• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Fatih Terim

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Burak Barut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:33
Evet, geçmişte örnekleri var; Mustafa Denizli, Fatih Terim ve daha bir çok kişi hem kulüp takımını hem Milli Takımı çalıştırdı. Ancak olayları günün koşulları ile değerlendirmekte fayda var. Başkan Aysal´ın üzerinde durduğu nokta çok önemli. Hedefleri büyük bir Galatasaray´da görev alacak Teknik Direktörün ek iş yapması düşünülemez. Sonuçta günümüzde antrenörlük 90 dakika takımı yönetmekten ibaret değil.

Gelinen noktada Terim´in daha TFF başkanına randevu vermeden reddetmesini beklerdim teklifi. Benim içimde hep yaradır 2000 yılında Terim´in gidişi. Hele de Porto´nun elde ettiği başarının (önce UEFA´yı ertesi sene Şampiyonlar Ligi´ni kazanması) ardından.

Kapalı kapılar ardında neler dönüyor bilmiyoruz ama Terim gitme kararı alırsa bu ayrılığın baş sorumlusu Terim olur benim gözümde. Herhalde kimse Fatih Terim´e bir şeyi zorla yaptıramaz!..
 
AMK SON DAKİKA! Fatih Terim bu sezon hem G.Saray hem de Milli Takım'ı çalıştıracak.
 
Terim sadece 4 maçlığına milli takımın başına geçmeli. Fazlası Galatasaray'a zarar verir. Zaten milli takımın işi mucizelere kalmış. Aksine Galatasaray'ı bekleyen çok önemli başarılar var. Bu arada her fırsatta Terim'e ceza veren feNerasyonun nefes almadan Terim'e teklif götürmesi de yüzsüzlükte son nokta!! İnsanın biraz yüzü kızarır yahu!
 
Haluk Yürekli twitter hesabından ''tek bildigim Fatih Terim 'evet' demedi'' diye tweet attı.
 
Galatasaray'ın taraftar grubu ultrAslan, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e yapılan milli takım hocalığı teklifi ile ilgili bir bildiri yayınladı.

"Hocamız Fatih Terim'e Federasyon'dan gelen talep doğrultusunda Ay-Yıldızlı bayrağımızı yukarılara taşıması için hep birlikte seferber olmamız gereken Türk Milli Takımı için bugüne kadar Galatasaray Spor kulübünden sayısız sporcu ve teknik adam görevlendirilmiş, hepsi de görevini layıkıyla yapması için Galatasaray taraftarları tarafından sonuna kadar desteklenmiştir, çünkü bizlere göre Türk Milli Takımı Kulüpler üstüdür!

Milli Takım düzeyinde oldukça gerilere düştüğümüz, 2014 Dünya Şampiyonası'na katılmayı tamamen şansa bıraktığımız bu durumda Milli Takım'ın başında başarılı bir teknik adam görmeyi istemek gayet doğaldır. Hele bu isim ülkenin tartışmasız en büyük teknik adamı Fatih TERİM ise. Ancak Milli Takım'ın Dünya Kupası yolculuğunda tüm maçlarını kazansa dahi rakiplerinin puan kaybetmesini beklememiz gereken bir durumda, Fatih Terim'i bu göreve getirmek sadece sorumluluğu O'nun üzerine atmak Hoca'yı oldukça yıpratacak ve bu durumu yaratanların sorumluluğunu kamuoyuna unutturmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

Türk Futbolu'nun selameti için rezillikleri günü birlik kurtarma planları ortaya koyan Federasyon, Milli Takım'ı da aynı yöntemle kurtarabileceğini düşünmektedir. Ancak geçmiş örneklerinde görüldüğü gibi bir futbol takımının başarısı için uzun vadeli ve tüm bileşenleri kapsayan planlamalar yapılmadığı takdirde her seferinde yeni başlangıçlar yapmaya mahkum bir kurgu yaratılmaktadır.

Galatasaray Spor Kulübü Fatih Terim ile birlikte çıtasını her geçen gün daha yükseğe koymakta ve alt yapısından oyuncu izlemelerine kadar uzun vadeli planlar yapmaktadır. Tüm bunları çöpe atarak bir günü kurtarma projesinde Fatih Terim'in görev alması, milli menfaatleri korumak değil tam tersine zedelemektir. Türk Sporunun lokomotifi Galatasaray'ın yükselişindeki en büyük pay sahibi olan Hocamız'ın yıllarca süren sözleşmeler imzalaması talebi defalarca taraftarlardan kulübe iletilmişken, bugün Hocanın ayrılmasına müsaade etmek son 2 yıldır yapılan tüm çalışmaları boşa götürecektir.

