Fatih Terim

Telafisi olmadığını kaç maçta gördük. Takımın oyunu tutma da sorunları aşikar. Sadece Fenerbahçe maçında değil Rize maçında da 2-0 dan dönüşü gördük.
 
Pardon size sormak lazım beğenmek için, sizin şu aklınıza erişmek isterim bi...

Ajax'a özenip şu futbolu beğenen şu futbola "bazı taktik hatalar" diyip sümen altı edip oynatamayan hocaya sadece Türkiye'de laf söylenmez.

1.5 yıldır bazı hatalar var...

Maşallah
 
Pardon size sormak lazım beğenmek için, sizin şu aklınıza erişmek isterim bi...

Ajax'a özenip şu futbolu beğenen şu futbola "bazı taktik hatalar" diyip sümen altı edip oynatamayan hocaya sadece Türkiye'de laf söylenmez.

1.5 yıldır bazı hatalar var...

Maşallah
Yazdığınızı anlamak istiyorum fakat o kadar devrik yazılmış ki hiçbir şey anlayamıyorum. Ama Fatih Terim'e karşı bir şey yazmışsınız herhalde. Acaba kim gelse bizi daha iyi duruma getirir?
 
Son düzenleme:
Yazdığınızı anlamak istiyorum fakat o kadar devrik yazılmış ki hiçbir şey anlayamıyorum. Ama Fatih Terim'e karşı bir şey yanmışsınız herhalde. Acaba kim gelse bizi daha iyi duruma getirir?

Ugrasma renktas, arkadasin derin piskolojik sorunlari var...allah sifa versin diyelim. Galatasarayli oldugunada inanma zaten hic bir gercek Galatasarayli Fatih Terim hakkinda böyle konusmaz arada kirginliklar olsa bile
 
Yazımda devriklik yok virgül eksiklikleri var. Bunu yapamam benim hatam. Devrik cümle bu olmuyor :)

Serdar sana da mesaj atmıştım ama silmisler. Ağır psikolojik sorunların var Allah cidden yakinlarina sabırlar versin.
Gerçek Galatasaray'liymis. Içimizdeki kuşlar fazlası değil.

Sunay Sönmez size gelelim tekrardan Fatih Terim var çok mu iyiyiz?

Maşallah 1.5 yıldır müthiş top oynuyoruz.
 
Ever
Yazımda devriklik yok virgül eksiklikleri var. Bunu yapamam benim hatam. Devrik cümle bu olmuyor :)

Serdar sana da mesaj atmıştım ama silmisler. Ağır psikolojik sorunların var Allah cidden yakinlarina sabırlar versin.
Gerçek Galatasaray'liymis. Içimizdeki kuşlar fazlası değil.

Sunay Sönmez size gelelim tekrardan Fatih Terim var çok mu iyiyiz?

Maşallah 1.5 yıldır müthiş top oynuyoruz.
Kimle iyi oluruz. Ben de onu merak ediyorum. Ben bir kişiden memnun değilsem mesela daha iyi olacağını düşündüğüm kişiyi de arkasına eklerim.
 
Fatih Hoca kısa vadede kötü bir çözüm değildi ama onu buraya getiren zaten ondan bile kötü tercihler yapmamızdı. Kötü yabancı hoca tercihleri ve onları yerli çetesine teslim eden yönetememe anlayışı sonunda öyle bir noktaya geldi ki hem Tudor hem de Terim'i taraftar getirmiş oldu. Fatih Hoca Türkiye'de ağırlığı bulunan, mevcut düzene ayak uydurabilen ve kısıtlı reformlar yapabilen bir figür. Bununla beraber bir önceki gelişi de dahil olmak üzere oyun namına taraftara sunduğu bir şey yok. Kaldı ki takımın ne oynadığı da belli değil. Türkiye'de kavga-dövüş-kaos durumuyla iyi-kötü gidiyoruz ama seneye Avrupa'da yine benzer durum yaşamamak için ilk neşteri kendine vurması gerekiyor.

Fatih Hoca'nın yerine kimlerin gelebileceğini daha önceden yazmıştım. Daha 5-6 kişi daha da sayarım ama yöneticilerimizin vizyonu düşünüldüğünde gelecek kişi ya Süper Lig'de nispeten iyi iş yapmış biri olur veya popülist bir yaklaşımla Premier League'den çıkma birini getirirler. Rijkaard geldiğinde de demiştim; bize hoca lazım, Cruyff'un vitrin mankeni değil! Ne yazık ki Mancini'yi saymazsak belki on senedir takımın başına ne yaptığını bilen biri geçmedi.

