Darius Songaila

uzun yıllardır forumu takip ederim,Kendisini tanımam ancak Can Akan'ın şimdiye kadar önerdiği veya sevindiği hiçbir transferden verim alamadık,tabiki burda ruhani birşeyler aramıyorum ama komik geldi birazcık...:)Transfer politikamızı kendisinin öneri ve isteklerine göre şekillendirmeliyiz,tabiki bunu tersten yapmalıyız.

Umarım kırılmaz,sadece espri olsun diye yazdım,tabi gerçekleri değiştirmeden...:D
 
uzun yıllardır forumu takip ederim,Kendisini tanımam ancak Can Akan'ın şimdiye kadar önerdiği veya sevindiği hiçbir transferden verim alamadık,tabiki burda ruhani birşeyler aramıyorum ama komik geldi birazcık...:)Transfer politikamızı kendisinin öneri ve isteklerine göre şekillendirmeliyiz,tabiki bunu tersten yapmalıyız.

Umarım kırılmaz,sadece espri olsun diye yazdım,tabi gerçekleri değiştirmeden...:D

Ben tanırım kendisini basketboldan pek anlamaz o:)
 
Bu gerçeği icraatın içinde olan yöneticilerlede paylaşacağım,bu yeteneği göz önünde bulundurmalılar.:)
 
Özellikle son Sieana maçında savunma yapmadaki isteğini bende gördüm. Ama alışkanlıkları ve ayaklarının artık yavaşlamış olması bunu pratiğe dökmesine engel oluyor. Sieana maçındaki Lakovic'in savunması maksimumdu, ama o bile rakip guardların yanından kolayca sıyrılmasına engel olamadı, tabi karşısında PG olarak Bo Mccalebb de yoktu...
Ben Lakovic'den hiçbir zaman savunma yapmasını beklemedim zaten, ama hücumda koca yarım yılı "2" maçla bitirdi.
Songalia apayrı bir konu, Lakovic ile şakayla karışık eşittir işareti koydum ama Lakovic hiç olmazsa çabalıyor, Songalia'da o da yok...
Bu arada birkaç sene sonra 34-35 yaşlarında gelecek Scola'yı takımda istemem. Bu takım yaşlı yıldızlardan çok çekti. Bünye kabul etmiyor. Bir zamanlar ben de bu sayfalarda yaşlı bir yıldızı çok savunmuştum, hata yaptığımı anlamam 1 yıl sürdü...

Kusura bakma Emrah abi.28-31 Yaşlarındayken ne Songaila'yı alabiliriz ne de Luis Scola'Yı alabiliriz.Bırak bizi Real Madrid bile alamaz Songaila ya da Scola'yı.Onlar NBA'de gözden düşmedikçe kesinlikle alamayız...
 
28 yaşında Darius yanılmıyorsam 5 küsür milyon dolar kazanıyordu yıllık.:))

O dönemde bizim bütçemiz ne kadardı acaba,araştırmak lazım?
 
Darjus Lavrinovic'in geçen sezonki halini hatırlatıyor bana.Sezonun ikinci yarısının ortalarına doğru ritm bulup play-offta ciddi katkı vereceğini düşünüyorum.Tabi bu katkı bizi keser mi o tartışılır.
Tatminkar bir 5 numara bulamadıktan sonra bir sezon basketbol oynamamış,33 yaşındaki Songaila'yı neden aldık denebilir.Yalnız sezon başı Songaila'nın yerine 'takımıyla kapı gibi kontratı olan,elit 5 numaralardan' birini neden almadık diyerek bir yere varamayız.Realist bakmakta fayda var.
 
Eleştiri yapacam ama bu sinirle söyleyeceğim şeylerden dolayı banlanırım.
 
Biri allahaşkına şu yukarıdaki vidyoları iptal etsin ya da iptal etmenin başka yolu varsa söylesin. Siteye girmek istemiyorum bu yüzden.
 
Bu takımda, umudumun kalmadığı tek oyuncudur.Yerine alınacak iyi bir 4 numara ve saf 3 numara takviyesiyle, üstüne de şanslı kura çekerek son sekizin ciddi adayı olabileceğimizi düşünüyorum.
 
Yapılması gereken ortada,bu yapılması gerekeni Songaila takımın antrenörü olsa oda yapar.Az veya çok buraya gelmemizde Songaila'nın emeği var,teşekkür ederiz ...
 
Top 16 için Songaila'yı gönderip yerine derhal sağlam bir 4 numara almalıyız. Bu değişikliği yapmayacaksak hiç oynamayalım o maçları.

Oktay Hoca, bu Songaila'yı kazanma arzusundan bizi uçuruma sürüklemeden vazgeçer umarım.
 
