EUROLEAGUE İçin Saldır GALATASARAY!

olsun ön eleme'yi geçip gideceğiz euroleague'e. yerli transferlerimizden memnunum şimdi çok gecikmeden 3 tane üst düzey yabancıyla anlaşmalıyız. ön elemede bize rakip göremiyorum.

Bende sizlere katılıyorum resmen JBT geçtiler bizimle. Ama benim anlamadığım Milano takımı yıllardır El oynuyor ve yıllardır da TOP16 ya kalamıyor. B.Cantu, AJ.Milano vb.takımlar direk EL'de oynayıp G.Saray oynayamıyorsa gerçekten büyük sorun var.

Ya biz biryerde hata yapıyoruz ya da sorun Uleb'de.

Hadi ya cok kotu oldu fakat moral bozmamak lazim tabi ancak sunuda soylemeliyim bu kararin aciklanacagi tarihe yani bugune kadar da maalesef pek etkili olmadik. Yani su varki rakiplerimiz Avrupanin iyi oyunculariyla anlasirken biz cok sessiz kaldik eger 2 tane flas eurolig te iyi taninan oyuncuyla anlasip vizyonumuzu belli etseydik bu cardi biz alirdik diye dusunuyorum

1 2nd France (Nancy)
2 2nd Russia (Khimki)
3 2nd Turkey (Galatasaray)
4 3rd Greece Paok
5 1st Belgium (Charleroi)
6 1st Latvia (VEF Riga)
7 2nd Lithuania (Rytas)
8 NLB Montenegro (Buducnost)
9 1st Czech Republic (Nymburk)
10 3rd France (Gravelines)
11 3rd Turkey (Banvit)
12 ASVEL Villeurbanne WC France
13 Bc Donetsk WC Ukraine
14 Cibona Zagreb WC Crotia
15 Turow WC Poland
16 Alba Berlin WC Germany

11 sıralamaya kadar gelenler kendi başarısına göre gelmişlerdir.11'den sonraki takımlar wild card verilerek elemeye girmeye hak kazanmışlardır.
Bizi en çok zorlucak 2 takım var biri khimki diğeride rytas inşallah bunlarla eşleşmeyız...

Hadi ya cok kotu oldu fakat moral bozmamak lazim tabi ancak sunuda soylemeliyim bu kararin aciklanacagi tarihe yani bugune kadar da maalesef pek etkili olmadik. Yani su varki rakiplerimiz Avrupanin iyi oyunculariyla anlasirken biz cok sessiz kaldik eger 2 tane flas eurolig te iyi taninan oyuncuyla anlasip vizyonumuzu belli etseydik bu cardi biz alirdik diye dusunuyorum
kararda kadro kalitesi de bir tercih etkenidir sonuçta ve biz yabancı oyuncu almadık. bir etken olabilir tabi.

Milanonun neden A lisansı aldığına dair düşüncelerim:
-Yıllardır Euroligde oynayan bir takım. 3 defa eurolig şampiyonu
-İtalya ligini defalarca kazanmış, geçen sene 3. bitirmiş sezonu
-Bütçeyi artıracaklarını söylediler ve Omer Cooku transfer ettiler
-Kadrosunda biçok yıldız car, Pecherov, Macoulis, Jaaber, Hawkins, Greer, Petravicius, Eze, Mordente...
-Milano şehrinden bir takım olmalı düşüncesi
-Romanın kaybettiği lisansın yine bir italyan takımına verilmesi
-Hala güçlü olan İtalyan lobisi

Bizim alamama nedenlerimiz:
-isteğimizi göstermiş olmamız ama bu konuda somut bir adım atılmaması
-Yıldız isimlerin transferinin gecikmesi, sansasyon yaratmamamız
-İstanbuldan 3 takım istenmemesi
-TV yayınlarındaki belirsizlik

Almamız için nedenler:
-TBL finali ve başarılı bir final serisi
-Oktay Mahmudinin Eurolig nazarında etkisi
-Y.final ve final serisindeki taraftar coşkusu
-Sosyal ortamlarda taraftarın isteğini dile getirmesi

İlk iki bölümdeki maddeler 3'ye ağır basmış olacakki A lisansı Milanoya gitti. Bundan sonra elemelerde hem takım hem taraftar olarak Euroligi hakkettiğimizi ulebe göstermeliyiz.

