Ceyhun Yıldızoğlu

Işıl Alben'i, Bahar Çağlar'ı beğenmeyenler zaten yerli sıkıntısı çektiğimiz şu kadro için mantıklı alternatif yerli isimleri verebilirler mi lütfen? Ezbere konuşmak ne kadar kolay şaşırıyorum bazen. Elimizde olan bu oyuncuları kazanmamız gerekiyor, kaybetmemiz değil.

Saygılar.

Yani Metin Abi,

Sanki Türk oyuncu bolluğu var Esmeral,Birsel,Nevriye bunlar fener'de zaten gelmezler gelse de kulüp kabul etmedi bu durumdan istifade edemeyiz diye.Işıl Bahar Şaziye,Gülşah takımımızın oyuncusu zaten.Geriye kim kalıyor çok merak ediyorum ?Milli Takım'da oynayanlar belli yarısı ya Galatasarayın oyuncusu ya fenerin 3-4 tane de başka kulüpten katkı al sana Milli takım.Final'de yenilip 2 olduk hoca farkı desen ee o da begenilmeyen Ceyhun Yıldızoğlu çelişki yok mu ?

Tuğba Palazoğlu zaten şutu yok katkısı yok denildi gitti.Esra desen istikrarsız denildi.Yasemin Horasan çok ağır denildi.Hep birilerine kulp buluundu herkesin Seimone veya Taurasi olması imkansız zaten ama ''algıda değişmezlik'' denilen bir şey bazı taraftarlarda çok fazlasıyla var

Zaten herkes bu konuda hemfikir ve bu oyuncuların performansını artıracak isim Ceyhun Yıldızoğlu değildir diyor eleştiri yapan bireyler.Hoca 1 yıldır bu katkıyı yapamadı,bu yılın başlangıcındada bir ilerleme göremedik bu konuda ümitsisiz en iyisi bunu yapabilecek başka bir hoca ile şansımızı deneyelim diyoruz,diyorlar,Metin bey.Çünkü kabul edersinizki bu ikinci yılı ve hocanın herhangi bir oyuncuya en küçük bir pozitif katkısından söz edemiyoruz,hangi yerli oyuncu hoca ile oyunun geliştirmiş cevabı hiçbiri değilmi.EEE bunun cevabı hiçse hatta dahada gerileyen birçok oyuncu var ise neyi bekliyoruz?

Yani ne denilmek istenildiği bu kadar zor anlaşılmamalı,çok basit bir mantığı çok basit cümlelerle açıklamaya çalışıyoruz işte.

Bu arada Sizede saygılar.

Anlasilamiyan konu Isil ve Bahar takimimizda olmasin diyen hic kimse yok.Isil ve Bahar neden bir turlu kendini gelistiremiyor ve her gecen gun geriye gidiyorlar bunu anlatmaya calisiyoruz.Isilin sakatlandigi final serisini hatirlayin.Isil tek basina takimi sirtliyordu.Birselden cok daha iyi oyuncuydu.Birsel o gunden bugune surekli kendini gelistirirken Isilda surekli geriye gidis soz konusu.Baharda yine ayni durum.Baharda her turlu potansiyel var.Devamlilik yok.Macta resmen bazen uyuyor.Kafasini toplamasi lazim.Isil,Bahar,Gulsah,Saziye dortlusu rakibimizdeki dort isimden sonra bayan basketbolunun en onemli dort ismidir.Ama ara aciliyor.Ve bayan basketbolunu bilen herkes bilirki bu oyunculardan sonra Yasemin,Nilay gelir.Yoksa piyasada oyuncu neden riske giriyorsun devam etmeliydik Yasemin ve Nilayla.Yaseminin alternatifi olarakaldigimiz Melegin durumu ortada.Isil ise yedeksiz oynuyor.

Ya arkadaşlar neden anlamak istemiyorsunuz da konuyu farklı yerlere çekiyorsunuz. Derdimiz oyuncular değil. Derdimiz Ceyhun Yıldızoğlu'nun hem milli takım hem de Galatasaray'da 2 senedir bir tane adam gibi hücum seti oynatamaması. Bakın ligin orta sıra takımlarına onların bile maç içinde oynadığı değişik 2-3 set oyunu olur. Yok yahu bu takımda yok işte. Oyuncular hocadan daha hoca maçlarda.

