FİNALDEYİZ !!| BBL Play-Off Yarı Final Serisi | Galatasaray MP - Pınar Karşıyaka (3-0)

benim en büyük hayal kırıklığım seyirci oldu
ilk periyor dışında kötü hücum ettik
savunmamız yine çok iyiydi
ender çok kötü gidiyor
arroyo yu biraz yedeklese yete

üstadım düşüncelerine saygı duyuyorum fakat,katılmıyorum açıkçası sözlerine,yönetimsel sıkıntıların var olup olmadığını bilmiyorum varsada yüzeysel biliyoruz,koç sitemkar çokda haklı kanaatimce,hangimiz bu takımın başında olsa 20de 20 yapsa takım muazzam bir üstünlük kursa önüne gelen takıma full salon istemez,sonuçta hepimizde biliyoruzki şampiyonluk yolunda taraftar belkide en önemli etken..bu konuda taraftar olarak kendimize kızıyorum,ayrıca gecen seneki banvit serisini hatırlıyorumda o zaman salon full'du..

Ben de düşüncelerine saygı duyuyorum abi.

Yönetimsel sıkıntılardan kastım Yönetim Kurulu'ndaki sıkıntı. İnsanların maça gelmek için çok sebebi var evet ama gelmemek için de sebepleri var. İnsanlar seçim sonrası nasıl bir tabloyla karşılacaklarını bilemiyorlar, seneye bu takımın akıbeti ne olacak kestiremeyenler olabilir. Ayrıca koçun da söylediği gibi bugün ortaya konan performanstan taraftar çok da memnun kalmamıştır. Bir ara topu alan üçlük kullandı. Her taraftar bu basketbol anlayışını benimseyip izlemek istemiyor olabilir.
Taraftar öyle hemen o salonu full'lemiyor son yıllarda bence. Yavaş yavaş bu sayı artacak. O 2011 yılındaki Banvit yarı final son maçında kimse çıkıp gelin demedi ama 10.000 kişilik bir seyirciyle (fulle yakındı salon) ilk periyotta -yanılmıyorsam- 30 sayı civarı atıp ezmiştik Banvit'i.

Sadece 20'de 20'ye odaklanırsak da sayı az katılıyorum. Sayı artmalı katılıyorum, zaten artacaktır, çok anormal bir gidişat yok. Koçun açıklaması yersiz demiştim ama okumadan yanlış yorumda bulunmuşum, kabul edilebilir bir açıklama gibi. Sitem kısmını minimum tutarak maça davet etmiş taraftarı :)

Bugün Başkanlık'tan istifa eden Ünal Aysal'ı Başkan sıfatıyla tanıttılar salonda. Çok garip şeyler oluyor. Bugünkü seyirci sayısı makul bunları da göz önüne alınca bence :)

Ben de düşüncelerine saygı duyuyorum abi.

Yönetimsel sıkıntılardan kastım Yönetim Kurulu'ndaki sıkıntı. İnsanların maça gelmek için çok sebebi var evet ama gelmemek için de sebepleri var. İnsanlar seçim sonrası nasıl bir tabloyla karşılacaklarını bilemiyorlar, seneye bu takımın akıbeti ne olacak kestiremeyenler olabilir. Ayrıca koçun da söylediği gibi bugün ortaya konan performanstan taraftar çok da memnun kalmamıştır. Bir ara topu alan üçlük kullandı. Her taraftar bu basketbol anlayışını benimseyip izlemek istemiyor olabilir.
Taraftar öyle hemen o salonu full'lemiyor son yıllarda bence. Yavaş yavaş bu sayı artacak. O 2011 yılındaki Banvit yarı final son maçında kimse çıkıp gelin demedi ama 10.000 kişilik bir seyirciyle (fulle yakındı salon) ilk periyotta -yanılmıyorsam- 30 sayı civarı atıp ezmiştik Banvit'i.

Sadece 20'de 20'ye odaklanırsak da sayı az katılıyorum. Sayı artmalı katılıyorum, zaten artacaktır, çok anormal bir gidişat yok. Koçun açıklaması yersiz demiştim ama okumadan yanlış yorumda bulunmuşum, kabul edilebilir bir açıklama gibi. Sitem kısmını minimum tutarak maça davet etmiş taraftarı :)

Bugün Başkanlık'tan istifa eden Ünal Aysal'ı Başkan sıfatıyla tanıttılar salonda. Çok garip şeyler oluyor. Bugünkü seyirci sayısı makul bunları da göz önüne alınca bence :)

Ellerine sağlık kardeşim,gerek duyupta tekrardan açıklama yaptığın içinde teşekkür ediyorum,umarım hepimiz armanın peşindeyken,kimse desteğini eksik tutmazda Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleriz...

