David Gregory Hawkins

Hayatının en büyük kontratını almışsın 3 yıllık mis gibi 3 milyon euro para. Sen git yasaklı keyf verici madde kullan. Bunun ortaya çıkacağını hiç düşünmedin mi? Belki de düşünmedin. Düşünseydin yapmazdın. Ne diyelim bir insan ne yaparsa kendine yapar. Ama bu durumda Galatasaray'a da zarar verdin. Sana 500 bin dolar bonservis ödedi ve bu kulüp sezon ortasında en etkili oyuncusunu kaybetti.
Şimdi bu hatanın cezasını çekeceksin Hawkins.
Büyük ihtimalle Galatasaray kulübü bonservis için Hawkins'e tazminat davası açacak.

Hawkins sayesinde mesleki stresten uzaklaşmak için girdiğim şu forumda gene mesleğe dönüyoruz..Ona bir kızgınlığımda bu :)
Lütfen öncelikle meslektaş olarak birbirimizi kırmayalım..Hukuk bildiğiniz gibi çok geniş bir alan ve gün geliyor bildiğimiz konuları bile bir süre üstünden geçmeyince unutuyoruz..Birbirimize saygı duyarak yardımlaşmamız gerekli ancak bu suretle doğru bilgilere ulaşabiliriz...
Değerli Melik Cem, Tüzel kişilerin manevi tazminat isteyip isteyemeyeceği doktrinde tartışmalı bir konu olsa da,tüzel kişilerin kişilik haklarının zarar görmesi halinde, kişilik haklarına saldırıda bulunan kişi veya kişilere karşı yetkili organları aracılığıyla, kişilik haklarında ortaya çıkan azalmanın giderilmesi için dava açabilmesi uygulama ve Yargıtay içtihatları ile kabul edilmiştir.
Örnek vermek gerekirse ,Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’nin 2001/4164 E. Sayılı dosyasından verdiği ve konuyu daha detaylı olarak ele aldığı kararında “ MK.’nın 24. Maddesi ve BK.’nun 49. Maddesinde belirtilen manevi zarar kişisel çıkarlarında uğradığı eksilmedir. Bir tüzel kişinin haklarından olan (adı, şerefi, onuru ve itibarı) varlıklarına yapılan saldırının bu manevi değerlerinde eksilmeye neden olacağı açıktır. Gerçi, duyguları olmayan tüzel kişilerin elem ve ızdırap duymaları düşünülemez. Ancak hukuk düzeni tüzel kişileri hukuk süjesi olarak tanıdığına ve onlara ad, şeref, onur ve itibar gibi kişisel varlıklar bahsedilmiş olduğuna göre, tüzel kişinin üzüntü duymayacağı gerekçesiyle davanın reddi doğru değildir. Zaten manevi zarar salt üzüntünün varlığı halinde değil, kişinin kişilik değerlerinin saldırıya uğraması durumunda gerçekleşen bir zarardır. Bunun içindir ki gerek Medeni Kanun gerekse Borçlar Kanunu yalnız gerçek kişilerin değil, aynı zamanda tüzel kişilerin de kişisel haklarını korumaktadır” şeklinde hüküm altına almıştır.
Konumuza gelince, bir sporcunun keyif verici maddeler kullanarak men cezaları alması bağlı bulunduğu tüzel kişiliğin kişilik haklarına zarar verdiği ve eksilmeye sebep olduğu kanaatindeyim...Bu sebeple değerli meslektaşım Tutku Beye bende katılıyorum...

öncelikle çok teşekkür ediyorum. manevi tazminatın talep edilebilmesi şartlarından ötürü ( kişisel hakların zararı,zararın acı elem verici olması) tüzel kişiliklerin manevi tazminat talebinde bulunamayacagını düşünüyordum. fakat bahsini ettiğiniz yargıtay kararı beni yanıltır nitelikte.

madem konusu açıldı kulüp avukatları tüzel kişilik adına dava açmaya yetkili organ tarafından görevlendirilmesi şartıyla yasal temsilci sıfatıyla kulüp adına dava açabilir mi?

buarada hawkinse de yazık oldu...cezası neyse çekmeli!! ( sırf başlıkla alakasız oldugundan ötürü silinmesin diye yapılmış bir yorumdur dikkate almayınız :D)

Yanılmanız gibi bir durum sözkonusu değil müstakbel meslektaşım..Sizin görüşünüz doktrinde savunulmakta ancak tabiki henüz öğrenci olduğunuz için uygulamadaki yerleşmiş içtahatları kaçırmanız çok doğalki bizde halen kaçırıyoruz birçok konuyu...
Sorunuza gelince avukatlar aynı gerçek kişilerde olduğu gibi tüzel kişilik adına ve vekaleten manevi tazminat davası açabilirler...

Yanılmanız gibi bir durum sözkonusu değil müstakbel meslektaşım..Sizin görüşünüz doktrinde savunulmakta ancak tabiki henüz öğrenci olduğunuz için uygulamadaki yerleşmiş içtahatları kaçırmanız çok doğalki bizde halen kaçırıyoruz birçok konuyu...
Sorunuza gelince avukatlar aynı gerçek kişilerde olduğu gibi tüzel kişilik adına ve vekaleten manevi tazminat davası açabilirler...

saygılar sevgiler ve çok teşekkürler :)

En çok onun sakatlanmasından çekiniyordum, adam ne yaptı ! Bir de 2. numuneyi açtırıyorsun, özür dileyeceğine. Bu sezonun, son hayal kırıklığı ve kaybı olur inşallah...

artık bence şu doping ile keyif verici madde ayrılmalı, adı üzerinde keyif veriyor doping etkisi yaratmıyor sigarada keyif veriyor o zaman sigarada yasaklansın, o zamam protein , vitaminler de yasaklansın onlarda enerji veriyor redbull da içilmesin molalarda içiyor basketbolcular ,

bu arada abd' de marijuanna kullanımı çok yaygın

Resmi açıklama gelinceye kadar bekleyelim. Umutlar azalmış olsa da Ntvspor haberlerinin hiç birisinde kaynak yok. Moral bozmak için de yapılmış olabilir. Umarım bir hata vardır ve resmi açıklama olumlu gelir. Hayırlısı olsun, az bir zaman sonra resmi açıklamalar da gelir.

