Euroleague Top 16 Grubumuz

Hiçbir takım yenilmeyecek bir takım değildir elbet ama biz bu durumumuzla ''bu sene'' ne kadar yenecek takımız o tartışılır işte.Ha bir süre sonra ritm buluruz sene başından beri göremediğimiz bir sinerji oluşur o zaman işler değişebilir ama bu sezon özellikle de savunmamız helva gibi

Her maça çok iyi motive olunmalı deplasmanda alınacak her galibiyet yolumuz açar . Umarım o takım sinerjisini yakalarız . Maric ve Pocius dan biraz daha verim alırsak çok iyi maçlar çıkarırız.

Barcelona'nın deplasmanda Alba'ya yenilgisi hiç iyi olmadı bence.

Anadolu Efes, Laboral'i son 3 dakikada ki 11-1 lik seri ile 72-67 mağlup etti.
Muazzam bir takım olmuşlar. Büyük ihtimal ile ilk 4'e girecektir.
Bu gruptan Cska,Olympiakos ve Efes bir şekilde bu gruptan çıkar.
4.lük için Malaga, Laboral ve Ülker çekişir.

Alba'nın varlık göstereceğine pek inanmıyorum ben, bugünkü galibiyete rağmen. Yine de takımın ALBA maçlarını ciddiye alması açısından güzel oldu bu. Barca'da Dorsey ve Papanikolau, Madrid'de de Darden ve Mirotic sonrası ciddi bir bocalama var. İki takımın da koçu çok kötü ayrıca, Laso hadi bir nebze de esas Pasqual'e kıl oluyorum. Yıllardır muazzam rotasyonlara ihanet edercesine yönetiyor takımını.

Diğer grupta Efes ve Olympiakos yine iyi savunarak kazandı. Milano maçını izlemedim ama rezil bir kadro mühendisliği var adamlarda. Hackett ateşlerse bir şey yapabiliyorlar, az biraz da Gentile.

FB Ülker-CSKA maçını izledim dikkatle. Güzel maç oldu ama CSKA'da Teodosic, neden Spanoulis ve Diamantidis gibi bir efsane olamayacağının bir örneğini daha verdi bugün. Bu adamla en üst seviyede kupa kazanmak çok çok zor. En olmadık zamanlarda uzak mesafe şutunu alışkanlık haline getirmiş bir defa. Mental olarak bir kere dağıldığında bir daha toparlayamıyor. İşin ilginci dağıldığını da fark edemiyor. Sonny Weems da rezalet oynadı bugün, zorladıkça kaçırdı kaçırdıkça zorladı adam (Şimdi baktım EL sitesinden 21'de 5 ile oynamış, yuh!) Hakeza De Colo da. Bir de Kryhapa olmamasına rağmen neden Nichols'ı hiç kullanmadılar anlayamadım. Bütün bunlara rağmen ezici size üstünlüğü ve geniş rotasyonlarıyla sonuca gittiler. Adamlarda Markoishvili 8-10 dakkalık rotasyon oyuncusu. Düşünün :)

FB Ülker CSKA'yı şut konusunda bu kadar formsuz zor bulurdu bir daha, bunu değerlendiremediler. Ayrıca bir üstte de bahsettiğim gibi size olarak ezildiler. Kesinlikle Goudelock ya da Bogdanovic'ten biri fazla onlara ama Obradovic sağolsun iki senedir kadro kimyası konusunda ağır sıçıyorlar :) :) Şu bütçeyle şu gruptan çıkamazlarsa kahkahayla gülerim.

Zizis, Goudelock ve Zoric aynı anda sahada oldu mu Ülker'i izlemek çok keyifli :)
Görev yaptığım okulun basketbol takımı bile daha iyi savunma yapıyor.
Bu savunma ile Cska, Olympiakos ve Efes'in arkasında kalır ve ancak dördüncülük mücadelesi yapar.

