EL | Spartak Moskova 66 - GALATASARAY 40

Öncelikle Galatasaray'ın bugün aldığı mağlubiyeti fazla abartmamak lazım.Maalesef sezon öncesinde oyunca bazında yanlış temelli bir yapılanmaya gidildi.Bana göre bir coach değişikliğine de gerek yoktu,ancak Zafer Kalaycıoğlu ile yollar ayrıldı.Geçen sezon Galatasaray, çok iyi oynayarak kaybettiği maçlar sonunda bile acımasızca Zafer Kalaycıoğlu'na ısınamamazlıktan dolayı eleştirildi. Bu sezona Ceyhun hocayla başladık. Ancak başta da belirtildiği gibi yerli oyuncu bazında yanlış bir yapılanmaya gidildi.Maalesef Galatasaray son 4 sezonki en zayıf durumunda. Bu takımda Fowles gibi Augustus gibi yıldız oyuncularımız bulunabilir, ancak onlara yeterli yardımı sağlayacak yetenekteki yerli oyuncular bulunmadığı sürece Galatasaray başarılı olamaz. Forumdaki bazı arkadaşlarımız Ceyhun hocanın oyuncuları eşit süreli kullandığından hoşnut olabilir, ancak bana göre bu durum takımın omurgasının tam oturmasına engel oluyor.Rakibimiz Fenerbahçe bu sezon Türk basketbol liglerinin şu ana kadarki en iyi kadrosunu kurdu.Horakova, Taurasi ,Birsel gibi oyunculara Hodges, Melisa Can ,Currie gibi çok vasat oyuncularla cevap veremeyiz. Geçen sezonki (97-68 lik Mersin maçı hariç) takımımızın aldığı birkaç mağlubiyeti acımasızca eleştirirenler, bu sezon oynadığımı ve adeta hezimete uğradığımız Fenerbahçe ve Spartak Moskava maçlarına gerekli eleştirileri yapmamaları düşündürücüdür.Yine de Ceyhun hocanın yönetiminde ve ara transfer döneminde Catchings,Pondexter gibi savaşçı oyuncular yardımıyla iyi sonuçlar alabiliriz.
 
* Takımımızın hücumda organize olabildiğini söylemek çok uzak bize şuan. Bu sorunumuzda sorumluluğu tek bir kişiye yüklemek haksızlık olur. Teknik ekipten sahadaki oyuncularımıza kadar bu noktada sorun yaşadığımız gerçek. Kadromuzda Seimone Augustus - Slyvia Fowles gibi çok önemli iki yıldız varken maç boyunca sadece 40 sayı bulmamız, kalitemize yakışmadı kesinlikle. Takımın organize bir şekilde hücum ettiğini görmemizin belli bir süre alacağı ortada. Yeni oyunculardan kurulu olmamız, bazı sorunları da beraberinde getiriyor ancak bu sürede aldığımız yenilgiler, gelecekte takımın hücum performansı hakkında iyi işaretler vermiyor. Oyuncularımız kötü günlerinde olabilirler bu kabul edilebilir bir nokta ancak takımın hücumda de organize bir şekilde görmeyi kabul etmek zor. Bir hücum sistemi dahilinde atışlarımız girmediğinden yenilsek buna bir itirazımız olmayacak ancak sayıya nasıl gideceğimizin belli olmayışı büyük sorun. Tam bu noktada daha sezon başında olmamız bizleri bir nebze olsa da rahatlatıyor. Takım maç yaptıkça birbirine alışacaktır ancak bu sistemsizlik, elimizde bulunan değerlerin saha içerisinde kötü yansımasına sebep oluyor. Bu noktada teknik ekibinde yanlış tercihleri bizlere yansıdı. Takımın ritim tutmasına izin vermeyecek tarzda bir rotasyon anlayışı var bir iki maçtır. Evet takımın derinliği ve fiziki açıdan diri kalması adına önemli bir nokta rotasyon ancak çok üstüne gidildiğinde takımın ritim tutmasını engelleyen baş faktörlerden biri haline de gelebiliyor çabucak. Ceyhun Yıldızoğlu ve ekibi ancak bu hücum sorunları üzerine mesai harcayacakları kesin. Sonucunu bir haftada beklemek acımasız olur ancak 1 ay içerisinde aynı görüntünün devam etmesi, pek iyi sonuçlar doğurmayacaktır.