Songaila İçin sözün bittigi yerdeyiz.Umarım artık yönecilerimzde bize söz düşmeden icabına bakarlar takımın ritmini acayip bozabilme dışında bi artısı yok.artı sağlama amacında da deil zaten kendileri.
 
shipp in 8 ribaunt aldığı bir maçta tek ribaunt bile alamamış.4 numara katkısı çok önemli her açıdan.
shumpertın da form düşüklüğünün olduğu şu süreç zorlu olacak gibi
 
birçok eurolig maçında mücadele açısından silindir gibi ezildi.sayısında asistinde değilim,mücadele gücü neredeyse yok.oktay hoca eğer oyuncusunun performansını beklerse takım olarak hep topal bir mücadele gücümüz olacak
 
Sana söyleyebileceğim tek şey en yakın zamanda sözleşmeni feshet. Çok hantal kalıyorsun takımda ve takımın ritmini bozuyorsun. Ayrıca Siena maçında kuponum da senin yüzünden yattı bilesin :)
 
Hemen üstüne çullanmamak lazım en azından devreyi bitirsin ondan sonra bakılır durumuna,sonuçta tecrübeli bir oyuncu.Birşeylerin yanlış gittiğinin o da farkındadır.Herkese bir şans tanımak Galatasaray Spor Kulübünün geleneğinde vardır.
 
Can kardeşim bir kere değilki sezon başından bu yana 10 lig maçı 13 el maçı 3 tr kupası 26 kere şans tanındı olmuyor maalesef olmuyooorr:( oolmayacakta nedenmi maalesef geçmişle kariyerle oynanmıyor basketbol ve çok yaşlanmış ayakları çoooook yavaş bi 4 numara için (teletoviç ve mirotiç i düşünüyorumda vay halimize) bu ikisini maçın yıldızı yaparda onlar 40mı atarlar 50mi bilemem orasını bize karşı:(
Maalesef bu zamana kadar verdiği emek için teşekkür edilip yola daha atletik ve şutu daha iyi olan bi uzunla anlaşmak çook mantıklı bence...
 
Öncelikle yazdığın samimi mesaj için teşekkür ederim Atilla ağabey(böyle bir hitapta bulundum umarım yanlış anlamazsın.)
Haklısın oynadığı oyundan bende memnun değilim yerine Cevherin oynamasını bile istiyorum.Ama şimdi kullandığı atışlarda isabet bulamaması da var.Hucumda ritm bulamayınca savunmada da ritm bulamıyor tüm takımda olduğu gibi.Takımın 4 numarada genel bir sorunu var zaten şu an Shumpert'ın performansı da yeterli değil.O da hücumda zayıf yüzde ile oynadığında Savunmada da sıkıntı yaşıyor. Son maçlarda Shumpert bize maalesef İhsan Bayülken'den Shumpert'ın vereceği katkı, ritm bulması vesaire nağmelerini dinlenmek zorunda kalmıştır.4 numaradan istenilen verim alınamıyor. Şut sokmada bir beceriksizliğimiz var o yüzden yüzdesi düşen ve yüzdesi düştükten sonra mental gücü aşağı çekilen,savunmada çabuk yılan Songalia hedef tahtasında.Ama şunu biliyorum yayın içerisinden kullandığı atışlarda isabet oranı bulsaydı,12-14 sayı ortalaması yakalamış olurdu.Bunun sonucunda da bugün bunları tartışmıyor olurduk.Biraz sabır lazım.Songalia'yı göndermek olayın en basiti,yarın sözleşmesi feshedilebilir.Şu arada da sağlam bir 4 numara nereden bulunur,nasıl bulunur orası da ayrı muamma.

Bana kalırsa Oktay Hocanın bu sezonu bu şekilde bitirip gelecek sezon iyi bir 5 ve 4 numara transferi yapacaktır.Çünkü takımın 5 numaraya 4 den daha fazla ihtiyacı var ve ikisini bir andan sezon ortasında getirmek ne kadar faydalı olur bunu da tartışmak lazım.

Ayrıca Cevher için ayrı bir parantez açmak istiyorum.Kendisini birçok kere canlı izledim Beşiktaş'ta oynadığı zamanlar 3 sayı çizgisinden yüzde 60ların üzerinde isabet bulduğu maçların oranı yüksek.Ceza kesici bir 4 numara olarak kullanılabilirdi ama şu noktada kendine olan güveni biraz eksilmiş atışlarda eli titreyen atmaya korkan,en son örnek olarak Olimpija maçında serbest atış çizgisinde boş kalmasına rağmen atmayıp pas veren, bir oyuncu haline döndü.Oktay hocanın onunla Songalia sürelerini biraz ayarlaması gerekiyor.En azından Top 16 başlayana kadar onu hazırlarsa işte o zaman nokta transferi yapmış oluruz.
 

Üst