Euroleague Women Çeyrek Final Serisinde Rakibimiz Fenerbahçe

Son hücumda en skorer ve en iyi oynayan oyuncumuz Nevriye yerine,sakatlıktan yeni dönmüş Kelsey Bone ile hücum etmemizi bir türlü anlayamadım ama yine de aslan kızlarımıza helal olsun.

Jelena o şutu 100 atıştan sadece 1'inde kaçırır, o da bu maçı buldu.
Herkes karakter sahibi olamıyor, Ekrem Memnun bu kaos ortamından (sakatlıklar, faul problemleri) da alnının akıyla ayrılmıştır isterse turu kaybedelim. Martinez'siz dönemi kimse böyle iyi yönetemezdi.
Bunun bir şanssızlık olarak görüyorum. Geçen sene de F8'de bir maçı 58-56 kaybetmiştik. Tarih tekrar edecek ve biz bu turu geçeceğiz bundan eminim.

Oyunda Jelena Kelsey ve Sancho var Böyle bir durumda Nevriye'yi de oyuna alır Yandan Şebnem ile oyuna başlardım ben olsam. Ve 3lük deneyip pota altında 3 uzunla dönecek ribauntu alıp tamamlamak iyi bir tecih olabilirdi. Çünkü oyun kurucusuz tüm uzunların sahada olması akıllarına sadece maçı uzatmaya götürecekler fikrini getireceğinden hepsi pota altına öbeklenecek 3lük için uygun imkan bulacaktık ve Şebnem veya Nevriye ile o atışı kullanabilirdik.

Ama atış kullanamadık top dışarı çıktı tekrar oyun başlayınca da potadan uzakta topla kalan Kelsey atışı atamadı bile maç bitti.

Alba Berlin Zalgiris Efes maçlarını guardsızlıktan kaybettik Hatta Barcelona maçında da oyuna hakim olmaya başlarken maçı verdik Erkek basketbolda. Bugün de maçı getirdik elimize aldık ama bitiremedik gene PG sizlikten. Oyun kurucular zaten işte böyle anlarda lazımdır bir takıma. Erkeklerde CArlos'u geç Jerry Johnson olsaydı bu maçları kazanırdık. Kadınlarda da Doneeka olsa bile farklı olurdu düşünün o kadar ufalttım durumu:) Maçı getirdik ama bitiremedik çünkü karar anlarında top elimizde patladı. Nevriye iyi günündeydi orta mesafe iyi gönderdi. Sancho şut anlamında kötü günündeydi ama faulden attığı ilk sayı sonrası iyi açıldı. Ayşegül'Ün ayağına sağlık beklentinin çok üzerine çıktı. Gene de yanlış anlamasın top sürmeyi biraz bilen bir oyuncumuz olsaydı karar anlarında farklı şeyler yapabilirdik.

Nuria bugün sahada olsaydı kesinlikle sonuç belliydi. Zaten FB'de maç bittiğinde sevinmek yerine Sakatlıktan dolayı hantallaşmış Kelsey Bone'un ve hiç oynamayan Nuria'nın bu durumunda gelen başarının başarı olmadığı Çarşamba günü eleneceklerinin endişesi hakimdi. 15 farktan GS'ın maçı son topa kadar getirmesini 2.P sonu Ayşegül'Ün son saniye üçlüğüne bile bağladılar:)) Oysa ki 2 Birsel 1 Zellous 1 Biba "bal" üçlüğü de vardı son saniye ellerde patlayan topla gelen.

Kızların hepsine helal olsun ama ben bu mağlubiyeti kabul etmiyorum. Helal olsun demeyeceğim. Kızlarda Ekrem hoca da idari kadro da "helal olsun" demeyecektir zaten. Bu insanların hepsi büyük sporcu! Hiç biri bir yenilgiden sevinecek değiller. Ama takımın tamamı turu geçtiklerini artık biliyorlar. Takımın en tecrübesizi Ayşegül'Ün bile seyirciden etkilenmeden rahat oynaması çok güzeldi. Futbol ve Erkek basket takımlarına da ilham olmalı bu. İşlerini yaptılar gönülden tebrik ediyorum hepsini.

