Darius Songaila

Orta mesafe şutu gerçekten çok iyi çok katkısı olacaktır ama son dakikada Emir'e yaptıgı sportmenlik dışı hareket çok gereksiz bir hareketti
 
Çağdaş Uzun arkadaşıma katılıyorum..Songaila'nın takımımızın yeni transferi olduğunu sölemeyen Murat Kosova'yı çokta sevdiğim halde kınıyorum.
 
Çağdaş Uzun arkadaşıma katılıyorum..Songaila'nın takımımızın yeni transferi olduğunu sölemeyen Murat Kosova'yı çokta sevdiğim halde kınıyorum.

Maçın başında söyledi..Ayrıca söylemese ne olacak,unutabilir insan,hemen neden Gs'yi unutuyo falan da demeyin,bırakın böyle basit şeyleri ya,oyuncuyu tartışın :)
 
Murat Kosava'yı biraz tanıyorum Fanatizm yapacak en son kişilerden biridir.

Sarper'in dediği gibi oyuncumuzu tartışalım burada. Çok önemli bir transfer yapmışız. İzledikçe bunu daha iyi anlıyorum.
 
javtokas ve songaila'ya büyük iş düşecek bu akşam...açıkçası sempati duydugum iki takımdan biri litvanya...ki eN gıcık oldugum takıma ispanyaya karşı oynayacaklar..hadi bakalım hayırlısı...
 
Bugün takımı gibi kötü idi ama kumaş ortada zaten oyuncularımız ne kadar erken dönerse o kadar iy bana kalırsa .
 
Darius kalitesini bu şampiyonanın şu 4 maçlık periyodunda ispatladı bence. Bir uzun olarak orta mesafe şutlarının yüksek yüzdesi önemli bir eksiğimizi kapatacaktır. Ribaunt konusunda da çok iyi olmasada ortalama bir uzunun ribaunt sayılarına yakın. Ama savunmada sert ve kaliteli uzunlara karşı problem yaşayabilecek gibi duruyor. İnşallah yaşamaz ve yaşamaması içinde Luksa, Furkan ve kısaların yardım savunması kullanılabilir.
 
Geçen sezonu nerede ise boş geçirdiğinide unutmamak lazım maç ritmine yeni girdi yani %100'ündne uzaktadır sezon içerisinde çok daha iyi olacaktır
 
Ben Songaila nin performansini pek ic acici bulmadim cok etkili dedigimiz dis sutlari eskisi kadar etkili degil ayrica icerdeki dominatligi gitmis duruyor yasadigi sakatliklar etki etmis olabilir tabi. Fakat genel olarak biz Songaila dan 4- 5 gibi oynamasini hayal ediyorduk ancak su anki durum 5 kesinlikle olmaz elimizde ayni tarzda bide Furkan var aslinda bakarsak 4 numara da oynayabilcek shumpert / cevher de var iken geriye sadece Andric kaliyor bu sekilde bi uzun rotasyonu cok zor olacak. En azindan eurolig onelemesi icin takima gecici bir 5 numara sart gibi duruyor
 
Songaila litvanya da izelediğimiz kadarıyla tam bir 4 numara, fiziksel olarak 5 te oynaması zor gibi. Tek pivot Luksa gibi duruyor, umarım yeni transfer yapılır..
 
Öncelikle şunu söylememiz gerekiyor ki İspanya'nın uzun rotasyonu dünyanın en iyisi ve bu uzunlara karşı oynamak kolay değil. Songaila özelinde söyleyebileceğim en önemli şey, basketboldan azıcık anlayan biri bile Songaila'nın Mahmuti'nin sistemi için biçilmiş kaftan olduğunu anlayabilir. Pick and roll savunmasında tepeye çıkıp hızlı bir şekilde geri dönebiliyor, bu bizim bir uzunda aradığımız en önemli özellik belki de. Ceza şutlarını en iyi sokan uzunlardan ki Tutku-Lakovic'in Andric-Furkan ile yapacağı pick and rolllerde köşede her zaman büyük bir tehdit olarak duracak, onun adamından yardım gelemeyecek ve ikili oyunlarımız çok daha efektif olacak böylece.

Onun dışında bugün ikinci devrede Pau Gasol ile eşleştiği pozisyonlarda beklemediğim kadar iyi durdu onun arkasında. Hücumda 1-2 hata yaptı ama rakip pota altının hiçbir EL takımında olmadığını düşünürsek normaldir.

Bu arada hala 5 numara isteyenlere el insaf diyorum. Yani nasıl desek artık, bu futbol takımına Messi'yi istiyorum gibi bir şey oldu artık. Teknik ekip, Oktay Mahmuti istemiyor ve başka uzun alınmayacak, bizim burada 5 numaraya ihtiyacımız var dememiz kime ne yarar sağlıyor? Andric'e tarz olarak çok benzeyen Furkan 5 numarada oynayacak diğer oyuncumuz olacak, bunu istemeyen arkadaşlarımız da kabullenmeye başlamalı bir an önce ki bence çok da faydalı olacak Furkan.
 
Gasol'le (Pau) eşleştiğinde yaptığı savunmayı beğendim. Ki gasol'ün savunulmasının ne kadar zor olduğunu biliyoruz.

Bu arada 9 numara için heveslenme darius o forma Mert'in :D
 

Üst