Ceyhun Yıldızoğlu

Dee ve Tina ya top vermekten başka birşey yapmayan yerli oyuncular ve onların oyuna katkı yapabilecekleri bir sistemi olmayan koç.Tek sistem Dee ve Tina nin sayı atması nasıl olursa olsun atsınlar sistem bu.ÇOK ACİLEN İSTİFA

Ne kadar meraklısınız sezon ortasında hoca göndermeye ! Hocalık şekli bu hocanın, geçen seneden hiç bir farkı yok şu ana kadar ya da bana öyle geliyor yani ne gerisinde nede bir adım ilerisinde .

Eğer ki bi hoca değişikliği olacaksa bu işler bu zamanlarda olmaz, olmamalı ! Yönetim gereğini geçen sezon sonunda yapmadıysa bir düşündükleri vardır muhakkak ve bunun için onlar Ceyhun hocaya bu imkanı verdilerse bu kararlarına saygı duymak gerekir ..Zaten başarı gelmemesi durumunda kendiliğinden bu görevi bırakacağını düşünenlerdenim ama sezon sonuna kadar sabır ve destek

Ceyhun hoca hala bu takımın başında ve bizde yanında olmaya devam etmeliyiz. Aksi kararı alacak hocanın kendisi ve yönetimdir.
Bu demek değil ki hocanın yanlışlarını yazmayalım. Ama hiç bir şey bilmeyen, sistemi olmayan gibi yaklaşımlar da hoş olmuyor. Şimdi basketbol bilgisine güvendiğim arkadaşlarım var forumda onlardan da hoca konusunda yazılar bekliyorum açıkçası. Kafamda ki bir kaç soru;
Neden bu kadar sayı yiyoruz? Savunma yapmadan herhangi bir yerde şampiyonluk göreceğimize inanıyormuyuz? Fener maçı özelinde neden Bahar'ın Nevriye'ye karşı olan çabukluk avantajı kullanılmadı (1 kere hariç)? vs. vs.

Ceyhun hoca hala bu takımın başında ve bizde yanında olmaya devam etmeliyiz. Aksi kararı alacak hocanın kendisi ve yönetimdir.
Bu demek değil ki hocanın yanlışlarını yazmayalım. Ama hiç bir şey bilmeyen, sistemi olmayan gibi yaklaşımlar da hoş olmuyor. Şimdi basketbol bilgisine güvendiğim arkadaşlarım var forumda onlardan da hoca konusunda yazılar bekliyorum açıkçası. Kafamda ki bir kaç soru;
Neden bu kadar sayı yiyoruz? Savunma yapmadan herhangi bir yerde şampiyonluk göreceğimize inanıyormuyuz? Fener maçı özelinde neden Bahar'ın Nevriye'ye karşı olan çabukluk avantajı kullanılmadı (1 kere hariç)? vs. vs.

Bence yerli oyuncularımızda inisiyatif alma cesareti yok. Atamamaktan, başaramamaktan korkuyorlar. Hele bir de ilk denemelerinde çok müsait bir turnikeyi veya şutu kaçırırlarsa bir daha şut akıllarının ucundan bile geçmiyor. Dün Işıl bom boş bir turnikeyi kaçırdı bir daha son derece müsait pozisyonlara rağmen şut bile kullanmadı. Bahar ise ilk şutunda 3 lüğü attı ama hemen ardından bom boş bir turnikeyi kaçırında O'nun da cesareti kırıldı.

Halbuki denemeye devam etmeliler. Cesaretle ısrarla girmese de şut atmaya devam etmeliler. Eninde sonunda güvenleri yerine gelecektir. Ancak bunu sağlayacak, oyuncuya o güveni verecek kişi elbetteki koçtur.