Şebnem'İn 3lük olayına biraz daha yüklenmesi lazım boş ve müsaitken gene de pas vermeye devam etti. Ayşegül de sahada kendisinin Guard olduğunu unutup topu bir çok defa Nevriye'ye verip gittiğini gördük. Nevriye de uzun boyuyla topu potadan bu kadar uzakta iki kez vurduğu an topn kaybedilme riski artıyordu. Ayşe bunları düşünebilmeli.

Cuma günü ipekçi'de çabuk bitecek bir maç izleyeceğiz gibi. Rencide etmek lazım bunları ki pazar pazartesi öncesi mesaj verelim:)

NOT: Rİca ediyorum basket takımlarına özellikle kadın takımına bir şey derken ona buna yönetime isyan ve küfür oalyını bırakalım. İlk isyan etmemiz gereken taraftarın kendisi olmalı. Çok defa şahit olduk kadın-erkek maçları ardardayken ipekçi otoparkında içip kadın maçını izlemeyen taraftarlara. Ya da EL'i alıp geldikleri ilk maç 200 kişiyle salonda olanlara. Bundan sonra alışın buna. Taraftarın sahip çıkmadığı hiç bir şeye ne kulüp ne sponsor sahip çıkmaz. Şu şubeye yazık edildiyse buna sebep biziz! Önce kendi özeleştirimizi yapalım diyeceğim ama farketmez. Çoğu, kapatılsın şube derken kime neyi anlatıyoruz.

Normal şartlar altında maçın çift haneli yenilgiyle bitmesi gerekirken şu mücadele her türlü saygıyı hak ediyor. Zaten kısıtlı kadromuzun üstüne alternatifi en zor oyuncu olan Nuria Martinez'in de sakatlanmasına rağmen maçı Dubljevic'in talihsiz bir şekilde kaçırmasıyla kaybediyorsak bu takım her türlü desteği hak ediyordur. Fenerbahçe'nin ne kadar dağılmaya açık bir takım olduğunu gördük. Bizim de ne olursa olsun disiplini elde bırakmayan, sağlam savunması olan ve ne yaptığını bilen bir takım olduğumuz bir kez daha gözler önüne serildi. Kesinlikle deplasmanda yenilebilir bir takım. Cuma günü oynayacağımız maç çok kritik. Bu maçta sadece galibiyet değil, psikolojik üstünlük bize rakibimizi eleme yolunda önemli bir adım atmamıza sebep olur. Ekrem Hoca'ya ve takıma güvenim sonsuz.

Ekrem Hoca ile Takımı kutlarım sonuç ne olursa olsun son ana kadar mücadele ve pes etmemek..
Bu Sezon ki en kötü FB vardı karşımızda farkın 15 olmasına aldanmamak lazım Martinez ile Sancho'nun durumu çok etkili oldu.2.Periyot bence kırılma anı ilk 8 dk da sadece s.a bulduğumuz 2 sayı vardı.Farkın açılması 3.per rehavete soktu ev sahibini durmadan 3 lük denediler ilk yarıda olduğu gibi içeriyi kullansalar(19/37 %51) belki de 3.periyot maçı bitirebilirlerdi. Bibrzycka ile Zellious 2si sadece 12 de 2 attı toplamda 20 de 4.

Cuma içeride biz kazanırız seri son maça kalır (Bugün aşırı şekilde denedikleri 3 lükler Cuma günü girmeye kalkışmaz ise) Bugün ne kadar kötü oynayan bir ev sahibi olsa da saha avantajını iyi kullanarak kazanmasını bildiler kazanma alışkanlığı bu olsa gerek önceden de yazdığım gibi 4 senedir E.L kaybetmemek büyük istikrar İnşallah o seriye biz son veririz...

Maç sonrası kaybeden takımda hırs ve kararlılık, kazanan takımda ise endişe ve korku hakim olur mu? Evet oluyormuş. Biz son periyotta ikinci maçı kazandık zaten üçüncü maçı düşünmeye başlayalım.

Seviyorum bu takımı. Ne olursa olsun geri vites yok. Vallahi hepsine helal olsun. Gösterdikleri mücadele için teşekkürler. Nurnia döner Kelsey de ritmini bulursa bu turu geçeriz.

