Euroleague 6.Hafta | Galatasaray 89-87 Olympiacos

Printezisin şutu girseydi ben vefat ederdim muhtemelen. Şakası bir tarafa takım hem özgüven kazandı hem de Dentmon,Diebler ve Thompsonı kazandı. İlk etapta yapılması gereken Russı yollamak
 
Şükürler olsun..Gerçekten haftalarca yazdıklarımızın gerçekleştiği bir maç oldu..Dieblera pozisyon hazırladık, takım halinde diğer maçlara nazaran iyi savunma yaptık ve hücumda yüksek yüzdeyle oynadık..Sanırım taraftarlar olarak bizler başka bir şey istemiyorduk sezon başından beri..

Dentmon,Diebler ve Tyusa gerçekten özel oynadı bugün..Dieblera pozisyon hazırlamak bu takımın en önemli işi olması lazım..Keşke Sinan'ın aynından bir tane de guard bulsaydık, ikili oyunları oynayabilecek..Hocada bugün maçın içindeydi(kaç haftadan sonra) umarım böyle devam eder artık!!

Maçı izlerken ah dedim biraz daha dengeli bir kadro kursaydık bugün 2. veya 3. galibiyetimizi alacaktık..Bugün ortaya karakter koyan tüm oyuncuları yürekten kutluyorum..Bu maçı kaybedebilirdik ama sahadan dimdik ayrılırdık!! Bu taraftar sizden bu oyunu istiyor.Teşekkürler Yenilmez Armada!!
 
Müthiş bir galibiyet oldu gerçekten çok ihtiyacımız vardı ancak ben hocaya hala hiç bir şekilde güvenmiyorum takım bana hala güven vermiyor. Bu maçta iyice belli oldu ki Schilb ve Rus mutlaka gönderilmeli ve Rus'un yerine bir guard takviyesi yapılmalı...
 
güzel bir galibiyet aldık. ama galibiyetten çok daha fazlasını kazandık;
** mağlubiyet serimiz sonlandı.
** dieblerı kazandık ve özgüven geldi kendisine. şut kaçırmadan maç bitirmek saf şutör için müthiş bir motivasyon kaynağı olur.
** pota altında thompson'u kullanmayı hatırladık.
** bu takımın güzel bir savunmadan sonraki -zaten olan- atış potansiyelinin 2 katıyla mücadele edebildiğini gördük. artık savunma da yapma zamanı beyler yalnızca hücum yapmak yok.
** micovun hafiften form tutmaya başladığını ve en kritik yerlerde şut kullanmaya başladığını gördük.
** russ smith ve blake schilb'in şu takıma artık olarak -en azından euroleague'de- bir şey katmadığını gördük. umarım ergin atamanda görmüştür. keza -3 PIR ile oynayan bir schilb vardı bugün..
** en önemlisi ergin atamanın kafasını toparladığını ve seri yenildiğinde mola alması gerektiğini, saçma sapan rotasyonun takımı aşağı düşürdüğünü, savunmanın bu ligde olmazsa olmaz bir unsur olduğunu hatırladığını gördük. umarım schilb sevdasındanda vazgeçer. ve şu saçma sapan hedef maç muhabbetini bi kenara bırakır. kazan ve fb maçlarını alsaydık bu maç hedef maçı olur muydu acaba ? ergin hoca her maça galibiyet parolasıyla çıkmaya başlarsa bu oyuncularda ona eşlik eder elbet.

**** Haydi devamı gelsin. Artık galibiyet serimizi bu maçla başlatalım.
 
Belki size durum 1-5 olduğu için komik gelecek ama şu takımda russ-pleiss yerine errick-lasme olsaydı çok ama çok farklı bir takım olabilirdik. Final-four'u zorlayabilirdik.

Schilb'inde olmadığını varsayıyorum. Kendisi safi zarar olmakla beraber emir'in dakikalarını çalıyor.
 
İkinci ve üçüncü periyod harika savunma yaptık. Ama son periyodta kaybetmeye alışmış bir takım için acaba yeni mi stresi çıktı. Savunmada takımı ateşleyen Thompson'ın Milutanov önünde etkisiz kalması, takımın hücumda ve savunmada diğer iyileri Dentmon ve Daye'in faul problemleri maçı krize soktu. Sonuçta Tyus acabaları bitirdi ve kazandık...

