Eurocup Yarı Final 2. Maç | Gran Canaria 94-81 Galatasaray

Takımın kötü olması şu an hiç canımı sıkmıyor açıkçası. Bu maç bizim basketbol tarihimizin dönüm noktalarından biri olacak. Nasıl Uefa Kupasını Madrid zaferlerini açıp açıp keyifleniyorsak bu maç da öyle bir yerde olacak. Çok anlamlı bir maç çok. Alalım şu Eurocupı!
 
Hiç kafana takma Boğaç, keyfini çıkart. Bu maçı kaybetsek, önümüzdeki sene büyük itimal sıradan bir BSL takımı olacaktık.Nasıl olduğunun önemi yok.Oldu çok şükür :)

Umarım bu maçtan ders alırız ve finalde bu duruma düşmeyiz yoksa finalde olmak tabii ki çok güzel. Benimkisi büyük beklenti sonucu hayalkırıklığı oldu biraz, moralinizi bozduysam affedin:)
 
Sangli miyiz yoksa sanssiz mi,
iyi mi oynadik yoksa kotu mu,
stratejimiz tuttu mu tumadi mi,

bunlari bir turlu anlamadim. Yine saçma sapan istatistik kagidi, ilk çeyrekten itibaren beklenmedik bir senaryo.

Bir bakima skor bu kadar yuksek ise tempoyu istedigimiz gibi tutamadik diyebiliriz fakat ilk çeyrege bakinca bunun tempoyla uzaktan yakindan alakasi olmadigini goruyoruz. Adamlar 27 sayinin 15'ini (3'u saçma olmak uzere) dis atislardan buldu, tek bir hizli hucum vermedik, hucumda ise topun degerini bildik. Yani maçin oynanis sekline ve temposuna uymayan bir skor çikti. Ikinci çeyrek de az çok benzer seyretti diyebilirim, biz genelde dogru hucum kullandik, içeriyi iyi isledik, daha once yazdigim gibi baskili savunmalarinda uzunu tepeye kadar çikarip ayak hiziyla Lasme'ye top indirdik veya penetre ettik.

Ikinci yari ise açikçasi hucumda berbat oynadik. Chuck ve Errick disinda kimse sorumluluk almadi, topu dolastiramadik, Schilb uzerinden oynayacagiz diye her hucumda 10 saniye erittik, Micov gibi bir oyuncuyu bir bolum unuttuk ama o kendini hatirlatmasini bildi. Savunma kisminda ise kanimca biraz daha iyiydik ama gerek saçma sutlara devam edip atmalari, gerek kritik noktalarda adam adama geçilmemiz veya faul almamiz onlarin sinmesine engel oldu, ozellikle farki 6'ya indirdigimiz bir donem var, orada takim da hoca da darbeyi vuracak hamleyi yapamadilar.

Yine sut sayilarina bakiyorum, 40 dakikaya vurunca yine tempoyu kaçirdigimiza dair bir ipucu bulamiyorum ama adamlar oyle veya boyle 90'a çikiyorlar. Gerçekten su maçta serbest atislari girmedi diye sansli miyiz, 3'lukleri boylesine yuzdeli soktuklari için sanssiz miyiz karar veremiyorum. Kenar yonetiminin kritik hatalari oldugu kanisindayim ve Strasburg'u kuçumsersek bunlarin basimiza is açmasindan korkuyorum ama bu konulari daha sonra yazalim. Sinirden kutlayamiyorum valla. Alacaginiz olsun ne biçim takim bu ya :)
 
Bu arada maçın son saniyesindeki bloğun Albert Oliver denilen pis herife olması da ayrı bir güzellik oldu.Micov, en güzel şekilde burdan git dedi Oliver'e.
 
Anlamıyorum buruk sevincmis suymus buymus bu takım geçen senenin finalisti evinde tehlikeli sutor takım mesele her maci kazanmak değil mesele sonuç almak bakınız gecen sene ki futbol takımı 1 0 lar ile 4.yıldız geldi bu sene bjk stresi gene kaldiramiyor onun için haksızlık etmeyin atmosfer fenaydi el titremesi vb şeyler normaldir tek 5 numarayla oynamak vb yeni kurulmus yabancıları ile bence gayet başarıdır bu kuşların söylediği biz olsak kupa alırdık ben iddia ediyorum efesin Ülker'in butcelerinin 3 de 1 bizde olsa 10 yılda euroleague kupası gelirdi bunuda ergin taraftar ve gs farkiyla soluyorum kalin sağlıcakla
Şen ola Cimbom
 
Öyle veya böyle finale kaldık.Önemli olan buydu ,şu an bunu kutlamalıyız.Ayrıca Micov ne büyük basketçisin uzatmaya götüren basket ,peşine uzatmada turu getiren blok.
Arkadaşlar Abdi İpekçideki final maçı için biletler ne zaman çıkar acaba tahmininiz var mı ? Grand Canaria maçının biletleri çıkmadan önce bir renktaşımız söylemişti galiba burada.
 
