David Gregory Hawkins

Eğer haber doğruysa yazıklar olsun. Kariyerinin en verimli sezonunda hem takıma hem de kendi basketbol kariyerine ihanet etti.

Kesin açıklamadan sonra dava açıp yarım sezonda kazandıklarını geri almalıyız.

Kulübün oyuncuya ödediği paraları almak farz, ödenen bonservis de dahil. Asıl mesele kulübün manevi tazminat da istemesi. Evet biraz soyut olacak bu talep ama kulübün hukukçuları umarım bu durumu da gözönünde bulundurur.

Kulübün oyuncuya ödediği paraları almak farz, ödenen bonservis de dahil. Asıl mesele kulübün manevi tazminat da istemesi. Evet biraz soyut olacak bu talep ama kulübün hukukçuları umarım bu durumu da gözönünde bulundurur.

manevi tazminat kişi haklarının zarar görmesi halinde talep edilebilir onur abi..o yüzden mümkün degil kulübün böyle bir talepte bulunması

maddi tazminat talebine gelince; hawkins ile kulüp arasında sözleşmeden dogan bir karşılıklı borç mevcut.. hawkins tamamen kendi kabahati ile borcun ifasını gerçekleştiremezse(doping yapıp var olan sözleşme süresinde takımda yer alamazsa) kulüp sözleşmenin ifa edilememesinden dogan olumlu zararının tazminini talep edebilir..

Hani sonuc Perşembe açıklanacaktı. Ntvspor bu habere nasıl ulaştı acaba. Bazı sitelerden takip ettim hepsinde Ntvspor referansı var. Olacak is değil. 3 tane ilk 5 oyuncusunu kaybet ve sezona devam et. Birisi Avrupa'nın en iyi skorerlerinden, öteki süper savunmacı ve sonuncusu kaptan ve lider oyuncu. 3 kupa derken zor bir sene olacak.

Hawkins'in donuna kadar alırız. Dava açmaya dahi gerek olduğunu düşünmüyorum. Hatta açmamamız bizim için daha iyi olacaktır. "David, bak kardeşim şu şu şu sebeplerden şu kadar para istiyoruz!" dememizin yeteceği bir durumdayız. Elimizde çok koz var. İllaki dava açarak alalım diyorsak maddi tazminat zaten Allah'ın emri ama manevi tazminat davası açmanın da bir sürü yolu var.

tek iletiyle bütün bir borçlar hukuku mevzuatını yerle bir ettin takdir ettim :)

süreci izleyip görürsün manevi tazminat talebi ediliyor mu edilmiyor mu..

hayır neyin muhalefetidir bu anlamak elde degil...orada ben somut olayın hukuki karşılıgını belirtiyorum sen 'donuna kadar alırız diyorsun' vallahi takdirlik...

Yaptığı büyük bir sorumsuzluk kesinlikle. Sorumsuzluk az bile. Hainlik resmen. En büyük hainliği de ona en çok güvenen Ergin Hoca'ya yapmıştir. Yazıklar olsun. Bu yaptığının cezasını fitil fitil ödemeli. Her türlü tazminatı almalıyız. Sakın acımayalım. Yaptıği belki bizden bir seneyi götürdü. Çok yazık oldu çok...

Olanla ölene çare yok. Eleştiri ve karamsarlığın dozunu düşürerek, desteği arttırma ve birlik olma zamanı. Diğer oyuncular için de bir fırsat bu. Daha çok sorumluluk alsınlar... Kaybedilmiş bir yarışma yok hala.

Bu adamın yediği halt yüzünden bu takımdan ne istenebilir ki artık? Mesela Miami'den Lebron'u çıkart, Metta WP'yi koy ne bekleyebilirsin o takımdan, şampiyonluk çok çok zor. Eski dostun bir sözü vardı, sadece onlardan savaşmalarını istiyorum diyordu. Biz de sadece savaşmalarını isteyebiliriz artık. Boynumuzu öne eğdirmesinler yeter.

