EL | Spartak Moskova 66 - GALATASARAY 40

Mert Vardar' Alıntı:
[quote="Sühan Cem":1p1swhjb]Mert geçen sene bende bir çok kez oyunun içinde kalarak Zafer Kalaycıoğlunu savundum burada. Ama burda anlaşılması gereken durum. Oyunun içnideki nitelikler dğeil oyunun dışındakiler öen planda. Yani Zafer Kalaycıoğlunun GS'a gelişi hataydı. GS ile avrupa kupasıda alsa görüşlerimiz aynı oalcaktı. Burad amevzu onun iyi hoca olup olmaması değil. Mevzu onun, GS ile adının anılıp anılamaması olayı.

Sühan Ağabey, ben işe (size populist bir açıklama olarak gelebilir) ama profesyonlellik açısından bakıyorum.Belki biraz fırsat tanısaydık, bizde de başarılı olabilirdi. Ama yeni bir sayfa açtık artık.[/quote:1p1swhjb]

Mert bey neler duyuyoruz sizden. Hezimetleri örnek gösteriyorsunuz ama hala sabırdan şanstan bahsediyorsunuz. Derdimiz sportif başarı olduğu kadar defelarca belirttiğimiz GS'lılık duruşudur. Adı, Başarıları FB ile özdeşmiş birini kabul etmekse kolay mı dersiniz bu taraftar için?
Herşeyden önemlisi Sizce bir Euroleague coach'undan mı bahsediyoruz?

Biraz hafızanızı tazeleyelim 2010 EUROLEAGUE'de 4-6 ile bitirilen, Rakip dediğimiz takımlardan alınabilen sadece bir maç(TARANTO 1-1, UMMC 0-2,R.CASARES 0-2).
2.Turda ise 55-79/50-61'lik UMMC süpürülüşü ile biten bir Avrupa serüveni.
Vasat altı TEO Viln. takımına kaybedilen maçı ise hiç dile getirmeyelim.
Catchings'li S.Young'lı K.Douglas'lı Leuchanka'lı kadro ile zar zor daha vasat takımların altında 15. olarak üst tura çıkılan bir sene geçti. Bu başarımı sizce?

Ligdeki süpürülüşleri isterseniz hiç hatırlatmayalım.

Türkiye Kupasındanda hiç bahsetmeyelim bence tek maçlık performans çünkü, yada oyuncuların tek maçlık direnişi diyelim.

Büyük bütçeli takımları gözünde sürekli büyütme mazeretiyle yenilgilere kılıf arayan, Oyuncuları hiçbir yönden maça hazırlayamadığı maçın 1.dk'sından beri belli olan bir Coaching'e mi şans tanıyacaktık? Ne tür bir şans?

Başarılı bulduğunuz tek bir yönünü de örnek gösterirseniz ayrı bir mutluluk duyacağız..


Iyi bir GS'lının geçen seneki rezaletlerden,vizyonsuzluktan sonra bu beyefendinin kalması yönünde bir görüşü olduğunu,olabileceğini düşünemiyorum.
 
Bağdat KAYNAK' Alıntı:
Geçen yıl final serisinde hocasız takıma tam anlamıyla süpürülen Zafer mi iyi hoca? Çok unutkanız.
Oyunculara turnike basket atmasini da teknik direktör ögretecek degil heralde. Gecen sene Sampiyonlugun kacmasinin en büyük sebebi turnike basket atan oyuncumuzun olmamasi.
 
Salih Coskun' Alıntı:
[quote="Bağdat KAYNAK":1hgvgfed]Geçen yıl final serisinde hocasız takıma tam anlamıyla süpürülen Zafer mi iyi hoca? Çok unutkanız.
Oyunculara turnike basket atmasini da teknik direktör ögretecek degil heralde. Gecen sene Sampiyonlugun kacmasinin en büyük sebebi turnike basket atan oyuncumuzun olmamasi.[/quote:1hgvgfed]
Oyuncu? Katie, Tamika ve Sophia? bunlar kötü oyuncu mu? Gören de 5 dakika oynadık. Üç turnikenin ikisini atamadık ve kaybettik sanacak. 120 dakika süren tam 3 maç yaptık ve üçünü de kaybettik. Bu uzun periyotta fener de saçma sapan hatalar yaptı. Karşıdaki takımın koçu bile yoktu.
 