Bu geceyi not alalım cocuklara anlatacagımız torunlarımıza anlatacagımız tarihi bir maç Rabbim resmen bizim olmamızı istedi unutulmaz şükürler olsun tadını cıkartalım.
 
Unutmadan ispanyol takımı mesafenin uzaklığı ve final stresi hepsi önemlidir yıllardır buralarda oynayan takımdir tecrübe olarak bizden iyiler bunlarida unutmayın.
 
İspanyolların maç bittikten sonra bize duyduğu saygıya hayran kaldım. Bunlar galibiyetten de kupalardan da zor kazanılıyor. Helal olsun adamlara spor kültürü ve medeniyet dersini canlı canlı izledik. Maç içinde ne kadar çirkinlik yapan oyuncuları olsa da maç sonunda Gran Canaria takım olarak benim gözümde büyüdü açıkçası. Tebrik ediyorum onları da
 
Aslında önemli olan sonuç ama buruk bir sevinç var.Şans ve daha önemlisi Renesesin rotasyon fetişi olmasa elenmiştik.Rotasyon uğruna kimi zaman ritim bulan oyuncuları ritmi düşmediği halde oyundan aldı ya da bizim sahadaki beşten bağımsız olarak oyuncu değiştirdiği için kimi zaman yumuşak karnımızı kullanamadı.

Yok be hocam o kadarda degil, sonucta bu iki macli skor uzerinden eleme sistemi bambaska psikolojik etmenler cikariyo ortaya. Net soyluyorum eger bu mac skordan bagimsiz olsaydi bence kazanirdik. Ikili averaj acaip bir psikoloji yaratiyor.
Ya bu arada 4/5 3 luk atan seely gitti 2/0 faul atti turu bize verdi. Bence orda kupa artik cok ta inanmasamda ilahi bir sekilde bize geldi.
Bu arada markoyu cok severdim ama iyi ki gitmis ve biz micovu almisiz. Helal olsun be vlade helal...
 
Ya bu buruklukları falan bırakın abi,bu sene kupayı almak ya da almamak olarak seneye planlamamızı yapacağı.Bir arkadaşın da dediği gibi kupayı alamazsak seneye sıradan bir bsl takımı olacağız.Ama alırsak hedef büyük olacak demek istiyorum,kafamda kadrolar kuruyorum ve aklıma dursun özbek keli geliyor.Yine de kupayı alırsak başkana elimiz güçlü gideceğiz.Bunları düşünen başka takım taraftarı da yoktur herhalde bizden başka başarı gelsin şube küçülsün diye...
 
Nasıl kazandığımızla ilgilenmiyorum, sayı farkının önemli olduğu maçlarda sahasında çok iyi olan bir İspanyol takımını elemek zor iş, ve bu Canaria'nın iç saha ortalaması 90 zaten, içerde çok yüzdeliler zaten, bizde de Schlib ve Green'in çok kötü olduğu bir ortamda, Davis ve Lasme'nin faul proglemine girdiğinide düşünürsek büyük iş başardık... Yıldızlar topluluğu Cska'nın Euroleague finalinde Olypiyakos'a son saniyede nasıl maçı verdiğini hepimiz hatırlıyoruz, kolay değil sonuçta, önemli olan finale çıkmamız, tarih şampiyonları yazar...
 
İspanyolların maç bittikten sonra bize duyduğu saygıya hayran kaldım. Bunlar galibiyetten de kupalardan da zor kazanılıyor. Helal olsun adamlara spor kültürü ve medeniyet dersini canlı canlı izledik. Maç içinde ne kadar çirkinlik yapan oyuncuları olsa da maç sonunda Gran Canaria takım olarak benim gözümde büyüdü açıkçası. Tebrik ediyorum onları da
Bence aramızdaki fark şu, bizim toplum olarak hayattan keyif alma kültürümüz yok. Güzelliklerin değerini bilme, onları yüceltme gibi kaygılarımız yok. İspanyollar belki elendi, ancak taraftarları oynanan basketboldan ve takımlarının mücadelesinden keyif aldı. Maç sonu ortaya çıkan manzara bu keyfin sonucuydu. Onların yerinde biz olsak elenmenin hırsıyla kim bilir neler yapardık? Bu forumda bile finale kalmamıza rağmen keyif alamadığını söyleyenler var. İlk defa Eurocup'ta finale kalmışız, ama hala takılacak detaylar bulup demoralize olabiliyoruz. Negatife odaklanmaya o kadar alışmışız ki, gözümüzün önündeki pozitif değerleri kaçırıyoruz.
 
" Buruk Sevinç" ifadesi bir düşünce değil duygu bildirmektedir ondan önce gelen "aslında önemli olan sonuç" ifadesi ise düşünce bildirmektedir.
 
.
CfZTf_3UsAAUJj0.jpg
 

Ekli dosyalar

  • CfZTf_3UsAAUJj0.jpg
    CfZTf_3UsAAUJj0.jpg
    53.6 KB · Görüntüleme: 42

Üst