EL | Galatasaray 51 - Fenerbahçe 73

bizim daha kaliteli kadro istememizi 10.000 kişilik var olan stadda 1.000 kişi ortalamaya oynayan bir takım taraftarının 50.000 kişilik stad istemesine benzetiyorum...

var olan kadro belki Fener'in kadrosundan daha kaliteli değil ama sizce bu kadro kapasitesinin % kaçını kullanıyoruz şuan?
ben söyliyim %1.5

savunmada bir sistem yok yerliler garibanlar birilerinin peşinden koşuyorlar işte ellerinden geldiğince, yabancılar pek koşmuyor hatta el bile kaldırmaya tenezzül ettikleri yok...
hücum ise tam mükemmel...
getir ver amerikalıya bir şansını denesin taktiği...
muazzam...

şu düzen pardon "düzensizlik" ve başı boşluk ve bu teknik heyetle Fener'in kadroyu bizim takıma kopyalasak +30 yeriz...
bence bu kadro çok bile...

Katılmıyorum.

Şöyle anlatayım, Sylvia'ya top indirmeye çalıştık maç boyu, doğru olarak. Hep ikili sıkıştırma geldiği için dışarıya çıkardık topları, doğru pasları da yaptık. Ama işte burada oyuncularımızın çoğunun elinin titremesi (yada özgüven sorunu diyeyim) ortaya çıktı. İşte burada kaliteli oyuncularımız olsa, iyi şutörlerimiz olsa maçın başında öne atardık kendimizi, bir süre sonra ikili sıkıştırma getiremezlerdi Fowles ile işi bitirirdik.

Sonuç olarak bu maç hücumda kötü oynamadık, teknik anlamda konuşuyorum. Üçlük yüzdemiz 2/18 - %11.1, çoğu da boş atışlardı bunların, bu kadar kaçırdıysak suçlu Ceyhun Hoca değil. Onun bu konudaki tek suçu yanlış oyuncu tercihleridir. Rakip ise atmosferin böyle ağır olduğu bir deplasmanda tecrübeli oyuncularıyla 4-5 tanesi el üstü olmak üzere 8/11 - %72.7 üçlük atıyor. İki takım aynı yüzdeyle üçlük atsa maç berabere bitecekti hemen hemen. Sonuç olarak işte bunun nedeni kalite farkıdır, iyi şut atan oyunculardır. Bu şartlarda kazanmamız beklenemezdi zaten.

Bu arada ufak bir dip not. Her maç bizi perişan edenlerden;

Birsel Vardarlı: 2 sayı, 6 ribaund, 5 asist, 5 top kaybı, 1 top çalma. Büyük oyuncu vesselam. Ne diyoruz, tek farkı iyi oyuncularla oynaması ve bunun güveni. O kötü oynadı Esmeral çıktı sahneye.

Nevriye Yılmaz: 8 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 3 top kaybı.

Demekki Ceyhun Yıldızoğlu bu iki oyuncuya gereken önlemleri almış ama kadro farkı ortaya çıkmış ve diğer oyuncular öne çıkmış rakibimizde.

Sonuç olarak bu maç özelinde hatanın %80'i oyunculardadır. Ceyhun Hoca'yı bu maç özelinde eleştirmek isteyenler yukarıda yazdıklarımı tekrar okusunlar lütfen.

Öte yandan takımın menfaatine uygun olacaksa yeni bir koç gelebilir ama piyasada iyi bir koç yok şuan.

Bu oyuncularıda Ceyhun hoca getirdi yalnız böyle bir durum var Gazanfer bey.

Katılmıyorum.

Şöyle anlatayım, Sylvia'ya top indirmeye çalıştık maç boyu, doğru olarak. Hep ikili sıkıştırma geldiği için dışarıya çıkardık topları, doğru pasları da yaptık. Ama işte burada oyuncularımızın çoğunun elinin titremesi (yada özgüven sorunu diyeyim) ortaya çıktı. İşte burada kaliteli oyuncularımız olsa, iyi şutörlerimiz olsa maçın başında öne atardık kendimizi, bir süre sonra ikili sıkıştırma getiremezlerdi Fowles ile işi bitirirdik.

Sonuç olarak bu maç hücumda kötü oynamadık, teknik anlamda konuşuyorum. Üçlük yüzdemiz 2/18 - %11.1, çoğu da boş atışlardı bunların, bu kadar kaçırdıysak suçlu Ceyhun Hoca değil. Onun bu konudaki tek suçu yanlış oyuncu tercihleridir. Rakip ise atmosferin böyle ağır olduğu bir deplasmanda tecrübeli oyuncularıyla 4-5 tanesi el üstü olmak üzere 8/11 - %72.7 üçlük atıyor. İki takım aynı yüzdeyle üçlük atsa maç berabere bitecekti hemen hemen. Sonuç olarak işte bunun nedeni kalite farkıdır, iyi şut atan oyunculardır. Bu şartlarda kazanmamız beklenemezdi zaten.

