FİNALDEYİZ !!| BBL Play-Off Yarı Final Serisi | Galatasaray MP - Pınar Karşıyaka (3-0)

Karşıyaka sürekli değişik savunmalar deniyor, böylece bizi düzenden çıkartmak istiyorlar.Bunu henüz maç kazanacak ölçüde yapamadılar.Fakat yine de dikkatli olmak lazım, kendi evlerinde bu sistemleri daha etkili kullanabilirler

Bu maç daha da kötü oynadık. Sıkıntı hücumda. Herkes çember dövüyor. Ama savunma hep iyi. 2 maçtır 60'ı zor görüyorlar. 2-0 önemliydi, aldık.

En güvendiğimiz 2 şutör Ersin ve Manu'nun berbat yüzdeleri, maçları kırmamızı engelliyor iki maçtır. İlk maçta Gordon 3 tane sokunca daha rahat kazanmıştık ama bu maç o da sokamadı. Arroyo da kötü olunca zorlandık ama neyse ki savunmayı hiç bırakmıyoruz ve o hep imdadımıza yetişiyor.

Dong için ayrıca bir şeyler söylemek lazım... Barcelona'daki Dong'dan çok farklı bir kimlikte oynuyor bizde. Tanıyanlar bilir, kariyerinin hiçbir döneminde hücumda ilk opsiyon olmamıştır fakat özellikle bu seride takım hücumda tel tel dökülürken, en kritik anlarda, mola dönüşlerinde hep ona gitti koç ve o da inanılmaz bir yüzdeyle bitirdi. Savunmadaki rolüne değinmeye bile lüzum yok, onlu ve onsuz savunmamız arasındaki fark gece ile gündüz kadar. Çok kritik yerde kritik katkı koydu takıma helal olsun. Umarım yaşlı ve yorgun bacakları 1 ay daha dayanır.

Şimdi İzmir'den 1 maç çalmaya çalışacağız, ayrıca 1 maç da kaybetme lüksümüz var ki şu üstüste bilmem kaç kez kazanma stresinden de kurtulabiliriz icabında. Ben ufaktan Efes mi Banvit mi diye sormaya başladım kendime açıkçası.

Aralık-Ocak ayı gibi top Jamont ve Ender'in elindeyken eriyip gideyen saniyeler yüzünden tamamen kişisel becerilerle sayı buluyorduk. Pota altına top indiremiyorduk. Sorun şimdi o kadar ciddi değil ama Ender ve Jamont topu yine de çok fazla tutuyor elinde. Arroyo da baskı yiyince sorun yaşıyoruz.

Jamont çok değişik bi adam haşkatten. Seneye takımda kalsın mı kalmasın mı hala karar veremiyorum. Bazen hücumda muhteşem, bazen kusursuz savunma yapıyor ama çok çabuk düzen dışına çıkıp herşeyi mahvedebiliyor da.

tamam arroyoyu biraz zorladılar, o zaman gordon alsın eline topu atletikliğiyle içeri penetre etsin, en kötü faul alır çizgiye gider, ne diye saçma şutlar atar ki.

Perşembe günü ersin dağlı'nın orta mesafe şutları girdiği takdirde hücum akışkanlığına kavuşur.Ayrıca ufuk bey yarattığı gergin havanın ceremesini çeker.Bu gerginlikle oynarsa karşıyaka süpürür döneriz erkenden.

Ufuk Sarıca'nın gergin bir ortam yarattığını düşünmüyorum. Haklı/haksız tartışılır ama her koç kendi doğruları içinde takımını savunur.

Dün uzun aradan sonra ülkeme döndüm ve akşam hemen maça gittim, aslında hiç halim yoktu, ama takımın 1 kişi bile olsa o taraftara ihtiyacı olduğunu biliyordum. İyiki de gitmişim çok keyifli maçtı ve kazanmamız salondaki herkesi mutlu etti.