Ya arkadaşlar neden anlamak istemiyorsunuz da konuyu farklı yerlere çekiyorsunuz. Derdimiz oyuncular değil. Derdimiz Ceyhun Yıldızoğlu'nun hem milli takım hem de Galatasaray'da 2 senedir bir tane adam gibi hücum seti oynatamaması. Bakın ligin orta sıra takımlarına onların bile maç içinde oynadığı değişik 2-3 set oyunu olur. Yok yahu bu takımda yok işte. Oyuncular hocadan daha hoca maçlarda.

He ya, hücum seti olmadan avrupa ikincisi olduk. Derdimiz oyuncular arkadaşım, yerli oyuncun kadar konuşursun, neden anlamak istemiyorsun?

Bana katılmayabilirsin, bende sana katılmıyorum ama senin gibide kendi fikrimi başkalarına kabul ettirmek gibi bir derdim yok. Herkesin düşündüğü kendisine. "Neden anlamak istemiyorsunuz ve konuyu farklı yerlere çekiyorsunuz" ne demek yahu. Benim anladığım kendi düşüncemdir senin anladığın kendi düşüncen. Avrupa ikincisi olan bir takımın hocasının bu başarıda hiç katkısı yoktur diyorsan bende senin basketbol bilginden şüphe duyarım. Maç kazanınca oyuncular iyi, kadro iyi, keybedince kenar yönetim suçlu! Bana görede Ceyhun hocanın eksikleri var ama her mesajda "ceyhun hocayla olmaz, ceyhun hoca istifa" noluyoruz yahu. Nedir bu kin nefret? Bir kendinize gelin.

He ya, hücum seti olmadan avrupa ikincisi olduk.

Avrupa ikincisi olmamızda Ceyhun Hocanın katkısı minimumdur. Zar zor gruplardan çıkıp Birsel, Nevriye ve Şaziyenin artan performanslarıyla (Özellikle Birsel) şampiyonada derece yaptık.

Hiçbir maçımızda bir sistem yoktu ortada. Başı buyruk bir şekilde oynuyorduk hücumda ve elimizden gelen mücadeleyi yapıyorduk.

Ayrıca Gülşah Gümüşay ve Bahar Çağlar gibi potansiyelli iki oyuncumuzdan verim alamazsan, milli takımda Işıl'ın nasıl verimli olduğunu görmene rağmen hala tek guard olarak takımda onu tutarsan yani avrupalı iyi bir guard almazsan, her ne kadar beğenmesem de milli takım oyuncusu olan Tuğba'yı gönderip yerine Sariye'yi alırsan bu hocayı herkes eleştirebilir.

Beğeniyorum diyenlerden de mantıklı nedenler bekliyoruz. Çünkü hocayı seviyorum, başarılı olacak inanıyorum gibi değil geçen sene şurada umut verdi, sezon öncesi bunu iyi yaptı vs gibi. Gençlerle iyi anlaşır onlara şans tanır yalanlarını da geçmek lazım. Geçen sene kime şans tanıdı? Gülşah gibi potansiyeli gerçekten yüksek bir oyuncuya biraz fazla süre tanısa belki şuan güveneceğimiz bir Türk oyuncumuz olurdu. Keza Ceyda Kozluca'yı da alıp benchte oturturup 6-7 hafta sonra yollamak da ne oluyordu hele Nihan Anaz gibi bir oyuncu bu takımda dururken? Madem türk oyuncuları en iyi o bilir, gençleri de en iyi o kullanır, kimi kullanmış söyleyin lütfen. Şimdiki kurban da Ayşe Cora olacak, kız Sariye'nin ardında bekleyip kaybolacak, izleyeceğiz.

Şuan erkek basketbol takımı Efes Pilsen'i andırıyoruz. İyi kadro ama çok kötü bir teknik adam. Ufuk Sarıca ile Efes'in başarılı olma ihtimali olmadığı gibi bizim de Ceyhun Hoca ile başarılı olma ihtimalimiz yok.

