EL 2. Hafta | Galatasaray MP 64 - 68 UNICS Kazan

Bu maçta Zaza'ya o kadar çok ihtiyacımız var ki anlatılamaz.Eğer Zaza bu maçta iyileşirse çok önemli işler yapacaktır.İlk 5'te Zaza ile çıkıcağını zannediyorum koçun.Nathan Jawai çok etkili olabilir bu maçta içimde öyle bir his var ama onunda katkısı inşallah yeterli olmayacaktır.Neden ilk 5'te Zaza ile başlayacaktır derseniz Jawai sert bir savunmayla garanti olarak durduracak tek isim Zaza.Birde hücumdada etkili oynama şansıda çok yüksek Büyük Galatasaray Taraftarıyla birlikte.Bu yüzden bu maçta Zaza bizim için kilit adam pozisyonunda duruyor.Zaten Jawai benche geldiğinde çok büyük bir üstünlüğümüz olacak gibi gözüküyor.Furkan-Andriç ikilisi de çok iyi oynayabilir ama Zaza'nın artık kendine gelme günü perşembe günüdür.Ben konuşmamı Zaza üstüne yaptım çoğunlukla ama bu maçta ona çok güveniyorum.İnşallah oynar ve beni yanıltmaz.Son olarak kadro kalitemiz,koçumuz,taraftarımız ile birlikte perşembe günü Abdi İpekçi'de Festival olacağına inanıyorum.Saldır Galatasaray !

Gerçekçi olursak gruptaki üçüncülük mücadelesini Galatasaray ile Unics Kazan verecek diyebiliriz. Dolayısıyla Galatasaray için önemli bir sınav. Unics Kazan, Prokom'dan daha kaliteli ve dengeli bir takım. Skorer ve şutör dış oyuncuları ve sert uzunları var. Belki kolay olmayacak ama, Galatasaray'ın kazanacağını düşünüyorum.

Gerçekçi olursak gruptaki üçüncülük mücadelesini Galatasaray ile Unics Kazan verecek diyebiliriz. Dolayısıyla Galatasaray için önemli bir sınav. Unics Kazan, Prokom'dan daha kaliteli ve dengeli bir takım. Skorer ve şutör dış oyuncuları ve sert uzunları var. Belki kolay olmayacak ama, Galatasaray'ın kazanacağını düşünüyorum.

Ne kadar objektif bir üslup ,Falkland Savaşı savaşı ile ilgili BBC haber bülteni kadar objektif olmuş bir anda o geldi aklıma savaş ile ilgili haber verirken Britanya askerleri derlermiş askerlerimiz demezlermiş en sonunda dönemin yetkililerinden biri ricacı olmuş bu kadar da objektif olmayın askerlerimiz deyin demiş .Tabi bazı durumlarda objektif olmak doğal hatta gereklidir.

Eyüp Yıldız Twitter'da Zaza büyük ihtimalle oynamıyacak yazmış malesef.

Zaza'nın hiç hazır olmadığını gördükten sonra bu maçta oynamaması bizim için çok büyük kayıp olmaz. Cehver ve shumpert'ı 4 numarada pota altında zorlayacak çok önemli bir oyuncuları yok. Hatta bu maçta pota altında zaza olmasada üstün tarafın bizim olucağımızı andriçin maçın yıldızı olucağını düşünüyorum.

Zaza'nın olmaması büyük kayıp olur. Hakemler herşeye faul çalıyorlar. O yüzden gardlarımızın baskı yapması ve Luksa'nın show-up ve perdelerde faul yapmaması lazım.

Ben rakibin pota altının hantal olmasından dolayı Zaza'yı büyük bir kayıp olarak görmüyorum. Orada Furkan ve Andric faul problemine girmezler ve günlerinde olurlarsa Zaza olmadanda maden gibi işleriz biz orayı. Kilit nokta savunmada aynı basarıyı göstermek. O konuda hem oyuncular hem biz 6.adam elimizden geleni yapacaz.

zazanın olmaması bence kayıp. çünkü rotasyon gerçekten önemlidir. 10 dakika bile oynasa ciddi anlamda katkıdır. savunma anlamında doğru baya bi zayıf kalabiliriz. belki bir takım tuzaklarla 2 li 3 lü sıkıştırmalar yapıp hücum faul veya steps gibi hatalara zorlayabiliriz rakibin pivotunu. baya da iri yarı birşeydi özetlerden takip edebildiğim kadar. işin hücum kısmı ise ayakları hzlı ve pasör uzunlarımız var. savunma da faul problemi yaşamazsak sorun olmayacaktır. 3 sene önce bi utah-lakers maçını izlediğimde carlos boozer dı sanırım laker savunması sürekli onu boş bırakıp top aldığı zaman kapana sıkışıtırır gibi 3 veya 4 kişi anında aynı anda sıkıştırıyordu ordan aklıma geldi. nerdeyse 2 periyod böyle savundular boozerı :D

Eski dostlarla bir maç yapıcağız...
Lyday-Wilkinson-Domercant-Greer...
Kazan'ın çok kaliteli bir pota altı var...
McCarty-Savresenko-Jawaii ve Wilkinson. İyiki bu maç içeride ama Zaza'nın yokluğunda çok dikkatli olmalıyız...
Bizim açıdan bu maçın kilit ismi Cevher olacak gibi bir his var içimde...

Perşembe günü evimde bir yandan derbiyi izlerken bir yandan bu maçı izlemeyi planlıyordumki az önce biletimi ayırtmış bulundum evimizdeki ilk EL maçını kaçıramazdım

Herkes genelde Jawaii nasil durdururuz konusunda kafa yoruyor ama Savresenkoda cok etkili oynuyor.Ayrica bizim 5 numarada oldugu kadar 4 numara savunmasindada ciddi zaaflarimiz var.Eski dost Wilkinsoni umarim durdururuz.

Eski dostlarla bir maç yapıcağız...
Lyday-Wilkinson-Domercant-Greer...
Kazan'ın çok kaliteli bir pota altı var...
McCarty-Savresenko-Jawaii ve Wilkinson. İyiki bu maç içeride ama Zaza'nın yokluğunda çok dikkatli olmalıyız...
Bizim açıdan bu maçın kilit ismi Cevher olacak gibi bir his var içimde...

bahsettiğin lyday, terry lyday mi? 2002-2003 sezonunda bi dönem bizde oynamıştı. hatta o pozisyona o sezon 3 tane amerikalı gelmişti. birinin ismi aron mitchell'dı onun hayranıydım ama diğerinin adını hatırlayamadım simsiyah bir arkadaştı.