı olmak istiyorlar.Şuan da FB medyada gücünü kullanarak en çok çekindikleri Türk antrenörünün GS ile arasını bozmaya çalışıp huzursuzluk çıkartmak istiyor.

Gerçekten anlamıyorum bir inşaat mühendisinin inşaatta gerekli malzemeyi kullanıp kullanmadığını tespit etmek ve eleştirmek ceza kesmek için inşaat ve mühendislik konusunda eğitim almış olmak inşaatı iyi bilme malzemeleri iyi tartmak gerekir.Ama bu basketbol olunca biz acımasızca, bilmeden, eğitimini almadan, eleştirdiğimiz kişiyi tanımadan yerden yere vurabiliyoruz.Ceyhun hocaya vizyonsuz demek insafsızlık Milli takımda Olimpiyat ve Avrupa'da ilk 3 .Glatasaray'da Avrupa'da Final Four Hedefi hatta final hedefi koyan ve en fazla kendisi inanan bir koça nasıl bu kadar ağır eleştiri yapılabiliyor.Koç oyuncu tercihlerinde geçen sezon yanlış yapmış olabilir ama karşıdaki takım Avrupa Finali hedefi ile kurulan ayrıca 5 sezondur 4 çekirdek oyuncusu yan yana oynayan takımdı.Bu sene sonuna kadar bekleyip görmeli herkes.Bence gerek Oktay hoca gerek Ceyhun hoca bizden daha fazla başarılı olmak istiyorlar.Şuan da FB medyada gücünü kullanarak en çok çekindikleri Türk antrenörünün GS ile arasını bozmaya çalışıp huzursuzluk çıkartmak istiyor.

ya biraz mantıklı olursak herşey hallolur gibime geliyor.ya siz o malum gazetelerin yazdıklarına inanıyor musunuz?belki ilk defa bu kadar iddaalıyız diye daha baştan yıpratmaya çalışıyorlar.biraz insaf ya.
not:genel olarak konuşuyorum mesajını alıtıladığım abim alınmasın lütfen.

ya biraz mantıklı olursak herşey hallolur gibime geliyor.ya siz o malum gazetelerin yazdıklarına inanıyor musunuz?belki ilk defa bu kadar iddaalıyız diye daha baştan yıpratmaya çalışıyorlar.biraz insaf ya.

Benimde anlatmak istediğim bu zaten bu daha başlangıç fb elinden geleni yapacak yıpratmak için çünkü korkuyorlar.Koça yönetime oyunculara inanıp sakin olmak lazım .Eleştireceksekte mantıklı eleştirelim.

bende kemal kardeşime katılıyorum, daha sezon başlamamış ama maşallah nekadar yalan yanlış karalama haber varsa hepsi burda konuşuldu ve bunun üstüne bir sürü negatif yorum yapıldı.. bunlar yanlış bence, bizi yıpratmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyoruz farkındamısınız?

Öncelikle herkese selamlar, saygılar. Yeni üye oldum; umarım verimli yorumlar yapabilirim...

Şahsen sezon öncesi spekülasyonlar ile ilgilenmiyorum; milletin ağzı torba değil ki büzesin demiş atalarımız. Hiçbir koçun da transferin gerçekleşmesi olası ise Taurasi gibi bir isme red cevabı vereceğini düşünmüyorum. Ancak Ceyhun Yıldızoğlu'nun teknik yeterliliği konusunda ciddi şüphelerim var, şöyle ki:

1) Hücum setinde elinizde Fowles gibi bir silah varsa her topu ona indirirsiniz. Dünya üzerinde potaya sırtı dönük post-up oyununu oynayabilecek en etkili uzun çünkü kendisi. İkili sıkıştırma gelmez ise teke tek oynatırsınız, gelir ise dışarı çıkarmasını istersiniz. Gardlarınız kayarak oynar ise biri boş pozisyonda topla buluşur ve cezayı keser. Bu kadar basit.

2) İç-dış paslaşmayı beceremezseniz -ki Fowles + kaliteli bir gard ile buna imkan yok- Seimone'yi kısa üzerinden perdeleme ile boşa çıkarıp içeri drive etmesini istersiniz. Rakibin iki uzunundan biri çıkar ise Fowles yine pota altında teke tek kalır; çıkmaz ise Seimone rahatça potaya yönelir. Yerinde kalan Fowles da ribaund kovalar.

