FİNALDEYİZ !!| BBL Play-Off Yarı Final Serisi | Galatasaray MP - Pınar Karşıyaka (3-0)

Maça zorla adam getiriyorum yok böyle bir olay.Cumartesi günü maça gelen birisi işi olmadığı halde sıkılıyorum bahanesiyle gelmem dese de zorla getiriyorum.Deneyin arkadaşlar,kandırın şu arkadaşlarınızı.Değer bilen kitle olarak...

Geçen maçla aynı miktar da bilet satılmış galiba.Hafta içi olması sebebiyle salon etrafında daha az bilet satılır sonra takım bize nazire yaparcasına yine rahat kazanır(inşallah) ve son olarak ta Ergin Hoca dan 'biz bu taraftara rağmen şampiyon olacağız' sözüyle geceyi noktalar.

Zaten forumda bile hava yok sabah tan beri topu topu 4 mesaj var.Aferin bize!

Takım şampiyon olabilir ama taraftar asla.Malesef Galatasaray taraftarı değil transfer,futbol meraklısı çoğunluk.Umarım bizler yanılır ve akşam en azından cumartesiden fazla oluruz.Ergin Ataman bildiğin yalvarmışken maç sonu,salon dolmazsa büyük ayıp olur.

Açıkçası Ergin hocanın taraftar sitemine hak vermemek elde değil. Bence geçen seneki sinerjinin ve desteğin neden bu sene olmadığına içerliyor içten içe. Kendi açısından da haklı bence, zira her ne kadar eurocup hayal kırıklığı olsa da, o dönem yaşananlar ortada ve kaldı ki, sonrasında ligde gösterdiği performans ve gidişat çok daha yoğun bir desteği hak etmekte. Ha o destek ve sinerji neden yok bu sene, onun bir sürü sebebi var, otururuz konuşuruz sonra ama şimdi zamanı değil.

Tabi genç arkadaşlar bilmez, bu site ilk açıldığı zamanlar ne bu bütçeler vardı, ne de bu denli güçlü kadrolar. Fakat bu kemik gsbasket kitlesi, o dönemlerde küme düşme mücadelesi veren takımları bile nasıl bir heyecanla desteklediğini iyi hatırlar. O yüzden bugün böylesine güçlü ve şampiyonluğa giden bir takımın kıymetini iyi bilmesi lazım arkadaşlar.

Nasıl insanlar tarafından yönetiliyor koca GALATASARAY SPOR KULÜBÜ anlamış değilim.Aralarında nasıl bir ilişki var, kim neyin peşinde, hangi çıkarlar için ordalar anlayabilmiş değilim.
Futboldaki şampiyonluktan sonra yaşananlar inanılır cinsten değil. Yönetim istifa ediyor, seçim kararı alınıyor, Adnan Öztürk'ün başkanlığa adaylığı konuşuluyor, daha neler neler.....Fatih Terim'de ciddi anlamda istifayı düşünür hale geliyor..... Diğer taraftan da erkek basketbol takımımız 20 küsür yılın hasretine son vermek için play offlarda mücadele ediyor ve şampiyonluğun en güçlü adayı konumunda...
Ama kimin umrunda?
Camianın yönetiminin taraftarın takımın bir olması gerekirken, yönetimde yaşananlar ile birlikte tüm Galatasaray'lılar ister istemez neler olacak acaba ilerleyen dönemlerde demeye başlıyor. Acaba Terim istifa edecek mi, ederse futbol takımının hali ne olacak diye düşünmeye başlıyorlar.
Basketbol'a ilgi zaten az. Futbol ülkede her zaman ilk sırada geliyor. Yönetim basketbol takımının arkasında olduğunu gösterecekken, basına bu sene basketbol da şampiyonluğu çok istiyoruz mesajları verilecekken, tüm taraftarlarımızı abdi ipekçiye bekliyoruz, basketbolda bizim önem verdiğimiz branş diyecekken, her gün sayfa sayfa ali dürüst bunu dedi, adnan öztürk şunu şunu yaptı, transferler nasıl yapılacak gibi hiç olmaması gereken diye haberler çıkıyor.
10 dakika önce çok çok iyi Galatasaray'lı arkadaşım telefonda bana futbol takımından ve yönetimdeki kaostan bahsediyor.Basketbol maçı var akşama dediğim de, yönetim dağıldı, Terim gidecek ne yapayım basketbolu diyor.
İYİ YADA KÖTÜ İŞLEYEN DÜZENİ PARÇALAYARAK KULÜPTEKİ GÜNDEMİ SEÇİM OLARAK BELİRLEYEN YÖNETİM FUTBOL HARİCİ BRANŞLARLA İLGİLENMEDİKLERİNİ, ELENSEDE ŞAMPİYON OLSADA UMURLARINDA OLMADIĞINI MAALESEF HERKESE GÖSTERMİŞTİR.
KİMSE SEYİRCİ TAKIMA İLGİ GÖSTERMİYOR FALAN DEMESİN. TÜM TARAFTARLARIN AKLINA SEÇİMİ VE TERİMİ SOKANLAR BU İLGİSİZLİĞİN SORUMLULARIDIR.

