Ceyhun Yıldızoğlu

Ben tam bench arkası en ön sırada seyrettim maçı. Bu yüzden hocanın günahını alamam Syl-Tİna oyunda iken çizdiği oyunlarda da belirtti birinin içeri girerken diğeriniz dışa açılın diye veya ikiniz dışa açılın göbeği boşaltın diye. aynı şekilde rakip önden bastığı için onunla ilgili top çıakrımları ile ilgili de oyunlar çizdi ve hocanın dediği tarz 2 defa oyun başlatıp 4 pasta sayıya gittik. Bugünkü maç özelinde ben hocanın bir eksikliğini görmedim. Ama tüm GS2lılar bu maç öznelinden genele bakarsa Işıl'ın bu takım için ne olduğu anlaşılmıştır. Aslan parçası aslında bugün hiç süre almayacaktı çünkü omzunda bir gerilme var ve UMMC maçına saklıyorduk onu. Gene de 2. yarı geride olduğumuz için süre aldı ve 48-34'den 48-52'ye giden süreci başlatan oyuncu idi. Ondan hep beklediğim şekilde yarı sahayı hızlı geçip asist öncesi pasları sıklıkla yaptı. Asist öncesi paslar çok önemlidir basketbolda bunları takip etmek oyunu geniş görmek için daha yararlıdır. Bugün Bahar'ın da bunu yaptığını gördük aldığı kısıtlı sürede. Hoca haklı olarak onu fazla oynatmadı.

İstanbul Üniversitesi coach'u Alper'in bize karşı ayrı bir ilgisi vardır. GS'ı yenmek için çok mücadele eder oyuncularına da bunu agresif şekilde yansıtır. Bugünde önde baskı ile başlatıp ilk yarı bir rüyada yaşadı bu da takımının 2. yarı güç kaybına sebep oldu. Ceyhun hoca bunlara karşı bence iyi önlemler aldı. Hemen hemen tüm çizdiği oyunları gördük. İşin sevindirici yanı bugün takım onun oyunlarını oynama gayretindeydi. Taktik disiplin sporda (bireysel-Takım) en önemli olgudur. Bu bile bugünden geleceğe bakmakta güzel bir ışıktır. Hocanın iyi yanı bilmediği için bilmediğini itiraf edecek olgunlukta ve hergün kendini de geliştiriyor ve takıma hakimiyeti artıyor. Takdir edersiniz ki kadrosunda Dee-Tİna-Syl olan bir takımda hocanın takım hakimiyeti daha zordur. Takım hakimiyeti en güçlü hocalardan dediğimiz Oktay Mahmuti'yi düşünün. ve kadrosunda 3 tane dünya yıldızı olduğunu. Eminim Oktay hoca da çok zorlanırdı. Dünya yıldızlarının egosunu törpülemek takım içnide taktik disiplinde tutmak büyük başarıdır. Hocanın bence şu an yapması gereken yerlileri oyuna daha çok katması için gerekli özgüveni vermek ve Prince'i dizginlemek olmalı. Bunu yazıyorum çünkü Dee takıma daha çok hakim demek biraz haksızlık. Sonuçta dee'de hocanın kenardan işaret ettiği taktiklere göre oynadı. Sonuçta sizler de biliyorsunuzdur Basketbolda taktikler sadece molalarda değil oyun içinde de verilir.

Bahar (yanılıyorsam düzeltin) 2009 Avrupa da yılın genci seçilmişti (ki bir sene sonra da Gülşah o listede 2. olmuştu)

Şunu düzeltelim de insanların aklında yanlış kalıyor sonra;

Bahar 2008'de sondan 2., Gülşah 2009'da sonuncu olmuştu o oylamalarda. Gintare ve Alba kazananlardı.

Bir ek daha; Bahar Ceyhan'dan, Gülşah Botaş'tan gelmişti.

Çok ilgimi çeken bir yorum okudum biraz önce Twitter'de.(Gazanfer'den...) Orhun Ene'den hallice Ceyhun Yıldızoğlu...

Yeter yahu ayıptır artık. Ünal Başkan daha bugün çok umutluyum diye konuştu ama yanılıyor. Bakınız futbol takımı iyi hoca iyi oyun, erkek basket mükemmel hoca güzel oyun, bayan basketbolda Ceyhun Yıldızoğlu, oyun?

Bahar'a o son şutu atabilme cesaretini verebilmesi hoca için çok büyük artı. Bizim sorunumuz Türk oyuncuların oyun içinde çekingen kalması. Son iki euroleague maçında Bahar başta olmak üzere oyuncularımızın cesareti ve sorumluluktan çekinmemeleri hoşuma gidiyor.
Hocayı beğenmemekle birlikte takıma katılması gereken 1 avrupalı uzun olmadan da böylesine zor maçlar sonunda eleştirmek adil gellmiyor bana. Hatta Prince yokken UMMC deplasmanında bu mücadele alkışı hakediyor. Bunda hocanında payı olduğu unutulmamalı.