8-9 tane boş üçlük kaçırdığımız maçı 16 sayıyla kazanmak gerçekten ümit verici şampiyonluk için. Maçtan notlarım;

-Ergin hoca hücumda bir pozisyon sonrası takım geri koşarken Furkanı çok fena haşladı. Abarttı da bence. Furkan'ı kendi planlarında düşünmediğini tahmin edebiliyoruz ama onu kaybetmek istemeyiz. Ergin hoca bu konuda bence hata yapıyor. Genç adam neticede, etkileniyor çocuk. Fırça atacaksan çağırır anlatırsın. Geri koşan adamla öyle bir diyaloğa girmek hoş olmadı açıkçası. Koçun tecrübesine yakışmadı.

-Bir daha 113'ten bilet alırsam... O görüntü büyük bir kulübe yakışmıyor. Kabul ediyorum, tribünün yükünü onlar çekiyor ama oraya biletsiz insanların doldurulması, oradan bilet alanların tribüne oturmak bir yana yaklaşamaması sıkıntı verici. Buna bir çözüm bulunmalı.

-O açıdan dün tribünlerin nispeten boş olmasına sevindim. Yoksa 3 arkadaşımla napardık bilemiyorum.

-Ender asla kendisine güvenilemeyecek bir guard olduğunu yine acı acı gösterdi dün.

-Dün hızlı hücumları çok kötü kullandık. Sadece 1'inde sayı bulabildik o da hücum ribaundu sonrasıydı.

-Koçun Jamont'un anlamsız ısrar ve yanlış tercihlerine bir gem vurması lazım. Dün 3/9 üçlük attı, gerçi bunların 5-6sı uygun pozisyondu ama geri kalanı çok kötü tercihlerdi.

-Ufuk Sarıca az çirkef değil, İzmir'de işler istediği gibi gitmeyince her türlü çirkinliği yapabilirler

-Arroyo: İyi ki varsın. Takımı maestro gibi yönetiyor. Şampiyonluğun anahtarı olacak inşallah. Yalnız Furkan'la oynadığı ikili oyunları bu maçta pek göremedik, KSK iyi önlem almıştı. Umarım antrenmanda bunun üzerine çalışılır.

İkinci maçta bari salonu doldursun taraftar... Yakışmıyor gerçekten bu tutum...
20'de 20 yapmış takım şampiyonluğa koşuyor destek lütfen...

Allah'ın izniyle hayalim gerçek olacak umarım. Türkiye de kimse basketbolu sallamadığı için şampiyon olursak tek başıma tura çıkacağım ant içtim :)

Ben ikinci maçın çok daha zorlu geçeceğini düşünüyorum.Hocanın dediği gibi ilk periyot hariç iyi oynamadık zaten ilk periyottaki fark maç sonuna yansıdı

Ksk Arroyo için özel savunmalar deniyor,(Yarı sahayı geçince Carlosu bir uzunla eşleştirip hemen ardından bir kısayla ikili sıkıştırma uyguluyorlar) böylece ikili oyun oynatmıyorlar.Fakat biz bu savunmayı iyi top çevirerek ve sonucunda boş adamdan gelen isabetli şutla geçersiz kıldık.Burda kilit nokta şutu sokabilmek, yüzdeli atmak.İlk periyotta farkı oluşturan etken buydu zaten sonrasında da bu savunmayı yapmadılar.Belki diğer maçlarda bu savunmayı yine kullanabilirler, hazırlıklı olmak lazım

Ben ikinci maçın çok daha zorlu geçeceğini düşünüyorum.Hocanın dediği gibi ilk periyot hariç iyi oynamadık zaten ilk periyottaki fark maç sonuna yansıdı

Ksk Arroyo için özel savunmalar deniyor,(Yarı sahayı geçince Carlosu bir uzunla eşleştirip hemen ardından bir kısayla ikili sıkıştırma uyguluyorlar) böylece ikili oyun oynatmıyorlar.Fakat biz bu savunmayı iyi top çevirerek ve sonucunda boş adamdan gelen isabetli şutla geçersiz kıldık.Burda kilit nokta şutu sokabilmek, yüzdeli atmak.İlk periyotta farkı oluşturan etken buydu zaten sonrasında da bu savunmayı yapmadılar.Belki diğer maçlarda bu savunmayı yine kullanabilirler, hazırlıklı olmak lazım

Bende hemfikirdeyim. Özellikle Cenk ile Marko'ya çok iş düşüyor. Üçlük yüzdeleri iyi olursa rahat yeneriz ikinci maçta.

