David Gregory Hawkins

Onur bey sız ızın gunlerınızde dısarı cıkıp eglenmıyormusunuz hayır eglenıyosanız yaptıgınız iş ıle ılgılı mudur veya sef olamazsınız ornek olmak lazım cunku .

Her şeyin bir sınırı vardır. En temel özgürlüklerin bile. Müzik dinleyebilirsin ama komşunun kafasını şişirecek kadar sesini açamazsın mesela.

Eğlenmek ve dışarı çıkıp gezmek de herkes gibi bir sporcunun da doğal hakkı, hatta ihtiyacı. Ama çizgiyi çekmeyi bilmek gerek. Bizim sporcularımızın önemli bir kısmı, profesyonelliği "sözleşme zamanları" hatırlar. "Ben profesyonel bi sporcu olduğum için..."le başlayıp istedikleri parayı alamazsa basar giderler. Sözleşme süresince de kendilerini kasmayı pek sevmezler ama. Ya da eğlencenin, barların, açılışların müdavimi olmayı severler ama sahada ruh gibi gezinirler. Yani özetle, sahadaki performansı engellemeyecek şekilde eğlenmeyi pek beceremezler.
 
Bence sahadaki performansları ile eleştirin oyuncuları. İzin gününde oyuncu ne yapmak istiyorsa yapar.
Şayet hiçbirinin Ronaldo'dan daha fazla bara gittiğini yada daha fazla seks yaptığını zannetmiyorum.
 
Müthiş bir oyuncu adam da her şey var, kaptanlıkta yakışacak kesinlikle.
 
3 dakika eline top değmesin gerçektende soğumuyor oyundan kaldırıp 3lük sokabiliyor inanılmaz bir isim soracağım bir soru olacak dünki maçta dizindeki sorundan bahsettiler ne sorun var acaba dizinde ?? .
 
Hawkins sanki M.Jordan ve Messina nın formulünü uyguluyor her maç... Messina şöyle diyordu 10 dk lık her periyotta yıldız oyuncuyu 7 dk sahada tut ve ondan her periyot 5 sayı atmasını söyleyin...böylece toplamda 28 dakikada 20 sayıya ulaşmış oluyor...
Hawkins te yeteneklerini bölüm bölüm sergiliyor takımı ne zaman sıkışırsa devrede ve çok kolay skor yapıyor...
 
Kusura bakmayın Hawkins'i eleştiren kelimeler kullanacağım birazdan ama affınıza sığınıyorum.Kızmayın lütfen.Hawkins de umarım okumaz burada yazılanları da üzülmez.Ama ben düşüncemi söylemek istiyorum.

O nasıl bir harekettir Allah aşkına ? Bu takımın kaptanısın,bu takımın her açıdan en önemli opsiyonusun,bu takımın işler kötü gidince rahatça sorumluluk alan tek oyuncususun ama; o nasıl bir laubaliliktir arkadaş ? Hani basketbolu bilmeyen küçük çocuklar veya bizler maç izlerken maça anlamsızca bakan babalarımız derler ya "bomboş işte ordan atsın üçlüğü girerse girsin girmezse de ne yapalım?".Bu nedir ya ?
He maç çok mu önemliydi hayır.Ama orada mücadele eden saha içinde 4 arkadaşın,kenarda kazanmak için yırtınan bir hoca var.Hem onlara hem kendi çabana saygısızlık ettin.
 
Bir anlık akıl tutulması yaşadı sanki bir daha olmaz eminim o da şaşırmıştır nasıl yaptım diye.
 
Hawkins çok mantıklı davrandı 3 lük atmakla..Hawkinsin değil 3 lüğü bomboş turniye kaçıran Türk oyuncular mevcut..Emir Preldziçin geçen sezonki erdemir maçındaki pozisyonunu herkes izlesin derim.Aynı buna benzer pozisyonda bom boş turnikeyi atamadı..Sonuçta hazırlık maçıydı..3 haftada Efesi dağa taşa gömeriz..Domercantı iyi tanır Efes!
 
Kaptanlık gibi önemli bir sorumluluğun Hawkins'e verilmesinin ne denli doğru olduğunu, Rixos turnuvasında yaptıklarıyla gördük, görmeye de devam edeceğiz.

Küçük ayrıntılar her zaman önemlidir benim için. Takım anons edilirken, Hawkins her ismi tek tek karşılıyor, ardından kendi yerine geçiyor. İsabetsiz bir gününde olan Cenk'i, isabet bulmasının ardından en az bizim kadar seviniyor, nihayetinde hazırlık turnuvası olup, bir önemi olmamasına rağmen Anadolu Efes maçı sonrası inanılmaz bir sinir ile sahayı terk ediyor... Bu gibi detaylar, bir liderin en apaçık özellikleri aslında.

Hawkins, sahadaki duruşuyla, takımı sahiplenmesiyle, oynadığı basketbolla kaptanlığın ne kadar doğru bir isime verildiğini gösteriyor. Oynadığı basketbola da değinmek gerekir mutlaka ancak Hawkins bize konuşmamız için daha başka şeyler veriyor şimdilik.

Büyük yüreğinden ve karakterinden sıyrıldığımız zaman basketboluna da bir şeyler deriz mutlaka...

Ha bu arada, o attığı üçlük doğruydu. Ya kahraman olursun, ya da olamazsın. Hawkins gibi bir oyuncu kahraman olmayı ister, her zaman isteyeceği gibi.

Devam et kaptan, yanındayız.
 
Rixos da canlı gözlemleme şansına sahip oldum ve şunu söyleyebilirm ki Hawkins in kaybetmeye kesinlikle tahamülü yok :)
 
Gerçekten komple özellikli lider bir oyuncu. Şu TV'de hazırlık maçlarında gördüğüm performansı Beşiktaş Milangaz'daki performansından 2 gömlek üstündür. Beklediğimden de iyi çıktı. İnşallah böyle devam eder. Nazar değmez inşallah.
 
Gerçekten turnuva boyunca muazzam işler yapdı . Oyunun her iki yönündede rakiplerine büyük sıkıntılar yaşattı. H. Domercant'inde takıma dönüşüyle birlikte , her anlamda üzerindeki baskı azalınca , çok daha etkileyici olacağına inanıyorum. Umarım hep böyle devam edersin kaptan.
 

Üst