Yazın Birsel, Nevriye, Esmeral'in Galatasaraya gelme durumunda etik olmaz diyen insanların da kadromuz kötü, türklerimiz yetersiz, Birsel ve Nevriyeyi nasıl alalım yahu deme hakları da yok hele aynı kişiler Taurasi transferini etik bulurken.

Avrupa ikincisi olmamızda Ceyhun hocanın katkısı en üst düzeydedir. Birsel Nevriye ve Şaziyenin artan performansı tamamen Ceyhun hocanın takımı tanıması ve ilerleyen maçlara göre hazırlayıp motive etmesinden kaynaklanmaktadır. Oyuncular iyi oynayınca artan performans, kötü oynayınca hoca hazırlayamıyor?

Özellikle Fransa maçında savunmada takımı müthiş hazırlamıştı. Hücumda da kurulan güzel setlerle gayet boş atışlar bulduk ve skor ürettik. Rakibin en büyük silahlarından Gomis el üstü atış yapmaya zorladık ve yaptığı üçlük denemelerle takımını oyunda tuttu. Yine Gruda ya yapılan savunma skoru genelde yüksek olan bu oyuncuyu az skor ürettirdi, aynı şekilde Dumercte öyle.

Oyuncu seçimlerini eleştirebilirim ama bu takım başarılı olacaksa bu Ceyhun hoca ile gayette güzel olur.

Avrupa ikincisi olmamızda Ceyhun hocanın katkısı en üst düzeydedir. Birsel Nevriye ve Şaziyenin artan performansı tamamen Ceyhun hocanın takımı tanıması ve ilerleyen maçlara göre hazırlayıp motive etmesinden kaynaklanmaktadır. Oyuncular iyi oynayınca artan performans, kötü oynayınca hoca hazırlayamıyor?

Özellikle Fransa maçında savunmada takımı müthiş hazırlamıştı. Hücumda da kurulan güzel setlerle gayet boş atışlar bulduk ve skor ürettik. Rakibin en büyük silahlarından Gomis el üstü atış yapmaya zorladık ve yaptığı üçlük denemelerle takımını oyunda tuttu. Yine Gruda ya yapılan savunma skoru genelde yüksek olan bu oyuncuyu az skor ürettirdi, aynı şekilde Dumercte öyle.

Oyuncu seçimlerini eleştirebilirim ama bu takım başarılı olacaksa bu Ceyhun hoca ile gayette güzel olur.

Hücumda belli bir düzen hiçbir zaman olmadı. Savunmadaki gayret ise oyunculara bağlıydı, koça bağlı olsa her maç yapardık GS erkek takımında olduğu gibi. İlk maçlarda oyuncular sıkmadı sonraki maçlarda maçın önemi arttıkça oyuncularımız performanslarını yükselttiler. Birsel Işıl ikilisi yerine Işıl Esmeral ikilisi olsaydı mesela gruptan dahi çıkamazdık.

Malesef başarılı olunca nasıl görmek istiyorsanız öyle görüyorsunuz. Ben takım gibi bir takım görmek istiyorum. Onun da Ceyhun hoca ile olmayacağını biliyorum artık.

Hucumda özellikle Fransa ve Belarus maçlarında gayet güzel setler oldu, ama soktuk ama sokamadık. Savunmadaki gayret tabiki sizin kafanızla oyunculara bağlı olur, hocanın ne katkısı olabilirki? Çünkü savunma düzeni diye birşey yoktur sizin kafanızda, herkes istediği yerde durup kafasına göre savunma yapar. Hoca hayatta ne yapmaları gerektiğini,nerde durmaları gerektiğini söylemez. Belkide takım olarak yaptığımı en iyi iş olan savunmada evet hocanın katkısı yok sizin kafanıza göre. İlk maçlarda sıkmayan oyuncular sonradan neden sıkmaya başladı acaba? Oyuncu katkısı tabi unutmuşum.