Bu arada ufak bir dip not. Her maç bizi perişan edenlerden;

Birsel Vardarlı: 2 sayı, 6 ribaund, 5 asist, 5 top kaybı, 1 top çalma. Büyük oyuncu vesselam. Ne diyoruz, tek farkı iyi oyuncularla oynaması ve bunun güveni. O kötü oynadı Esmeral çıktı sahneye.

Nevriye Yılmaz: 8 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 3 top kaybı.

Demekki Ceyhun Yıldızoğlu bu iki oyuncuya gereken önlemleri almış ama kadro farkı ortaya çıkmış ve diğer oyuncular öne çıkmış rakibimizde.

Sonuç olarak bu maç özelinde hatanın %80'i oyunculardadır. Ceyhun Hoca'yı bu maç özelinde eleştirmek isteyenler yukarıda yazdıklarımı tekrar okusunlar lütfen.

Öte yandan takımın menfaatine uygun olacaksa yeni bir koç gelebilir ama piyasada iyi bir koç yok şuan.

Gazanfer ne önlem alması ya...
Birsel zaten çok ekstra bir oyuncu değil Nevriye ise gerek duymadı bile devreye girmeye...
el üstünden demişsin birde, kalkmayan elin üzerinden nasıl attılar bende şaşırdım...
o şut yüzdesi o kadar yüksekse zaten buda o elin kalkmamasından dolayıdır...

Gazanfer ne önlem alması ya...
Birsel zaten çok ekstra bir oyuncu değil Nevriye ise gerek duymadı bile devreye girmeye...
el üstünden demişsin birde, kalkmayan elin üzerinden nasıl attılar bende şaşırdım...
o şut yüzdesi o kadar yüksekse zaten buda o elin kalkmamasından dolayıdır...

Yalnız şunu yazmak cidden komik oluyor.

Birsel iyi oynayınca; Birsel süper oyuncu, yine bizi denize döktü. Birsel kötü oynayınca; zaten ekstra oyuncu değil....

Nevriye iyi oynayınca; bir türlü durduramadık şunu. Nevriye kötü oynayınca; zaten gerek duymadı devreye girmeye...

Şunu söylemek çok basit ve kolay gerçekten.

Öte yandan Zeynep Özlü,

Zaten oyuncu tercihlerine hatalı olduğunu belirtiyorum. En basitinden Yelena ve Katie takımda tutulsa, bir de guard alabilseydik 2 gömlek yukarıda bir kadromuz olurdu.

Turkey o şiş kebap,raki,balık ben çok seviyor Turkey...
Bu kadar geniş bir olay bu kadar mikro seviyede bir bakış ile analiz edilemez!
Yapılan durum analizi ise yukarıda yaptığımda Türkiye tanıtımıdır!

GS Ceyhun koça büyük geldi ama elit bir koç gelmediği sürecede göndermek bence çok saçma arkadaşlar ne düşünür bilmem...
Yalnız şunu yazmak cidden komik oluyor.

Birsel iyi oynayınca; Birsel süper oyuncu, yine bizi denize döktü. Birsel kötü oynayınca; zaten ekstra oyuncu değil....

Nevriye iyi oynayınca; bir türlü durduramadık şunu. Nevriye kötü oynayınca; zaten gerek duymadı devreye girmeye...

Şunu söylemek çok basit ve kolay gerçekten.

Öte yandan Zeynep Özlü,

Zaten oyuncu tercihlerine hatalı olduğunu belirtiyorum. En basitinden Yelena ve Katie takımda tutulsa, bir de guard alabilseydik 2 gömlek yukarıda bir kadromuz olurdu.

Gazanfer
Birsel için şimdiye kadar yaptığım ilk ve tek yorumdur bu...
Nevriye'yi durdurmak içinse biz ekstra ne yaptık onu söyle o zaman...

Hakan Balta'da Milli takıma alınmış...

bir Ceyhun Hoca birde Hakan Balta sürekli beni paradokslar içinde bırakıyorlar
benim göremediğim ne var bu adamlarda?