Ben yerlilerin çok da yetersiz olduğunu düşünmüyorum...
Ceyhun Hoca'nın hücumda oynattığı oyun bu. Milli takımda da Birsel, Nevriye ve Nevlin dışında şut kullanan bir oyuncu var mıydı (Birazda Şaziye) ? Tüm oyunlar bu üçlünün üzerineydi. Geri kalanları sadece savunma yaptı. Artık demode olmuş bir sistem. Belki şampiyona da başarılı oldu, biraz şans, biraz hırs, biraz istek ve bireysel yetenekler bizi finale taşıdı ama kimse bu kadro bir daha finale çıkar diyemez...
Bizde de sistem tamamen Dee, Charles, Prince ve Anna'nın üzerine kurulu. Biri olmayınca olmuyor. Çünkü oyun tamamen bu dörtlünün bireysel yeteneklerine dayanıyor. Sistem demeye dilim varmıyor, çünkü bunun bir sistem olduğunu düşünmüyorum...
Ayrıca savunmamızda son iki maçtır çöktü......
Ceyhun Hoca'nın bize acilen yerli oyuncu kazandırması lazım. Yasemen olur, Ayşe olur, Melek olur. En azından ligde bu oyuncuların aktif olarak sorumluluk lazım. Ama bu konuda yeterli bir çabası yok.
Yerli oyuncularımız yetersiz demek çok kolay (ne kadar yetersiz olsalarda toplamda 6 sayıda kalacak kadar da değiller) ama piyasada yerli oyuncu başka yok. En iyiler Karşıyakada. En iyinin bir altları ise bizde. Eğer yerli katkısı yoksa mecburen biz yaratıcağız. Ancak Ceyhun Hoca'nın mevcut sistemiyle katkı verecek yeni bir oyuncunun çıkması pek olası değil.
Bu yüzden ben de Ceyhun Hoca ile başarı geleceğine inanmıyorum...

Türk Milli takımına bakıyorsun Nevriye ,birsel , esmeral nevın nevlin da sayalım geri kalan oyuncular da ışıl bahar şaziye gülşah..Zaten Türk Milli takımı oluştu.. her seferinde milli takımda oynuyor olması her oyuncuyu kaliteli kılmaz tezini savunan bir adam olarak hata yapmış olmayayım bu oyuncuların yerine kimi alınır diye düşünüyorum milli takıma (fenerbahçeli oyunculara dokunmuyorum zaten) Yok cevap veremiyorum çünkü bulamıyorum..

Tamam Türkiye Kadınlar ligi avrupanın en iyi liglerinden biri olabilir..ama yabancıları ile kaliteli bir lig..Bir tane tkl de mücadee eden bir tane takım gösterin ki en iyi skoreri yerli olsun, en iyi uzunu yerli olsun en iyi ribaundçısı yada en iyi savunmacısı kahramanı vs her neyse yerli olsun..

Yok öyle bir oyuncu tamamen kaliteli yabancılarla ayakta duran bir lig bir kurum tkbl..Şimdi Bana begümlerden melikelerden bahsedilecek..ama geçelim o işleri o oyuncuların oynadıkları kulüpler dışında ne bize nede fenerbahçeye hayrı dokunmayacağını biliyoruz

Özetle en iyi yerliler Fenerbahçe ve bizde..Bu aşikar..Ama benim sinir olduğum yada hazmedemediğim olayda burada başlıyor..Yerli oyuncu sıkıntısı sadece Cehun Hoca zamanında yaşanmıyor arkadaşlar..Cem hoca döneminide biliriz Okan çevik döneminide hatırlıyoruz..Bu takımda o günlerde ligin en iyi yerlileri yine oynuyordu..Uğruna besteler yapılan esra şenebe olsun yasemin horasan olsun tuğbalar nilay lar kübralar..

Sonuç ne oldu yine katkı alamadık..Özetle Bu durum Galatasaray da şehir efsanesine dönmüş durumda..Oynayan Tüm yerliler mi kalitesiz di allah aşkına..bu takım 1.lige çıktıı günden beri bir tane rol oyuncusu çıkaramıyorsa burada en başından organizasyon da bir eksiklik var..

Çok basit bir örnek..Işıl fener maçında Bomboş turnike kaçırdı..Bir basketbolcu basketbola ilk başladığı andan itibaren antremanlar da maçlar da sokakta 1 milyon kere attığı turnikeyi kaçırıyorsa iki nedeni vardır..Ya kararsız kalmıştır topu nasıl bırakmasında yada kendine güveni yoktur o bile şaşırmıştır ben nasıl potanın dibindeyim diye..Kararı siz verin

Benim yerli oyunculara kızgınlığım bu yüzden..Ceyhun Hoca yada başka bir antrenörün bir oyuncuya güven aşılamak gibi bir misyonu yok olamaz da ..tam tersine oyuncu antrenörüne o güveni verecek..Örnekleri vardır işte hocam bana güvendi o güven aşıladı vs..Ama sadece örnektir hiçbir antrenörün profosyonel basketbolcuya böyle bir şey yapma zorunluluğu yoktur..Çünkü hiçbir antrenör oyuncusuna şut kaçırdı diye takımdan kesecek oynatmayacak hali yok..Öyle olsa Bayanlarda Tuğba Palazoğlu erkeklerde de sinan güler heralde şuan kpssye hazırlanırlardı devlet memuru olmak için..

