Ceyhun Yıldızoğlu

Artık benim kafamda da acabalar dolaşmaya başladı...

Bence ASIL SORUN teknik değil, idari. İllaki Cem Akdağ isteniyorsa "danışman" gibi bir görevle de gelebilir. Basından takip ettiğim kadarıyla Avrupa 2.si olan milli takımın başantrenörü Ceyhun Hoca olmasına rağmen Cem Akdağ ile sıkça fikir alışverişinde bulunup birlikte hareket etmişler. Önce idari problemler ortadan kaldırılsın. O zaman bu takım saha içerisinde de kademe atlar. Yoksa Phil Jackson bile "Ben Jordan'a sahada ne yapması gerektiğini söylemezdim" derken, Dee'ye nereye kadar müdahale edilebilir?

Gereği neyse ypılmalı artık. Gereğini bilecek kadar bilgili değilim ve bu yüzden ahkam kesemem ama bişeyler yamuk gidiyor işte bu çok açık.

Galatasaray'da koç olabilmek için Galatasaray'ı haketmez gerekmektedir. Tarafımca gereği kati suretle düşünülmüştür : Cem Akdağ Göreve !...

Bir an önce gerekli tedbirler alınmalı,umarım geç kalmıyoruzdur...Avrupa Şampiyonasında ki koç ile Galatasaray'ın başında ki koç arasında dağlar kadar fark var.şampiyona da en azından hücum setlerimiz vardı,ne yaptığımız az çok belli oluyordu ve bu da tıkır tıkır işliyodu,(şaziye o takımda en skorer 3 oyuncumuzdan biriydi,şimdi?)şu an ne yapıyoruz?biz ne takımıyız anlamak zor:hücum?savunma? hiçbiri?kesinlikle hiçbiri!yerli oyuncu kalitemiz düşük diyoruz,ama skorer(yerli) oyuncular da gelse(ki ceyda bizdeydi,alakasız pozisyonlarda oynatıp,bambaşka bi şekilde kullanan da bizdik) set planlarımız tamamiyle yabancılar üzerine hazırlanmış,taurasi ne yaparsa ,tina ne yaparsa onu mu kabulleneceğiz.evimizde ki final düşünülmeli artık.gerçekten çok çok önemli.zamanında kadıköy de ki finale nasıl inançla hazırlanıyoduk unutulmasın,karşı taraf için de bu böyle.kıl payı kaçırılan final serilerine son diyerek bu sezona başladık,verilen sözler tutulmalı artık.cem akdağ olması evet süper olur ama her sıkıştığımız zaman da gel dediğimiz cem hocayı,ertesi sene göndermekse planın diğer yüzü,buna karşıyım.yeterince üzmedik mi cem hocamızı.(ama bundan sonra daima o olacaksa çok mutlu olurum o ayrı).Oktay Mahmuti'ye duyduğumuz sonsuz güveni duyabileceğimiz,sonuna kadar savaşacağından emin olduğuna inandığımız bi takım daha görmek istiyoruz...

Ceyhun Hoca ile biz aynı şeyleri yapıyoruz galiba.. 2 fark var o maça girerken para vermiyor, biz para veriyoruz.. Ona para veriyorlar bize vermiyorlar..Biz maçı izliyoruz, o da maçı izliyor.. Ne bir taktik var ne bir sistem..

Beşiktaş bugün Antakya´ya yenilirken ayakta kalmayı başaran isim bizlere yabancı değildi. Esra Şencebe 22 sayı ile oynadı karşılaşmada. Yerli oyuncuların attığı sayılardan yakındığımız bu dönemde ilaç gibi gelirdi bize Esra ama Ceyhun Hoca beğenmeyerek yollamıştı takımdan O´nu. Bu bile ne kadar yetersiz bir hoca olduğunun göstergesi!

Zaten varlığı ile yokluğu fark etmiyor Ceyhun Hoca´nın.. Ceyhun Hoca gitsin Esra Şencebe gelsin, yenemeyeceğimiz takım kalmaz!

OLMADI,OLMAYACAK...Kayıp olan 1,5 yıla bir gündaha eklenecek,birgündaha eklenecek.

Neden arıyorlar anlamıyorum ki ben de bi evvelki mesajımda da yazdım bayan basketbolunun önemli isimlerinden Natalia Hejkova şu an boşta!

artık bu saatten sonra daha iyisini bulamayacağımız için sezon sonuna kadar koç ile devam etmeliyiz...
bunda yapılacak birşey yok ama sezon sonu artık iyi bir yabancı koç alınmasından yanayım...
yani elinde Tina, Dee, Alba gibi oyunculardan bir tanesi bile varsa hani diğerleri vasat bile olsa "TKBL kalitesinde vasat"
2 dakika içinde 2 mola kullanıp 1 basket olmadı 2 serbest atış çıkarır bir takım...
yani bu saydığım oyuncuları geçtim bu ligin en vasat takımı bile bunu yapabilir...
13-0 seri ile maç kaybetmek hemde 2 mola kullanarak "skandaldır"...

Beşiktaş bugün Antakya´ya yenilirken ayakta kalmayı başaran isim bizlere yabancı değildi. Esra Şencebe 22 sayı ile oynadı karşılaşmada. Yerli oyuncuların attığı sayılardan yakındığımız bu dönemde ilaç gibi gelirdi bize Esra ama Ceyhun Hoca beğenmeyerek yollamıştı takımdan O´nu. Bu bile ne kadar yetersiz bir hoca olduğunun göstergesi!

