Darius Washington

Re: Darius Washington Galatasaray Cafe Crown'da

Kutay Çamcı' Alıntı:
Washington: Cimbom'u bekliyorum

Galatasaray Cafe Crown'un yeni transferi Darius Washington Sarı - Kırmızılılara seslendi. Hırvatistan ile oynanan Efes Pilsen World Cup final maçının ardından NTVSPOR'a konuşan Makedonya forması giyen Washington, Galatasaray Cafe Crown'la buluşmayı iple çektiğini söyledi. ABD'li guard, "Yeni takımıma katılmayı iple çekiyorum. Türkiye'de tarihi olan bir takımda forma giymek gurur veriyor. Galatasaray ile başarılara koşacağız" dedi.

Bu arada Makedonya kadrosu için Washington ile Massey'den birinin Eurobasket'e gidebileceği ve kararın bu haftaiçinde verileceği belirtildi.

KAYNAK:Basketdergisi
Bizde kendisiyle buluşmayı iple çekiyoruz.İstanbul'a gelmişken Florya'ya da
uğrasaydı.

Öncelikle ben izleyemedim yorum yapmak bana düşmez ama 1 günde batırıp 1 günde göklere çıkarmak pek iyi olmuyor sanki. Makedonya Milli Takımı'nda ne yaptığı da çok önemli değil. Bizim takımımızda ne yapacağı önemli. Bizdeki maçlarını izlemeden göklere çıkarmayalım bence.

Kerem SEÇER' Alıntı:
Öncelikle ben izleyemedim yorum yapmak bana düşmez ama 1 günde batırıp 1 günde göklere çıkarmak pek iyi olmuyor sanki. Makedonya Milli Takımı'nda ne yaptığı da çok önemli değil. Bizim takımımızda ne yapacağı önemli. Bizdeki maçlarını izlemeden göklere çıkarmayalım bence.
Kesinlikle haklısın abi...Guroviç alındığında herkes havalara uçmuştu , fakat sezon içersinde adam hakkında yapılan yorumlar ne durumlara gelmişti..

Kerem SEÇER' Alıntı:

Belki geldiğinde yerin dibine sokuldu, biraz da bu yorumlar ondan...
Ama sen de yorumunda haklısın, Makedonya'daki performansı bize ölçü olamaz.Çünkü büyük ihtimal bizde takımının saha içi lideri olacak, fakat Makedonya da lider değildi, ayrıca Makedonya da genelde 2 oynadı, bizde oyun kurucu nasıl oynayacak bakalım...
Ama oynadığı oyunla umut verdiği bir gerçek...

Turnuva Darius Washington ve Makedonya için iyi geçti.

Öncelikle şunu belirmek lazım, Washington bu turnuvaya çok konsantre olmuştu. Zira Avrupa şampiyonasında oynayabilmek için ekstra birşeyler yapması gerekiyordu ve bu bağlamda maksimum seviyesine yakın oynadı. Süre ortalaması düşük olmasına rağmen -bunun sebebi koçun Massey'li düzeni daha fazla kullanmak istemesi- Makedonya'nın hücum sistemine adapte oldu ve çok verimliydi.

İzlediğimiz ilk iki maçta birçok kez savunmada yerini kaybetti. Eşleştiği adamı boş bıraktı. Hırvatistan maçında ise oyunda kaldığı süre boyunca savunmada daha dikkatliydi. Ayakları çabuk olduğu için istediği zaman iyi savunma yapabilir ama, geçmiş yıllardaki gibi maalesef birçok maçta bu konuda zaaf yaşatacak sanıyorum...

Daha evvelde yazdığımız gibi, Washington'un yanında pasör/organizatör bir guard olması çok önemli; bu bağlamda Evren Büker ve Can Akın'ın performansı hem Washington'u, hem de takımın gidişatını doğrudan etkileyecek.

Washington'un geçmiş yıllardaki en belirgin eksiği savrukluğuydu... Bu savrukluğu minimize edebilmek için koçun onu olabildiğince kontrol etmesi ve doğru görevi yüklemesi çok mühim.

Takımda Jasaitis gibi hem topu paylaşan, hem de ceza şutlarını yüksek yüzdeyle kullanan bir forvetin olması Washington için büyük avantaj.

Büyük ihtimalle Massey Makedonya Milli Takımı'nda kalır ve Washington bir hafta içinde kadroya katılır...

İletisinin neden silindiğini merak edenlere; burada konuşulacak olan Mert Yılmaz´ın anlamsız iletisi değil, Darius Washington.

Dip Not: Mert Yılmaz son kez uyarıldı.

Okan Çevik eski röportajında savunmacı bir oyuncu olduğunu söylemişti.Forumdaki basketbol otoritelerimizden biri de iyiki pivot diye yutturmamışlar Okan Hoca'ya D-Wash'ı gibi birşey yazmıştı.Kim olduğunu malesef hatırlayamıyorum.Şimdi resmi sitede hem Rancik hem Wilkinson D-Wash'ın iyi yönlerini sayarken ne kadar iyi bir savunmacı olduğunu dile getiriyorlar.
Takımın antrenörü, daha önce birlikte oynadığı takım arkadaşı, yine ona karşı oynamış üst düzey bir basketbolcu bu işi bilmiyor ama birkaç maçını izlemiş "forumdaki basketbol otoritelerimiz!" bu işi onlardan iyi biliyor!
Helal olsun...

