Euroleague Top 16

Yalnız Fenerbahçe ne yapmış öyle yahu? Maçı izlemedim ama 6 oyuncu ile oynamışlar neredeyse ve çok az üçlük kullanmışlar, içeride de 5 numara sıkıntısı olunca nasıl kazanacaklardı ki zaten?
Bir de bu sene Mirotic, Begic ve Tomic kötüler gibime geldi, siz ne düşünüyorsunuz?

Kuban, Partizan'ı deplasmanda yendi. Nasıl futbol takımımız 2.maçında Juventus ile 2-2 berabere kalınca her şeyin 6.maça kaldığı o kadar belliydi ya. Basketbol takımımız içinde her şey Kuban deplasmanına bakıyor. 1 galibiyet önümüzdeler ve orada da kaybedersek 2 galibiyetlik fark oluşacak. Alacakları ikili averajı da düşünürsek 3 maçlık fark oluşması lazım. Sadece Kuban'ı orada yenip olayı dengeleyebiliriz gibi duruyor.

Semih Erden yine yok ve Efes yine kazandı, o yokken Efes iyi savaşıyor ve yeni koç özellikle Türk oyunculara çok yaramış.Diğer grup çok karışık iyi ki 3. olmamışız yalnız.Birde Semih'i takıma isteyenler vardı Allah korusun.

Ben bunun Semih'ten çok takımın kazandığı ivme ile alakalı olduğunu düşünüyorum, bugün 5 numarasız oynamışlar neredeyse, bizim maçta da savunma anlamında çok iyilerdi bence, bu sene gördüğümüz en katı savunmaydı diyebilirim ve bence bu saatten sonra Fenerbahçe o gruptan çok zor çıkar.

Artık o maç bu maç diye kafayı yemenin manası yok. Çıkıp oynayacak takım.Maç maç düşünmeliyiz. Önce haftaya Partizan'ı sonra da içerde CSKA'yı yenersek dezavantajı birden avantaja çevirebiliriz.Kuban kendi sahasında CSKA'ya yenilmişti ki Moskova'da da yenilirler. Bu yüzden Kuban'dan rol çalmış olacağız ki içeride full salonda motive olmuş bir taraftar olursa zor ama Real'i bile yenebiliriz ki bu tarz örnekleri daha önce yaptık. Eğer içeride bundan sonra kaybetmezsek ve Partizan-Zalgiris maçlarını kazanırsak dışarıda burada kaybettiğimiz Kuban maçını aramayız çünkü dışarda Kuban'a kaybetsek bile 1 galibiyet fazlamız olur onlardan . Artık iş oyuncular,koç ve taraftarlara düşüyor. Ben Real ve CSKA maçlarına biletimi aldım şimdiden ve imkanı olan gerçekten gelsin şu salona. Eğer o salon full olursa takım boyut değiştiriyor çünkü.

Efesin en büyük artısı Birkan ve Doğuşun performansı , bu akşam maçlarını izledim müthiş yürek koyuyorlar sahaya . çok iyi savunma yapmaları takımda ki diğer oyuncuları da ateşliyor.

Efes 1 ay öncesine göre çok çok iyi durumda. Aggelou takıma ciddi tesir etmis. Özellikle Planinic ve Doğuşa ciddi seviye atlattı.

Bize gelirsek; sırasıyla 3 maç çok kritik bir hal aldı; 1-Kuban deplasmani 2 - içerideki CSKA maçı 3 - Maccabi deplasmani. Bunların 3 ünü veya herhangi ikisini alabilirsek çok ciddi avantaj yakalariz.

Tabi içerde Münih ve Partizani yenmek farz oldu artık. O maclara hiç deginmiyorum

TOP 16 seviyesinde her takımla başabaş mücadele edip, karakter koyuyoruz...

İddiamızı sürdürüp, grupta ilk 4'ü zorlayacağız gibi gözüküyor. İnşallah başarırız, başaramasak bile şimdiye kadar alnımızın akıyla bu işin üstesinden geldiğimizi düşünüyorum.

Aslında CSKA'ya yaptığımızı bidaha yapabiliriz evimizde. Veya Kuban'ı deplasmanda da yenebiliriz. Basketbolda herşey olabilir. Milano nasıl ki Olympiakos'a 30 sayı fark attıysa, herşey olabilir. Bizim her maça yüksek konsantrasyonla çıkmamız lazım.

Savunmada gucumuz olmadığı ıcın bu takımın atmaktan baska caresı yok bu bır gercek sutumuzun gırdığı hermac her takımı zorlarız gırmedığınde ıse kotu goruntu cıkması kacınılmaz. Dun Carlos'u ızlerken ben bıle yoruldum doğrusu her top onun ustune kalıyor. Malık ıstenen duzeyde cıkmadığı (bana gore) ıcın takım daha fazla zorlanıyor. Malık en azından bıraz kıpırdanması lazım yınede herseye rağmen takım elınden gelenı yapıyor suana kadar top 16'da renklı bır takımız bunun keyfını surelım . Bazen aksıyoruz ama hersey bırden bıre olmaz.

Bir oyuncu bu kadar önemli olur!Semih çıktı Efes düzeldi.Bu adam nasıl Nba oldu hiç anlamadim.Gidecek takim da bukamaz, Efesin başına kalir yine.Bu efesi fener de iki defs yenemez.

Hücumdan ziyade savunma performansımız önemli. Biz atarız ama CSKA da atar. 2 sezon önce yaptığımız gibi çok iyi savunma yapmak lazım. Sonrada hücumumuzu belli bir seviyede tutmalıyız.

Görünen o ki 4.lük yarışında Kuban ile tabiri yerindeyse savaşacağız. Bu hafta Partizan karşısında kazanmaları hiç iyi olmadı durumun netleşmesi deplasmandaki Kuban maçına bakacak gibi gözüküyor oraya iki takımdan birinin +2 galibiyetle gideceğini sanmıyorum burada fikstüre bakarak konuşursak bu hafta Kuban-Madrid , Gs-Cska maçlarından ekstra galibiyeti çıkarma ihtimali bizim daha yüksek gözüküyor. Cska'dan sonra Partizan deplasmanını düşünürsek biz Cska ile oynarken umarım Zalgiris içeride Partizan'ı yenip ümitlerini iyice yitirmelerine neden olur ve kendi yanlarına çeker bizde daha moralsiz ve umutsuz bi Partizan deplasmanına gideriz.