* Bu kadar kötü hücum ettiğimiz bir karşılaşmada en azından mücadele gücü üst düzeyde savunma bekledik ancak sertlik seviyemiz Avrupa düzeyine bile çıkamadı ne yazık ki. Maçı izlemeyen bir kişi için Spartak Moskova?dan yenilen 66 sayı iyi olarak gözükebilir ancak yanıltıcı olmasın kesinlikle. Bugün takımda savunma isteği bile yoktu açıkçası. Bu isteksizliği kelimeler ile sabaha kadar anlatabiliriz ama bugün rakibimize verdiğimiz tam 60 ribaund durmu gayet net açıklıyor. Potamıza geldiklerinde en az 2 kere hücum eden bir takıma karşı kazanma olasılığınız da ortadan kayboluyor doğal olarak. Savunma konusunda çok karamsar değilim ancak şuana kadar önemi yüksek 2 maçta da yaptığımız savunmanın ilerisi için yeterli olmadığı ortada. Hücumda istediğimiz sayılara gidemememiz oyuncular üzerinde moral bozukluğuna sebep vermiş olabilir ancak bunu savunmada telafi edebilme ihtimalini görmezden gelmek çok yanlış. Bu denli bir savunma isteksizliğini bir daha görmememizi umuyorum.

* Savunma kısmında biraz olsa da değindim ancak detaya girmek lazım bir noktada. Spartak Moskova gibi bir ekibe üstelikte deplasmanda yenilmeniz gayet doğal karşılanabilir. Sonuçta bu kupayı almaya alışmış bir takımdan bahsediyoruz. Ancak geçen yıla nazaran oldukça güç kaybeden ve kadrosunda Sue Bird gibi bir ismi olmadığı bir gecede mücadele gücümüzün, kazanma isteğimizin bu kadar düşük olması bizleri en çok üzen unsurdu kuşkusuz. Her maçı kazanacağız diye bir kaide elbette söz konusu değil ancak her maç o kazanma arzusunu görmek istiyoruz. Takımımız maç içerisinde rakibiyle arasında fark açıldığı dakikalarda bizlere maçı geri döndüreceğinin sinyalini bile veremiyor. Bu erken teslim olma duygusunu bir an evvel üstümüzden atmamız şart. Maçın son saniyesine kadar savaşan bir takım olmalıyız, umuyoruz ki olacağız da.

Şuana kadar oynadığımız önemi büyük 2 maçtan da ağır mağlubiyetler aldık. Bunun takım üzerinde sonuçları olacaktır mutlaka. Ancak bu sonuçları pozitif etkiye dönüştürmek hepimizin görevi olmalı. Bu takım bizim ve hep birlikte güzel günlere doğru yürümeliyiz. Bunun için en gerekli şey, sabır. Takımımıza sahip çıkarak ve eleştirdiğimiz noktaları yapıcı bir şekilde zikrederek yola devam etmeliyiz.
 
Alis Harikalar diyarından bir türlü çıkamayanlara ders olmuştur bu maç,maçtan önce birşeyler yazmıştım ancak neyse deyip tekrar mesajımı değiştirdim,bu takım bizim düşündüğümüz kalibrede bir takım değil,olmayacakta,geçen yıldan kaliteli filanda değiliz,çok para harcadığımız doğru belki ancak bu iyi bir takım kurduğumuz anlamına gelmemeli,zaten öyle birşeyde yok...Fener,Spartak vs vs.bu kalibredeki her takıma yenilmeye değil ezilmeye mahkumuz...Ya erkenden önlem alırız yada her ezildiğimiz her büyük maçtan sonra çeşitli bahaneler üretiriz...
 
Mert Bey,

Kendi adıma Fenerbahçe maçından sonra da (bu maçı izleyemedim) kadro kurulma sürecinde de negatif görüşlerimi yazdım. Hatta hoca değişikliği açıklandığında sevinmek için erken olduğunu bunun Ceyhun Hoca için de önemli bir sınav olacağını yazmıştım.

Eleştirilerinize katılıyorum, bana göre de yanlış kadro kuruldu, rotasyon konusunda da sizle hemfikirim. Campbell,Currie, Hodges üçlüsü hakkındaki fikirlerinizde de. Hatta Fenerbahçe maçında izleidğim takım ne savunma ne de hücum tarafında kesinlikle staff tarafından hazırlanamamıştı bana göre.

Katılmadığım nokta ise Kalaycıoğlu konusudur. Geçen yıl Zafer Kalaycıoğlu ile iyi oynadığımzı maçlar hangileridir, takım hangi doğruları ortaya koymuştur, Sophia'yı 3 no oynatmak bile başlı başına bir tartışma konusu değil midir? İki maçta da staff kötü olabilir; ama bu geçen yılki kötü basketbolu unutturmaz.