Hadi Milanoya verilmesine eyvallah.Adamların tarihleri taraftarları falan var.Hem sağlam takımda kuruyorlar.Ama Cantu ne abi ya.İlla bir finalist alınacaksa bu biz olmalıydık.Cantunun yerinde biz olmalıydık.Çok merak ediyorum aldıkları Cantu ne yapacak şimdiden söylüyorum.Gruplarda 2 galibiyet alsın ben burdayım.

Hadi Milanoya verilmesine eyvallah.Adamların tarihleri taraftarları falan var.Hem sağlam takımda kuruyorlar.Ama Cantu ne abi ya.İlla bir finalist alınacaksa bu biz olmalıydık.Cantunun yerinde biz olmalıydık.Çok merak ediyorum aldıkları Cantu ne yapacak şimdiden söylüyorum.Gruplarda 2 galibiyet alsın ben burdayım.
ispanya yunanistan italya rusya ve fransa ülkeler sıralamasında bizim üstümüzdeler bu yüzden onlar direk gidiyor o listede bu sezon sonunda yenilecek bizde layık oldugumuz yere gelecegiz inşallah...

Sağlık olsun.A lisansını alamadık ancak önümüzde Euroleague ön eleme maçları olacak.Umarım 1-2 nokta transfer ile kadromuzu güçlendirip,uzun zamandır beklediğimiz arenaya ayak basmış oluruz.

Khimki & Rytas'a ilaveten Cibona da gelmez inşallah. Ne olur ne olmaz adamların hem salonu & atmosferi hem de basketbol kültürleri var...

CAntu italya finalisti olarak doğrudan katılıyor zaten orada bir seçim yok aslında.

Milanoya verileceği belli idi zaten artık iki önemli nokta var birincisi İstanbula almak önelemelerden birini ikinciside mümkünse Khimki ve Rytas'ın diğer grupta yer alması bir seri başı sistemi olacak mı olacaksa neye göre olacak bunlar önemli.

ŞAmpiyonlar ligine ilk girdiğimiz yıl aklıma geldi
Hatay dan Konağa kadar koşmuştum troleybüsün ardından sevinçten
M.United ı elemiştik biliyorsunuz.
Şimdi de neden olmasın
her zaman ilkleri başarmışızdır
inanıyorum başaracağız

ispanya yunanistan italya rusya ve fransa ülkeler sıralamasında bizim üstümüzdeler bu yüzden onlar direk gidiyor o listede bu sezon sonunda yenilecek bizde layık oldugumuz yere gelecegiz inşallah...

Yeni liste o kadar iç açıcı olmayabilir Türk takımlarının doğru dürüst bir başarısı yok son 3 senedir bu yıl da bir patlama olmazsa daha geriye gidilmezse iyidir

4-5 sezonun haricinde 20 sezonu çöpe gitmiş bir takımdan bahsediyoruz.O yüzden iğneyi her daim kendimize,Galatasaray yönetimlerine batıralım.Cantu'nun olduğu Euroleague gruplarına kalamazsak benim de içim cız eder.Ama ilkokul yıllarımdaki Euroleague 'Bologna takımlarından hangisi şampiyon olacak?' sorusundan ibaretti.Bazı dengeler bir anda değişmiyor.
Sezon başı ne hedeflediysek gerçekleştirdik.Transfere kafa patlatırken,wild carda üzülürken bunları dikkate alalım.Bu heyecanı az beklemedik.Keyif almayı bilmemiz lazım.:)

Eurolig elemeleri için şehirler ne zaman resmen belli olacak? En azından İstanbul için ciddi baskı yapmamız lazım. Muhtemelen her takım kendi şehrinde oynamak için lobisini kullanıyordur. Kaçırmamak lazım bu fırsatı.

Lakovic'i 2 gün önce bitirseydik Euroleague yönetimini ciddi sıkıntıya sokardık Wild Card konusunda :)

Neyse sağlık olsun, kazıya kazıya kendi emeğimizle gireriz artık...