Zaten varlığı ile yokluğu fark etmiyor Ceyhun Hoca´nın.. Ceyhun Hoca gitsin Esra Şencebe gelsin, yenemeyeceğimiz takım kalmaz!
Onur bey,

Forum ahalinin her yetersiz coach narasından sonra ironi yapmaya bayılıyorsunuz, yerli konusuna değinmişsiniz peki ben soruyorum size başarı için daha kaç yabancı alacağız!!
Bu kadar mı güveniniz var sevgili coach'umuza! Neden objektif bakamıyorsunuz bu takımın parke içindeki ve dışındaki performasına, bunu daha ne kadar görmezden geleceksiniz?

Ceyhan gibi 7 kişilik rotasyonla oynayan bir takımdan 13-0'lık seri yiyip maç kaybediyorsan, en büyük rakibine son dakikalarda teslim olup farkın açılmasına engel olamıyorsan, 2 maçta da yendiğin sona oynayan takım senin evinde 30 sayı fark yediğin takımı yenebiliyorsa, sana iyi ortalamalarla gelen oyuncular 10 sayıyı bile bulmakta güçlük çekiyorsa, yetersiz bulduğunuz yerliler başka takımlarda bambaşka performanslar gösteriyorsa ve en önemlisi senin takımındaki yerlilerin takımın maç başına attığı sayının %20'sine bile anca ulaşabiliyorsa 1,5 seneyi iyi kullanamamışsınız demektir.

Göker Bey, forum ahalisi her kötü sonuçtan sonra birilerini göndermekten, birilerinin yetersizliğinden bahsederse (bu salt kadın basketbol takımı için değil, tüm branşlar için geçerli) ben ironi yapmaya devam ederim.

Hoca gönderilir ya da gönderilmez bunu bilemem ama bildiğim bir şey var ki o da; takımın başındaki hoca geçen sezon sonunda -o dönem bizde çok tartışılmasına rağmen- mili takımla Avrupa Şampiyonası´nda büyük bir başarıya imza attı. Benim kabullenemediğim hocanın eleştirilmesi değil, Ceyhun Yıldızoğlu´nun basketbol cahili olarak görülmeye başlanması. Yoksa tabii ki Ceyhan mağlubiyetinden sonra takım da eleştirilecek, takımı çalıştıran kişi de, şube yetkilileri de...

Evet, Esra Şencebe bizde oynadığı ilk dönemde çok iyi bir başarım sergiledi, yüreğini koydu ortaya, maskeyle çıktığı derbileri unutmam mümkün değil ama unutmadığım diğer bir nokta da son döneminde vasattı. Bazı oyunculara hava değişimi iyi gelir, dolayısıyla Esra bir gün tekrar formamızı giyerse bundan memnuniyet duyarım ama gönderiliş sürecinden dolayı Ceyhun Hoca´yı eleştiremem.

Hoca 2 senedir başımızda Bahar-Işıl kademe atlayabildiler mi hocayla hayır.geçen sene euroleague'te tarihi farklar yedik...bu sene savunma yapmayı başardığımız kaç maç var?Yerli oyuncuların eli şut için havaya kalkıyor mu hayır..Bunları burdan biz yapacak halimiz yok hoca yapacak ya da yaptıracak..

Göker Bey, forum ahalisi her kötü sonuçtan sonra birilerini göndermekten, birilerinin yetersizliğinden bahsederse (bu salt kadın basketbol takımı için değil, tüm branşlar için geçerli) ben ironi yapmaya devam ederim.

Hoca gönderilir ya da gönderilmez bunu bilemem ama bildiğim bir şey var ki o da; takımın başındaki hoca geçen sezon sonunda -o dönem bizde çok tartışılmasına rağmen- mili takımla Avrupa Şampiyonası´nda büyük bir başarıya imza attı. Benim kabullenemediğim hocanın eleştirilmesi değil, Ceyhun Yıldızoğlu´nun basketbol cahili olarak görülmeye başlanması. Yoksa tabii ki Ceyhan mağlubiyetinden sonra takım da eleştirilecek, takımı çalıştıran kişi de, şube yetkilileri de...

Evet, Esra Şencebe bizde oynadığı ilk dönemde çok iyi bir başarım sergiledi, yüreğini koydu ortaya, maskeyle çıktığı derbileri unutmam mümkün değil ama unutmadığım diğer bir nokta da son döneminde vasattı. Bazı oyunculara hava değişimi iyi gelir, dolayısıyla Esra bir gün tekrar formamızı giyerse bundan memnuniyet duyarım ama gönderiliş sürecinden dolayı Ceyhun Hoca´yı eleştiremem.

Her kötü sonuçla ne alakası var Onur Bey,sene başından beri hiç bir ilerleme yok takımda.Hiçbişi yok yani yok.İçerdeki UMMC maçı dışında ümit vaad eden bir maç oynadık mı bunca kaliteli oyuncuya rağmen?

Daha iyisinin geleceğini düşünmüyorum, yeni gelecek koç ile daha iyi olacağımızı da düşünmüyorum, bize ancak Fatih Terim veya Oktay Mahmuti gibi yerli ve tecrübeli bir isim kurtarır ama öyle birisi yok maalesef, umarım yanılırım tabi gerçekten koçla yolları ayırırsak.
Not: Derin bir basketbol bilgisiyle yazılmamıştır ama sorun değil burada ki çoğu kişinin de derin bir basketbol bilgisi yok zaten.

Daha iyisinin geleceğini düşünmüyorum, yeni gelecek koç ile daha iyi olacağımızı da düşünmüyorum, bize ancak Fatih Terim veya Oktay Mahmuti gibi yerli ve tecrübeli bir isim kurtarır ama öyle birisi yok maalesef, umarım yanılırım tabi gerçekten koçla yolları ayırırsak.

Yazdığınız isimlerin en en en önemli özelliği OTORİTE. Aradığımız şey de tam olarak bu.

Yol yakınken yol vermeli...