Yani bizim takımda Böyle bir sistem olmuş..Yabancı oyunculara verelim tüm yükü..maçı onlar kazandırsın maçı onlar kaybetsin maç sonu onlar övülsün maç sonu onlar eleştirilsin..Bunda antrenöründen menajerinden oyuncularına herkesin sorumlu ve suçlu olduğu bir durum..Yani Bahar Çağlar topu dianaya vermek yerine yada tinayla oynamak yerine nevriyeyle teke tek oynadı da ona oynama diyen mi oldu..Maçın başında kimsenin beklemediği anda üçlüğü gönderdin ki savunma bile beklemiyordu senden şutunu gösterdiğin halde üzerine yine savunma gelmedi..Sonra kaç kere daha bunu denedin..Benim hissettiğim duygu oyuncudan tamam ben sayımı attım kenara çekiliyorum artık söz sende tina söz sende diana..Bazen çok eleştiriliyor ya şaziye şut kaçırıyor diye hakikatten ben çok mutlu oluyrum..Çünkü o şutlar girse kahraman giremesede eleştiri konusu olacak ama en azından oyuncu bunu göze alıyor sorumluluğu başkasına atmıyor..neyse bu bu şekilde uzar gider

...Çünkü hiçbir antrenör oyuncusuna şut kaçırdı diye takımdan kesecek oynatmayacak hali yok..Öyle olsa Bayanlarda Tuğba Palazoğlu erkeklerde de sinan güler heralde şuan kpssye hazırlanırlardı devlet memuru olmak için.

Güzel cevap. :D

Ancak Işıl'ın dün okaçırdığı o turnikeden sonra son derece müsait bom boş halde eline bir sürü fırsat geçmişken potaya dahi bakmayışını ne ile açıklayacağız? Keza Bahar'da aynı şekilde.

Edit: Sinan Güler, Ömer Onan'dan sonraki en iyi savunmacı Türk'tür. Dolayısı ile O'nun şut özürlülüğü mazur görülebilir. Kaldı ki Ömer de 30 yaşından sonra şut atmayı öğrendi.

Takima takviye yapilmasi yonunde baski yapmak lazim.Belki bininci kez tekrarlayip basinizi agritiyor olabilirim.Melisa Can Bahar Ozturk takasini mutlaka yapmaliyiz.Maticin yollanip cok iyi bir bes numara ve Avrupali bir 4 numaranin takima katilmasi gerek.Bu hamleler yilbasindan sonrada yapilabilir ama mutlaka yapilmali.

Hocam çok iyi bi insana benziyorsunuz.
''Ben Galatasaraya gelmiş bir oyuncuya yere atla diyemem , kendisinin bunu bilerek buraya gelmiş olması gerekir.'' dediğinizde çok beğenmiştim bu lafınızı.
Final maçından sonra terbiyesizlik , çirkeflik yapmayıp duruşunuzu korumanız da çok hoştu.
Ama hocam 1 buçuk yıldır bu takımdasınız. Gülşah , Işıl , Bahar , Şaziye , Yasemen , Ayşe'den bir tane rol oyuncusu bile çıkmaz mı ?
Hadi onu da geçtim . Her takım 9-0'dan sonra genelde mola alır. (Phil Jackson tarzı antrenörler hariç) Biz almıyoruz. Aldığımızda ise dönüşünde daha beter dönüyoruz.
Tamam salona yeterince taraftar gitmemesi takımı üzebilir haklısınız. Ama bu kadar içime sinmeyen bir takım olamaz.
Burada yüzyüze baktığım bir çok insan bilir. Işıl'ı , Yasemen'i hatta eski Tuğba'yı , Esra'yı çok severim. Ama ben buna rağmen erkek takımını izlemeye giderken ''kendi abilerimi'' izlemeye gidiyor gibi oluyorum. Fakat o çok sevdiğim bayan oyuncularımızı izlemeye giderken isteye isteye gidemiyorum. Bu kazanırken de giderken de böyle. Sadece arma için gitmeye çalışıyorum. Sabah 8 akşam 5 devlet memuru havasıyla.
Sonuç olarak Ceyhun hoca ya sahada tina ve dee hariç kalan 10 oyuncuyu mahalle maçında adam eksik diye alınan yaşça küçük çocuk gibi görmesin. Yok beceremiyorsa yeter artık. Ben Ceyhun hocaya düşman olmak istemiyorum.