Tek kelimeyle yazıklar olsun. Aldığınız paralar haram zıkkım olsun diyorum. En başta Ceyhun Yıldızoğlu sana yazıklar olsun. Şu maçta biraz insanda utanma duygusu olur. 6 aydır GALATASARAY camiasını daha iyi olacağız diye kandırdın. Takım 1 adım bile ileri gidemedi. Resmen bozuk para gibi harcadılar bizi... Buna sessiz kalınması, tepki gösterilmemesi beni daha çok yaralıyor. Oley Oley diye bağıracağımıza YETER Ceyhun diye bağırsak daha iyi değil mi ? Ne bir takım savunması, ne bir hücum organizasyonu var. Aldığı Petronyte midir nedir transfer etti, oyuncu İstanbul’a geldi. 6 ayda çok zayıflamış şaşırdım dedi. Bir milli takım antrenörü bunu diyor EY GALATASARAY’lı kardeşlerim, abilerim hiç mi sizin bu duruma içiniz acımıyor ? Bakıyoruz Petronyte bugüne kadar en ufak bir ilerleme göstermemiş. Harcanan paralara yazık. Ben böyle bir REZALET görmedim. Bir gram umursamayan Zafer Hoca Türkiye Kupası’nı almıştı hiç olmazsa...

Yönetim şu duruma sessiz kalmasın artık !

Dipnot: Formamızda GALATASARAY arması neden yok ?

Futbola kaydırmasak iyi olur konuyu, onun için başka forumlarda konuşuruz, Hakan Balta ve türevlerini sevmem zaten.

Nevriye'ye çıkan yüksek posttaki toplarda hep önüne bir oyuncu geldi mesela, ama risk aldığımız bu savunmayı üçlüklerde inanılmaz bir yüzdeyle atmaları ve Nevriye'nin akıllı pasları sayesinde aşmayı bildiler.

Ceyhun Hoca'nın Milli Takım'da yaptıkları, mesela orada gençlere çekinmeden forma vermesi, rotasyonu çok iyi ayarlaması, her oyuncudan aynı katkıyı alması benim gözümde hep iyi bir koç olarak kalması için yeterli.

Ceyhun Hoca'nın avukatlığını yapıyor gibi olmayalım, Galatasaray'ın menfaatine nasıl olacaksa öyle olsun ama şu teknik direktör/koç göndermek en basiti bu gibi durumlarda. Sorunu takımda/oyuncularda/şube yönetiminde/genel yönetimde aramak daha doğru sanki. Bunlardan sonra hala istifa edilmesi gerekiyorsa Ceyhun Hoca eder zaten.

Demek ki neymiş ? Balık baştan kokarmış ...

Aslında yönetim sesini çıkarmasın, kuzu kuzu koltuktan ayrılıp sessizce gitsin artık. Mısır'a döndürdün burayı mübarek be ey mübarek Adnanlar !

Ben de Gazanfer'e katılıyorum. Hoca Fowles'a giden yardımı analiz etmiş ve ona göre set çizmiş. Ancak ikinci bir şutörümüz olmadığı için potaları dövdük.

iyiymiş Valla peki hoca 2. bir şutörümüz olmadığını tesbit edememiş mi veya ilk maçtan sonra bir oyuncuyu bu rol için özel hazırlamayı akıl edememiş mi?...
amaaan canım bende hiçbirşey beğenmiyorum...
daha ne yapsın Ceyhun Hoca +30 yemedik ya...

neyse zaten ben burda kendi kendime yazmaya devam edeceğim nasılsa...
en iyisi susup kafa sallamak...

ne garip şutlar attık ya, sanki potaya top değilde tuğla atıyorlardı, airballlar panyada kareye bile değmeyen turnikeler, hele tuğba 2-3 kere turnike attı potayı kırmaya gidiyordu sanki, o kadar sert atılırmı top. Seimone hariç bizim takımın şut mekaniği felaket tahta bilekliyiz hiç yumuşaklık yok. hiç şut antrenmanı yapmamış gibiler.

Spartak taj mc williamsi almış ama yetmez, bari Slyviayi kiralayalım onlara playoff zamanı geri alırız, bizim 1. olacağımız yok bari spartak elesin bunlari, suebird nasıl kullanıyor Slyviayi herkes izler.

iyiymiş Valla peki hoca 2. bir şutörümüz olmadığını tesbit edememiş mi veya ilk maçtan sonra bir oyuncuyu bu rol için özel hazırlamayı akıl edememiş mi?...
amaaan canım bende hiçbirşey beğenmiyorum...
daha ne yapsın Ceyhun Hoca +30 yemedik ya...

neyse zaten ben burda kendi kendime yazmaya devam edeceğim nasılsa...
en iyisi susup kafa sallamak...