MAÇA GELECEK OLURSAK ÇOK RAHATIM..NELER OLABİLİR DEMEYE BİLE GEREK YOK.
BAŞARILAR YENİLMEZ ARMADA....

Canım sıkıldıkça foruma giriyorum, açılış videosunu seyrediyorum ve yaşadığımız günlerin önemini bir kez daha anlıyorum. 23 sene, dile kolay... Forumun yaş ortalamasını düşününce forum üyelerinin büyük çoğunluğu şampiyonluk görmedi henüz erkek basketbolunda. İyi hoş biz gördük ama bunca yıl hasretini çekeceğimizi bilir miydik?

Kırgınlık hepimizde oldu ama zaman bunları filizlendirme zamanı değil, parkede desteği hak eden bir takım ve temsil ettikleri gönül verdiğimiz kulüp varken.

Yüreğimizde büyük aşkınla, koştuk senin için salonlara...

Bu arada arkadaşlar şu beste işini uniye bıraktıracak iletişim var mı ultraslan ile?Yönetim futbolcu taraftar demeleri bile geriyor beni.Mesela Yüreğimizde büyük aşkınla, koştuk senin için salonlara dedirtecek kişiler geçse şu işin başına,olmaz mı?

Açıkçası Ergin hocanın taraftar sitemine hak vermemek elde değil. Bence geçen seneki sinerjinin ve desteğin neden bu sene olmadığına içerliyor içten içe. Kendi açısından da haklı bence, zira her ne kadar eurocup hayal kırıklığı olsa da, o dönem yaşananlar ortada ve kaldı ki, sonrasında ligde gösterdiği performans ve gidişat çok daha yoğun bir desteği hak etmekte. Ha o destek ve sinerji neden yok bu sene, onun bir sürü sebebi var, otururuz konuşuruz sonra ama şimdi zamanı değil.

Tabi genç arkadaşlar bilmez, bu site ilk açıldığı zamanlar ne bu bütçeler vardı, ne de bu denli güçlü kadrolar. Fakat bu kemik gsbasket kitlesi, o dönemlerde küme düşme mücadelesi veren takımları bile nasıl bir heyecanla desteklediğini iyi hatırlar. O yüzden bugün böylesine güçlü ve şampiyonluğa giden bir takımın kıymetini iyi bilmesi lazım arkadaşlar.
Geçen seneden hiçbir farkı yok bu durumun. Ben geçen sene de yarı final serisinde BJK maçlarında aynı manzarayı görüp üzülmüştüm. Takım elendi gitti kimsenin umrunda değildi. Varsa yoksa futbolda elde edilen şampiyonluklar. Ondan önceki sezonun Banvit maçları da kimseyi aldatmasın (Fenerbahçe maçları her halukarda doluyor zaten) futbol takımı o durumda olmasaydı basketbol yine kimsenin aklına bile gelmezdi.
Ama elbette bunun suçlusu taraftarlar değildir. 23 yıldır zirve mücadelesi yapacak kadroları kuramayan, takımı küme düşme noktalarına getiren vizyonsuz yönetimler yüzünden çoğu gençler olan Galatasaray taraftarı basketbol kültürünü malesef edinememiştir.
Bari biz büyükler çocuklarımızın elinden tutup Galatasarayımızın her maçına gidelim de gelecek nesiller hiç değilse basketbol takımlarımıza sahip çıksınlar...