Maça gelince dün Evren Büker'in içine Spanoulis kaçmış gibiydi, onu bukadar hırslı ve etkili seyretmemiştim. Belliki Ufuk takımı çok ateşlemişti, ama bazen keskin sirke küpüne zarar. Ufuk maçın çoğunu sahanın içinden yönetti aslında normalde çoktan atılmalıydı en az 2 kere teknik faulü hakketti. Ama herzamanki gibi hakemler rezildi. Seyircimiz daha hakemler sahaya ilk çıktıklarında bile yuhalayıp ıstıkladılar. Bu doğru hareketmiydi pek anlayamadım. Çünkü hakemler dahada kötü yönettiler maçı.

Ençok N'Dong'u beğendim kritik anlarda önemli sayılar ve bloklar attı. Ersin'in orta mesafe şutları girmemesi ilginçti. Karşıyaka çok sert savunma yaptı, bizde özellikle Markosvili ile cevap verdik.

Açıkçası İzmir de daha rahat oynayıp ilk maçta kazanacağımızı düşünüyorum. Ama taraftarları kazanacağımızı anladığında sağaya yabancı madde yağmuru atıp maçı durdururlar, seyircide staddan atılır ve 3-0 ile finale çıkarız diye düşünüyorum...

Yarın akşamki maçın ne kadar zorlu gececeğini hepimiz çok iyi biliyoruz,olası bir mağlubiyet belki uzun süren serimizin sona ermesine neden olacak ama şu andaki zaman diliminde bu konunun çok fazla bir anlam ifade ettiğini düşünmüyorum,beni korkutan açıkçası ; bu bir basketbol maçı olmasına rağmen saha dışına çıkabilecek olması,Ergin hocada son röportajında emniyet güçlerine mesaj vererek zaten beklentisini dile getirdi,umarım tedirginliğim gereksiz yeredir,maç saha içinde kalıp,hakemler baskı altında ezilmez ise ben ksk deplasmanından bir galibyet çıkarabileceğimizi ve finalde dinlenmiş bir şekilde yer alıcağımızı düşünüyorum,bu konu bizim açımızından önemli çunku arroyo ve özellikle ndong'un yaş itibariyle uzun sürebilecek bir final serisinde yıpranmamış olmaları bizi çok rahatlatıcak,ksk ile oynadığımız sezon içi playoff maçlarına dönersek ; deplasmanda oynadığımız maçı kazanma noktasına getirmiştik ama malum nedenlerden dolayı maçı kaybettik,gerçi son 3 ksk maçımıza nazaran bora hun paçun'un çok ekstra katkısı ile kaybetmiştik,içeride oynadığımız maçlarda ise özellikle playoff serisindeki maçlarımızda belki şut yüzdemiz beklentilerimizin altındaydı ama savunma konusunda ben takımı hala çok beğeniyorum,zaten bu iki maçıda kazanmamızın nedeni savunmamızdı,yarın akşamki maçta ne kadar düşük tempo ile oynarsak maç sonunda o kadar şansımızın olduğu kanaatindeyim,mutlaka dixon ve aminu ağırlığını koyacak ama arroyo ve takımımız bünyesinde yer alan oyuncularımızın tecrübesi ve buraları fazlasıyla oynaması beni ümitlendiriyor..umarım yarınki maçda maç içinde ve salonda sıkıntı yaşanmaz ve arzuladığımız sonucu alırız...

şöför yaralanmamış yanlış bilgiymiş can karadenize göre

Ergin Hoca olayla ilgili tweet atmış

ergin ataman @erginataman

Iste turk sporunun hali ! Otobanda 20 polis otosu esliginde tasli saldiriya ugradik. Otobus soforu yaralandi ! Takim oyi !

9:20 PM - 29 Mayıs 2013

826 Retweet 64 favori Yanıtla
Retweetle
Favorilere ekle

Bu meselede en masum kişiler oyuncular. Lakin, sahada güçleri yetmeyince zorbalığa başvuran eşkiyalar var. Ama bu bizi daha da kamçılar. Yarın iş biter...