Maçta iyiler;
Tabiki başta Dentmon. Sadece sayı atmadı, takımı organize etti ve en önemlisi liderlik yaptı. İlk periyodtaki krizin çabuk aşılmasını sağladı...
Diebler...Tek kelimeyle harika oynadı.
Tyus...Her maç bu listede zaten. Kötü başladı ama iyi bitirdi. Son periyodta takımı muhtemel bir kaostan kurtardı...
Takım savunması...İstenildiği zaman bu takımın savunma yapabileceğini dosta düşmana gösterdi...
Olimpiyakos...Maçı almak için herşeyi denediler, 2. periyod hariç çok iyi oynadılar. Sevindiğim noktalardan biri de bu. İyi bir Olimpiyakos'u yendik...
Birch ribaundlarda bu kadar geri düşmemizin ana nedeni...
Spa...Çok büyük bir oyuncu...
Ve tabiki...Nihayet maç kazanmamız. Özgüvenin gelmesi...

Kötüler;

Russ, Russ, Russ....bu adam takım oyununa ihanet için yaratılmış. 2. periyodta Olimpiyakos adına bencten daha iyi bir adam gelemezdi, gelemedi de...
Schilb, istikrarsızlığı devam ediyor. Bu maç kötüydü...
Seyirci...Eskisi kadar coşkulu değil ve salona gelmiyor. Kötü sonuçlar bunun bahanesi olamaz. Kızılyıldız taraftarı örnek alınmalı. Takımlarını 20 sayı yenildikleri maçtan sonra bile alkışlayacak kadar seviyorlar...
İstatistik kağıdına yansımayan ve paniklenen 4. periyod sonrası düşen iyi savunma...

Hem iyi hem kötüler;
Maça takımını çok iyi hazırlayan, bir haftada nasıl savunma yapılmasını takımın büyük çoğunluğuna anlatan, molaları zamanında alan, oyuncu değişikliklerini yerinde yapan Ergin Ataman...
Ama kendisine her maç ihanet etmeyi sürdüren ve kadroya dahi alınmaması gereken Russ'ı hala önemli dakikalarda sahaya süren, lig maçlarında iyi oynayan Predzic'i nedense Avrupa'da oynatmayan, Pleiss'ı Milutonov karşısında çok geç hatırlayan Ergin Ataman...

İhtiyaçlar
Kritik anlarda topu eline alabilecek, oyunu okuyan bir oyun kurucu. İsterse hiç şutu olmasın önemli değil, oyunu okusun yeter...
 
Cok dogru bir tespit . Gecen yıl eurocup'ın kazanılmasında başrol oynayan mcc collum ve lasme gibi iki büyük karakteri kaybettik . Yerlerine ise katkı yerine sadece zarar veren smith -pleiss hamlesi . Çok ince bir çizgi var...
 
Lider Dentmon, dar rotasyon ve mucadele, bize oyuncu degil bunlar lazim iste, hocanin israrci olmasi lazim mac icinde 7-8 kisi oynayip hep basariya ulastigi sisteme.
 
Mücadeleye, 87 sayı yememize rağmen savunmaya, hocanın maça çalışmasına ve maçta takımla beraber savunma yapmasını gördükten sonra galibiyette ardından geldi.

takım olarak kendimizi acayip strese sokmuşuz. Maçın başında yapılan hucumlar doğruydu (hocanın dediği gibi) ama girmeyince fark 10-12 oldu. Micov formsuz gerçekten. Daha dönemedi tam olarak şimdide parmağı sakatladı, umarım buda çok etkilemez onun yüzünden de fark açıldı.

Olumlu enerji ile takım , takım gibi olabilir. Dentmon bugün savunmada gayret gösterip, potaya da gitti.

Fauller yüzünden Kızılyıldız maçını kaybettik.Tyus 2-0 atmıştı. Bugünde az kala veriyorduk. Buda takımın özgüveninde ki sıkıntının sonucu. Umarım bunu atlatmışızdır.
 
Özgüvenimiz gelmiştir umarım.
Sonraki maç deplasmanda da olsa gidilebilecek en rahat deplasman Zalgiris, sonra içeride ardarda Daçka ve Barca maçları var.Sonra yumuşak Boskania deplasmanı. Zalgiris galibiyeti ile dönersek, Diğer 3 maçıda alırız.

he arada FB maçı varki onu aldık mı değişik yerlere gider takım.
Ligte Russ ın lisansı olmadığı için avantajlı başlıyoruz. :)
 
bunu yazdım diye galatasaray sözlükte beni felç ettiler, ofsayt yağmuruna tuttular. ntvsporun gösterdiği maçları izleyerek basket takımını tanıdığını sanan genç schilbçiler bana schilb'in tek başına bu hafta oynanan trabzon maçını tek başına kazandırdığını söylediler. vaaay be :)
 
