Euroleague Top 16

Üsttekilerden en az bir galibiyet alıp diğerlerini sürekli yenersek şansımız yüksek. İçerideki Real maç artık hedef maçlardan olmalı. Bir de Maccabi'den bir şeyler koparabilir miyiz?

Üsttekilerden en az bir galibiyet alıp diğerlerini sürekli yenersek şansımız yüksek. İçerideki Real maç artık hedef maçlardan olmalı. Bir de Maccabi'den bir şeyler koparabilir miyiz?

Gözümüzde büyütmezsek, Real deplasmanında oynadığımız gibi oynarsak kopartırız hocam..Doğru düzgün uzunu bile olmayan bir takım...Yılların verdiği oyun disiplini ile oynuyorlar o kadar...

Partizan, Münih, Zalgiris maçlarını kazanıp, Kuban'ı deplasmanda yenmek yedi galibiyetle gruptan çıkmaya yetecektir. Burada Münih'e çok dikkat etmek gerekiyor. Kuban'ı deplasmanda yendiklerini unutmamak lazım!..

# Grup F O G UG UM M TP KY Form

1. CSKA Moscow 7 5 1 0 1 578:480 0.857

2. Real Madrid 7 6 0 0 1 611:534 0.857

3. Maccabi Tel Aviv 7 5 0 0 2 549:542 0.714

4. Galatasaray 7 3 0 0 4 541:535 0.429

5. Lokomotiv Kuban 7 3 0 1 3 535:547 0.429

6. Bayern 7 3 0 0 4 515:545 0.429

7. Zalgiris Kaunas 7 1 0 0 6 525:603 0.143

8. Partizan 7 1 0 0 6 497:565 0.143

Kubani yenmeden gruptan çıkabilecek bir formül neredeyse imkansız. Kubani yenersek ise gruptan çıkmak çok ama çok kolaylaşıyor. Henüz gruplar asamasinda böylesine bir kritik maç olması çok ilginç. Adeta final olacak o maç.

Ligde min. final + Euroleague F8 yaparsak büyük ihtimalle A lisansi da gelir

Göremediğiniz bir durum var bence. Kuban inal maçı olmayabilir çünkü Bayern artık potaya girdi. Artık onlar da plan yapıyorlar ve Kuban'la içerde bizle dışarda oynayacaklar. Üstelik Kuban'ı yendiler bir kere. Yani içerde tekrar Kuban'ı yenebilirizi düşüneceklerdir. Ve yenerlerse bize çok büyük bir zvantaj yaparlar. Bize düşen Madrid, Partizan ve Bayern'i yenip dışarda Zalgiris'i yenmek. Ben Kuban'ın takılacağını düşünüyorum Bayern'e . He gider Nokia Arena'da Maccabi'ye çakarız ,; o zaman bu iletiyi çöpe atar galibiyeti kutlarız. Bir de ben Maccabi'ye atıyorum Prokom forması giydirsek bu kadar galibiyet alamayacaklarıını düşünüyorum bu grupta. Çünkü kesinlikle ''top'' dediğimiz takım seviyesinde filan değiller. En fazla bizim bir tık üstümüzdeler seviye olarak.

Edit : Yanlış bilgi...

Münih,israilde son topta kaybetti maçı son 4 dk de 2 sayı atabildi Maccabi.Biz Münih'i İstanbul'da yenene kadar işin içindeler.Ben Maccabi'yi yenebiliriz diye düşünüyorum.Grupta kötü oynadığımız maç yok bence ufak farklarla kaybettik maçları hep bizim topumuz girmedi rakibin ki girdi ilginç şeyler oldu.Avrupanın rezil olduğu madrid deplasmanında bile kazanma noktasına getirdik maçı.

Eğer bu gruptan çıkamazsak kendi kendimize yaparız bunu.