Hawkins'ten ise çocuklarının okul taksitlerini bile alalım. Umarım ömür boyu men alır.

Domercant dönebilirse bu kadar ''şampiyonluk imkansız'' durumu olacağını sanmıyorum. Hawkins'in yaptığı ise emek hırsızlığı ! Koca takımın emeğini çöpe attı. Tabi NTVSpor nerden ulaştı bu habere, önce haberi tam olarak ve doğru olarak öğrenmemiz lazım.

Hukuk dersi mi vereyim şimdi burada :) Neyse aklına takılan özel mesajla telefonunu yazarsan uzun uzun anlatayım sana istersen. Eğer bir hukukçu yada hukukçu adayıysan yapılamaz, edilemezlerle kısıtlama kendini. Nasıl yapılabileceğini bul! Sadece bu konu için değil, tüm hukuki konularda benden sana tavsiye.

Süreci izlemek ise çok yanlış olur. İlkan sürecini de izledik. SGM Tahkime başvurduk başvurumuzun olumsuz sonuçlanacağı kesinken. O yüzden bizim kulüp yapabilir mi bilmiyorum ama tekrarlayarak bitiriyorum; Hawkins'in donuna kadar alırız.

manevi tazminat dışında kesin ifadeler kullanan ben degilim sensin dikkatini çekti mi :) 'maddi zararın tazmini talep edilebilir' ifadesini kullandım ben...

manevi tazminata gelince, şu örnek, sınavda çıkmış olup ben davacı taraf manevi tazminat talebinde bulunabilir desem o dersten sittin sene geçemem :)

kulüp avukatları manevi tazminat talebinde bulunup da kazanırlarsa senden degil ama onlardan özel ders alırım 'hafız sırrınız nedir' diyerek :)

Davacı tarafı doğru belirleyemediğin için zaten dersi geçip diplomayı alsan bile bu kafayla senin sonun hüsran. Kulüp avukatları nasıl manevi tazminat davası açsın? Sen nasıl açılamayacağını çok iyi öğrenmişsin ama nasıl açılacağını zamanla ve kafanı, bakış açını değiştirirmek koşuluyla öğrenirsin. Git hocalarına sor bu soruyu. Yalnız "Kulüp Hawkins'e manevi tazminat davası açabilir mi?" diye sorarsan alacağın cevap belli. Soruyu "Bu durumda Hawkins'ten nasıl manevi tazminat alınır?" diye sor. Bak sana son şans, soruyu soruş şeklini iyi düşünürsen cevabı kendin de bulabilirsin belki. Yok, hala anlayamamakta ısrarcıysan yol yakınken sonu hüsran olan bu yoldan dön. Yada bu yolda devam edip bu işi bilen herkesin örnek gösterdiği Deniz Barış kararı varken hala İlkan için tahkime giden kulüp hukukçularını izleyerek doğru yoldan daha da sap.

özelde de sordum 'kulüp avukatları tüzel kişiligin organlarının yetkilendirmesi ile tüzel kişilik adına dava açabilirler' diye düşünmekteyim..

fakat önce net ifadeler kurma diye tavsiyede bulundun ardından cümlemdeki önermeden ziyade şekilde hatanın üstünde durdun ( gerçi bir hukukçu olarak bunu farketmen kadar doğal birşey yok)

yine de düzelteyim 'kulüp organları manevi tazminat alamazlar'... deniz barış olayı ilkan mevzuunda kesinlikle emsal teşkil eder ama şu örnekle ilgisi olmadıgını düşünüyorum..