Not: Forumda küfür serbest mi oldu? rakip koça ''köpek'' dendi eski oyuncumuza ''kaşar'' deniyor. Daha dikkatli olsak?

Galatasaray sayesinde isimlerini duyuranlar, şirketlerinin toplantılarına bile bu sayede basının ilgisini çekenler neden iş elinize cebinize atmaya gelince yoksunuz. Galatasaray yönetimine girmek parayla olmalı. Kişi başı 500 bin dolar.
16 yönetici var ki aralarında bana göre profesyonel çalışan olması gerekenler var. 8 milyon dolar yapar.

Galatasaray spor kulübür ! Yönetimsel açıdan bu söz sadece söz olarak var. Şu takıma iki kaliteli oyuncu takviyesi yapsa idiniz, ezeli rakibimizi kendi evinde eze eze yenip bir sonra ki maçta İpekçi de eleyebilirdik. Ekrem Memnun Hocamız bu şartlar altında şapkadan tavşan değil fil çıkartıyor. Bayan basketbolcularımız da ki hırs ve istek, keşke ama keşke Liseli amcalarda da olsa. Sadece Ekrem Hocama ve takıma güveniyorum İpekçi de oynanacak maçta salondayım. Takımı ve Ekrem Hocamı dün gösterdikleri gayret için tebrik ediyorum. Mücadeleniz her türlü övgünün üzerinde...

Bugün bir radyo haberi dinledim aynen şöyle dedi
maçın son 1 dakikasına 55-55 beraberlikle gelindi maçın galibini belirleyen kişi Kelsey Bone nin atışını bloklayan Hallivsgton oldu

Serefli yenilgi edebiyati bize degil bjkye yakisir. Klasik elimize kadar gelen maci sacma sapan son toplarla verdik. Buradan da fb bize zor birakir ama umarim bir mucize olur. Zaten fb de petersburgu gecemez, o yuzden oynadigiyla kalir.

Serefli yenilgi edebiyati bize degil bjkye yakisir. Klasik elimize kadar gelen maci sacma sapan son toplarla verdik. Buradan da fb bize zor birakir ama umarim bir mucize olur. Zaten fb de petersburgu gecemez, o yuzden oynadigiyla kalir.

Kimse şerefli yenilgi edebiyatı yapmıyor ki, zaten kadromuz eksik, skorer alamadık üstüne üslük Nuria da sakatlandı FB ise tam kadro bizden yabancı olarak fazlalar ama maç son topa kaldı. Şubede ilgi yok sevgi yok ödeme yok ve kendinden kat kat üstün bütçeli takıma karşı deplasmanda son topa kalıyorsun ve hakemin 4 tane maçı etkileyen kararı var. Bu kadar eksi den bir artı doğuran Ekrem Hocamız ve Oyunculara küfür mü etseydik ?

İpekçi de 15 fark yiyip 2-0 elenelim ben yine bu mücadeleyi ayakta alkışlarım.

Ben küfür edin ya da yuh cekin demedim, tabii ki basimizda basiretli yöneticiler olsa bu fbyi rezil ederdik dün. Benim demek istedigim herseye ragmen son 2-3 topu adam gibi kullansak bu maci yine de almistik. Hep ayni seyin olmasi da insani biraz üzüyor.

Çok acayip dinamikleri olan bi' maç yaşadık Ataşehir'de. Lyttle-Martinez sakatlanınca 16 sayı geri düşüldü. (31-15) Jelena turnikeyi atsa 55-57 bitecek.

Serbest atış yüzdesiyle maça tutunurken sonuncuyu sokamayıp skoru eşitleyemedik. Üstüne bir de son topu kullanamayınca yenilgi kaçınılmaz oldu.

Nuria tekrar oyuna dönemedi. Guard rotasyonu Ayşegül-Casas kaldı. (Biri top getirdi öteki oyun kurdu 65 dk.) Şebo sanki az süre aldı. Bone hazır değildi.

Rakibin en iyisi bizim eski Zellous'tu. Polonyalı koç takımının potansiyelini iyi değerlendiremiyor. Önceki senelere göre kalite gerilemesi de ortada.