Şunu da soyleyemek gerek sinan 12 asist yaptı. Ama russu gonderip playmaker özelliği agir basan bir guard alirsak savunmasi standard. Fena takim oliriz

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Sahada her saniye bir geberik muhakkak oluyor. Diebler suanda sahada insallah bir iki tane sokarda en azindan savunmada goturdugunu geri getirir.
Bu başlığı yeni okuyorum normalde yazmayacaktım ama maç kötü giderken habire yardırmışsın normal de koça adamsan, dieblara geberik demek hoş değil be dostum :(
Az şu takım için çabalayan insanlara saygı. Bak ben de çok eleştiriyorum Atamanı ama hakaret ya da kötü söz kullanmaya gerek yok.

Henüz geri kalanları okumadım ama bugün dieblar cidden iyi savunma yaptı her topa el uzattı, çabaladı, geri adım atmadı. Uzun yardımlarını gayet iyi yaptı.

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Euroleague 6.Hafta | Galatasaray - Olympiacos

Bu başlığı yeni okuyorum normalde yazmayacaktım ama maç kötü giderken habire yardırmışsın normal de koça adamsan, dieblara geberik demek hoş değil be dostum :(
Az şu takım için çabalayan insanlara saygı. Bak ben de çok eleştiriyorum Atamanı ama hakaret ya da kötü söz kullanmaya gerek yok.

Henüz geri kalanları okumadım ama bugün dieblar cidden iyi savunma yaptı her topa el uzattı, çabaladı, geri adım atmadı. Uzun yardımlarını gayet iyi yaptı.

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben yazdiklarimda hakaret goremiyorum. Atamana mac boyu yardirdim suanda da yardiracak minimum 5 kalem sayarim kazanilan maca ragmen. Hatta vaktin varsa koc geldiginden beri yazdiklarimada bakabilirsin. Geldigi gunden beri canhiras savundum suan savunulacak hicbiri tarafi yok bu macida vermek icin elinden geleni yapti.

Keza diebler geldiginden beri hazirlik maclari dahil hangi macta buna yakin top oynadi? Hem savunmada kara delikti hem hucumda geberikti. İnsalah bundan sonra bu ivmede devam eder.

Russ ve Schilb i unutmussun onlarda geberik belki Russ duzen oturursa katki verir digeri umitsiz vaka Trabzonda bile kilit oyuncu rolunde oynayamaz suan. Onlarinda tek macini mi bekleyeceksin alinti yapmak icin?

Bu takim benim takimim bu adamlarda buraya kara kasimiza gozumuze gelmiyor sahada mucadele gormek istiyoruz sut girer cikar o ayri mucadele edene cabalayan saygi gorur seninde dedigin gibi.

Suanda 3 galibiyetimiz olmasi gerekiyordu. Bu galibiyet bize ozguven kazandirir lakin gelecek adina umutlu degilim. Son topta devre biterken Goksenin dururken Russ tercihi nelere maloldu izledik, Schilb israrini izliyoruz koc once ders cikardigini dogruyu buldugunu gostermeli biraz rahatlayinca bu adamlari evladiymis gibi sahaya atip isler boka sarinca isik hiziyla kenara almasindan biktim. Bugun kazandik her zaman bu coaching hatalariyla kazanamazsin kazanamiyoruzda zaten. Once bunlar duzelmeli bunu gormek icinde gelecek maclari beklemek lazim.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
2.yarıda kenardaki Ergin Ataman çok iyiydi. Takımla birlikte oynadı, takım maça inandırdı onu o da hakkını verdi.Umarım böyle devam eder. Bu arada Diebler geçen maç Carrollı da iyi savundu. Diğer oyunculara nazaran savunmada daha çok çabalıyor ve sağlam duruyor.
 
Bugün oyunun her alanında özverili oynayan bir takım izledik. Skor 20-8 olduktan sonra takımın verdiği reaksiyon inanılmazdı. Verdiğimiz hücum ribauntları sonucu yediğimiz ikinci şans sayıları olmasa ve Mantzaris bu kadar ekstra atmasa maç daha erken de bitebilirdi. Demek ki neymiş bu takım dar rotasyonla maçlarını kazanabilirmiş. Ha bu arada unuttum sanmayın Russ ve Schilb acilen bu takımdan gitmeniz gerekiyor....
 

Üst