Güzel bir hafta sonu,hava güzel,saat çok uygun,19da 19 yapmış bir takımın var ve şampiyonluğa gidiyor,ligde sıkıntı yaşadığın bir rakiple oynuyorsun.Koskoca istanbulda 12 bin kişi çıkamıyor mu şu salonu dolduracak aklım almıyor.En azından şu izmirdeki maçı bir düşünün arkadaşlar.orda yapılanları nasıl unutuyorsunuz,burdaki maçta seyirci boşaltılmadan sahaya çıkmam diye tweet atan tahrik edenlere karşı takımı yalnız bırakıyosunuz.En kötü oyunuyla 16 sayı atıyor şu takım biraz saygınız olsun.Salonu doldurmak için kriter nedir o zaman? İstanbulda oturuyosunuz değerini bilin sizin keyiften gitmediğiniz maça gidebilmek için can atan binlerce insan var ben de dahil-okulum kıbrısta olduğundan- Bu kadar sitem ettik ama faydası olur mı? Bence hayır. Yemin ediyorum bizim taraftar kadar nankörü yok.Umarım pazartesi günü yanılırım.

Naçizane önerim insanları salona davet ederken yakınmak yerine salonda alınan keyfi öne çıkarmak.Herkes bu forumun mensupları gibi hedefe kilitlenemeyebilir.Fakat geçtiğimiz sezonun genelinde yakalanan sinerji hedefe ulaşmayı fazlasıyla kolaylaştırıyor,mücadeleyi keyifli kılıyor.O dönem takımın adım adım başardıklarından ziyade takım ve taraftarın birlikte mücadelesinden alınan keyif ön plandaydı.Salonun kemik kitlesinin hayal edilemeyecek düzeyde genişlemesinde oyuncular kadar efor sarf edilen tribün ortamı yegane faktördü.
Ben şu hayatta ciddi ciddi ''ulan sen niye gelmiyorsun,hiç yakışıyor mu sana şurada olmamak'' tarzıyla davet edildiğim hiçbir yere isteyerek gitmedim.Gittiysem bile oraya dair bir alışkanlık edinemedim.Bir de toplumda memnun olunmayacak zibilyon tane özellik geliştiğini bilmekle birlikte zihnini okuyamayacağımız insanları Yılmaz Özdil'in spor yazılarındaki bilmişlikle,ön yargısını bir kez olsun kıramamış sosyal bilimci üslubuyla eleştirmeyelim lütfen.Tribünde gösterilen refleksler üç aşağı beş yukarı belirli olsa da bunlar üzerinden zihin okuyamayız.Galatasaray'ı çok seven insanlar Galatasaraylıya da ilk planda aynı hassaslığı gösterebilmeli.

Keyif demişken başlangıçtan 2. çeyreğin ortalarına kadar gelişen bölümden,''şanlı Cimbomum şampiyon olsun''la geçen son 5 dakikadan ve röportaj esnasında Ufuk Sarıca'ya kendi diliyle yapılan göndermeden söz etmemek olmaz. :)

Şu turu Karşıya'da geçersek çok zevkli olacak izlemesi...Fener maçından sonra tribünler çok emin gözüküyordu bize birşeyler yapacaklarına....

Daha ilk hücumda gözlerinden alevler saçan Arroyo'nun önderliğinde, bu maçı alamazsınız mesajını verdi takım ve ilk çeyrekte buldozer modunu açıp bitirdi adeta. Diebler'la bi ara kafayı kaldırır gibi olsalar da maçı kazanacaklarına hiç inanmadılar, inandırmadık.

Maç genelinde 2 nokta var beni şaşırtan, 1.'si Ergin hocanın en ünlü savunma silahı olan pick and rolldeki adam değişmeli savunmayı kullanmayıp, Dixon'ı birebir tutturmasıydı.