Unutulmaması gereken 5 kişilik rotasyonla doğru basketbol oynayarak bu takımın Birsel,Nevriye ve Esmeral üçlüsünün olduğu Fenerbahçe'ye kafa tuttuğu ve skandal bir şekilde Şahenk'te maçları 5'e karşı 7 kişiye oynadığı bir maçı kaybederek şampiyonluğu verdiğidir. İyi basketbol oynarsak elbette doğru kadro kurarak, en azından Fenerbahçe'ye yakın seviyelere çıkabiliriz. Şu mevcut kadroyla bu sezona dair fazla beklentim yoktu baştan beri zaten, dolayısıyla hayal kırıklığı için de sayılmam.

Ayrıca, Arca Yıldırım, Doruk Gölbaşı ve Kurtuluş Yazıcı'nın iletilerini mevcut durumu çok iyi özetlediği kanısındayım.
 
Neden kenardaki oyunculara da sahadaki oyuncuların kullandığı kredinin %10 u bile verilmiyor. İlla yabancın var diye (o gün kötüyse) oynatmak zorunda değilsin...
 
İki tane kopya maç ve aynı iki mağlubiyet. Sorunlar aynı, uyum sorunu ve zaman. Fakat artık şu açıkça görülüyor ki birkaç oyuncu bu takımın oyuncusu değil. Gerekli değişiklikler yapılacaktır sanırım.

Ceyhun Yıldızoğlu' na güven konusunda hala hiçbir tereddütüm yok. Bu iki mağlubiyet bu konuda herhangi bir değişiklik yapmadı. Zaten beklediğim şekilde mağlubiyetlerdi bunlar. Biz kimlere ne süreler tanıdık da hiçbir halt olmadı, Ceyhun hocayla varsın bir sene kaybedelim sorun değil, önemli olan bu süre sonrasında bize kazandıracakları ki bundan hiçbir süphem yok.

Not: ZK' nın ne çok seveni varmış bu forumda meğerse. Kendisi şu anda Mersin BŞB takımının başında belki bileniniz vardır. Biraz araştırmayla belki o takımla ilgili forumlar bulabilirsiniz yazmak için, bulamazsanız da söyleyin yardım edelim bir site ve forum kuralım elbirliğiyle sizin takılmanız için. Ama her mağlubiyetten sonra gelip burda ZK naraları atmanıza daha fazla izin verilmeyecektir bilginiz olsun!
 
Emir Kalyoncu' Alıntı:
Devre arasinda soyunma tuneline giden Ceyhun hocaya bayagi agir ve igneli sozler soyledim. Bana oyle bakakaldi zaten cevap verseydi o sinirle sozlerin agirligi derinlesebilirdi.

Bravo.. Çok güzel yapmışsın.. Övülünecek bir şey ya, buraya da yazmışsın.
İstersen bir de başlık aç " ceyhun hocaya söylediğim ağır sözler " diye..
Altına da söylediğin lafları yazarsın..
 
Sorun ZK Sevmek veya sevmemek değil.Sorun takım olamamak.FB kaç tane hoca değiştirdi son dönemlerde.Ama oyunlarında değişiklik olmadı.Neden takımın türk oyuncuları kaç senedir aynı takımda oynuyor.Biz ise hem hocaları hem de oyuncuları FB diye veya başka nedenlerle gönderiyoruz.Her sene yeni takım yaratılmaya çalışıyor.Hala nilay,esra ve horasanın bu takımdan gönderilmesini anlayamıyorum.Genç oyuncular alınması doğru ama takımın sil baştan yapılması yanlış.Hersene toplama takım yapılıyor.







Önder Çiçekoğlu' Alıntı:
İki tane kopya maç ve aynı iki mağlubiyet. Sorunlar aynı, uyum sorunu ve zaman. Fakat artık şu açıkça görülüyor ki birkaç oyuncu bu takımın oyuncusu değil. Gerekli değişiklikler yapılacaktır sanırım.

Ceyhun Yıldızoğlu' na güven konusunda hala hiçbir tereddütüm yok. Bu iki mağlubiyet bu konuda herhangi bir değişiklik yapmadı. Zaten beklediğim şekilde mağlubiyetlerdi bunlar. Biz kimlere ne süreler tanıdık da hiçbir halt olmadı, Ceyhun hocayla varsın bir sene kaybedelim sorun değil, önemli olan bu süre sonrasında bize kazandıracakları ki bundan hiçbir süphem yok.

