Euroleague 2012-2013

Bir şey sorayım, bu sezon play-off finali oynarsak gelecek sezon Euroleague'e gitme şansımız nedir? 2011-12 sezonunda olduğu gibi öneleme oynamamız da gündeme gelebilir belki.

Play-off finaliyle wild card almak. birazda diğer liglerdeki finallere bağlı biz final oynarken Bilbao-Milano falan da final oynamıştı ve lisansları olmayınca puanlamaya göre almışlardı Beşiktaş'ta zaten şampiyon olmasa dahi gideceği açıklanmıştı daha önce Euroleague'ye.
 
Playoff'ta finale çıkıp rakibimiz Efes ya da Fener olursa şampiyon olamasak da gidiyoruz EL'ye. Geçenlerde açıklandı wild card için ülkelerin sıralamaları.
 
Bazen diyorum, acaba Mahmuti bu seviyelerin koçu değil mi diye. Takımının sorunlarına mac icinde çözüm üretmekde Cok yetersiz kalıyor zaman zaman. Bizden ayrılışının sebebi de buydu zaten. Yaptıgı en iyi şey ise oyuncularına level atlatmak. Bkz: goksenin, Gordon, niksa, andric vd

Mahmuti bence, Efes'in aldığına pişman olduğu oyuncuların sözleşmeleri bitene kadar durumu idare etmesi için getirildi Efes'e. Üst üste EL galibiyetleri olumsuz havayı bir müddet dağıttı ama son iki mağlubiyet bu seviyede 'kabul edilebilir degil'
 
Oly,Ülker'e umut verdi ama sonrasînda kafasînı kırdı :) 61-69 yenikken Oly Perperoglu,Printezis,Hynes ve Spanoulis devreye girdi ve maçı 78-73 kazandı. Beter ol Ülker...
 
F Grubunda durum nedir şu anda acaba ?

Ben işin içinden çıkamadım, kim kazanırsa garantiler kim kimi yenerse çıkar ?
 
Olympiakos - Anadolu Efes ;

Anadolu Efes son anda kendi insiyatifinde olmadan Yunan temsilcisi ile eşleşti. Oktay Mahmuti geçen yılın rövanşını almak isteyecektir. Olympiakos adına elbette en büyük avantaj herşeyi sahasında belirleyebilecek olması. Onları o salonda mağlup etmek gerçekten çok zor.
Tur için şansları; % 65 Olympiakos - % 35 Anadolu Efes.



CSKA Moskova- Caja Laboral ;

CSKA için liderliğin ödülü oldu bu eşleşme elbette. Caja Laboral her ne kadar iyi bir takım olsa da dış sahada alabileceği ekstra bir galibiyetten sonra dönüp evlerinde CSKA gibi bir takıma karşı aynı konsantrasyonla oynayamazlar diye düşünüyorum. CSKA geçen yıl kaybettiği finale diğer rakiplerinden daha yakın. Tur şansları; % 75 CSKA - % 25 Caja Laboral



Barcelona - Panathinaikos ;

Bir intikam karşılaşması daha. Bu kez Pana kadro olarak eski günleri aratsa da şüphesiz en büyük eksik koç Obradovic. Barcelona turnuvada belli bir ritmi buldu, grubunda liderliği de aldı. Sürprize açık bir eşleşme olabilir bu da Pana'nın isim büyüklüğünden. Tur şansları; % 70 Barcelona - % 30 Panathinaikos



R. Madrid - Maccabi ;

Madrid ekibi grubunda ikinci olarak çoğu kişiyi yanılttı. Ekstra mağlubiyetler aldığını söyleyebiliriz bu bağlamda. Maccabi'yi grupta diğerlerinin önüne atan tek şey var. Türkiye'yi temsil eden 2 tane beceriksiz takımı içeride-dışarıda yendiler ve 4 galibiyet buradan çıkarttılar. Maccabi'nin hemen arkasında kalan takımlardan Khimki ve Siena bu beceriksizlere verdikleri 1 maç ile turu ellerinin tersi ile ittiler. Tur şansları; % 60 R.Madrid - % 40 Maccabi



Beşiktaş JK - Fenerbahçe Ülker ;

Şüphesiz eşleşmeler içinde sonucunu tahmin etmenin en zor olduğu ve merakla beklenen eşleşleşleşleşleleşeşleş.. haha.. =)
 
Beşiktaş toparlandı. Bir zahmet de toparlanmaları gerek zaten.

FB'de Bo, Batiste, Ömer oynamıyor. (Bo sakatlandı maçın başında)
 
Allah-u Tealâ bizi bu sene 2 büyük felaketten kurtarmış. 1)Erman Kunter, 2)İlkan Karaman aptalı. İlkan'ın kendi potasına attığı 10.sayı ve hücumda berbat savunmada ayrı berbat.
 
Son anlarda Beşiktaş'tan üst üste 2 mola geldi,akabinde fark 7 sayıya çıkınca Fenerbahçe Ülker mola aldı.Sonuncu olmama mücadelesi tam gaz devam ediyor. :)
 
Çizgideki FBÜ'lü faul çıkar ümidiyle kendini yere attı,hakemler yemedi. :) FBÜ sonuncu bitirdi grubu.Son anlarda tüm ülke TV'ye kilitlendi,zaiyat sınırlıdır umarım.
 
Beşiktaş 80-73 kazandı, FB Ülker grup sonuncusu oldu :) Gerçi baya baya eksik oynadılar ama olsun, "vesikalı" oldular. Sonunculuk yakıştı :)
 
Nefesler tutuldu; tüm Türkiye bu maça kilitlendi! Sonuncu olmama mücadelesi nefesleri kesti. :D

Beşiktaş'ı tebrik etmek lazım. 5 milyon bütçeyle 20 milyonluk Fenerbahçe'yi geride bırakmayı başardırlar. Bu seviyede 18 sayı geriden gelip 7 sayı öne geçmek de kolay değil.
 

Üst