Asıl mesele tahlil sonucu resmi olarak açıklanmadan adama denilmeyen kalmaması. Temiz çıkarsa burada laf edenler nasıl salonda tezahurat yapacak. Ben kullandığını düşünüyorum lakin bu hakaret etme hakkını vermez. Açar kulüp dava -ki bana göre sözleşmede ek bir maddeye gerek yok iş ahlakı ile ilgili sorun var verdiklerini geri alır.

artık bence şu doping ile keyif verici madde ayrılmalı, adı üzerinde keyif veriyor doping etkisi yaratmıyor sigarada keyif veriyor o zaman sigarada yasaklansın, o zamam protein , vitaminler de yasaklansın onlarda enerji veriyor redbull da içilmesin molalarda içiyor basketbolcular ,

bu arada abd' de marijuanna kullanımı çok yaygın

sen hangi sporcunun molalarda redbull içtigini gördün? bilmediginiz şeyley hakkında yorum yapmayın..

whey protein,aminoasit hapları,kreatinler,karbonhidratlar ise genel olarak 'supplement' olarak ifade edilir ve takviye besindirler. ekstradan enerji vermezler. sporcunun günlük alması gereken besin degerlerinin alınmasına yardımcı olurlar.. zira bir servis whey proteinle 3 büyük yumurtanın çok bir farkı yoktur. element uydurmayınız efendim...

Bu sabah GsBasket Twitter hesabında yazılan maaşların ödenmemesi ve oyuncuların Fiba'ya başvuracakları konulu twitler üzerine twitterdan birkaç soru sordum ancak cevap alamadım. Benzer sorularımı buradan da soracağım. Öncelikle bu maaşların ödenmemesi veya geç ödenmesi uzun zamandır gündemde olan bir konu. Birkaç arkadaşımızın da belirttiği ve benimde düşüncem olan, birçok aksiliğin üst üste geldiği,son olarak Hawkins olayının tuz biber olduğu şubenin, belki de dönüm noktası olabilecek Efes kupa maçı günü bu sorunları Twitter hesabından dile getirmenin mantığı ve nedeni nedir? Madem sizin için doğru zaman bugündü, bunu neden bu sitede değilde daha umuma açık olan twitterda yaptınız? Bu hesap sahiplerinin ortalık karıştırmak gibi bir amacının olmadığına eminim ancak ben mantıklı bir neden bulamadığım için sorularıma mümkünse cevap bekliyorum.

Zafer Bey, yokluğu çok iyi bilen bir camiayız, son zamanlarda futbolda şaşalı transferler yapsak da. Oyuncularımızın antrenmanları protesto edip ardından çıktıkları maçlarda üstün başarı göstermelerine sıkça şahit olduk yakın geçmişte.

Basketbol şubemizin tırnağına zarar gelsin, zor durumda kalsınlar istemeyiz ama biz, bizim için emek harcayanların da zarar görmesini istemeyiz. Yaşanan sıkıntılı sürece rağmen uzun zamandır belli adımlar atılmıyorsa ve bu durumun kanıksanması daha büyük sorunları beraberinde getirecekse -daha fazla geç kalmadan- sosyal medyanın gücünü kullanmak gerekir.

Amaç; oyuncuların üzerindeki "aşırı" baskıyı azaltmak olabilir, şube yöneticilerinin yükümlülüklerini hatırlatmak olabilir, oyunculara haklı kırgınlıklarında yanınızdayız mesajı vermek olabilir...

Hala resmi bir açıklama yok. Ne federasyon sistesinde ne de başka bir yerde. Bakalım mac oncesi Ergin Ataman birseyler söyleyecek mı?

Çok çok Ayıp Ettin Kaptan. Hiç yakışmadı. Ne Umutlarla bağlanmıştı bu taraftar sana. Çoğumuz için ; Hayallerimizin Katili olarak anılacaksın. Yolun Açık Olsun.

Belki herkese fantaziı yapıyorum gibi gelecek ama resmi raporun daha açıklanmamasi kafamı karıştırıyor. Acaba Hawkinste son numuneler pozitif çıkmadı da Türkiye kupası maclarında oynamamasi için böyle bir haber sizdirilip zaman mı kazanıyorlar. Malum bu federasyondan hersey beklenir. Yayılan haber ile resmi rapor sorgulanmayacak, zaman geçtikten sonra rapor açıklanacak.

Bana bile inanması zor geliyor ama???

David Hawkins nerede, Istanbul'da mı, Köln'de mi yoksa ABD'de mi, numunesi açıldı mı, raporu yazıldı mı, cezası verildi mi, sözleşmesi fes edildi mi, eğer bunlar yapılmadıysa ne zaman yapılacak bilen var mı arkadaşlar. Nasıl bir gizliliktir bu. İnanılmaz!!!