Not: ZK' nın ne çok seveni varmış bu forumda meğerse. Kendisi şu anda Mersin BŞB takımının başında belki bileniniz vardır. Biraz araştırmayla belki o takımla ilgili forumlar bulabilirsiniz yazmak için, bulamazsanız da söyleyin yardım edelim bir site ve forum kuralım elbirliğiyle sizin takılmanız için. Ama her mağlubiyetten sonra gelip burda ZK naraları atmanıza daha fazla izin verilmeyecektir bilginiz olsun!
 
Emre Yüksel' Alıntı:
[quote="Emir Kalyoncu":2ks908op]
Devre arasinda soyunma tuneline giden Ceyhun hocaya bayagi agir ve igneli sozler soyledim. Bana oyle bakakaldi zaten cevap verseydi o sinirle sozlerin agirligi derinlesebilirdi.

Bravo.. Çok güzel yapmışsın.. Övülünecek bir şey ya, buraya da yazmışsın.
İstersen bir de başlık aç " ceyhun hocaya söylediğim ağır sözler " diye..
Altına da söylediğin lafları yazarsın..[/quote:2ks908op]

Bunu atlamışım bende. Bencede çok iyi yapmışsın Emir, Bir Fenerli olsa ancak bu kadar yapardı heralde. Tebrikler !
 
Semih Ural' Alıntı:
Keşke bu çaptaki adamlar değil maça gitmek salonların önünden dahi geçmeseler. En uygun davranış olur.

Tabi ki verecek tepkisini. herkese sabrettik diye yine mi sabretmeliyiz ? Iki macta kenar yonetimi ne yapmis ki ? gorduk iste iki macta attiklari da, yedikleri de ortada... bu kadar rotasyonu Phil Jackson yapmiyor. bu kadro da sabredilecek bir sey yok. dogru hamlelerle bu ligi alir goturur. ama bu kenar yonetimiyle yine final de kaybederiz. kurt hoca lazim bize.
 
Merakla bekliyorum Ceyhun Yıldızoğlu istifa başlığının ne zaman açılacağını.Nede olsa tek suçlu Ceyhun hoca.Adamın ne kariyeri var nede ZK gibi kupaları var.nediye aldıkki Ceyhun hocayı.Korkarım biz bu kafayla gidersek yakında oktay mahmutiyide tartışır,bir iki mağlubiyette onunda kellesini isteriz.
 
Tamam Kaan ilk maç gidip hocanın anasına sövelim o zaman? Ne de olsa artık sabredemeyiz dimi? Sanki takımın her sene bütün yapısını değiştiren hoca bu takımda.

Geçen seneden kaç oyuncu var bu takımda? Kaç yıldır brlikte oynuyor bu takım? Hangi yabancı oyuncumuz gecen senede takımdaydı? Bide Spartak ve Fenerbahçe için soralım aynı soruları. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Gereksiz tepkiler vermenin anlamı da yok. İstersen Phil Jacksonu getir takımın başına bu kadar sürede bu oyuncularla bu kadar.

İlerleyen dönemlerde gelişmeleri beraber izleriz.
 
[/quote]

Bravo.. Çok güzel yapmışsın.. Övülünecek bir şey ya, buraya da yazmışsın.
İstersen bir de başlık aç " ceyhun hocaya söylediğim ağır sözler " diye..
Altına da söylediğin lafları yazarsın..[/quote]

Bunu atlamışım bende. Bencede çok iyi yapmışsın Emir, Bir Fenerli olsa ancak bu kadar yapardı heralde. Tebrikler ![/quote]

Bencede cok iyi yaptim.Sus sus nereye kadar.Ismizi gucumuzu biraktik maca gittik destek olmaya,mucadele olsa ayakta alkislariz.Ayrica Not: Bir Fenerli olsa bunu yapmazdi!! Gider kavga ederdi,fiziksel acidan.Benim soylediklerim igneli sozler. Teknik ekibin ve oyuncularin maca mi yoksa Kremlin Sarayina,Arbata veya Kizil Meydana turistik geziye gelip gelmediklerini sordum! Bunun gibi 3-5 igneli cumle. Dil kilictan keskindir her zaman.Kilici feneriler iyi kullanir.

Ayrica bu takima Cappy Pondexter tarzi bir winner oyuncuya ihtiyaci var. 1-2-4 numaralar son derece zayif. Sezon oncesi aslinda Taurasi'yi alacakti GS. Hep yazdik cizdik onerdik..Ayrica bu camiada transferlerin her bransta kimler tarafindan yapildigi arastirilmali..Gintare'den Ceyhun Yildizoglunun sikayet etmeye hakki yok.Eger oyuncuyu gereksiz goruyorsa,neden aldin takima?Eger sen almadiysan kim transfer etti ve neden kabul ettin?Her bransta buna benzer skandallar mevcut.Ve sonuclar ortada..
 