Malesef sizin gibi takım yenilsinde hocaya sallayayım diye bekleyecek değilim kusura bakmayın. Bakın pazar günü yenilebiliriz, bekleyin apartta hemen kusarsınız kininizi o zaman yine. Ben takım gibi bir takım görmek istiyorum be bununda Ceyhun hocayla olacağını biliyorum aynen geçen sene ligin ikinci yarısından sonra gördüğümüz takım gibi. Erkek takımıyla kıyalamada yapmayın, geçen sezon ilk yarıda erkek takımında biliyoruz kimlere nasıl kaybettik. Demekki sabreceksiniz ve istikrarı koruyacaksınız.

Hucumda özellikle Fransa ve Belarus maçlarında gayet güzel setler oldu, ama soktuk ama sokamadık. Savunmadaki gayret tabiki sizin kafanızla oyunculara bağlı olur, hocanın ne katkısı olabilirki? Çünkü savunma düzeni diye birşey yoktur sizin kafanızda, herkes istediği yerde durup kafasına göre savunma yapar. Hoca hayatta ne yapmaları gerektiğini,nerde durmaları gerektiğini söylemez. Belkide takım olarak yaptığımı en iyi iş olan savunmada evet hocanın katkısı yok sizin kafanıza göre. İlk maçlarda sıkmayan oyuncular sonradan neden sıkmaya başladı acaba? Oyuncu katkısı tabi unutmuşum.

Malesef sizin gibi takım yenilsinde hocaya sallayayım diye bekleyecek değilim kusura bakmayın. Bakın pazar günü yenilebiliriz, bekleyin apartta hemen kusarsınız kininizi o zaman yine. Ben takım gibi bir takım görmek istiyorum be bununda Ceyhun hocayla olacağını biliyorum aynen geçen sene ligin ikinci yarısından sonra gördüğümüz takım gibi. Erkek takımıyla kıyalamada yapmayın, geçen sezon ilk yarıda erkek takımında biliyoruz kimlere nasıl kaybettik. Demekki sabreceksiniz ve istikrarı koruyacaksınız.

Takım yenilsin hemen kin kusayım diyenlerden değilim. Geçen sene ortasından beridir hocayla ilgili düşüncelerim sabittir benim. Ne umutlarla geldi şu ana kadar hangisini başardı bunları merak ediyorum.

Ne umutlarla geldiğini ilk sayfaları okuyarak bakabilirsiniz, ama o umutların hepsi eridi gitti.

Geçen sene kimlere kaybettik bir anlatır mısınız erkek takımında? Gören de 5 maç üst üste kaybettik sanacak? Keza bu mantıkla yaklaşsam bayan takımımızı eleştirmezdim çünkü ligde eksiksiz ilerledik geçen sene ama ben oyuna bakıyorum ve oyunda "takım" değil bireyleri görüyorum.

Eğer tabelacılık yapsaydık şimdi şakşakçı olurduk. Kazandığımızda suçluyoruz farkındaysanız kenar yönetimini.Ben size abi diye hitab yaşınıza uygun konuşun lütfen kimsenin basketbol bilgisini ölçmek haddinize değildir. Kin nefret yok ortada,2 senedir oynanan kötü basketbola tepki var sadece.

Sizin mantıgınıza göre erkek takımı erdemir, olin, karsıyaka, banvit gibi takımlara da yenilmemeliydi o zaman. Avrupada bizden cok daha kötü kadrolu takımlara karşı alınan yenilgileri saymıyorum bile.

Ben final maçlarına girildiğinde bayan takımının oynadığı oyundan memnunum ve bu sene bunun dahada iyi olacağını düşünüyorum. Erkek takımı ile bayan takımın final serisinde fenerbahçeye karşı oynadığı basketbol beni tatmin etti ki mücadele ve saha içi organizasyonu açısından çokta fark yoktu. He siz bir takımın hocası başarılı bir takımı hocası başarısız derseniz ben bunda art niyet ararım.

Sizin mantıgınıza göre erkek takımı erdemir, olin, karsıyaka, banvit gibi takımlara da yenilmemeliydi o zaman. Avrupada bizden cok daha kötü kadrolu takımlara karşı alınan yenilgileri saymıyorum bile.