Polemik yaratmak, tartışma çıkarmak istemiyorum ama bence diğer kulüpler hakkında konuşurken daha seviyeli ve dikkatli olunmalı diye düşünüyorum zira hiç bir forum kullanıcısı sizin bu saçma yorumlarınızı okumak zorunda değil. Bahsettiğim yorumlar özellikle Efes hakkında yapılan yorumlar, kusura bakmayın ama siz kısa donla dolaşırken Efes Pilsen Koraç Kupası'nda, Avrupa arenasında ülkemizi aslanlar gibi temsil ediyordu. Efes gibi yıllardır kulübün arkasında duran, başarısızlıkta dahi desteğini çekmeyen bir sponsor ülkemizde futbol varken basketbola bu denli yatırım yapmış, kulüp yıllardır ülke basketboluna oyuncu yetiştirmiş, iyi kötü Avrupa'da ülkeyi temsil etmiş, kulüp takımları gibi basketbolu ikinci plana atmamış, canı sıkıldığı zaman para yatırıp canı sıkıldığı zaman parayı çekip şubeyi kapatırım ha tehdidinde bulunmamış bir kurumdan bahsediyoruz burada. Hadi haklı olduğunuzu varsayıp bahsettiğiniz yıla dönelim Efes o sene gayet iyi bir kadro kurmuştu ve hatta kağıt üzerinde grupta bizden daha üst sırada bitirecekleri öngörülüyordu, Efes'e kaybettiğimiz maç son maç olsa neyse ilk maç kaybettik Efes'e ve grupta herkesin şansı eşitti, adam çıktı oynadı ve yendi, bu kadar basit. Ayrıca yine Efes iki galibiyet aldı diye sinirleniyorsunuz, Fenere yenildi diye kızıyorsunuz, yahu bırakın rakiplerle uğraşmayı, Fenerin gruptan çıkmasının size ne kötülüğü var? Türk oyuncular daha üst seviyede mücadele eder, tecrübe kazanırlar, fena mı? Biliyorum çok uzun oldu diye çoğunuz okumayacak ama son olarak belirteyim gayet iyi ve sıkı bir Galatasaray taraftarı olduğumu düşünüyorum ve taraftarlık anlamında Efese bir sempati beslemiyorum.

Polemik yaratmak, tartışma çıkarmak istemiyorum ama bence diğer kulüpler hakkında konuşurken daha seviyeli ve dikkatli olunmalı diye düşünüyorum zira hiç bir forum kullanıcısı sizin bu saçma yorumlarınızı okumak zorunda değil. Bahsettiğim yorumlar özellikle Efes hakkında yapılan yorumlar, kusura bakmayın ama siz kısa donla dolaşırken Efes Pilsen Koraç Kupası'nda, Avrupa arenasında ülkemizi aslanlar gibi temsil ediyordu. Efes gibi yıllardır kulübün arkasında duran, başarısızlıkta dahi desteğini çekmeyen bir sponsor ülkemizde futbol varken basketbola bu denli yatırım yapmış, kulüp yıllardır ülke basketboluna oyuncu yetiştirmiş, iyi kötü Avrupa'da ülkeyi temsil etmiş, kulüp takımları gibi basketbolu ikinci plana atmamış, canı sıkıldığı zaman para yatırıp canı sıkıldığı zaman parayı çekip şubeyi kapatırım ha tehdidinde bulunmamış bir kurumdan bahsediyoruz burada. Hadi haklı olduğunuzu varsayıp bahsettiğiniz yıla dönelim Efes o sene gayet iyi bir kadro kurmuştu ve hatta kağıt üzerinde grupta bizden daha üst sırada bitirecekleri öngörülüyordu, Efes'e kaybettiğimiz maç son maç olsa neyse ilk maç kaybettik Efes'e ve grupta herkesin şansı eşitti, adam çıktı oynadı ve yendi, bu kadar basit. Ayrıca yine Efes iki galibiyet aldı diye sinirleniyorsunuz, Fenere yenildi diye kızıyorsunuz, yahu bırakın rakiplerle uğraşmayı, Fenerin gruptan çıkmasının size ne kötülüğü var? Türk oyuncular daha üst seviyede mücadele eder, tecrübe kazanırlar, fena mı? Biliyorum çok uzun oldu diye çoğunuz okumayacak ama son olarak belirteyim gayet iyi ve sıkı bir Galatasaray taraftarı olduğumu düşünüyorum ve taraftarlık anlamında Efese bir sempati beslemiyorum.

Ben de Efes konusuyla ilgili biraz saçmalandığını düşünüyorum, beğenseniz de beğenmeseniz de Efes son 20 yıldır bu sporun tek lokomotifidir. Bizden önceki jenerasyonlar için basketbolun tanınması ve sevilmesi için "Beyaz Gölge" dizisi ne ise benim yaş grubum için de Efes odur. Biz ortaokul-lise yıllarında okuldan çıkıp Efes'in Naumoski li Ufuk Sarıca lı Avrupa Kupası maçlarına koştura koştura giderdik... O yıllar basketbolun popüler olduğu ve Abdi İpekçi'nin her maç dolduğu yıllardı. Saatler önce salona gider, kuyruğa girer, maçı güzel yerden izlemek için yer kapardık. GS'nin FB'nin basketbolu umursamadığı bu yıllarda sadece Efes vardı ve Efes sayesinde bu kadar popülerdi...
30 yaşındayım, Efes benim çocukluğumdan beri bu spora çok ciddi hizmet veriyor ve istikrarlı olarak sürekli ligde ve Avrupa'da üst düzey mücadele ediyor... Dolayısıyla bu şekilde eleştiriler bence çok ağır ve haksız olmuş. Eleştiren arkadaşlardan birinin yaşı küçük olduğu için benim bahsettiğim yılları bilmeyecektir, ama diğer arkadaşın yaşı bana yakın olmasına rağmen bu şekilde düşünüyor olması garip geldi...