İnanıyoruz ki Bugüne kadar Galatasaray taraftarının gurur duyduğu, tüm spor adamlarının örnek aldığı ve "Aslolan Galatasaray'dır" sözleriyle camianın yol göstericisi olduğu ortada olan Fatih TERİM; seneler önce kendisini Galatasaray'a kazandıran ve imza töreninde de yanında olan Taçsız Kral gibi "O'nu sevenleri üzmeyecektir"

Saygılarımızla
ultrAslan"
 
Galatasaray'ı başka nasıl durdurabilirsiniz ki!!! ancak böyle ortalığı karıştırarak,samimiyetsiz ve zamansız bir teklif.
 
İlla neden Fatih Terim? Mustafa Denizli boş, ay-küt boş illa neden Terim? Camia olarak da rahat batıyor bize.
 
Az önce bakan suat kılıç'ın açıklamalarını okudum her konuşmasında spora siyaset girmeyecek diyen bakan,yaptığı açıklamalarla milli takım hocalığı için fatih terim'in çok başarılı bir seçim olduğunu beyan ediyor ve avrupada oynayan oyuncuların(arda haricinde varmı bilmiyorum) türkiye'ye dönmemeleri gerektiğini bunun olimpiyatlar için önemli olduğunu(yersek tabii)söylüyor.Belliki takımımız üzerine şike atamadıkları için bu tarz oyunlar oynanarak önümüz kesilmeye hemde devlet eliyle ve tabiki yandaş,şike'yi meşrulaştıran fenerasyon ve perde arkasında'ki fener lobisi iş başında.Artık hocamız ve yönetim bir duruş göstermeli bu federasyon değilmiydi hocam,sende açıkladın hakemleri seni itibasızlaştırmak için görevlendiren,bu federasyon başkanı değilmiydi fatih terime az vermişler daha fazla ceza verilmeli diyen.peki başkan sen değilmiydin bu federasyon miadını doldurdu kendilerine yakışan istifa etmeleridir diyen,başkan sen değilmiydin federasyon fenerin alt kuruluşu gibi çalışıyor diyen.Milli takım bu ülkenin milli takımı buna lafım yok ama en az fatih hoca kadar türk futbolunda söz sahibi,şenol güneş,mustafa denizli hatta yılmaz vural varken neden fatih terim.Milyonlarca taraftarı olan bir camianın yükü omuzlarınızda siz galatasaray varsa varsınız.Takım böyle bir ivme yakalamışken önümüze çıkan tezgahları bertaraf etmek boynunuzun borcudur.
 
Sadece kalan 4 maç için (kalırsak 2 maç da play off) Fatih Hoca'nın Milli Takımı çalıştırmasına izin verilebilir. Lakin sene sonu Galatasaray'dan ayrılması pazarlık konusu bile olmamalı. Ünal Aysal buna kesinlikle izin vermemeli. Fatih Terim'in boşluğunu doldurabilecek başka bir yerli teknik adam yok. Şenol Güneş ve Mustafa Denizli de dahil... Yabancılardan da ancak Mourinho ve Scolari gibi isimler Terim yerine düşünülebilir. Bu isimler de boşta olmadığına göre, şu aşamada Fatih Hoca'dan vazgeçmek, gelecekteki başarılardan vazgeçmektir. Herşey yolunda giderken "Milli mesele" bahanesiyle kendi ayağımıza kurşun sıkmanın anlamı yok. Önce can, sonra canan...
 
Kendi ayağımıza kurşun sıkmanın lüzumu yok. Fatih Terim ile yola devam edilmeli, yemişim başkalarının ele geçirdiği milli takımı.
 
Ben bu konuda çok kararsızım ama şu bir gerçek ki bu saatten sonra kabul etsede etmesede bir sürü sorun olacak.
 
1- Fatih Terim Milli Takım’ın kalan 4 maçında sahaya teknik direktör olarak çıkacak.

2- Mayıs ayına kadar da TFF’ye danışmanlık yapacak.

3- Fatih Terim bu süreçte TFF’den hiçbir ücret talep etmiyor.

4- Fatih Terim Mayıs ayından sonra da G.Saray ile yoluna devam edecek.

