Euroleague 2012-2013

Nedim Karakaş : Sezon başında federasyonda yapılan toplantıda takvim konusunda belirlenen prensiplerin dışına çıkıldığını görüyoruz. Perşembe günü Euroleague’de Real Madrid ile oynayan Anadolu Efes, Cumartesi veya Pazar günü Mersin deplasmanına gidebilirdi.

:) :) :)
 
Bu arada dün İhsan Bayülken de ipin ucunu biraz kaçırdı gibi :) Beşiktaş 18 sayıdan geri dönmek üzereyken FB Ülker'in yaptığı top kayıplarında Beşiktaşlılığına yenik düştü. STEPSS, EVET EVET HATALI YÜRÜME diye bağırması falan tuhaf oldu :)
 
Avrupa'da gelenek sahibi takımların kadroları revize olsa da, bütçeleri ciddi kayıplara uğrasada aynı oyun düzenini sürdürerek zirveye oynadıklarını görüyoruz.

Bu sezon Panathinaikos ve Olympiakos'un bu kadar başarılı olacağını tahmin etmiyordum. Her ikisi de Avrupa'nın en değerli iki koçunu kaybetti. Ancak, yine aynı oyun kalitesine, seviyesine çok yakınlar. Özellikle Pana neredeyse kadrosunu tamamen yenilemesine rağmen mükemmel randımanla oynuyor. Dün Barça'yı mağlup etmlerine çok az kalmıştı ki, uzatmalarda Navarro'nun önderliğinde kazanan ev sahibi oldu.

Eşleşme tahminlerim:

CSKA: 3 - Caja Laboral: 0
Olympiakos: 3 - Anadolu Efes: 1
Barselona: 3 - Panathinaikos 2
Real Madrid: 3 - Maccabi: 2
 
Pana, dün akşam salladı ama yıkamadı. Bana göre, Pete Mickeal'ın sezonu kapamasının ardından Barca'nın bu kupayı alması zora girdi. Çok kilit oyuncuydu onlar için ve yokluğu direkt hissediliyor.
 
Efes maçının bir çok önemli noktası var, başta girmeyen üçlükleri ısrarla zorlamaları, Vujacic'in formsuzluğu, Farmar'ın savunmadaki hataları.. sonuna kadar götürdüler belki Law'ı gerçirmeseydi, alabilirlerdi maçı. Printezis'de baya ekstra oynadı.
 

Üst