Şimdi oyunda hala en azından ilk 10 şansı olan kullanıcıların ilk 10 ile aralarında ortalama 150 puan fark var. bu 150 puanlık fark nasıl eritilir?
geriye 15 hafta artı playoff ve final four maçları kaldı. playy off ve f4 maçlarında herkesin kadrosu aynı olacağına göre sadece 15 haftamız var. hafta başına 15-20 puan istikrarlı olarak herkesten fazla almak gerek. şansımız varsa bazı haftalarda 40 puan olur bu.
oyunun ilk 15 haftasında, 150 puan fark atmak kolaydı. çünkü oyunun başı sürprizlere açıktı. son 15 haftada 150 puanlık farkı kapamak kolay olmasa gerek. benim planlarıma göre yapılması gereken:
25. haftaya kadar risk almadan oynamak, yani kimseyi geçmeye çalışmadan, bilakis geçilmemeye uğraşarak en azından konumumuzu sabitleyerek, başka risk alanların aldıkları bu risklerin tutmamasını bekleyeceğiz. biz çoğunluk ne yapıyorsa onu yapacağız. yani en azından geri düşme ihtimalimizi ortadan kaldıracağız. mesela bu hafta için vesely'yi kaptan yapanlar falan olmuş. helal olsun onlara. biz ne yapacağız peki? genel olarak bu hafta kim kaptan yapılmaya müsait, genel çoğunluk kimi kaptan yapıyor? shved'i. o zaman bizim kaptanımız da shved olacak. doncic'in 40 yapması hiçbir şey değiştirmez. (ilk 1000'de çok fazla takımı olanlar, kaptanı bu ilk 3'lüye duruma göre dağıtabilir) ama genel çoğunluk ne alıyorsa onu alacağız. genel çoğunluğun ne yapması ihtimal dahilindeyse onu yapacağız. en azından konumumuzu sabitlemek için. özetle, maç içinde kalmak.
bunu somutlaştırırsak, örneğin gs liginde çok büyük farkla öne fırlayan uğur ortaç ve niyazi bey, son haftalarda bir hayli geri düştü. ben bir strateji hatası olarak görüyorum bunu. konumlarını sabitlemekten öte, fazlaca risk aldılar; genel çoğunluğun kadrosunda bulunmayan birçok isme kadrolarında değişik haftalarda yer verdiler. nitekim risk tutmadı. konumları muazzamdı ama yapmaya çalıştıkları ataklarla geri düştüler. nitekim oğuzhan da bunun kurbanı oldu.