Elimizdeki kadro potansiyelinin yarısını bile sahaya yansıtamıyoruz.Tamam yabancı oyuncularımız en iyileri olabilir ama Türk oyunculardan hiç verim alamıyoruz.Epi topu şu takımın oynayacağı ciddi maç sayısı 10.Gerisi zaten faso fiso_O kazanılan maçlarda eleştirince takım kazanıyorken bile eleştiren var tee Allah'ım yaa mesajları,takım kaybettiğinde eleştiri olunca bu anı bekleyenler hemen damladı oluyor.Koç,takımın potansiyelini sahaya yan-sı-ta-mı-yor.Net.Ama bu takımın %60'lık performansı bile EL ve lig şampiyonluklarını getirebilir.Ama bu benim gibi düşünenlerin gözünde koçun başarısı olarak sayılmayacak.Şu karşılaştırmayı yapmadan edemicem yersiz bulanlar olabilir ama Oktay hoca geçen seneden beri vasat üstü kadromuzu %100 potansiyeliyle oynatıyor.Bunu Galatasaray'da da yaptı Benetton'da da.Koçun özelliği bu.Ama Ceyhun hoca kesinlikle takımın var olan seviyesini yarıya düşürüyor.Bu belki tüm kupaları toplamamıza engel olmayacak ama engel olursa iş işten çooooktan geçmiş olacak.Sıradan 3-5 maç kazanmadan birşeyler olmalı artık.Yoksa kazanılan 8-10 gazozuna maçtan sonra ilk ciddi maçta kaybedince gene aynı şeyleri konuşuyor olacağız.Sonra gene 3-5 galibiyet.Derken EL'den elenmişiz derken saha avantıjını kullanamayıp ligi yine vermişiz.Bu risk alınmalı mı? Bence alınmamalı.Verilen 2.şansıda değerlendiremeyeceğinin sinyalleri verildi.Şu kurulan müthiş kadro riske atılmamalı.

Bu oyuncular eğer galatasaray demıyorum 1, lıgde oynuyorsa mutlaka pontansıyelı var demektır onemlı olan bunları lıge hazırlamaktır. Sen eğer en zayıf maclarda bıle sorumluluk vermıyorsan veya veremıyorsan suclu kesınlıkle koctur koc olarak oyuncuna o ozguvenı verırsen 2 mac atamaz ama 3 mutlaka o sutu sokar gulsah, ısıl ,bahar,sazıye, bunlar ınanıyorum kı sutu duzgun oyuncular burda ceyhun,ahmet olayı değil sen oyuncuna ne kadar guvenıyorsun sorun bu o guvenı oyuncuna asılıyormusun yoksa sen hanı ben sadece bugunu kurtarayım da dusuncesıne mı sahıpsın ? oyuncu sutu sokamadığında sen koc olarak ustune gıdıp topu o oyuncuya bır daha verıyorsun yoksa hayır verme mantığına mı sahıpsın ? gerekırse 3 macı kaybederım ama play off zamanı gelınce sampıyonluk kazanırım veya play off zamanı gelınce basıt hatalar yapılıp sampıyonlukları kaybederım ve sonrası hep aynı konular konusulur yerlı oyuncular ve koc.

Kesinlikle katılıyorum özellikle Işıl'dan daha fazla verim elde edecek oyunu yaratmalı teknik ekip,Sürati ve penetre özelliklerini ne kadar kullanıyor tartışmak gerek cidden .Koçun mutlaka hücumda Işıl ve Şaziye'den katkı alacağı şekilde takımı oynatması lazım.Gülşah girdiği dakikalarda mutlaka etkili kullanılmalı.Bu oyunculara özgüven aşılamalı aynen Milli takımda Diana,Tina,Simone olmadığı için elindeki oyunculara güvenerek en önemli özelliklerini ön plana çıkararak yönetmeli takımı.Yol çok uzun ve mutlaka sakatlık,5 faul olacak ve bu hücumda sorumluluk vermediği oyuncuları çok etkili kullanma gereği duyacaktır.

