Euroleague Top 16

Semih Erden'in Oktay Mahmuti dönemindeki zararı dünkü maçtan çok daha fazlaydı çünkü koca sezonlara bedeldi neredeyse. Kendisine çok ekstra güvendiklerini, takımı onun üzerine kurduklarını hatırlıyorum. O da karakteri çerçevesinde kendisine çok güvenen insanların varlığı nedeniyle saldı gitti. Yerli bir hoca yerine yabancı biri gelince Semih'de de belki daha farklı bir gelişim izleriz diye düşünüyordum ama yanılmışım. Adam olmazmış. Türk basketboluna yazık.

Bu arada Semih yerine karakter sorgulaması yapılan Enes Kanter milli takıma alınır inşallah. Hangisinin karakteri daha tehlikeli, hangisininki tartıda daha gelir düşünmek lazım. Ömer Aşık gibi savunmada çok iyi işler yapan bir uzun varken Enes Kanter gibi inanılmaz bir hücum potansiyelini Türk basketboluna tekrar geri kazandırmalıyız. Tabi önce Hidayet'ten kurtulmalıyız o ayrı mesele.

Başlık TOP16 başlığından Semih Erden başlığına dönmüş.. Bugünkü Bayern maçını Zalgiris kazansın diyenler olmuş, bana kalırsa Bayern kazansın da iddiası olsun, grup sonunda 3lü averaja kalabiliriz...

Efes bu seviyede Ülker'e 2 maç vermek dışında hiçbir amacı olmayan gereksiz bir takım. Ülker maçında salonun 4'te 3'ü Ülkerli. Dün bakıyorsun Efes taraftarı salonu doldurup destek veriyor. Madem böyle bir taraftar potansiyeli var o zaman Ülkerliler zorla mı biletleri aldı? Ya da Ülker maçında Ülker'i destekleyen taraftar "karakteri" dün Efes'i destekliyor.

Milano'nun kazandığı akşamda Efes de bu şekilde kaybedince ne yalan söyleyim keyiflendim.

Son periyoduna bakabildiğim maçta CSKA, Kuban'ı 94-93 mağlup etti.

Maç son topa kaldı, Allah'tan Kuban fırsatı değerlendiremedi. Teodosic'in galibiyetteki katkısı da çok büyük oldu...

CSKA-Kuban maçı öldü öldü diriltti.. CSKA 20 sayı öndeyken Kuban geldi, bir de 5 sayı öne geçti.. Hayatımda ilk defa Teodosic'in maç aldığını net bir şekilde gördüm.. Kritik dakikalarda 2 üçlüğü var.. Son çeyrek en az 15 atmıştır..

Favori takıma yenildiğimiz hafta Kuban'ın da kaybetmesi iyi oldu..

Kleiza sonunda saçları topladı :) önceki maçlarda saçlarını düzeltmekten basketbol oynayamıyordu, dur bakalım ne olacak bu akşam :)

Oly'de Jamario Moon'u, Ülker'de Pierre'i merak ediyorum doğrusu.

edit: Kleiza cidden saçlarıyla oynamaktan top oynayamıyormuş, bu akşam içerden, dışardan gayet verimli oynuyor.

edit 2: Pierre euroleague'de tokat manyağı olur eğer bu kafayla oynamaya devam ederse :)

F.Ülker iyi toparladı. Grupta potaya girdi. Son 2 maçları Laboral, Efes üstüne içerde Malaga, Milano maçları var. Gruptan çıkamamaları çok büyük sürpriz olur bu saatten sonra.

Artık ikili averajlar belirler sıralamayı. FBÜ nün en büyük şansı Efes gibi görünüyor. Çünkü FBÜ ye yenilip başka takımlara çelme takmaya çalışıyorlar.

İyi ki öteki grupta değiliz orası kurtlar sofrasi hele şu inişli çıkışlı halimizle.

Efes de o grup için düşük seviyede ama yeni koç ile birlikte gayet toparlanma sürecine girdiler ruhsuz takilmiyorlar.Forumdaki Efes nefreti haddinden fazla.

Teodosic sağolsun haftayi kurtardık diyebiliriz yoksa hiç hoş olmazdi.

Yunan Ligi'nde fena oynamayan Jamario Moon rezaletti bugün.Olyde Bryan Dunstonu çok tuttum keşke bu adamları büyük kulüplerden önce bulsak alsak.

FbÜlkerde Kleizayi beğendim baya son 5 maçtır gayet iyi oynuyor Erceg yerine olsaydı diyor insan hoş Ercegin de iyi maçları oldu ama oyuncu kalitesi yeteneği daha başka bir olay.

İyi ki öteki grupta değiliz orası kurtlar sofrasi hele şu inişli çıkışlı halimizle.

Efes de o grup için düşük seviyede ama yeni koç ile birlikte gayet toparlanma sürecine girdiler ruhsuz takilmiyorlar.Forumdaki Efes nefreti haddinden fazla.

Teodosic sağolsun haftayi kurtardık diyebiliriz yoksa hiç hoş olmazdi.

Yunan Ligi'nde fena oynamayan Jamario Moon rezaletti bugün.Olyde Bryan Dunstonu çok tuttum keşke bu adamları büyük kulüplerden önce bulsak alsak.

FbÜlkerde Kleizayi beğendim baya son 5 maçtır gayet iyi oynuyor Erceg yerine olsaydı diyor insan hoş Ercegin de iyi maçları oldu ama oyuncu kalitesi yeteneği daha başka bir olay.

Çok doğru yazmışsınız. Fakat ben Fenerbahçe'nin Kleiza'yı son 1 aya kadar hiç kullanmadığı düşünüyorum. Hatta kimilerine göre Kleiza'yı bazı oyuncuların görmezden gelme durumu olmuş maç içerisinde. Bunu birçok kişi söyledi. Fakat Armani maçından itibaren zorla da olsa rolünü kabul ettirdi takıma.

Olympiakos'u seri OAKA deplasmanları baya bir dağıttı.PAO da derbi galibiyetlerinin ardından gelen deplasmanları pek oynamadı.İlginç bir fikstür oldu,bu gruptaki diğer takımların ekmeğine yağ sürüldü.Bugün Spanoulis'siz Olympiakos'un averajı vermemesi artı bence.

FB Ülker içeride Malaga ve Milano ile oynayacağı için avantajlı, Laboral+Efes galibiyetleriyle 8 galibiyetle tamamlayabilirler. Milano 5 galibiyet görünse de galibiyetlerinin çoğunu iç sahada aldı.

Bizim takıma gelince de; ben takımın EL'de dengesiz olduğunu düşünmüyorum. Kendimizden alt takımlara karşı galip gelebiliyoruz. Oyuncuların karar verip bu maçı alalım dediği maçları alıyoruz. Kuban maçını alabilirsek eğer Bayern, Zalgiris ve Partizan galibiyetleriyle 7 galibiyetle gruptan çıkarız. Yenilirsek; Bayern'in Kuban'a kazanmasını bekleyeceğiz 3 lü averajda öne geçmek için ki zor ihtimal.. O yüzden Kuban maçı CL'deki Juve maçı gibi olacak bizim için..

Milano gibi iki ucu sivri bıçak takımın o grupta 2.olmasi garibime gidiyor yalan yok.O tarz basket oynayan takımları sevmem pek.

Bu saatten sonra Barça ve Milano her türlü çıkacaktır.Oly de ite kaka kendini atar oralara.FbÜlker ve Pana arasında sağlam bir 4.lük yarışı olacaktır.Pana rakibini evinde misafir edeceği için son derece şanslı