Öncelikle şunu söylememiz gerekiyor ki İspanya'nın uzun rotasyonu dünyanın en iyisi ve bu uzunlara karşı oynamak kolay değil. Songaila özelinde söyleyebileceğim en önemli şey, basketboldan azıcık anlayan biri bile Songaila'nın Mahmuti'nin sistemi için biçilmiş kaftan olduğunu anlayabilir. Pick and roll savunmasında tepeye çıkıp hızlı bir şekilde geri dönebiliyor, bu bizim bir uzunda aradığımız en önemli özellik belki de. Ceza şutlarını en iyi sokan uzunlardan ki Tutku-Lakovic'in Andric-Furkan ile yapacağı pick and rolllerde köşede her zaman büyük bir tehdit olarak duracak, onun adamından yardım gelemeyecek ve ikili oyunlarımız çok daha efektif olacak böylece.
Onun dışında bugün ikinci devrede Pau Gasol ile eşleştiği pozisyonlarda beklemediğim kadar iyi durdu onun arkasında. Hücumda 1-2 hata yaptı ama rakip pota altının hiçbir EL takımında olmadığını düşünürsek normaldir.
Bu arada hala 5 numara isteyenlere el insaf diyorum. Yani nasıl desek artık, bu futbol takımına Messi'yi istiyorum gibi bir şey oldu artık. Teknik ekip, Oktay Mahmuti istemiyor ve başka uzun alınmayacak, bizim burada 5 numaraya ihtiyacımız var dememiz kime ne yarar sağlıyor? Andric'e tarz olarak çok benzeyen Furkan 5 numarada oynayacak diğer oyuncumuz olacak, bunu istemeyen arkadaşlarımız da kabullenmeye başlamalı bir an önce ki bence çok da faydalı olacak Furkan.