Kaan, karşı yakanın oturmuş bir yerli kadrosu var ve Türkiye´de hocasız da şampiyon olabileceklerini gösterdiler geçen sezon. Mesele o takım Avrupa ´da başarılı olabildi mi? S. Moskova ise eski S. Moskova değil ama adı yetiyor bazen.

Elbette herkes gibi Yıldızoğlu da eleştirilebilir ama adabıyla! Yalnız, biraz zaman tanımak lazım hocaya. Eskilerine tanıdık da n´oldu dememek lazım. Geldiğinde 12 yıldır şampiyon olamamış bir takımın başına geçti Derwall. İlk yıllarda beklenen şampiyonluk gelmese de Derwall´e sahip çıkıldı zamanında, değil mi? Örneği özellikle futboldan verdim, taraftar o branşta daha sabırsızdır diye. Bize düşen takıma ve hocaya sahip çıkmaktır bu zorlu günlerde. Hoca da gerekli hamleleri yapar zamanla.

Emir Bey, iş her zaman için önceliklidir. Lütfen bir daha fedakarlık yapıp Galatasaray´ı izlemeye gitmeyin salona, stada!..
 
Sinirle yanlış bişey yazarım diye bugüne kadar bekledim. Kadromuz Augustus, Işıl, Bahar, biraz da Tuğba ve Fowles dışında nerden tutsan elinde kalıyor. Ceyhun Hoca iyidir hoştur. Ama bu beş oyuncu da Ceyhun Hoca'dan önce alındı veya kaldı. Aldığı oyuncuların neredeyse hepsi yetersiz. Tamika, Becky Hammon, Sophia gelebilirdi. Ama Ceyhun Hocanın getirdiği oyuncular bu kalibrede değil. Bunları görmek lazım. Maddi açıdan yetersiz değiliz. Sadece boş oyuncular aldık. Hodges, Currie, Melisa Can... say say bitmez.
 
Bana kalırsa bu takıma iyi bir saha içi lideri lazım. Kritik anlarda sorumluluk alabilecek, guard'lara baskı yapıldığı anda topu alıp takımı hücuma kaldıracak, kıyasıya mücadele edecek... Takımda en tecrübeli isim Sylvia-yaşı henüz genç olmasına rağmen- ama oda bir yere kadar. Tek başına yetmiyor maalesef. İlk geldiği zamanda söyledim, çok seviyorum ama hazır değil. Sorumluluk almıyor. Yerliler yetersiz. Nihan, Ceyda, Gülşah buraların oyuncuları değil. Bence çok geç olmadan Monique ile yollar ayrılmalı ve Ocak'tan önce dönmem diyen Tamika ile temas kurup İstanbul'a getirtilmeli. Geçen sene bir Mersin maçından sonra Ceyhun Hoca'nın Tamika hakkında sarfettiği sözleri herkes hatırlıyordur eminim. Çünkü yerlilerden bu tip büyük maçlarda katkı alamayacağımız aşikar. Bari yabancılarla işi götürelim.

Maçın özeti şudur. Spartak Moskova; 60 ribaund, 66 sayı.
 
Aykun Alan' Alıntı:
Bana kalırsa bu takıma iyi bir saha içi lideri lazım. Kritik anlarda sorumluluk alabilecek, guard'lara baskı yapıldığı anda topu alıp takımı hücuma kaldıracak, kıyasıya mücadele edecek... Takımda en tecrübeli isim Sylvia-yaşı henüz genç olmasına rağmen- ama oda bir yere kadar. Tek başına yetmiyor maalesef. İlk geldiği zamanda söyledim, çok seviyorum ama hazır değil. Sorumluluk almıyor. Yerliler yetersiz. Nihan, Ceyda, Gülşah buraların oyuncuları değil. Bence çok geç olmadan Monique ile yollar ayrılmalı ve Ocak'tan önce dönmem diyen Tamika ile temas kurup İstanbul'a getirtilmeli. Geçen sene bir Mersin maçından sonra Ceyhun Hoca'nın Tamika hakkında sarfettiği sözleri herkes hatırlıyordur eminim. Çünkü yerlilerden bu tip büyük maçlarda katkı alamayacağımız aşikar. Bari yabancılarla işi götürelim.

Maçın özeti şudur. Spartak Moskova; 60 ribaund, 66 sayı.

Aykun o lider de bence önerdiğin Tamika olmalı...
Zor bir maç olacağı kesindi ama böyle bir mağlubiyet beklemiyordum açıkçası...
Hodges ve Currie bu takımın oyuncuları değil kesinlikle...
 

Üst