Umut, Ceyhun Hoca'nın eleştirilecek noktaları var ama sen çok boş yerlerden vurmaya çalışıyorsun. Bir oyuncuyu bu rol için hazırlamak gibi bir kavram mı var? Oyuncu boş şutu atabilirse atar, atamazsa atamaz, özel hazırlığı olmaz bu işin.

Rijkaard konusunda da aynı şeyi yaptık futbolda, şimdi mumla arıyor çoğu kişi Rijkaard'ı.

Zaten muhtemelen Adnan Polat bu kadroyla daha iyisinin olmayacağını bilmeden, suçu Ceyhun Hoca'ya atıp görevden alacaktır. Birinden duyduğu şeyi yanlış anlayarak "Bayan Voleybol Takımımız Dünya Yıldızlarından oluşuyor" diyen, amatör branşlarla çok ilgili(!) bir başkan Adnan Polat sonuçta...

Gazanfer özel bir maçta ekstra bir taktik deneyeceksen bunun özel bir hazırlığı olmaz mı ya...
sonuçta Avrupada ilk kez derbi oynuyoruz bu maça her hali ile özel hazırlanılmaz mı?
konsantre edilmez mi takım...
iki maç arası özel şut çalışması yapılmaz mı veya bir oyuncuya özel bir görev verilirse bunun hazırlığı yapılmaz mı?

yapılmaz diyorsan eyvallah...

ben zaten daha evvelden Ceyhun Hoca gidene kadar bu takımdan birşey olmaz boşu boşunada buraya birşeyler yazıp ortamı germemede gerek yok Ceyhun Hoca gidene kadar birşey yazmam buraya demiştim ve bunu kazandığımız bir maçtan sonra söylemiştim ama derbi dolayısı ile bozduk kuralı...
ama tamam şuandan itibaren bu kuralı tekrar devreye sokuyorum

nasılsa haftaya kağıtspor, ışıkspor, şekerspor birşey denk getirir 3-5 sayıyla yeneriz sonra arkamızdan kazanınca piyasadan kaybolan art niyetliler diye sallarsınız...
haydi eyvallah...

Gazanfer, Ceyhun Hoca'yı koruma kollama nedenleriniz beni ciddi anlamda tatmin etmedi. Eğer adı Galatasaray olan bir takım ezeli rakibiyle Avrupa kupalarında bir maça çıkıyorsa, bu takım mental açıdan hazırlanamıyorsa, hiç bir ekstra oyun oynamıyorsa, savunma yapamıyorsa, hücumda saçmalıyorsa, bu kadar ruhsuz oynuyorsa, kusura bakmayın Ceyhun Hoca bugün burada bitmiştir. Tartışılamaz çünkü bu koşullar altında.
Ayrıca bir yuhta salonda ki taraftara olsun. Oyuncularda iki gram kalmış konsantrasyonuda Adnan Polat'ın paralı askerleri mahfetti maçın başında. Yuh olsun böyle taraftarada, başkanada, hocayada.

%90'lık kısım Cem Akdağ der. Fakat gelirmi bu saatten sonra Cem Akdağ? Yada yönetimin yüzü olurmu Cem Hoca'ya? Yönetimi bilmem ama ben Cem Hoca'nın bizden biri olduğunu bilirim, söylerim ve teklif gelirse geleceğine inanıyorum. Gelmezse yabancı alternatiflere yönelmek lazım.

sonuçta bizden daha tecrübeli ve de kadro olarak daha güçlü takıma kaybettik.Kendi evimizde bu kadar fark beklemiyordum ama Fb takımı topa sahip olmanın önemini bizden daha iyi biliyor ve topu bir kaç saçma atışları sonucunda dada iyi kullaıyor pas trafikleri organizasyonları son derece bu turda bizden iyidi.Maalesef ki ikinci maçta da iyi hazırlanmadığımız ortaya çıktı.En çok hasar alan takım bu turlarda Fb ve ummc idi.Görünen o ki iki oyuncu değişikliği de etki etmedi.Bence bararılarının anahtarı iyi bir koça sahip olmaları ve üstelik avrupada oyuncular üzerinde transfer anlamında etkili isim birde deneyimleri kadroları.
Bundan sonraki turda yine bana Fb denilecek ama bir türk takımı olduğu için kendilerine başarılar dilerim.İnşallah f4 şampiyonlukla sonlandırırlar.ve Türkiyenin reklamı seneye için iyi yapılır.Bizim hatamız daha önce kaybememiz gereken şaçma maçları kaybetmemiz idi sıralama böyle oldu.