Ben final maçlarına girildiğinde bayan takımının oynadığı oyundan memnunum ve bu sene bunun dahada iyi olacağını düşünüyorum. Erkek takımı ile bayan takımın final serisinde fenerbahçeye karşı oynadığı basketbol beni tatmin etti ki mücadele ve saha içi organizasyonu açısından çokta fark yoktu. He siz bir takımın hocası başarılı bir takımı hocası başarısız derseniz ben bunda art niyet ararım.

İlk paragrafınız demek istediğimizi anlamadığınızı gösteriyor. Siz bize maç sonuçlarından bahsediyorsunuz (sorunumuz maç kaybedilmesi değil) biz ise oynanan oyundan, takımının karakterinin olmamasından, sistemsizliğinden bahsediyoruz. Biz geçen sene bayanlarda uzun süre FB dışında yenilgi almadık ama o zaman da diyorduk takım takım gibi oynamıyor diye. Yani şampiyon olamayınca çıkmadı hoca yetersiz muhabbetleri, sıra sıra ligde galibiyet alırken çıktı.

Ayrıca saha içi organizasyonu olarak nasıl bir fark yoktu erkek ve bayan takımımız arasında? Mücadele olarak şüphem yok oyuncular elllerinden gelen mücadeleyi ettiler hatta hakem rezaleti olmasa şampiyonduk ama oynanan oyun, takımın hücum organizasyonları vs hiç ümit vermiyordu. Mesela Fowles gibi dünyanın en iyi pivotunun attığı sayıların çoğunluğu kendi çabasıyla topladığı ribaundlardı. WNBA'deki basketbol Avrupa'daki ile farklı olsa da Chicago Sky'ın Fowles'ı nasıl kullandığı da ortada üstelik. Fowles ile oynanmış ikili oyun göremedim ben geçen sene Galatasaray takımında desem yeridir. Bu sadece bir örnek. Hatta çok küçük bir ayrıntı ama saha içi organizasyonunun en önemli parçalarından biri hücum düzeni ve geçen seneki takımda hücumda düzen vardı diyen insanın geçen sene Galatasaray Kadın Basketbol takımını izlediğinden şüphe ederim.

Size istatistik söylüyorum cevap veremiyorsunuz konuyu değiştirip sonra işi saha içinde oynanan oyuna getiriyorsunuz. Oynanan oyun size göre kötüdür bana göre iyidir. Ben final maçlarında oynan oyundan memnunum diyorum. Anlamakta zorluk çekiyorsunuz galiba? Bir tek siz bilmiyorsunuz basketbolu.

Evet, en son mesaj yazılalı bir ayı bulmuş bu konu. Cumbaba zaferi, ligde 3/3, Euroleague'de 4/4.. Kötü günlerde pusuda bekleyen kişilerin diyeceği bir tane bile söz yok mu ?

Geçen yılın sonlarına doğru, koça duyduğum güvenin azaldığı doğru. Ancak yazın Avrupa Şampiyonası, bu yıl ligin başlangıcında gösterdiği performansla koça tebriklerimi sunuyorum. Sahada her ismi mücadele eden, o kadar yıldızın nasıl idare edileceği gibi akılda sorular varken gayet iyi idare ederek bu bölümü enfes geçti takımımız ve elbette koç. Eksiklerimiz yok mu, pek tabi var ancak yola kayıpsız devam eden, F.bahçe ve UMMC gibi iki takımı deviren, iki kere 100 sayı bulan bir takım var karşımızda.

Böyle devam edeceğine dair inancım büyük, koçun da çizgisini koruyacağına inanıyorum.. Sezona kupa ile başladık ama yetmez; bütün kupaları istiyoruz..

hoca olarak , takıma etki olarak baya iyi gördüğüm kadarıyla , fakat rotasyon olarak dünyanın en kötülerinden..

son maçlarda biraz iyileşme emareleri var ama hala tam doğruyu bulamadı , yavaş yavaş bulucak artık..