Sevenlerini üzmedim hocam..
 
Özellikle Ünal Aysal'ın rasyonel düşünebilmek konusunda oldukça başarılı oldugunu düşünüyordum..yanıltmadı..

Mutabakata varılan noktalar tatmin edici..
 
SON DAKİKA! TFF, Fatih Terim'in 4 maç takımın başına geçme teklifini kabul etmedi.
 
ne diye giriyim sen söyle ? yazılanı yapıştırdım işte daha ne istiyorsun ?
 
ne diye giriyim sen söyle ? yazılanı yapıştırdım işte daha ne istiyorsun ?

Resmi bir açıklama yokken yalnızca tık sayısını artıracak şekilde düzenlenmiş spor sayfalarının başlıklarını buraya kopyala yapıştır yapma diyorum güzel kardeşim...

Bak az önce tff'nin resmi açıklaması duyuruldu illa kopyala-yapıştır yapacaksan onu yap..

Yoksa böyle şahsına aitmiş gibi duran bir son dakika haberi resmi açıklamanın ardından egreti durur..
 
Resmi açıklamayı beklersek ohooo.. Basına yansıyan ilk şeyi alıp getiriyoruz herkesin yaptığı gibi tıpkı.
 
TFF teklifi düşünecekmiş, bu dönem için daha iyi bir hoca bulacak sanki. Demirel olsa hemen kabul ederdi adam 2 senedir idareten hocayla çalışıyor :D
 
Süreci oldukça iyi bir şekilde yönettik, özellikle Ünal Aysal fazlasıyla saygı duyulacak bir adam, kucağında bulduğu bombayı en güzel şekilde iade etti. "4 maçlığına gelsin çalıştırsın, danışmanlık da yapsın, para da istemeyiz.." diyerek adeta TFF'ye sadaka verdi; şimdi kabul ederlerse bize muhtaç duruma düştükleri için küçük düşerler, kabul etmezlerse de kendileri reddetmiş olurlar. "win&win" durumu yani..

B_17707_B_9057_GSKLOGO_B.jpg


Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sayın Ünal Aysal’dan Açıklama

Türk spor kamuoyunun son 48 saattir yakından takip ettiği üzere, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi tarafından hocamız Sayın Fatih Terim'e yapılan teklif hepimizin malumudur.

Öncelikle 108 yıllık bir kulübün başkanı olarak hocamızla ilgili gelen bu tekliften duyduğumuz gururu paylaşmak isterim.

Bu sabah, Sayın Fatih Terim ve bazı yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarımla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, Sayın Yıldırım Demirören'e şahsen ilettiğim cevap ve teklifimiz kısaca şöyledir.

Galatasaray Spor Kulübü, Milli Takımın geleceğine ilişkin üzerine düşen görevleri geçmişte olduğu gibi bugün de yapmaya hazırdır.

Bununla beraber, Şampiyonlar Ligi, Süper Lig ve Türkiye Kupası sürecinde önemli hedefleri olan Galatasaray'ın bu yıl ve önümüzdeki yıllarda da ilişkili planları doğrultusunda kurulmuş olan düzeninde herhangi bir zarara uğramaması, yurtdışında Türkiye'yi layıkıyla temsil edebilmesi de Kulübümüzün görevi ve yüksek menfaatleri gereğidir. Doğal olarak bugüne kadar başarısı herkesçe görülmüş idari teknik sportif direktörümüze ihtiyacımız son derece açıktır. Bu vesileyle teklifimiz, hocamızın önümüzdeki Mayıs ayına kadar oynanacak karşılaşmalarda Milli Takımımızın başında teknik direktör sıfatıyla sahaya çıkması ve de önümüzdeki Mayıs 2014'e kadar Türk futbolunun yeniden yapılanması için gerekli çalışmalara Danışman sıfatıyla destek vermesi şeklinde oluşmuştur.

Kulübümüz ve Hocamız bu süreçte herhangi bir maddi beklenti içinde de olmayacaktır.

Bu arada, yanlış anlamalara mahal vermemek için, şahsen daha önce verdiğim demeçlerde de belirttiğim gibi Hocamız Sayın Fatih Terim'i uzun vadeli Galatasaray İdari Teknik Sportif Direktörü olarak görmek istediğimi belirttiğimi de burada tekrar ifade etmek isterim.

Kamuoyuna duyurulur,

Saygılarımla,

Ünal Aysal
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı
 
Geri
Üst