Euroleague 2012-2013

3.periyot skoru 59-58 Anadolu Efes lehine. Maçta son periyot oynanîyor... Şaka gibi maç 76-76 sona erdi ve uzatmalara gitti. Daha kolay bir galibiyet bekliyordum açıkcası. İnşaAllah bir kazaya kurban gitmez Oktay Hoca ve ekibi de kazanırlar...
 
laboral-fb ülker maçını mutlaka izleyin çok keyifli :) kutluay ağlamaklı yorumluyor resmen maçı...

2 senedir şu lampe'yi takımda görmek istiyorum arkadaş bir türlü olmadı.bari fb ülker'e karşı oynayan bi takımda izleyeyim de keyif alayım :)
 
FB Ülker'i yine feci rencide ettiler, güle oynaya kazandı Caja Laboral. 24-25 milyon euroluk takım tokat manyağı oldu bu sezon :)

Kahrolun şikeciler.
 
Maçın bitimine beş dakika kala fark 30'ken yalandan mücadele başlamıyor mu gülmekten karnıma ağrılar giriyor. Taraftarla açık açık dalga geçiyorlar.
 
Bu arada yazmadan geçmeyelim, dün Efes-Brose maçı berabereyken ve son 3 saniye kala top Nachbar'dayken Shipp'in Nachbar'a yaptığı faulün çalınmaması büyük skandaldı. Resmen tokadı geçirdi bileğine ama hakemler görmek istemedi. Nachbar atış halinde olduğu için faul çizgisine gelecekti ayrıca. Acaba o sırada top Nachbar'ın değil de top 8 maçında Spanoulis'in elinde olsaydı hakemler yine görmezden mi gelecekti? Hiç sanmıyorum.
 
Barcelona 29-15 İlk çeyrek sonucu.. 47-31 ilk yarı sonucu.. Jerells bu Minnard için mi gönderdiler. En bûyük kozlari gitti. Erman Hoca'nin koçumuz olmadigina hergün dua ediyorum. Cidden verilmiş sadakamız varmış.. Euroleague yönetiminin de bu kupaya katılımın çehresini değistirmesi lazim. Cidden büyük seviye farklari var...
 
Beşkitaşın bu hali normal ama Fülker ciddi fiyasko bu sene.
 
Son 3 haftaya girilirken gruplarda işler bir hayli karıştı. Özellikle de Efes'in grubunda sıralama bir hayli merak konusu benim için.

Real Madrid (9-2) şu ana dek çok iyi geldi ama son 3 maçı çok zor gerçekten. Sahasında Pana ile başlayacak olan Real sonra CSKA deplasmanına gidecek. Efes maçına 0-2 gitmeleri sürpriz olmaz. Sürpriz olmaz derken Pana maçında favoriler tabi o ayrı konu. Efes de (9-2) zor bir fikstüre sahip gibi görünse de 2-0 ile gittiklerinde ikincilik garanti olabilir. Zalgiris hem Pana ile ikili hem de Unicaja ve Pana ile üçlü averajda çıkma şansına sahip değil. Çok zor olması beklenen Zalgiris maçı birazcık da olsa kolaylaştı diyebiliriz. Deplasmanda iyi bir grafik çizen Unicaja da İstanbul'a gelecek ama Efes de sahasında daha iyi oynayan bir takım. Son maçta Real'i yeneceklerini sanmıyorum ama Real 0-2 Efes 2-0 giderse Efes liderliği garantileyebilir. Olmaması için bir neden göremiyorum. CSKA da çok zor bir fikstüre sahip. Unicaja deplasmanı ikincilik için çok önemli. Kaybederlerse çıkamama durumları bile ortaya çıkabilir. Real ile evlerinde oynacaklar. Sonra Atina deplasmanına gidecekler. Ne fikstür ama. Her ne kadar maçlarını yukarıda yazsak da Pana Real ve Brose deplasmanlarına gittikten sonra CSKA'yı ağırlayacak. Unicaja ise önce sahasında CSKA'yı ağırlayacak sonra İstanbul'a gelecek. Son maçta ise Alba ile oynacaklar.

Oktay Hoca için çok zor olsa da istediğim durum şöyle;

Efes 11-3 ( Sadece Real yenilgisi)
Real 10-4 (Sadece Efes galibiyeti)
CSKA 10-4 (Sadece Real galibiyeti)
Pana 10-4 (CSKA ve Real galibiyetleri)
Unicaja 8-6 (Sadece Efes yenilgisi)

Bu durumda Efes lider bitirebilir. Haftaya Pana yenerse ve de Efes de Zalgiris'i yenerse olmayacak şey değil.

Diğer gruptan da kısaca bahsedecek olursak orada da işlerin karışık olduğunu söyleyebiliriz. Açıkçası Barcelona'nın liderliği kesin gibi. Diğer sıralama hiç belli olmasa da Olympiacos Siena galibiyeti ile ikinciliğe bir adım daha yakın. Siena evinde verdiği maçla sadece ikinciliği kaybetmedi gruptan çıkmayı da zora soktu. Caja Laboral hariç diğer takımların bir tane Türk takımlarıyla maçı olacak. Bu yüzden Caja Laboral dezavantajlı. Bu grup için açıkçası net bir şey söyleyemiyorum bu yüzden. Barcelona hariç dominant takım yok ve herkes herkesi yenebiliyor. Türk takımları hariç.
 
Barcelona 29-15 İlk çeyrek sonucu.. 47-31 ilk yarı sonucu.. Jerells bu Minnard için mi gönderdiler. En bûyük kozlari gitti. Erman Hoca'nin koçumuz olmadigina hergün dua ediyorum. Cidden verilmiş sadakamız varmış.. Euroleague yönetiminin de bu kupaya katılımın çehresini değistirmesi lazim. Cidden büyük seviye farklari var...

Adamlar lig şampiyonu olarak katıldılar ayrıca geçen sezon eurochallenge kazanmışlar. Burada yapılması gereken 4. bir Türk takımını aldırmak.
 
Real Madrid,Unicaja Malaga'ya yenilmiş :) Bu Efes adına çok güzel haber. Kerem Abi'nin dediği senaryo çıkarsa kalan maçlarda çok güzel olur. Ama dikkat edelim rakibimiz çeyrek finalde Olympiakos olmasin. Barcelona zaten hiç olmaz. Diğer kalan takımlar kim olursa olsun Efes adını rahatlıkla final four'a yazdıracaktır inşaAllah...
 
Anadolu Efes deplasmanda Zalgiris Kaunas'a 78-71 mağlup oldu. Çok kötü oldu işte bu. Bir galibiyet Anadolu Efes'in işini çok kolaylaştıracaktı ilk 2 için ama iyi olmadı bu mağlubiyet. Sağlık olsun...
 
Pana kendileri için önemli bir maçı kazandı elenmeleri için Malaga'nın 2 maçı kazanıp Pana'nın 2 maçıda kaybetmesi gerekir artık.

İlk 3 ise 9-3 e geldi.Az önce dediğim Efes'in ilk 2 şansı bitti sözümü geri alıyorum :)
 
ne kadar para harcarsan harca basketbolda ekol olmak çok farklı bir olay gerçekten. Battı denilen Yunan Basketbolu yine Final Eight'e 2 takımla girecek gibi. Olympiakos, Panathinaikos'a göre nispeten daha şanslı takım kadrosunu korumayı başardı. Panathinaikos ise resmen Diamantidis etrafında yeniden kuruldu.. Tabi burda Diamantidis'i es geçmemek gerekiyor yaş 33 şiir gibi oynuyor..
 

Üst