Güldürmeyin allah aşkına. Katie, Tamika, Sophia mı turnike atmasını bilmiyor? Boş boş yorum yapıyorsunuz. Birşey söylüyorsanız altını doldurun yoksa komik duruma düşüyorsunuz, susmayı deneyebilirsiniz. Geçen sene koçu olmayan takıma süpürüldük daha ötesi varmı? Kalkmış bunu tartışabiliryosunuz birde yazık!

Saygılar.
 
Bağdat KAYNAK' Alıntı:
Oyuncu? Katie, Tamika ve Sophia? bunlar kötü oyuncu mu? Gören de 5 dakika oynadık. Üç turnikenin ikisini atamadık ve kaybettik sanacak. 120 dakika süren tam 3 maç yaptık ve üçünü de kaybettik. Bu uzun periyotta fenrde de saçma sapan hatalar yaptı. Karşıdaki takımın koçu bile yoktu.
Koclari yoktu ama yillardir beraber oynayan bir takimdan bahsediyoruz. Kadrosu da bizimkinden cok daha kuvvetliydi. Bugün bizim takim o sezon baslamadan önce herkesin hemfikir oldugu süper kadrosuyla rezil bir oyun oynarken bunun suclusu olarak Ceyhun hoca degil de kadro kalitesinin bizim sandigimizdan daha düsük olmasi gösteriliyorsa neden aynisi gecen sezon icin gecerli degildi? Leuchanka, Tamika, Katie ne oynadi gecen sene? Evet, sirf atamadiklari turnike basketler yüzünden maclari kaybettik. Hepsini de son 2 dakikada kaybettik. Senin rakibin tüm zamanlarin en iyi Spartak Moskova'sina uzatmada yenilmis bir takim (Bizim en kötü halinden 26 sayi fark yedigimiz ve 40 sayida kaldigimiz düsünülürse hersey daha net anlasilir). Sadece Nevriye tek basina senin tüm potaalti oyuncularini ezip geciyor. Oyun kurucu desek elinde oyun kurucun yok. Karsida ise en kritik anda 3 sayi cizgisinin uzagindan basketi atabilen guardlar var. Arada kalite farki olarak ucurum olan 2 takim basabas oynadi, sonunda kazanan hep kritik pozisyonlarda basketi bulanlar oldu.
 
Metin Karadeniz' Alıntı:
Güldürmeyin allah aşkına. Katie, Tamika, Sophia mı turnike atmasını bilmiyor? Boş boş yorum yapıyorsunuz. Birşey söylüyorsanız altını doldurun yoksa komik duruma düşüyorsunuz, susmayı deneyebilirsiniz. Geçen sene koçu olmayan takıma süpürüldük daha ötesi varmı? Kalkmış bunu tartışabiliryosunuz birde yazık!

Saygılar.
Siz gülebilirsiniz gecen seneki final serisini izlediyseniz görmüssünüzdür kacan turnikeleri. Uydurmuyoruz biz burda, atamadilar iste istedikleri kadar yildiz densin bu oyunculara en kritik atista elleri tir tir titredikten sonra hepsi bos.
 
Salih Coskun' Alıntı:
[quote="Metin Karadeniz":poebpa43]Güldürmeyin allah aşkına. Katie, Tamika, Sophia mı turnike atmasını bilmiyor? Boş boş yorum yapıyorsunuz. Birşey söylüyorsanız altını doldurun yoksa komik duruma düşüyorsunuz, susmayı deneyebilirsiniz. Geçen sene koçu olmayan takıma süpürüldük daha ötesi varmı? Kalkmış bunu tartışabiliryosunuz birde yazık!

Saygılar.
Siz gülebilirsiniz gecen seneki final serisini izlediyseniz görmüssünüzdür kacan turnikeleri. Uydurmuyoruz biz burda, atamadilar iste istedikleri kadar yildiz densin bu oyunculara en kritik atista elleri tir tir titredikten sonra hepsi bos.[/quote:poebpa43]
Heyecanlı ve fevri yorumlar yapıyorsun.
Sevgili arkadaşım yıllarca WNBA'de üst seviyelerde oynamış, dünyanın tanıdığı oyuncuların turnike atmasını bilmediğinden bahsediyorsun.