Oysa biz ne oynadık final serisinde? Fowles üçsayı çizgisine kadar çıkar gardlara perdeleme için; rakip uzun takip eder. Burada amaç tabi ki pick & roll oynamak, yani gard perdelemeden çıkınca rakip switch yapacak Fowles rakip kısa ile kalacak, içeri devrilecek, topu alacak ve basket. İyi de ne Işıl ne de Fowles oynayabiliyor bu oyunu! Ne oldu sonuçta? Fowles'a üç sayı çizgisi gerisinde verdi topu! Yani oyunu -aslen bir Yugoslav uzunu olmayan- Fowles üzerinden kurduk! Rakip uzunlar çıkmadılar tabi, neden çıksınlar üçlük tehdidi mi var Fowles'ın? Topu yere vurup içeri drive da edemiyor! E o dışarda iken pota altında ribaund da çekemiyoruz! tam bir saçmalık yani. Ve bizim koç her maç göz göre göre aynı oyunu ısrarla oynattı. Sonuçta sadece forvetlerimizin eline bakar olduk ki Fowles ancak bu kadar etkisiz kullanılır (bence)

Umarım bu sezon hatalarından ders alır da basketbolun basit setlerini iyi çalışarak sonuca ulaşmaya çalışır. Komplike oyunlar peşinde koşarsa yine beceremeyecek gibime geliyor...

Şunu yazmak istiyorum. Eğer bu yazılanlar doğruysa çok talihsiz. eğer yanlışsa ve Galatasaray'ı en başından yıpratmaya çalışıyorlarsa Koç yapması gerekeni yapacak ve en başından yumruğunu vuracak. "bu yazılanlar tamamen asılsızdır." diyecek. Galatasaray'ı yıpratmaya çalışanların hedefine ulaşmasını engelleyecek. Eğer bu açıklamayı yapmazsa problem var diye düşünürüm. Bunları konrtol edebilmek de Galatasaray gibi bir takımın koçluğunu yapmanın bir parçasıdır.

Yaptığı açıklamalar ve Augustus'a olan tavrından dolayı kendisinden çok soğudum.Şu dakika takımdan ayrılsa zerre kadar üzülmem tam tersine çok sevinirim..Bu büyük takıma Cem hocam yakışır..

Ben Ceyhun hocayı OKC'nin koçu Scoot Brooks'a benzetiyorum. Belirli bir seviyeye kadar iyi, ancak o da Brooks "iyi takımla" "şampiyon" takımı ayıracak noktada yetersiz kalıyor. Elinde kadın basketbolunun en değerli uzunlarından biri -belki de lisa leslie bıraktıktan sonra en değerlisi- varken, onun set içinde bu kadar az topla buluşması bana coaching zafiyeti gibi geliyor. Açıp Fenerbahçe serisini tekrar izleyelim Fowles en etkili olduğu maçlarda bile daha çok kendi ekmeğini kendi çıkaran, hücum ribaundlarında etkili olan bir oyuncu profili çizdi. Ancak eğer sistem içerisinde, daha çok Fowles'a top indiribilsek Fowles her maç 25 atabilecek yeteneğe sahip. Ceyhun hoca Augustus için "sadece jump shot atıyor" tarzı birşeyler söylemişti, ancak Augustus'un bu şekilde oynamasında koçun da sistemi çok önemli. Elinde Tamika gibi mükemmel bir savunmacı, Fowles gibi ortayı kapatabilecek bir uzun varken savunma sistemimizin de yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bakın Galatasaray CC'ye takım savunması nasıl olur. Ama kadın takımımız da savunma maalesef kişisel gayretlere kalmış durumda. Brooks örneğini de o yüzden verdim. OKC'nin de elinde Westbrook gibi müthiş savunma yapabilecek bir guard, Thabo gibi iyi bi' dış savunmacı ve Perkins-Ibaka gibi özellikle işin savunma kısmında harikalar yaratabilecek iki adam var. Bunun yanında Durant de savunmada çaba gösteren bir isim, "hadi şu şutu atsınlar da hücuma gidelim" mentalitesinde bi' adam değil ama görüyoruz işte OKC'nin takım savunmasını.

Koç belli ki seneye de bizimle olacak. Ama artık lütfen yaptığı hataları tekrarlamasın. Ve özellikle bu sezon playofflarda uzunları harika besleyen Memphis takımını izlesin. Seneye Fowles mutlaka daha çok kullanılmalı. Tina Charles da geldiğine göre, pota altında Avrupa'nın hemen hemen bütün takımlarından üstünüz. Eğer set içerisinde bu iki dominant uzunumuzu kullanıp bir de top onlardayken spacing'i iyi yaparsak -ki bu da akıllı oyuncularla olur, Taurasi ve Torrens bu sistem için doğru oyuncular- Avrupa da final four göremememiz için bir neden yok.