Geçen seneden hiçbir farkı yok bu durumun. Ben geçen sene de yarı final serisinde BJK maçlarında aynı manzarayı görüp üzülmüştüm. Takım elendi gitti kimsenin umrunda değildi. Varsa yoksa futbolda elde edilen şampiyonluklar. Ondan önceki sezonun Banvit maçları da kimseyi aldatmasın (Fenerbahçe maçları her halukarda doluyor zaten) futbol takımı o durumda olmasaydı basketbol yine kimsenin aklına bile gelmezdi.
Ama elbette bunun suçlusu taraftarlar değildir. 23 yıldır zirve mücadelesi yapacak kadroları kuramayan, takımı küme düşme noktalarına getiren vizyonsuz yönetimler yüzünden çoğu gençler olan Galatasaray taraftarı basketbol kültürünü malesef edinememiştir.
Bari biz büyükler çocuklarımızın elinden tutup Galatasarayımızın her maçına gidelim de gelecek nesiller hiç değilse basketbol takımlarımıza sahip çıksınlar...

Haklısın, geçen sene de aynı rehavet olmuştu aynı dönemde, o yüzden de nolduğumuzu anlamadan eleniverdik zaten ama sezon genelinde ve özellikle eurolig maçlarında tribün müthişti. Aynı hataya bu sene düşmeyelim demek istedim ama tablo pek de farklı değil şimdilik malesef.

Basketbolu benimseyip istemek noktasında yeterince kitleselleşememiş olabiliriz ama tribünün unsurlarının basketbol kültürü noktasında haksızlık etmeyelim kendimize.Geçen sezonki Euroleague Final Four'un 3 takımına o salonun dar edilmesi ha deyince olmuyor.Ahmet Cömert'ten bu yana elde edilen bir birikimin sonucu.2007-2013 arasında üç büyük kulübün de Euroleague macerası oldu,salt iyi niyetin yaptıklarımızı yapmaya yeterli olmadığı görüldü bu periyotta.
Futbolda öyle kaotik ortamlardan şampiyonluk çıkıyor ve takım bunu o kadar ''kolay'' gösteriyor ki millet bir anda zirveye çıkıp o rahatlıkla sezonu kapatıyor.Erkek basketbolda da bütçe anlamında 3. sırada olsak da saha ve yapı itibariyle en doğru işleri biz yapıyoruz şeklinde bir algı var.''Ben gitmesem de yollarını bulurlar'' rahatlığına dönüşmesi sıkıntı yaratıyor.Bu noktada kaybettiğimizde,daha kötüsü haksızlığa uğrayarak kaybettiğimizde oluşan yoksunluk hissini hatırlamakta fayda var.

gsbasket medya hesabından yöneltilen soruya cevap verdim fakat haberim yoktu bilet veriyorlarmış saha içi hediye olarak:)

malum ankara'dayım ve gidemeyeceğim. gitmek isteyen varsa biletimi ona yönlendirmek isterim.

saha içi bilet.

Ya vallaha bilet için verildiğini bilseydim cevaplamazdım soruyu milletin hakkını yemiş gibi hissedecektim ki sağolsun bu site sayesinde bilet doğru bir ele ulaştırılacakmış:)

Maçın kilidi zaten belli Dixon'ın etkinliğini azalttık mı işimiz kolaylaşır.:)

cumartesi maçtaydım.. salon herkesin malumu.. haftasonu durum buyken bu akşam 5000 bile zor diyorum.. maalesef hala şampiyonluğa yürüdüğümüzün farkında değiliz.. geçen seneki yarı final serisinde rakibimiz bjk nin sinan erdem'deki taraftarını hatırladıkça şu halimize daha da üzülüyorum..

sakın bu mac için beklentiye girmelim taraftar açısından.. hayal kırıklığına ugrarız..
İnşallah yanılırım ve İnşallah hayatımın sürprizini yaşarım tribunleri görünce :)

Taraftar geldi gelmedi bi tarafa, şu maçı da alıp İzmir'e 2-0 gidelim. Final serisinde herkes aklını başına toplayacaktır. Diğer meselelere sonra bakarız. Haydi aslanlar KONSANTRASYON