Takım her geçen gün üzerine katarak gideceğine gerilemeye başladı. Kendi sahamızda Ros'tan 30 sayı fark yememiz başlı başına skandal iken takımın her geçen gün mücadele etmeyen savunma yapmayan bir hale dünüşmesi ayrı bir skandal.
Ceyhun Hoca ya bu takıma çeki düzen versin. Yada güle güle diyelim Burası Galatasaray camiası başarı bekler. Heleki geçen yıl Avrupa'daki yenilgilerin ardından. Olmuyor Ceyhun Hoca

Hıncal Uluç gibi;

Olmuyor,olmuyor,olmuyor,çok net kral çıplak.

Olmayacakta...

basın toplantısınıda istifasını beklediğim kişidir.Konununda eski koçumuz Ceyhun Yıldızoğlu diye değiştirilmesini istiyorum.

Nasıl olurda son seti 3lük atmaya çalışarak, hadi onu geçtim oyunda Dee ve Alba varken onlara kullandırmayıp Şaziye'ye şut attırılır anlamış değilim.

Büyük olasılıkla set öyle çizilmemiştir. Diana topu kullanır penetreye karşılık gelirse Tina'dan oynar diye düşünüyordum ama top Şaziye'nin elinde kaldı. Yine de o son topu Tina pota altından kaçırmasa maçı alabilirdik. Ama olmadı.

Yasemin saylar+Ayşe cora+Bahar çağlar+Işıl alben+Şaziye+Sariye+Melisa+Gülşah=13 sayı

Mersinde Ceyda kozluca tek başına 20 sayı:(

bir yerde bi sıkıntı var sanki.......

Ceyhun hoca için olabildiğince konuşmadığımı birebir görüşmelerde düşüncelerimi paylaştığımı burdan çok kişi biliyor. Hala paylaşmayayım. Ama hoca da çıkıp hiç bir şey anlatmasın. 98 sayı yiyen GS'da anlatılacak bişi yok.

Bu arada şu olayı çok defa anlattık kadın takımlarında hangi takıma baksanız yabancılar yerlilerin 3 katı atar. Sonuçta Ceyda'yı Galatasaray'da da gördük nasıl atamadığını. Bugün takım için yapılacak eleştiri varsa neden yerliler atamadıyı değil neden savunma yapmadık eleştirisi olmalı. 95 sayı atmış takım için yerliler nedne az attı demeye ne gerek var? E atmış takım 95 sayı daha ne atacak? Sorunu iyi analiz edin hadi biz etmeyelim teknik kadro iyi analiz etsin sorunu. Tina bugün 38 sayı attı ama bu kadar sayı yememizin ana sebeplerinden de biriydi. Sylvia'nın oyunda olmadığı zamanlardaki Ceyhan üstünlüğü sanırım kimsenin gözünden kaçmamıştır

Takım her geçen gün üzerine katarak gideceğine gerilemeye başladı. Kendi sahamızda Ros'tan 30 sayı fark yememiz başlı başına skandal iken takımın her geçen gün mücadele etmeyen savunma yapmayan bir hale dünüşmesi ayrı bir skandal.
Ceyhun Hoca ya bu takıma çeki düzen versin. Yada güle güle diyelim Burası Galatasaray camiası başarı bekler. Heleki geçen yıl Avrupa'daki yenilgilerin ardından. Olmuyor Ceyhun Hoca

yaklaşık 3 hafta önce söylediklerim görünen köy klavuz istemez. Ceyhun Hoca istifa için neyi bekliyorsunuz?

Ben kadın takımını iyi takip eden biri değilim ama en azından kadro yapımızı,bu kadrodan beklenenleri biliyorum ve bu kadroyla bu tür sonuçlar alınınca şaşkınlığa uğruyorum,takımın antrenörü mahçuptur herhalde ben olsam mahçup olurdum ...

Ben kadın takımını iyi takip eden biri değilim ama en azından kadro yapımızı,bu kadrodan beklenenleri biliyorum ve bu kadroyla bu tür sonuçlar alınınca şaşkınlığa uğruyorum,takımın antrenörü mahçuptur herhalde ben olsam mahçup olurdum ...
ben cok iyi takip etmeye çalışıyorum,maçlarada gidiyorum gidemesemde tv den kesin seyrediyorum....hocada benim yaptığımdan farklı bişey yapmıyor...

Bugüne kadar hep desteklediğim Ceyhun hocaya bende güvenimi yitirmeye başladım yavaş yavaş. Mutlaka bir yerlerde hata yapıyor ve bunun sebebini bulmalı artık.