Özellikle kastettiğin Tamika Catchings'in bayan basketbolu içindeki değerini anlatmaya gerek olmadığını düşünüyorum.
Bu oyuncuların elleri WNBA'de Play-Off'larda titremiyorda dünyanın sayılı liglerinden! TBBL'de mi titriyor sadece?

Kaçırılan 2 turnikede maç atmosferinden kaynaklanıyordu.

Metin Karadeniz'e katılıyorum yorumların seviyesi iyice düştü şu sıralar, yorum yaparken yazdıklarımızı bir düşünüp yazmanız gerektiğini düşünüyorum.
 
Bazen hakkaten saçma sapan şeyler yazıyorsunuz. Gerçekten basketbol olarak birşeyler katabileceğinizi düşünüyorsanız adam gibi eleştiri yazın, hatta istiyorsanız sizi Ceyhun hocayla da tanıştırabilirm size göre gördüğünüz eksikleri anlatın, gayette medeni bir insandır dinler.

Ama gelip buraya "Tamika turnike atmasını bilmiyor" yazarsanız kimse sizi kaale almaz!
 
Atti da atmadi mi dedik, atamadi ben ne yapayim :)
 
Ya ben anlatamiyorum, ya siz anlamak istemiyorsunuz. Final serisinde Fenerbahce'ye karsi, sari-lacivert formaya karsi atamadiktan sonra WNBA'de degil turnike basket, smac bassa dahi bize bir faydasi yok.
 
Salih Coskun' Alıntı:
Ya ben anlatamiyorum, ya siz anlamak istemiyorsunuz. Final serisinde Fenerbahce'ye karsi, sari-lacivert formaya karsi atamadiktan sonra WNBA'de degil turnike basket, smac bassa dahi bize bir faydasi yok.
Salih kaç turnike kaçırdı yaz da bilelim,2 mi,3 mü,daha fazlaysa tamam bir daha kimse konuşmasın.
 
Gazanfer Tosun' Alıntı:
[quote="Salih Coskun":2j6d85n4]Atti da atmadi mi dedik, atamadi ben ne yapayim :)

Tamika'nın turnike attığını mı görmek istiyorsun?

[youtube:2j6d85n4]http://www.youtube.com/watch?v=2bnUidV7NyM[/youtube:2j6d85n4][/quote:2j6d85n4]

Böyle turnike mi atılır denir şimdide..
 
Salih Coskun' Alıntı:
[quote="Bağdat KAYNAK":3plq6usc]Geçen yıl final serisinde hocasız takıma tam anlamıyla süpürülen Zafer mi iyi hoca? Çok unutkanız.
Oyunculara turnike basket atmasini da teknik direktör ögretecek degil heralde. Gecen sene Sampiyonlugun kacmasinin en büyük sebebi turnike basket atan oyuncumuzun olmamasi.[/quote:3plq6usc]

Arkadaşımız zaten Head Coach'tan teknik direktör diye bahsederek tartışmanın seviyesini ortaya koymuş zaten. Ama merak etme ben seni aydınlatacağım. Bak şimdi sana söyleyeyim. Tamika'nın geçen sezon final serisinde kaçırdığı öyle herhangi bir oyuncunun attığı rahat, boş turnikelerden değildir. Bahsettiğin pozisyon maçın 38 bilemedin 39. dakikasında cereyan eden, belki de sezonun bizim için son maçı niteliğinde, takım 2-3 sayı farkla gerideyken, bireysel olarak 30 dakikanın üzerinde performans sergilemişken, önünde 2 adet uzun varken ve en önemlisi hakemlerin bariz faul olan pozisyonu gözden kaçırmışken atılan bir "lay-up" 'tır. Senin "turnike atamıyor yea" dediğin Katie Douglas idi. Yine final serisinde hafızam beni yanıltmıyosa Sophia'nın pasında rakip pota ile uzağında yakınında hiç kimse yokken dengesini ayarlayamayıp kaçırdığı turnikedir senin dediğin "boş turnike". Ya da Işıl'ın geçen sene final serisinde Caferağa'da kaçırdığıdır boş turnike. Ama sen o pozisyonda takımın bütün yükünü çeken bir oyuncu için turnike atamıyor dersen ben senin basketbol bilginden şüphe ederim.
 
