Anadolu Efes'in dün aldığı rahat galibiyet, tekrar yapabilecekleri konusunda taraftarlarına ümit verdi. Ben buradaki ikinci maçı da kazanacaklarını düşünüyorum, fakat deplasmanda sezon başından beri oldukça kırılgan bir oyun yapısına sahipler, ki Yunanistan semalarında oynanacak bir Final8 son maçında ekstra karakter koymak gerekecektir.
Hemen her sezon başlangıcında oralar hedef olarak gösterilse de, en son 11 sene önce bir Türk takımı Final4 yapmış ve o zaman da başında Oktay Mahmuti varmış. Eurolig'in resmi sitesinde genelde bu noktaya atıfta bulunuluyor. Böyle bir başarının tekrarlanmasına Türk basketbolunun oldukça ihtiyacı olduğunu düşünüyorum, özellikle İspanya'dan sonra en pahalı ikinci lig olduğumuz düşünülürse, bu yatırımların karşılığının alınması gerekiyor.
Kritik nokta hemen herkesin hem fikir olduğu gibi, uzun rotasyonundan alacakları katkı gibi duruyor. Efes'in iki pivotunun da ciddi bir boy avantajı var, Barac'tan bunu beklemek zor olsa da, en azından Semih'in kalan iki maçı da oldukça agresif bir şekilde oynaması gerekiyor, gerisi zaten gelecektir.
Son olarak, Eurolig oynanmaya başladığından beri, hiçbir takım 2-0'dan geri gelerek bir Final8 serisini kazanamamış, Efes bu konuda da bir tarih yazabilir, yeter ki en az Olympiakos kadar mücadele etsinler.