Alpay Bey, o dediğinizi bir kişi değil forumun çoğu söyledi. D-Was'un hakkında yazılanları araştırdıysanız ki neden böyle bir zahmete giresiniz iki takım arkadaşı dedi diye büyük savunmacı oldu hemen..!!, şimdi burada bunları yazmaya eliniz gitmiyor olurdu. Önce onun tüm maçlarını izlemiş insanlar ne yazmış onun hakkında özelliklerini nasıl saymışlar onu araştırın, ondan sonra gelip burada sağa sola sallamaya kalkın. Bu yaptığınız bir değil iki değil, buradaki basketbol otoritelerinden hoşnut değilseniz onların yazılarını okumazsınız biter.
Bu konudaki bilgi yetersizliğiniz azalsın diye yazıyorum iyi okuyun. D-Was için oynadığı liseden beri 'istediğinde iyi savunma yapar' deniliyor ama şuana kadar 3-4 maç savunma yapmak istediğini gören olmamış. Savunmayı çok sevmeyen bir adam olduğuda kendi resmi sitesinde yazıyor zaten 'hücümü daha çok severim' diye. Bizim derdimiz teknik ekibin bu adama savunma yaptırıp yaptıramayacağı ama tabi siz Okan Hoca'nın şürekası olduğunuz için bu konuda endişeniz yok ama bizim var.
Foruma girip sağa sola sallamadan biraz düşünün bunu yazarsam komik duruma düşermiyim diye.
Bütün takım şaka için dese, D-Was orta sahadan zıplayıp smaç basar, gelip onuda burada savunmanızdan şüpheleniyorum.

D-Was önemli bir rol üstlenecektir bu sezon takımda.Ama kendisini geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum.Asist özelliği 10 üzerinden 3 desek ve artık yarı final bizim için başarıyken takımı sırlayabilir..Ama 5 olsa hem kendisi sırtlar hemde takımı oynatır o zaman zaten çok daha iyi yerlerde olur.Takımımız için D-Was'ın performansının bu seneki belirliyici nokta olacağın ı düşünüyorum..

Eren,
Ben forumda yazı yazan birkaç kişinin görüşüne bakmam.Söz konusu oyuncuyla aynı takımda oynamış bir oyuncu, Avrupada üst düzey başka bir oyuncu ve birileri yine muhalefet edecek olsa da Avrupa Şampiyonluğu kazanmış bir koçun dediklerine bakarım.Forumda yazanlar (istisnalar olabilir) bu konunun uzmanları olsaydı zaten ona göre yerlerde olurdu.

Üslubunuz da en az o az çok hatırladığım "pivot diye yutturmasınlar" sözü kadar talihsiz olmuş.Okan Hoca'nın şürekasıymış!Laflara bak!Ayıp!Üslubu geçtim, son paragrafınız saygı sınırlarını zorlar nitelikte.Hiç tanımadığınız etmediğiniz birisine karşı alay eder gibi bir yazı yazmanıza şaşırdım.

Forumun genelinin aleyhinde olduğu adama karşı isteyen istediği gibi (sizin deyiminizle) sallasın, forumun genel görüşüne katılmayan bir üye fikrini dile getirince ona karşı kötü bir üslupla yazı yazılsın!

Galatasaray forumu olmasa siz fenerlimisiniz der, çeker giderdim ama sadece talihsiz bir üslup kullanan genç bir arkadaşımız olarak görüp geçmek istiyorum.

Her ne kadar karşılıklı tartışma (kavga manasında değil) yanlısı olsam da saygısızlığın olduğu bu tartışmayı sizinle sürdürmeyeceğim.Son olarak tekrardan fevri davranıp aklınıza geleni yazmadan bir önceki cevabınızı okumanızı öneririm.

Darius Washington beklenildiği gibi Eurobasket 2009' da mücadele edecek Makedonya kadrosundan çıkarıltıldı.

Devrişme kontenjanı mantıklı olarak Jeremiah Massey için kullanıldı.

Makedonya'nın baskı altında en iyi oynayan ve skor potansiyeli en yüksek olan oyuncusu kadro dışı . Bana göre inanılmaz saçma bir karar verilmiş .

Koçları niye muhtemelen Stefanov'un arkasında kalacak bir oyuncuyu banko oynayacak Massey'nin yerine seçsin ki? Stefanov'dan ciddi şekilde yararlanabilir ama Massey'nin yerine pek yararlanamaz kimseden.

Kerem SEÇER' Alıntı:
Koçları niye muhtemelen Stefanov'un arkasında kalacak bir oyuncuyu banko oynayacak Massey'nin yerine seçsin ki? Stefanov'dan ciddi şekilde yararlanabilir ama Massey'nin yerine pek yararlanamaz kimseden.

Kesinlikle haklısın Kerem.
-Arkadaşlar zaten bu konuda şaşırmaya gerek yok.En azından takıma erken katılır.Adaptasyon süresini hemen aşmasını bekleriz..

O takımda Massey'in oynayacağını Darius dahil herkes uzun zamandır biliyordu zaten, finalle falan ilgisi yoktur yani.

Massey'i almayıp Darius'u almak da pek akıl karı olmazdı sanırım.

Massey le kıyas kabul edebilecek kaç oyuncu var ki cidden.
Bir gün gelse keşke Türkiyeye.