Euroleague 2012-2013

63-59 Barca öndeyken Jasikevicius'un kullandığı (ve kaçırdığı) çok erken üç sayılık atış çok gereksizdi ve belki de serinin kaderini belirledi Sarunas.
 
63-59 Barca öndeyken Jasikevicius'un kullandığı (ve kaçırdığı) çok erken üç sayılık atış çok gereksizdi ve belki de serinin kaderini belirledi Sarunas.

Ağabey bende sizinle hemfikirim. Sarunas gibi bir tecrube sahibi kişiye hiç yakîşmayacak gereksiz bi atıştı bence de. Sanırım bir an önce maçı bitirmek istedi. Ama bence maçı hata seriyi kaybettiren bi hata oldu..
 
Pana-Barça maçını izleyince derin bir ah çekiyor insan, hele OAKA´da yaratılan atmosferi görünce...

Son dakika içerisinde verilen kritik bir karar vardı, hakemler emin olabilmek için görüntüleri izleyip karar verdi. Hakemler yanlış karar verebilir -kaldı ki o pozisyonda verilen ilk karar doğruymuş- ama adil olma çabasını görmek güzeldi. Keşke bizim hakemlerimizde yeri geldiğinde egolarından ve eyyamcı kişiliklerinden sıyrılıp karar verme çabası içinde olabilse diyor insan.

Parkedeki mücadele ise apayrı bir keyifti. Basketbola doyurdu iki takım da. Diamantidis deyip susuyorum...
 
EuroLeague Bütçeleri:

1. CSKA Moscow - €45 million euros


2. Barcelona Basquet - €30 million euros

3. Real Madrid - €30 million euros

4. Fenerbahce - €27 million euros

5. Efes - €23 million euros

6. Olimpia Milano - €20 million euros

7. Olympiacos - €19 million euros

8. Khimky Moscow Region - €19 million euros

9. Panathinaikos - €17 million euros

10. Maccabi Tel Aviv - €15.5 million euros

11. Baskonia Vitoria - €12 million euros

12. Zalgiris Kaunas - €12 million euros

13. Malaga - €12 million euros

14. Montepaschi Siena - €10 million euros

15. Alba Berlin - €10 million euros

16. Cantu - €8.5 million euros

17. Brose Baskets - €8 million euros

18. Cedevita - €7 million euros

19. Besiktas - €7 million euros

20. Lietuvos Rytas - €6 million euros

22. Elan Chalon - €5.5 million euros

22. Prokom - €5 million euros

23. Partizan - €4.5 million euros

24. Union Olimpija - €4 million euros
 
83-72 maç sonucu. Seride durum 2-1 oldu. 4.maç Cuma günü İpekçi'de oynanılacak tekrar. Jamont Gordon 13 sayı 9 ribanut 7 asist ile maça damgasını vurdu. Muhtemelen haftanın MVPsi olacak. Farmar 17 sayı ve Semih 15 sayı 9 ribanut ile Gordon'a yardım ettiler. Tebrikler Oktay Mahmutu,teşekkûrler Anadolu Efes :)
 
İlk iki maça göre en büyük fark Efes'in maçın başından itibaren kazanacağını tribünlere ve tvden izleyenlere hissettirmesiydi bence. O kırılgan ve çaresiz görüntüden kurtulmuşlardı.

Özellikle Savanovic ve Gordon büyük karakter koydu, tebrikler Oktya hoca ve Efes'e.

edit: Önder abi, rakamları nereden aldınız? Beşiktaş'ın bütçesi çok abartılı gibi geldi bana. Bildiğim kadarıyla 5 milyon dolarla yola çıktı Beşiktaş. Hatta bir Beşiktaşlı arkadaşım 4 milyon dolar olduğunu söylemişti bir defasında. Milano, Khimki ve Olympiacos'un bütçesi de daha düşüktür bence.
 
Barca, Pao, Maccabi, Alba Berlin (özellikle bu saçmalık geldi bana), Oly'den emin değilim ama pahalı isimler var orada. Bu takımların bütçesi fazla geldi listedeki, Maccabi ve Alba acayip özellikle... Khimky'de Davis, Planicic gibi isimler çok yüksek miktarlar kazanıyor zaten kriz de bu yüzden patlak verdi, seneye düşürecekler bütçeyi, doğrudur onların bütçe bu miktara yakındır.
 
Bütçeler banada fazlaymış gibi geldi Yanlış hatırlamıyorsam Cska Sene başında 30 Milyon Euro harcayacağını açıklamıştı.

R.Madrid'in Barcelona'dan fazla diye biliyorum ben bütçesini çünkü Barcelona da sene başında maddi durumu iyi değildi.Lorbek'e 3 Milyon euro maaş vermek için bile bazı oyuncularını göndermişlerdi.Ndong içinde Galatasaray'ın verdiği maaşı karşılayamayız demişlerdi.

Panathinaikos-M.Siena da fazla gibi Panathinaikos tüm kadrosunu kaybetti.Siena da sponsor bulamıyordu az daha çok daha düşük bedelle Montepaschi devam etmişti.
 
Anadolu Efes'in dün aldığı rahat galibiyet, tekrar yapabilecekleri konusunda taraftarlarına ümit verdi. Ben buradaki ikinci maçı da kazanacaklarını düşünüyorum, fakat deplasmanda sezon başından beri oldukça kırılgan bir oyun yapısına sahipler, ki Yunanistan semalarında oynanacak bir Final8 son maçında ekstra karakter koymak gerekecektir.

Hemen her sezon başlangıcında oralar hedef olarak gösterilse de, en son 11 sene önce bir Türk takımı Final4 yapmış ve o zaman da başında Oktay Mahmuti varmış. Eurolig'in resmi sitesinde genelde bu noktaya atıfta bulunuluyor. Böyle bir başarının tekrarlanmasına Türk basketbolunun oldukça ihtiyacı olduğunu düşünüyorum, özellikle İspanya'dan sonra en pahalı ikinci lig olduğumuz düşünülürse, bu yatırımların karşılığının alınması gerekiyor.

Kritik nokta hemen herkesin hem fikir olduğu gibi, uzun rotasyonundan alacakları katkı gibi duruyor. Efes'in iki pivotunun da ciddi bir boy avantajı var, Barac'tan bunu beklemek zor olsa da, en azından Semih'in kalan iki maçı da oldukça agresif bir şekilde oynaması gerekiyor, gerisi zaten gelecektir.

Son olarak, Eurolig oynanmaya başladığından beri, hiçbir takım 2-0'dan geri gelerek bir Final8 serisini kazanamamış, Efes bu konuda da bir tarih yazabilir, yeter ki en az Olympiakos kadar mücadele etsinler.
 
Olympiakos'u bu sene çözemedim ben. Sanki maç seçiyorlar gibi. İsteseler Efes'i dün de yenebilirlerdi. Yıl içinde birçok kez bazı maçları sallamadılar.
 
OAKA'da sırf insan kafasından ibaret bir karşı tribün vardı. :) Ukic hiç gitmiyor şu ortamın büyüsüne.Sezon içinde katkıları olsa da takımın yarısı sinekten yağ çıkarırken bal yapmayan arı halleriyle eğreti duruyor.
 

Üst