Hawkins sayesinde mesleki stresten uzaklaşmak için girdiğim şu forumda gene mesleğe dönüyoruz..Ona bir kızgınlığımda bu :)
Lütfen öncelikle meslektaş olarak birbirimizi kırmayalım..Hukuk bildiğiniz gibi çok geniş bir alan ve gün geliyor bildiğimiz konuları bile bir süre üstünden geçmeyince unutuyoruz..Birbirimize saygı duyarak yardımlaşmamız gerekli ancak bu suretle doğru bilgilere ulaşabiliriz...
Değerli Melik Cem, Tüzel kişilerin manevi tazminat isteyip isteyemeyeceği doktrinde tartışmalı bir konu olsa da,tüzel kişilerin kişilik haklarının zarar görmesi halinde, kişilik haklarına saldırıda bulunan kişi veya kişilere karşı yetkili organları aracılığıyla, kişilik haklarında ortaya çıkan azalmanın giderilmesi için dava açabilmesi uygulama ve Yargıtay içtihatları ile kabul edilmiştir.
Örnek vermek gerekirse ,Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’nin 2001/4164 E. Sayılı dosyasından verdiği ve konuyu daha detaylı olarak ele aldığı kararında “ MK.’nın 24. Maddesi ve BK.’nun 49. Maddesinde belirtilen manevi zarar kişisel çıkarlarında uğradığı eksilmedir. Bir tüzel kişinin haklarından olan (adı, şerefi, onuru ve itibarı) varlıklarına yapılan saldırının bu manevi değerlerinde eksilmeye neden olacağı açıktır. Gerçi, duyguları olmayan tüzel kişilerin elem ve ızdırap duymaları düşünülemez. Ancak hukuk düzeni tüzel kişileri hukuk süjesi olarak tanıdığına ve onlara ad, şeref, onur ve itibar gibi kişisel varlıklar bahsedilmiş olduğuna göre, tüzel kişinin üzüntü duymayacağı gerekçesiyle davanın reddi doğru değildir. Zaten manevi zarar salt üzüntünün varlığı halinde değil, kişinin kişilik değerlerinin saldırıya uğraması durumunda gerçekleşen bir zarardır. Bunun içindir ki gerek Medeni Kanun gerekse Borçlar Kanunu yalnız gerçek kişilerin değil, aynı zamanda tüzel kişilerin de kişisel haklarını korumaktadır” şeklinde hüküm altına almıştır.
Konumuza gelince, bir sporcunun keyif verici maddeler kullanarak men cezaları alması bağlı bulunduğu tüzel kişiliğin kişilik haklarına zarar verdiği ve eksilmeye sebep olduğu kanaatindeyim...Bu sebeple değerli meslektaşıma bende katılıyorum...

O kadar olay oldu ki daha sezonun yarısını devirmişken gerçekten söylenecek çok şey var ama... Bu seneden bıkkınlık geldi bana ne umut kaldı ne bişey tam kalkıyoruz geldik diyoruz bir yumruk daha yiyoruz.Hawkins bir halt yedi belki ama ya benim şu ana kadar göremediğim şampiyonluğun hesabını kim verecek kimler verecek ? O sene bu sene diye diye nerelere geldik.Ayıp ettin Hawkins çok ayıp ettin.

Çok umut ettim numunenin negatif çıkması yönünde.Yıllardır bu kulüp erkek basketbol şubesinde şampiyonluk tatmadı bu ne sorumsuzluk bizden daha az zaman ve para harcayan BJK bile şampiyonluk yaşadı .İnanılmaz şekilde moralim bozuk kabus gibi sezon yaşıyoruz ....
EDİT: Resmi siteden ses soluk yok .Acaba resmi sitenin açıklamasını mı beklesek net bilgi için

31 yaşındasın ve 3 yıl için 2 milyon dolara yakın bir kontratın var ve bu senin hayatında son defa görebileceğin büyük bir kontrat ve ilk senesinde 5 yıl önce düştüğün hatayı tekrarlıyorsun.
Sözün bittiği yerdeyiz.Doping kullandığı resmi yetkili mercilerin açıklamasıyla benim için kara bir leke olarak hafızamda yer alacaksın.Umarım alacağın ceza en üst limitten olur(Kullandığı ürün keyiflendirici madde olmasına rağmen aynı hatayı 2.kez yaptığından büyük bir ceza alacağı gözüküyor)