Hepimiz saçmalıyoruz farkında mıyız? Normal sezonda içeride maçın bitimine 8 dakika kala yanlış tercihleri ile 64-56'dan maç veren, Caferağa'da 7-21'den fark yiyen, dün Alanya'dan 21-0'lık seri yiyen koça karşı dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 4-5 oyuncusundan birini tartışıyoruz.

Tamika Catchings olmasa biz o final serisine çıkamazdık. Tamika'yı ispat etmeye gerek var mı? Siz anlatmak isterken karşınızdaki şartlanmış anlamamaya inatlı biriyse yapacak bir şey yok, saçmalıyoruz derken boşa çaba sarf etmenizden bahsediyorum, yanlış anlamayın lütfen :)

He Tamika turnike atmayı bilmiyor, crossover yaparken de topu poposuna çarptırıyor, şutu da çok iyi değil yapacak bir şey yok. Ama çalışsa biraz, aşar bunları. O da öyle geldi geçti işte :)
 
Aslında sitede garip mesajlar oldukça arttı. Şunu bilmek lazım ki buraya hepimiz zevk almak için takılıyoruz. Aranızda varmı acaba " GS Baskete iki yazı yazayımda klübün durumunu düzelteyim" diyen birileri? burda kendimize has basketbol ve/veya farklı branşlarla ilgili görüşlerimizi birbirimizle paylaşıyoruz. Herkes kendi ruh haline göre durum tespiti yapıyor. Benim gibi ligin bitmesine 3 hafta varken 7 puan geride iken bile şampiyon olacağız diyen de var. Misal Kadın baskette 3te 3 gitmemize rağmen her hafta, " bu maçta görecez anyayı konyayı" diyen de var. Ruh halimiz tabii ki bizi ilgilendirir. Ama herkesin ruh halinin de bizim gibi olmasını beklememek lazım. Bu yüzden GS bu sene şampiyon olamaz diyene kızmıyorum. Tamika basketçi değil, Zafer Kalaycıoğlu hocanın kralı diyene de kızmam.

Benim kızdığım, burda kendimizin bile takmadığı bir saçma cümle yazıp ondan sonra ortadan çekilmek. Rijkaard başlığında da aynısı oldu. birileri Rijkaardmı salla yeaaa tarzı kısa cümlelerine saatlerce yazdım sonuç Rijkaard mı salla yeaaa dediler gene de. Dogmatik düşünce insanların beynine yerleşmiş. Kafalara şablon olarak bilgileri almaya başladığımzıdan beri durum böyle. Ondan sonra mesela futbolda, son 8 yıldır maça gitmemiş, maça gitmeden maç yorumlayan adamların futbol yorumlArını kendimize kılavuz bilip burada milleti delirtmeyi görev bilmişiz.

İşte Salih'in şu yazdığı cümle de bu tarz cümlelerden. Işıl için bende diyorum mesela Turnike atamıyor diye. Ama WNBA tarihinin en önemli 3-5 oyuncusundan birine turnike atamıyor demek bence alt yapısız laf olsun beri gelsin eleştirisidir. Maçı izlemiş olsa o maçta takımda isyan eden maçı kazanmaya çalışan ilk oyuncumuzunda Tamika olduğunu görürdü. Hakem faulü verse maç uzatmaya gitmeyecek maçı da kazanacaktık. Ama buradan ne Zafer Kalaycıoğlunun iyi hoca olduğu sonucu çıksın ne de Tamika'nın turnike atamadığı. Rica ediyorum burada yorum yaparken altını doldurmaya çalışalım. İş yoruma ve iddaaya kalırsa beni tanıyanlar bilir her durumdan 3 iddaa ortaya atabilirim. Altını siz doldurursunuz.
 

Üst