Euroleague'de top 16'ya kalan takımların koclarına "Final Four'a kalacağını düşündüğünüz takımlar kim?" sorusu soruldu. Sıralama şu şekilde;
1.Cska Moskova
4. Fenerbahçe Ülker
7. Anadolu Efes
Yenilmez Armada'ya Final Four'a kalma konusunda hiçbir takımın koçu ise şans tanimadi.

En zor deplasman Alba Berlin deplasmanı seçilirken, Galatasaray taraftarı en coşkulu 5.taraftar oldu.

Csk'nın size ve fizik gücü gerçekten üst seviye ancak Fener'in 45 dakika onlarla başabaş mücadele ettiği de bir gerçek.Hoşuma gitmedi bu.Hayatında savunma yapmamış adamlar,savunmada çok istekli.Bizdede böyle olması lazım.

FbÜlker'in maçını izledim,onlar adına işler pek geçen seneki gibi olmayacak galiba.Geçen sene bu tarz maçlarda hallaç pamuğu gibi dağılırlardı.İstim üzerinde Cska'yı zorladılar,maçın içinde kaldılar malesef Sezar'ın hakkı Sezar'a.Ben de yukarıda yazan abi gibi düşünüyorum çok hoşlanmadım bu olaydan.Yine de bu yenilgi ile ikincilik kapıları kapandı diyebiliriz kendileri adına.
Efes içinde sonlardaki geri dönüş güzel.Yine de bu maç Efesin süpriz yenilgiler alabileceğine işaret oldu.Laboral kötü takım Heurtelsiz daha da kan kaybettiler.Onları ikincilik konusunda şüpheli görüyorum.O grupta Cska 1 Oly 2 Efes-FbÜlker aralarındaki maçlara göre 3-4 olacak galiba.

Bizim grupta Barcanın yenilmesi hoş olmadı hem süpriz yenilgi aldılar hem de işleri sıkı tutacaklardır.

Yalnız bu FB'liler ya futboldan anlamadıkları gibi basketboldan da anlamıyorlar ya da pişkinlik/arsızlık adamların genlerine işlemiş. Yorumlara bakayım dedim, bahaneleri "CSKA'nın bütçesi çok ya" diyen mi ararsın, "bizim hayvan gibi bütçemiz yok ki" diyeni mi :D Yahu bu adamlar hakikatten inanılmaz bi zihniyete sahipler. Ulan bedavadan EL A lisansı+NBA standartlarında salon+her sezon 20 milyon dolar para alıyorsunuz Ülker'den beleşçi herifler. Hala da ağlıyorlar.

Tabi "spor tarihinin en karaktersiz, en loser camiasıyız" demek işlerine gelmiyor. Böyle mızmızlanarak bahane bulmaya çalışıyorlar.

Alba nın galibiyetini çok abartmamak gerek. Navarro, oleson ve arbines olmayan yani neredeyse hiç dış tehdidi olmayan Barça yı yendiler. Bu da ister istemez Barça nın o dillere destan pota Altını da kısırlaştırıyor tabi, bizim maça kadar hangileri iyileşir çok belirleyici olacak. Fulker de son dönemin en kötü şut performansıyla oynayan ÇSKA ya kendi evinde yenildi. Bu da ilk iki şansının kaf Dağı'nın Ardında Olduğunu gösteriyor. Maça asılmayıp da ne yapacaklar dolu salonda? Bu oyun düzeniyle ne oly yi ne de ÇSKA yı yenemezler zaten. Onları kurtarabilecek tek şey 2 maçta da efesi yenmek ama o da zor. Son lig maçında gördük. Üstelik Kristiç iyileşti ve huertel takviyesi de Yaptılar. En önemli konu da hakemler TBL hakemleri değil. Adil hakemler varken fulker korakor gecen Maçları zor kazanır.