FIBA hakemleri Ekrem Memnun'a çok borçlandı bu sezon. Sayısız ciddi hataları var aleyhimize. Umarım Metro Enerji'deki son maç hakkaniyetli bi' iş çıkarırlar.

AY maçın ortasında küfür edilmemesi anonsu yaptı. Sebebini 8 Mart olarak açıklasa da karşı tribündekilerin yönetimine muhalif olması kaynaklıydı.

Pota altında ayakta durup sahaya atkıyla müdahale etmeye çalışan taraftarların bireysel küfürleri de oldu. (Bariyeri de devirdiler) Hakem birkaç kez güvenliği uyardı.

Karşıt görüşlerin devre arası kavgası tribünün tüm sinerjisini de sömürdü ikinci yarı. Çıt çıkmadı. AY ayrıldı maçtan. Üçüncü maç daha aktif olabilirler.

GS FB en iyi halleri rotasyonları form durumlarıyla bile ELW kazanmaktan biraz uzak gibi gözüktüler. Şutör guard olsaydı başka şeyler konuşurduk Odea için.

Her şeye rağmen maç şunu gösterdi: Bu yapı-düzen-kadrolarla 5 maçlık seride FB'nin GS'yi geçmesi çok zor. TKBL'de saha avantajıyla birlikte şampiyonluğa yakınız bence.

Mücadele beni fazlasıyla memnun etti. Dubljevic'in kaçan boş turnikesinden sonra kahroldum ama canı sağ olsun. İlk başta önemli olan sahaya karakter koyabilmek ve ilerisi adına neler yapabileceğimizi görmekti. Kısıtlı kadroya rağmen sahaya konulan emek takdiri hak ediyor. Takım karakterinden ötürü tebriği hak etti.

Fakat benim halen kabullenemediğim gerçekler var. Dün biz Fenerbahçe'ye karşı mücadele etmedik. Galatasaray yönetimine karşı mücadele ettik. Mesajı yine net bir biçimde verdik. Yapılan hatalar yüzünden kaçan 2 kupa ve kaybedilen ucu ucuna maçların hesabını yönetimden birilerinin vermesi gerekiyor. Kelle istiyorum artık. Bir takımın kaderiyle bu kadar oynanmaz ve bu kadar basiretsizlik olmaz. Bir türlü alınamayan kıta dışı skorer oyuncu yüzünden kaç maç kaybettik ben sayısını unuttum.

İpekçi'de Fenerbahçe'yi yeneriz ama Metro Enerji Arena'da işimizin zor olduğunu düşünüyorum. İpekçi'de yenilsek bile bu takım herkesin beğenisini kazanmıştır. İyi ki Ekrem Memnun'a ve onun karakterli kızlarına sahibiz.

Eren uzun süre sonra aramıza dönmüş, karşılaşma için yazılması gerekenleri yazmış bize birşey bırakmamış ama bence noktayı koymayı unutmuş: Çok yürekli, çok karakterli bir takımımız var!

Yarı türkçe yarı arapça bir tabir vardır; "Et-tekraru ahsen velev kane yüz seksen". Tekrar güzeldir 180 defa yapılsa bile manasına gelir. O zaman:

ÇOK YÜREKLİ, ÇOK KARAKTERLİ BİR TAKIMIMIZ VAR!

Yazı tarzından da fark edileceği üzere aslında 140 karakter civarı twitter için karalamıştım bunları. Sonradan buraya koymak istedim, maça gidemeyenlere gidenlerden biri olarak birkaç gözlem paylaşmak amacıyla. Bu karakter meselesini de FAV'a atıp Ali Sami Yen Sokak hesabından RT edecektim güya, unuttum gitti.

Galatasaray tarihinin en karakterli takımlarından biriyle karşı karşıyayız. Canlı tanığıyız. Her anını doyasıya yaşayın, yaşayalım.

Eren uzun süre sonra aramıza dönmüş, karşılaşma için yazılması gerekenleri yazmış bize birşey bırakmamış ama bence noktayı koymayı unutmuş: Çok yürekli, çok karakterli bir takımımız var!