2.si ise Ergin hocanın en ünlü ama bu maçta kullanmadığı savunma taktiğini, Ufuk Sarıca'nın biraz modifiye ederek Arroyo üzerinde kullanmasıydı. Her ikili oyunda adam değişti artı forvetten de yardım getirdi. Tamam Arroyo'nun ikili oyununu belli oranda durdurdu denebilir bu şekilde fakat bu kez de köşelerde bomboş üçlükler bulduk. Maçı daha ilk çeyrekte kıran da bu oldu zaten. 3 Gordon 1 de Arroyo'dan gelen 4 üçlük oyunu çözdü. Gerçi diğer 3 çeyrek şutörler çalışmadı, bu da rakibi ortak eder gibi oldu ama o anlarda da savunma devreye girdi ve nispeten rahat bir galibiyet aldı.

Bu serilerde en kritik maçlar 2. maçlardır. Geçen sene malum herkes bizi favori gösterirken, 2. maçı kaybedip elenmiştik. Sonra noldu herkesçe malum. O yüzden yarınki maç çok kritik ve tam da bu noktada taraftara bir iki cümle söylemek lazım...
Sezon boyu yaşanan onca sakatlık, Hawkins olayı vesaireye rağmen üstüste 20 maç kazanıp ligi 1. bitiren ve gümbür gümbür şampiyonluğa giden bu takım daha fazlasını hak ediyor beyler. 23 yıl sonra şampiyonluğa bu kadar yaklaşmışken, takımı yalnız bırakmak bize yakışmaz. Geçen sene de aynı rehavetten dolayı kaçan şampiyonluğun ardından şubenin nasıl darmadağın olduğu ortada ve yaşanan hayal kırıklığı hala içimizde.

O yüzden de teknik taktikten önce, pazartesi akşamı bu takıma hak ettiği ve layık olduğu desteği verip, salonu fulleyip, İzmir'e 2-0'la yollamalıyız, bize yakışan budur.

Deplasman takımı için ikinci maç çok önemli. Bizim için de İzmir'e 2-0 önde gitmek. Topluluktaki genel kanı ise Cumartesi gününden daha az bir kitleye oynanacak gibi gözüküyor olması. Fazla hayal kurmanın bir anlamı yok muhtemelen de öyle olacak. Sözkonusu Galatasaray ve yarı final serisinin ikinci maçı. Kimseyi kolundan tutup zorla salona getirmenin anlamı yok , zaten su aşamada bence öyle insana da gerek yok. İnsanlar niye gelmiyor , niye küsüyorlar falan bunları tartışmanın zamanı şimdi değil, hele ki olası bir efes ile oynanacak final serisi zamanı hiç değil. Kupayı alalım yazın bol bol tartışırız bu konuları. O Banvit serisindeki tribün hala konuşulur. Herkeste ayrı bir yeri vardır. Geçtiğimiz Karşıyaka maçının son beş dakikasındaki "şanlı cimbomum şampiyon olsun" bölümü o maçtan kopup gelen bir beş dakikaydı sanki. O kadar dünya'dan koptu ki millet "koyduk mu" ritüelini bile unuttular. Sadece ne istediğini bilen biraz fazla bin kişi. Muhtelemen rahat kazanacağımız bir maç. O Banvit maçı gibi hafızalara kazınacak bir tribün olmaması için hiçbir neden yok. Sonra hep beraber finali bekleyelim.

1.maçta da vardık 2.maçta da oradayız. Birde bahane üretmeye gerek yok eyleme geçeceksin :) İstanbul gibi bir şehirde Takımın doludizgin ŞAMPİYONLUĞA koşarken o salonu dolduramamak çok kötü bir durum bence koç siteminde haklı. Son olarak maçın son 5 dakikasında söylediğimiz o tezahürat süperdi hepsi ... olsun Şanlı Cimbomum Şampiyon olsun inşaAllah :)

Çok boş atış verdik. Ergin hocada bunun farkındadır. Ayrıca seyirci olarak büyük hayal kırıklığı oldu. 2. maç 10 bin kişiye oynamamızı umuyorum.

Çok zor.
Konuştuğum ve Ctesi maça gelen 4-5 kişi iş / okul (final) bahaneleri ile gelmiyeceklerini söyledi.
Umarım yanılırım ve Olypiakos / CSKA maçlarındaki havayı yakalarız, ama 5-6 Bin bekliyorum bugün.