FBÜ - CSKA maçını izledim. FB geçen yıla göre takım savunmasını bir tık ileriye taşımış. Ancak Top 16 seviyesi için hala yetersizler. FB'nin maçın içinde kalabilmesinin sebebi CSKA'nın çok kötü hücum etmesiydi. Ruslar 7/25 üç sayı, 15/40 iki sayı isabetiyle oynadı. Tabi bu tabloda FB savunmasının da payı var ama asıl pay rakibin çok savruk hücum etmesiydi. Özellikle de Wems ve De Colo'nun basket yapamadığı öyle pozisyonlar var ki, evlere şenlik... :) FB bir daha böyle bir CSKA'yı zor bulur.

FB'ye gelirsek, yukarıda yazdığım gibi, takım savunmasını kısmen iyileştirmiş olsalar bile, hücumda halen oyuncularının bireysel yeteneklerine endeksli durumdalar. Bire birde istedikleri sayıları bulamayınca tıkanıyorlar.

Bugün yine maç sonu Obra mola istedi. Kenarda eline tahtayı alıp, set çizdi. Oyunculara bağıra çağıra seti anlattı. Sonra kenardan topu oyuna soktular. Goudelock topu aldı, süreyi eritti, eritti... Ardından içeriye dalıp, zorlama bir atış yaptı ve kaçırdı. Bu sahne FB hücumlarının özeti niteliğinde bence... Koç nasıl set çizerse çizsin, birileri sazı eline almak istiyor. Başarılı olursa maç kazanılıyor, olmazsa kenardaki Obra sinirden domates gibi kızarıyor. :D

Yeni transferleri Zisis oyun kurma ve hücumu zenginleştirme yönünden FB'ye faydalı olabilir ama onun da savunması kötü görünüyor.

Cska Moskova'da 2-3 isim disinda winner,lider ruhlu oyuncu yok fakat sistemler muthis bir sekilde isliyor. Itoudis'in oynatmis oldugu basketbol son derece iyi. Obra bagira cagira dursun, Top-16'da gruptan cikilmassa, getirisi facia olacaktir kendileri adina ligde..Zaten bugune kadar oynadiklari takimlar Konya,IBB gibi takimlar cogu kez.. Bjk maci ile kazan kaynar yavastan.

Buducnost taraftarı Banvit oyuncularına saldırdı.
Kızılyıldız maçı tarafsız saha da olmalı.
Yöneticiler bu konuda girişimde bulunmalı.

İki maçın da seyircisiz olması en makul çözüm bana kalırsa.Belgrad'da olası olaylı bir maç sonrası bizim tribünün de ortak akıl çerçevesinde hareket edebileceğini sanmıyorum.Ki futbolda 2011'den beri TFF ve hakemlere karşı tepkisiz kalmakla fazlasıyla eleştiririm.Burada durum farklı.

Belgrad deplasmanina Rowland Mejia ve Bonsu yu götürmek lazim. Saka bi yana nasil cözecekler bu isi bende bilmiyorum. Seyircisiz olmasi en mantiklisi

Barca zar zor da olsa 80-76 yenebildi Pana'yı. Üçüncü çeyrekte Huertas tam 6 üçlük isabeti buldu, buna rağmen koparamadılar maçı.

Barcelona geçen sezonki çizgisinden baya uzakta. Satoransky ve Lampe overrated, Nachbar bitik, Doellman ve Tomic savunmada çok yumuşak.

İçeride Barca ve Pana'yı yenebiliriz, çok kritik maçlar olacak bizim için.

Barca zar zor da olsa 80-76 yenebildi Pana'yı. Üçüncü çeyrekte Huertas tam 6 üçlük isabeti buldu, buna rağmen koparamadılar maçı.

Barcelona geçen sezonki çizgisinden baya uzakta. Satoransky ve Lampe overrated, Nachbar bitik, Doellman ve Tomic savunmada çok yumuşak.

İçeride Barca ve Pana'yı yenebiliriz, çok kritik maçlar olacak bizim için.

Valla bizde pek iyi değiliz şu anda be Semih :)