O maçlarıda hocaya rağmen oyuncular kazanmıştır :)
Daha önce aksini duymadım zaten. Kazanırsak hocaya rağmendir. Oyuncuların o gün şanssız günüyse ve şutları girmiyorsa dahi kaybettiren hep hocadır.
4 maçta 2 galibiyet yerine, 4 maçta 2 malubiyet diyen zihniyetin aksini düşünmesi zaten beklenemez.

4 maçı da kaybedebilir önemli olan bu değil. Ben Ceyhun hocanın takıma kattığı bir şey göremiyorum. Işıl hala aynı, Bahar aynı, Gülşah geriliyor. Kendilerinin de suçu olabilir ama onlardan sorumlu olan hoca değil mi?
İstikrardan yana biri olarak artık Ceyhun hocanın da belli bir şablon oturtması gerekiyor. Ne kadar doğru bir örnek olacak bilmiyorum ama; erkek takımı için deli gibi savunma yapan ve son topa kadar pes etmeyen bir takım gözümüzün önüne geliyor. Peki ya kız takımı için. Benim aklıma pek bir şey gelmiyor. (takım kimliği olarak)

ceyhun hoca döneminin nasıl geçtiğini bence kendisi ayrıldıktan sonra daha iyi anlayacağız, özellikle de şimdi konuşma lüksü olmayan insanlara söz sırası geldiğinde.
benim kabul edemediğim tezlerin başında yerli oyuncularımızın çok yetersiz olduğuna dair görüş geliyor. geçtiğimiz günlerde aras euroligin resmi sitesinden bir haber paylaşmıştı ışıl albenin, taurasi'nin mvp olduğu hafta neredeyse kendisi kadar katkı verdiğine dair argümanlar içeren. diğer taraftan türkiyenin uzak ara en potansiyelli dört numarası bahar çağlar hala olduğu yerde sayıyorsa bunun tek sorumlusu kendisi olamaz kanaatindeyim. ceyhun hoca yönetiminde avrupa ikincisi olan takımın ilk beş oyuncusu şaziye ise yine kendisinin takdiriyle bu yıl galatasarayımızda. son olarak geçtiğimiz sezon final serisinde maçı tek başına geri döndüren gülşah gümüşay'ın mutsuzluğu ise bir buçuk sezondur yüzünden okunuyur maçlarda.
şu saydığım isimler ve ekstrem kaliteli yabancı oyuncularımızla, galatasarayı yöneten isimlerin kadro zaafiyetine, ya da yerlilerin yetersiz olduğu bahanesinin arkasına saklanma şansları yok. tüm oyun setlerinin taurasi üzerine çizildiği bir ortamda zaten yerlileri yargılayabilmek adına elde dogru düzgün done de yok.
ceyhun hocayı saha dışında çok seven ve istikrarın her zaman faydalı olduğuna inanan biri olmama rağmen, kendi adıma ümidimi kaybetme noktasındayım gelecek güzel günlere dair. ve hatırlatmama gerek var mı bilmiyorum ama, bu sezon elimizdeki şans galatasaray spor klübünün eline bir daha geçmeyebilir. o sebep sanki aksiyon zamanı..

Forumun ileri gelenleri de artık Ceyhun hocanın gitmesinden yana bir tavır alma eğilimindeler. Aslında "2 maç yenildikten sonra hemen hoca değişikliği isteyen" bir grubun varlığından söz ediliyor. Ama gerçek şu ki, "Ceyhun hoca naparsa yapsın onu savunan" bir grup oluşmaya başladı. Sesini çıkarmak istemeyen bir grup da olduğu düşüncesindeyim. Onların içi de her ne kadar yansa da, hocanın yaptığı yanlışlara kahrolsalar da, forumdaki konumları gereği bunları içlerine atıyorlar bence. Savunmuyorlar hocayı, ama birşey de söylemiyorlar. Bu durum ne yazık ki, Ceyhun hocanın adım adım buralara getirdiği bir durum oldu. Bakıyorum serzenişlere, serzeniş sahiplerine ve yanılmadığımı görüyorum. Oyuncularımıza, taraftarımıza hatta teknik kadroya da çok üzülüyorum ayrılıklar kimsenin sevineceği bir durum değil çünkü. İstikrar herkes tarafından istenen özlenen bir durum. Yıllarca aynı hocayla çalışmak demek illa istikrar demek değil. Önemli olan takımın istikrarı. Ama mevcut şartlarda, ligin durumu oyuncu kalitesi vs. göz önüne alındığında, başarısızız ve burada en büyük sorumlu olarak hocamızı görüyorum.