Takımın başına geçecek kişinin şu ikisinden birine sahip olması gerekiyor: 1) İyi bir kariyer sahibi olup çağın gerisinde kalmamış bir hoca. 2) İyi bir kariyere sahip olmasa da underdog olarak tabir ettiğimiz, kısıtlı olanaklarla beklentilerin üzerine çıkabilmiş bir hoca. İlkine van Gaal, ikincisine Julian Nagelsmann örnek verilebilir. Pablo Machin, Florian Kohfeldt, Ralph Hasenhüttl, Bruno Lage, Marcelo Gallardo gibi isimler de denenebilecek, gelecek vadeden hocalar. Diğer yandan Lucien Favre gibi kendini kanıtlamış hocalar da yoklanabilir. Fatih Hoca bugün umarım bize bir kupa daha kazandıracak, sezon sonunda iki kupamız da olabilir ama uzun soluklu düşünüyor, Avrupa'yı önemsiyor ve skor taraftarlığının ötesinde, seyir zevkine önem veriyorsak yapılacak iş belli.
 
Ben de isterdim fenerbahçe erkek basketbol takımı gibi bir yapı kuralım futbol takımımızda. Obradovic muadilinde olmasa bile kaliteli bir hoca, onun üstünde gherardini gibi bir akıl, yardımcılarıyla, scout ekibiyle tam anlamıyla profesyonelce yönetilen, sadece işinin gereğinin yapan, hakemlerle, federasyonla fazla uğraşmayan, başkanın, yöneticilerin bile karışamadığı bir kültür, ekol oluşturalım. Ama ülkemizin futbol ikliminde bunun çok iyimser bir düşünce, hatta bir ütopya olduğunu biliyorum. Bu ülkeden ne hocalar geldi geçti. Ülkeye ayak uyduramayan hepsi başarısız oldu. Başarılı olanlara bakın, eskiden yugoslav hocalar başarılı olurmuş genelde en son da lucescu var başarılı yabancı sayabileceğim. Eski yugoslav ülkeleri, romanya bunlar hep bize benzeyen ortama sahip ülkeler. İddia ediyorum Kloop bize gelsin, guardiola fenere gelsin ilk yarı bitmeden arkalarına teneke bağlanıp kovulmaları çok olasıdır. Zaten üstte anlattığım yapının ali koç fenerde bu sene başında bir nevi denemesini yaptı. Gelecek vaat eden hoca olarak cocu'yu getirdi üstüne karar verici akıl olarak comolli. Basket takımına benzer bir yapı oluşturmak istedi. Ama sonuç ortada; bu ülke futbolunu, camiaları, taraftarları tanımayan adamlar yüzünden az daha küme düşeceklerdi.

Fatih Terim bu ligin ilacı. Bizim de şampiyonlar ligi için mutlaka şampiyon olmamız lazım. Kulübün ekonomisi için bu şart oğlu şart. Ben avrupa için de eğer kadromuzu iyi kurabilirsek başarılı olacağımıza inanıyorum. Daha önce zaten Fatih Terim başarılı oldu avrupada. Hem uefa kupası aldı hem de şampiyonlar liginde çeyrek final yaptık, yarı finali kaçırdık. İstikrar önemli; Fatih hoca iyi, genç bir defans hattı kurdu radikal kararlar alarak sezon ortası. Kalemiz güvende. Uzun soluklu düşünürsek iyi bir temel atılıyor bence. Eğer orta saha ve ofansif olarak da yine iyi oyuncular bulabilirsek bu takımın önü açık. Ama öncelikle bu sene şampiyon olmalıyız. O yüzden şu son maç öncesi hocaya, takıma tam destek vermemiz lazım.
 
Su anda Fenerlisi, Besiktaslisi, Basaksehirlisi hepsi bir olmus Fatih Terime bize saldiriyorlar.
Birlik ve Beraberlik olma zamani simdiden!!! Bunlara pabuc birakmamiz lazim.

Ergin Ataman üzerinden bile Galatasaray´a saldiriyolar!!
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ekim 2+3 yıllık imzalamıştır zaten.
Bu 5 yıllık sözleşme ne oluyor?
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20190525_223457.jpg
    IMG_20190525_223457.jpg
    146.2 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:

Üst